• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terapist Desteği Kafamı Karıştırıyor - Nişanlım ile Problemlerim

hahaha bu devirde erkek buldun kaçırma diyen terapist mi olur? ne mezunu bu kisi? açık ogretimden sosyoloki okuyup bir sertifika alan aile danismani olabiliyor.
zamaninda kkda pahlasirim diye bir ss almistim.
bak su cahil cühela kadinin yorumunu okuEki Görüntüle 3544768
daha ilk aydan kötü kocandan hamile kalmis, dayak yemis, ailesinden kopamamis adama gitmis toplam 3 cocuk vermis.
kendi hayatina hayri yok ama meslegine bakEki Görüntüle 3544769
insanlara aile danismanligi, iliski koçluğu yapiyor.
belli ki senin terapist de böyle biri. bu kadina mesela "esim iyi biridir, bir kötü lafi olmaz, ben ve çocuklardan baska onceligi yoktur. ama asla ev isi yapmıyor. ayni anda isten geliyoruz, eve ayni parayi veriyoruz. ama o ayaklarini uzatiyor, ben yemek yaparken cocugu bile oyalamiyor. bin kere camasirlarini beyaz renkli ayir dedim onu bile yapmiyor" desen "bu devirde böyle koca buldun yapiver temizligini. kadin degil misin? kaparlar elinden" falan der🤪

guvenme o salak terapistin dediklerine. o adamla da evlenip hayatini yakma
Bana dedi ki şuan öyle bir algı yapılıyor ki eşine her akşam yemek yapan kadına güçlü bakılmıyor ama işe gidip patronu için yaparsa güçlü bakılıyor. İnsanı mutlu edecek şey bu değil insan böyle yaratılmamış. Falan filan. Yani dediğinde bir haklılık olsa bile (ki saçma buluyorum) sen bana niye bu hikayeleri anlatıyorsun? Benim derdimi dinlesene..

Merhaba,

Öncelikle önceki konuma bir link vermek istiyorum:
Önceki konum

Belki burada okuyup bana destek olmuş birileri de vardır, öncelikle çok teşekkür ederim.

Nişanlımla ailelerin kültürel farklılıkları ve yaşadığımız bazı problemler sonucu ayrılığın eşiğine geldik, hatta ayrıldık, ancak hala görüşüyoruz çünkü kendisi bu problemleri aşabileceğimize inanıyor ve çok çabalıyor.

Bu süreçte annem de çok sert oldu, kesinlikle tamamen bitirmemi istiyor ve biraz baskıcı davranıyor bu konuda.

Ancak farklı bir durum kafamı karıştırdı bu konuda fikrinizi almak istiyorum.
Annemin baskısı ve nişanlımın çabaları karşısında kafam karıştığı için terapist yardımı almak istedim. Araştırdım çokca ve bir terapist ile konuşmaya başladım bugün. Bana tepkisi şuydu:

Bu sorunlar (nişanlımla yaşadıklarım) hiç önemli şeyler değil. Arada bir aldatma, güven sorunu yok ayrıca adam evlenmek de istiyor, bu devirde bu çok zor. Siz bu ilişkiyi kurtarmak için uğraşın, yoksa aile dizimi ve enerji durumlarından asla mutlu olamazsınız, tarzı şeyler söyledi. Ayrıca yaşımı da göz önünde bulundurduğunda bu ilişkiyi bırakmamam gerektiğini, problemlerimizin çok basit olduğunu çokca dile getirdi.

Çok kafam karıştı, bu bir terapist için ne kadar profesyonel bir bakış açısı? Bu aile dizimi enerji olayları benim pek inandığım şeyler değildi fakat böyle birini bir daha asla bulamayacağımı, birini evlilik arifesinde yarı yolda bırakmanın çok büyük sıkıntı olduğunu falan söyledi…

Bilemiyorum, fikirlerinize ihtiyacım var. Nişanlım cidden çabalıyor ve kendisi de başka daha profesyonel olduğuna inandığım birinden terapi alıyor ve davranışları çok değişti. Devam edecek olsak bile böyle enerji kötü olur yada başka böyle birini bulamazsın gibi telkinlerle bunu yapmak istemem, bu doğru gelmiyor..
Diplomasını bakkaldan almış herhalde terapist hanım.

