Merhaba arkadaslar su aralar yalnizim yuzuyorum kitap okuyorum calisiyorum yuruyus yapiyorum bir arkadasimla bulusuyorum sikintidan Skype uzerinden terapistle konusuyorum ama buraya konu acmak kadar beni tatmin eden baska bir aktivite daha yok!
Bazilarinizi biktirmis olabilirim, onlardan af diliyorum simdiden...
Bir haftadir yalniz basima tatil yapiyorum, bir otelde kaliyorum. Otelde Hintli bir adamla tanistim, kucuk bir otel ve sadece iki kisiyiz, terasta oturuyordu, beni de davet etti, ben de yirmi dakika yarim saat kadar oturdum onunla isim olmadigi icin. Adam orta yaslarda bir adam, gencliginde gemicilik yapmis, butun Afrika'da calismis, hemen hayat hikayesini anlatti bir cirpida, bu arada bekar ve yalniz oldugunu ama olse de Afrikaliyla cikmayacagini (irkci cunku, acik acik da bunu soyluyor) ekledi, bir yandan da bana yurudu hemen, diyor ki "sizi yuzerken izledim, saatlerce yuzdunuz, ne tukenmez enerjisi varmis bu kizin dedim, gozlukleriniz olmasa ne kadar guzel bir yuzunuz var, bekar misiniz?" bilmem ne. Konuyu 10. dakikadan aska meske iliskilere derin konulara getirdi yani. Ben de nisanli oldugumu ama nisanlimin su an ulkesinde oldugunu korona sebebiyle bana katilamadigini soyledim (tamamen yalan). Sonra da tesekkur ettim, calismam lazim diyip odama gittim.
Bunu terapiste laf arasinda anlattim, dedim ki "ay adam da susmak bilmedi, bir de irkci, ne kadar itici bir tip." Terapist dedi ki "sen o adami kendine benzetmissin cunku senin de begendigin karsi cinsle iletisimin aynen boyle." Dedim ne alakasi var ya? Ben de ozguvensizligimden oturu kendime cok odakliymisim, karsi cinsten gelen sinyalleri anlayamiyormusum, onlarin benden hoslanip hoslanmadigina bakmadan dogrudan butun hayat hikayemi anlatip karsi cinse yuruyormusum, gizemli degilmisim, ozguvensizligimden oturu spontan degilmisim, karizmatik degilmisim... O adam gibi bir intiba birakiyormusum hoslandigim insanlarda. Bunu duyunca basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Cok sinirlendim ve terapiste dedim ki "beni o zavalli itici yasli adamcagizla ayni kefeye koydugunuza inanamiyorum, bir de kendini sev diyorsunuz, bu mu kendini sevdirme yonteminiz???"
Bir yandan da hakli oldugunu hissediyorum. Dusununce o adam da irkci olmasini bir yana birakirsak, aslinda cok cirkin degil, hayat deneyimi var, kucuk yastan beri kendi ayaklari uzerinde durmus ve bir suru ulke gormus, isinde basarili, yasi biraz fazla ama tipi duzgun, fizigi fena degil. Davranislari, konusmalari azicik farkli olsa, yasina ragmen begenebilecegim de biri, herhangi bir kadinin begenebilecegi biri. Yani kagit uzerinde bir kadini cekmek icin bir eksigi yok ama hali tavri kac benden diyor adeta. Cok ama cok sikici bir tip. Yani bir sey var onu benim gozumde itici yapan. Ben de cok guzel degilim ama cok cirkin de degilim, isimde basariliyim, 14 yasimdan beri neredeyse yalniz yasadim, 20 ulke gordum, komik biriyim, ama begendigim erkekleri kaciran bir tavrim var. Ne oldugunu bulamiyorum. Mesela bu adamda o karsisindakini dinlemeden etmeden kendi hakkinda 1908637 bilgiyi ard arda siralamak. Beni henuz tanimadan dumduz yurumek, depar atmak. Kendini nedense asagi bir konumda konumlandirmak. Yani bir gizemsizlik, bir karizmasizlik, bir eziklik var ama tam betimleyemiyorum. Ben de belki de ayni seyleri yapiyorum. Mesela yeni tanistigim insanlara her seyi bir anda anlatiyorum. Onlari tanimadan hoslaniyorum ve bunu cok belli ediyorum. Yani o caresizligin kokusunu elbette aliyorlardir.
Sizce bir kadini itici yapan ne? Psikiyarist rol yapmanin uzun vadede bir ise yaramayacagini, tek carenin uzun vadede kendini sevmekten ve kendine deger vermekten gectigini soyluyor.
[/Q
terapistinizlekendim için iletişime geçmem mümkünmü ? konuşmaları mantıklı