Terapistin dedigi seyi kafama taktim

terapistinizle iletişime geçmek mümkünmü kendim için konuşmaları çok mantıklı geldi

Zaten O hintli adam da ırkçı değil. Anlatılana göre bir süre Afrika'da bulunmuş ve deneyimleriyle belli ki bir "yargı" oluşturmuş zihninde. Bunun adı kalıp yargıdır. İnsanların hayvanlar gibi içgüdüleri yoktur. Misal bir kedi yavrusu doğar doğmaz köpek kokusundan ürker. Ama insan deneyimleyerek öğrenir bu yüzden zihnimiz önceki tecrübelerle genelleme yapmaya müsaittir. Mesela ismi Ahmet olan birinden ciddi kötülük gören birisi tüm Ahmetlere mesafeli yaklaşabilir. Sizin Hintlilere, hintli adamın afrikalılara karşı bakışını tam olarak bu.

adam dur sununla evleneyim demedi ya.. belki de sadece bir gecelik kadin pesindeydi.. tabiki 10. dk dan sonra yurumeye baslayacak niyeti buysa.. adamin hareketlerine fazla anlam yuklemissiniz.

ikincisi yargilayan terapist, terapist degildir. bariz suclayici konusmus. cozume yardimci olacak bir cumle de degil ayrica.

Herkes nedense terapistinizi yargılamış; ama bence kadın/adam işini yapmış. Kadının işi bu. Karakterinizin analizini yapmış ve bunu sizinle paylaşmış. Neticede psikiyatırın söylediği şeyleri siz de sonradan doğrular nitelikte cümleler yazmışsınız. Size karşı yaptıgı tüm o olumsuz elestirileri de suratiniza küfür eder gibi söyledigini düşünmüyorum. Madem adam sizin nazarınızda itici, yaşlı ve... (diger kelimeyi hatirlamiyorum) öyleyse ne diye adamın size yürüdüğünü bildiginiz halde oturup sohbet ettiniz ki? Sahsen ben de bunu merak ettim.
Okuduğum bi kitaba göre (ismini hatırlamıyorum) bizler elestirdigimiz insanlara benziyormuşuz. Onlarda eleştirdiğimiz özellikler aslında bizde de mevcut oluyormuş. Bu nedenle bizler aslında farkında olmadan karsimizdaki insani eleştirirken kendimizi eleştiriyormuşuz. Psikoloğunuz da sizde bunu görmüş ve söylemiş. e madem özeleştirinizi de dr'nuza hak verecek dogrultuda yaptiniza göre dr'nuzu degistirmeyin bence, o kişiye gitmeye devam edin.

ben de danışmaya gitmiştim ve o terapistin adeta kendine terapist lazımdı. Kiskanclik vardi kadinda bir yandan bana "kariyer adına bunca seyi yapmaya ne ara vakit buldunuz" dedi sonra da inanır misin bana "gerizekali" dedi?! Sok oldum resmen. Koronadan dolayı biraz depresyon ve yeme bozukluğu yasamistim, ondan gitmiştim. Sonrasında yok dedim kendi kendime terapistler böyle kompleksliyse bana lazım degil dedim. Kitaplar okudum özgüvenle alakalı oradaki calismalari uyguladım, korona dönemi biraz gecince arkadaşlarımla buluşup sosyallestim suan Allaha şükür hiçbir seyim yok. Giden biraz para oldu o danışma sati icin ama olsun en azından bir daha olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…