Ya şaka bir yana, söyledikleri aşırı sıkıntılı ve hiç etik değil. Yani bir klinik psikolog değil de eski nesil Fatma teyze (ismi sadece örnek olarak verdim, lütfen Fatma hanımlar alınmasın) ile konuşsanız vereceği akillar bu sözler.

Yönlendirme, seçiminizi eleştirme, yaş üzerinden vurma falan gerçekten çok bayagi, profesyonellikten uzak ve mesleğini hiç hak etmeyen biri intibasi uyandiriyor. Ben olsam değil terapiye gitmek, kapısından dahi geçmezdim. Şunu merak ettim buarada, lütfen nişanlım (eski?) tavsiye etti demeyin.

Eski konunuzu da hatirliyorum, maalesef nişanlınızın değişeceğine hiç inanmıyorum, sadece köprüyü geçene kadar -miş gibi yapıyor o kadar. Değişmiş, düzelmiş falan hepsi hikaye, sadece imzayı atana kadar. Aynı şeyleri yaşadım ilk eşimle, o sadece sizin nişanlı gibi kendini erken belli etmedi, 6. ayda gösterdi yüzünü. Siz çok şanslısınız ki erkenden ben buyum demiş, umarım bunun farkına varırsınız.

+1
Ayrıca, daha nişanlı iken terapiste gidilen ilişkiden nasıl bir hayır beklenir?
kesinlikle katılıyorum. her ikisi de resmen ikna olmak için uzman yardım alıyorlar.
yani bu ilișkinin olmamasi için tüm sebepler ortada fakat gençler hayattaki ișaretleri göremiyor malesef.

kızım bu çocuk sana hayatı zindan eder. seni dört duvara kapatır, benliğini kim olduğunu hatta adını bile unutturur.
en ufacık tartıșmanızda geçmişi yargılar.
yetmez bir de sürü halinde aile akrabalarıyla uğrașır ömrünü heba edersin.
evlilik uyum gerektirir. zıt kutuplar birbirjni çeker kalıbı safsatadan bașka bir șey değildir.
ya hu bu salatalık sana "sen bacaklarını açmaya alıșmıșsın" demiş ben bunu așamıyorum.
sonra da özür diledi pișman oldu ama beni çik siviyo.

anneni dinle.
terapistini değiştir. o salatalığı sonsuza dek hayatından çıkar.
evlenmeden anlamıyorsunuz. davul bile dengi dengine.

Ya şaka bir yana, söyledikleri aşırı sıkıntılı ve hiç etik değil. Yani bir klinik psikolog değil de eski nesil Fatma teyze (ismi sadece örnek olarak verdim, lütfen Fatma hanımlar alınmasın) ile konuşsanız vereceği akillar bu sözler.

Yönlendirme, seçiminizi eleştirme, yaş üzerinden vurma falan gerçekten çok bayagi, profesyonellikten uzak ve mesleğini hiç hak etmeyen biri intibasi uyandiriyor. Ben olsam değil terapiye gitmek, kapısından dahi geçmezdim. Şunu merak ettim buarada, lütfen nişanlım (eski?) tavsiye etti demeyin.

Eski konunuzu da hatirliyorum, maalesef nişanlınızın değişeceğine hiç inanmıyorum, sadece köprüyü geçene kadar -miş gibi yapıyor o kadar. Değişmiş, düzelmiş falan hepsi hikaye, sadece imzayı atana kadar. Aynı şeyleri yaşadım ilk eşimle, o sadece sizin nişanlı gibi kendini erken belli etmedi, 6. ayda gösterdi yüzünü. Siz çok şanslısınız ki erkenden ben buyum demiş, umarım bunun farkına varırsınız.
Bu klinik psikolog hanımefendinin yüksek lisansı falan da var, iyi okullardan mezun birçok eğitimi var gibi görünüyor. Ve kendisini bana eski nişanlım değil teyzem önerdi, o yüzden güvenmiştim ama şaşırdım baya.

