• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tercihler kabusum oldu ...!

Ay sormayın mesleğimi çok seviyorum ama ilerleyemiyorum yani çok büyük dert. Yüksek lisansa kabul edilmek çok zor, bir programa 100-200 kişi başvuruyor, aldıkları kişi sayısı 10. Hala kabul almak için uğraşıyorum. Pek kıymeti bilinmiyor bölümün yani, rekabet çoğaldığından beri. Hepimiz için aynı durum geçerli.
Aynen öyle şuan tıp en iyi meslek atama sıkıntısı yok .
Ama ona da süper zekâ gerekiyor 15.000 ne demek yani ben80.000 için ne kadar çalıştım.
Yemeyip icmeyip çalışıyim mı yani :KK70:

diyetisyenlikte issizlik cok obezite artıyor diye devlet 100 lerce kişi almıyor az sayıda alıyor heryerde zibil gibi diyetisyenlik var .issiz geziyorlar .

insat mühendislipide uzak dur. piskoloji iyi sosyoloji soyal calısmacı mı oluyorlardirwk ona bak atama satıları nasıl ona bak

Harita mühendisliği tutuyorsa
Tapu kadastro da özel mühendislik bürolarında inşaat şirketlerinde belediyelerde iş imkanları mevcut
Senin yazdıklarına gore daha iyi bir bölüm arastır istersen
Birde veterinerlik guzel bi bölüm derim..
O gelmiyor sanırım bi bakiyim yine de olabilir benim için şuan iş imkanı olması önemli ne istediğim değil maalesef :((

Soruyu eksik sordum :))) ftr hakkında fikirlerinizi merak ettim:)))))

Valla imkanım olsa okurum :) hem çalışma anlamında hem maddi kazanç anlamında getirileri çok,devlette cok kazanamaz ama özelde , harikalar yaratabilir :) ve kendini yenileyen bir meslek valla puanın yetiyorsa düşünme derim

Aynen öyle şuan tıp en iyi meslek atama sıkıntısı yok .
Ama ona da süper zekâ gerekiyor 15.000 ne demek yani ben80.000 için ne kadar çalıştım.
Yemeyip icmeyip çalışıyim mı yani :KK70:

Valla çalışabiliyorsanız çalışın isteğiniz varsa azmin elinden ne kurtulabilmiş ki? :)

O gelmiyor sanırım bi bakiyim yine de olabilir benim için şuan iş imkanı olması önemli ne istediğim değil maalesef :KK43:(
hepsinin total atamalarına bak. ben diyetisyenim cok zor atandım . atanamayan arkadaslar cok bide bizim meslegin ataması %5 ise bazı ögretmenlik branslarının %10-15 okul çnceai ögretmenlik yek kelimeyle muhtesem olur calısma hayatıda cok tahat is bulmasıda

Valla çalışabiliyorsanız çalışın isteğiniz varsa azmin elinden ne kurtulabilmiş ki? :)
Buraya yazmadan önce kesin tercih yapıcam artık diyordum şuan kazandığım bölümleri hiç bir işe yaramadığı kanısına vardım .
Tercih yapsam puanım düşücek yapmasam bir yıl geriye çekmek te var .
Kafamda deli sorular :KK70:

Valla imkanım olsa okurum :) hem çalışma anlamında hem maddi kazanç anlamında getirileri çok,devlette cok kazanamaz ama özelde , harikalar yaratabilir :) ve kendini yenileyen bir meslek valla puanın yetiyorsa düşünme derim
Çok teşekkür ederim.:))

Ne kadar karamsar oldum okurken...Ben öğretmenim.Esim asker cevremizde her meslekten arkadaş var..Ogretmen bir arkadas ve eşim haric herkes mutsuz..surekli yakinmalar vs..mutlaka her meslegin iyi ve zor taraflari var önemli olan ne kadarini tolere edebildiğimiz...
Gonlunuzden hangisi geciyorsa hakkinizda ne hayirliysa o olsun..

Ne kadar karamsar oldum okurken...Ben öğretmenim.Esim asker cevremizde her meslekten arkadaş var..Ogretmen bir arkadas ve eşim haric herkes mutsuz..surekli yakinmalar vs..mutlaka her meslegin iyi ve zor taraflari var önemli olan ne kadarini tolere edebildiğimiz...
Gonlunuzden hangisi geciyorsa hakkinizda ne hayirliysa o olsun..
Çok teşekkür ederim inşallah öğretmenlik bir bayan için en ideali ama maalesef artık atanmak çok sıkıntılı siz şanslı olanlar dansınız :halay:

Merhaba kızlar, ikinci kez üniversite yolu gözüktü bana fakat tercih yapmakta çok zorlanıyorum . sayisalcıyım ve sıralamada seksen bin , bir kaç bölüm geliyor mesela hukuk %50 burslu özel üniversite , diyetisyen, sosyoloji ,psikoloji ,mimarlık ve inşaat mühendisliği sizlerden ricam yardımcı olmanız.
Tıp istiyordum fakat sıralamayla maalesef olmuyor . Bir yıl daha kaybetmek istemiyorum, hala kafamda birşeyler oturtamadim. hata yapmaktan korkuyorum , mesleklerinizi kısaca artı ve eksilerinden bahseder misiniz rica etsem.

dünyaya bi daha gelsem psikoloji okurdum ben

ilk önce hangi alanda çalışmak istersin buna karar ver, devlet mi özel sektör mü?

özel sektörünün gelişmiş olduğu ama devletin az alım yaptığı birşey okur da devlete girmek istersen çok zorlanırsın, senelerce atama beklersin. burada insanların konuları var, atanmadan bir iş yapamıyorlar, yani işten kastım hayat planı. her şeyi erteleyip atanma sonrasına bırakıyorlar, ne yapsınlar?

devlete de şu konuda güven olmuyor, mesela x bölüm, sen devlette çalışmak istediğin için tercih ettin. devlet o bölümün mezunlarına bu sene kadro verir, önümüzdeki sene de verir ama sen mezun olursun, adamlar alım yapmayı keser. buna çok şahit oldum ben, insanlar devlete girerim diye okuyor sonra bi bakıyorlar, mezun oldukları sene alım yok, sonraki sene de yok, sonraki sene de yok yok yok...

çok iyi karar vermen lazım ve sevebileceğin bir bölüm ve meslek olsun lütfen. eğer devlet düşünüyorsan atama durumu her şekilde zor, sen sınava girersin mesela, atama beklersin, atanamazsan vay haline. anlayışlı bir ailen, çevren yoksa anlamazlar. bak bilmem neresi memur alacakmış seni neden almıyorlar derler halbuki bi bakarsın adamlar senin okuduğun bölümden farklı bir bölüm için alım yapıyor. mesela sen mühendislik okudun, adamlar sağlık için alım yapacak. basın da o haberleri çarpıttığı için ailen sana yanlış ilanlarla filan gelirse hayattan soğursun :)

Çok teşekkür ederim inşallah öğretmenlik bir bayan için en ideali ama maalesef artık atanmak çok sıkıntılı siz şanslı olanlar dansınız :halay:
öğretmenliğin avantajı yıllaaaar öncesinde kaldı maalesef. şu an o sistem o kadar değişti ki, bence bundan sonra kimse öğretmenlik okuyup da sinir hastası olmasın... en çok üzüldüğüm bölümdür öğretmenlik.

Back
X