Tekrar randevu almayacağım kendisinden, ve ilgili siteye de yorum olarak bırakacağım dediğiniz gibi. Sağlıklı bir yaklaşım değil kesinlikle

Ayrıca 28 yaşındasınız çok gençsiniz. Siz daha önce cinsel ilişkiye girdiğiniz için (bakire olmadığınız için!) dövmeniz olduğu ve alkol aldığınız için sorun çıkaran depresyona giren biriyle mutlu olmanız imkansız. Kültürler, yaşam tarzı vb. her şey zıt. Yol yakınken dönün. Bu kişiyle evlenmeyin.

Bana dedi ki şuan öyle bir algı yapılıyor ki eşine her akşam yemek yapan kadına güçlü bakılmıyor ama işe gidip patronu için yaparsa güçlü bakılıyor. İnsanı mutlu edecek şey bu değil insan böyle yaratılmamış. Falan filan. Yani dediğinde bir haklılık olsa bile (ki saçma buluyorum) sen bana niye bu hikayeleri anlatıyorsun? Benim derdimi dinlesene..
sacma salak konuşmuş işte. bu kisinin adi soyadi ne bana arattin mi? ne okumus? iki kurs alan aile danismani. ben de aile danışmanı olabilecek bir bölüm okudum. istesem ucuzundan bir kurs alip o sertifikayla aile danismaniyim diye mal mal ogutler verebilirim:) ama sacma yani

Ailesi bana karşı değişik değil ama aileler kültürel olarak çok farklılar, eğitim olarak da, görüş olarak da, hem dini hem siyasi görüş. Bunlarla ilgili çok bir sorun yaşamamış olsak da nişanlım ile yaşam tarzları konusunda bazı sıkıntılar yaşadık. O yüzden ben de devam etmeye cesaret edemedik ancak çözebileceğimizi düşünüyor. Belki gerçekten çözeriz tamam ama bu psikoloğun bana dediği gibi 28 yaş geç oldu zaten, güvensizlik sorunu yoksa madem böyle bir ilişki zaten bulamam gibi bir noktadan yaklaşmak istemiyorum bu saçma geldi bana?
Bence de saçma 28 yaş nedir bende 28 yaşındayım yaşa göre evlilik yaparsan çok üzülürsün dediklerimi yaşamak istemiyorsan iyi düşün gerçekten zor ama insan huyundan vazgeçmez ölür yine vazgeçmez.

Siz bu psikoloğa tam olarak niçin gittiniz? Ayrıldım ve ayrılma psikolojisinden kurtulmak için geldim mi dediniz yoksa barışsam mı barışmasam mı bilemiyorum gibi mi konuştunuz? Hayır söyledikleri iki şekilde de haddine değil ama ayrıldım diye gelen birini ısrarla barıştırmaya çalışması ayrı bir fiyasko. Hayır sen kimsin yani? Ben yakın arkadaşlarıma bile kesinkes barış, ayrıl demiyorum sonra pişman olurlarsa kulaklarımı çınlatmasınlar diye. Bunun ne haddineymiş?

Kesinlikle numara yapıyor, köprüyü geçene kadar düzelmiş gibi davranıyor nişanlısı. Hem bakirelik mevzusu, giyim, dövme,alkol vb. sorun yaptığı çok şey var. Kültür, eğitim seviyesi farkı da var. Bir de nişanlısı ailesine yakın oturup her hafta gitmeyi istiyormuş. Evlenirse başı yanar. Umarım vazgeçer yüzüğü atar.

Siz bu psikoloğa tam olarak niçin gittiniz? Ayrıldım ve ayrılma psikolojisinden kurtulmak için geldim mi dediniz yoksa barışsam mı barışmasam mı bilemiyorum gibi mi konuştunuz? Hayır söyledikleri iki şekilde de haddine değil ama ayrıldım diye gelen birini ısrarla barıştırmaya çalışması ayrı bir fiyasko. Hayır sen kimsin yani? Ben yakın arkadaşlarıma bile kesinkes barış, ayrıl demiyorum sonra pişman olurlarsa kulaklarımı çınlatmasınlar diye. Bunun ne haddineymiş?
Ben genel olarak zor bir dönemden geçiyorum diye gittim. Annemle sorunlarım var küçüklükten beri, iş durumlarım çok yoruyor, yaşadığım ilişkilerde de başımdan böyle şeyler geçti gibi anlatmak istedim. Ama benden çok o anlattı bi noktada

kesinlikle katılıyorum. her ikisi de resmen ikna olmak için uzman yardım alıyorlar.
yani bu ilișkinin olmamasi için tüm sebepler ortada fakat gençler hayattaki ișaretleri göremiyor malesef.

kızım bu çocuk sana hayatı zindan eder. seni dört duvara kapatır, benliğini kim olduğunu hatta adını bile unutturur.
en ufacık tartıșmanızda geçmişi yargılar.
yetmez bir de sürü halinde aile akrabalarıyla uğrașır ömrünü heba edersin.
evlilik uyum gerektirir. zıt kutuplar birbirjni çeker kalıbı safsatadan bașka bir șey değildir.
ya hu bu salatalık sana "sen bacaklarını açmaya alıșmıșsın" demiş ben bunu așamıyorum.
sonra da özür diledi pișman oldu ama beni çik siviyo.

anneni dinle.
terapistini değiştir. o salatalığı sonsuza dek hayatından çıkar.
evlenmeden anlamıyorsunuz. davul bile dengi dengine.
Hele ki sen bacaklarını açmaya alışmışsın demesi. Çok ahlaksızca. Konuyu ilk okuduğumda da sinirlenmiştim. Kanser eden bir ilişki türü. Umarım ayrılır hayatına bakarsın konu sahibi.

Daha evlenmeden iki tarafta terapiste gidiyor falan .

Olmaması için başka sebeblere gerek yok
Kesinlikle katılıyorum. Daha ortada evlilik yok çift terapisi alıyorsunuz. Asıl bu normal değil. Nişanlılıkta yaşanan sorunlar da evlilikte katmerlendiği için allahtan nişanlılık dönemi var diyordum ama bizim kızlar asla nişan dönemini nişan olarak görmüyor yüzük takılır takılmaz dönülmez yoldayım sanıyorlar.

Nişanlıyken bu kadar sorun yaşıyorsanız evlenince mutlu olamazsınız. Ayrıca nişanlınız maalesef kültürsüz bir davar. Siz daha iyi, hoşgörülü ve sizinle aynı bakış açısına sahip benzer kültürlerde birini hak ediyorsunuz.

Kafanızı karıştıracak hiçbir şey yok aslında, bir önceki konuda da aynı şeyler yazıldı. Birbirinize uygun değilsiniz bunu size 20 sayfa da yazsak anlamayacaksınız sanırım. En fazla 1 yıl üzülür sonrasında mutlu olursunuz, neden tüm hayatınızı mahvetmeye bu kadar heveslisiniz anlamıyorum. Karşı taraf da istediğini söylesin, adam zaten terbiyesiz.

Merhaba,

Önceki konum

Belki burada okuyup bana destek olmuş birileri de vardır, öncelikle çok teşekkür ederim.

Nişanlımla ailelerin kültürel farklılıkları ve yaşadığımız bazı problemler sonucu ayrılığın eşiğine geldik, hatta ayrıldık, ancak hala görüşüyoruz çünkü kendisi bu problemleri aşabileceğimize inanıyor ve çok çabalıyor.

Bu süreçte annem de çok sert oldu, kesinlikle tamamen bitirmemi istiyor ve biraz baskıcı davranıyor bu konuda.

Annemin baskısı ve nişanlımın çabaları karşısında kafam karıştığı için terapist yardımı almak istedim. Araştırdım çokca ve bir terapist ile konuşmaya başladım bugün. Bana tepkisi şuydu:

Bu sorunlar (nişanlımla yaşadıklarım) hiç önemli şeyler değil. Arada bir aldatma, güven sorunu yok ayrıca adam evlenmek de istiyor, bu devirde bu çok zor. Siz bu ilişkiyi kurtarmak için uğraşın, yoksa aile dizimi ve enerji durumlarından asla mutlu olamazsınız, tarzı şeyler söyledi. Ayrıca yaşımı da göz önünde bulundurduğunda bu ilişkiyi bırakmamam gerektiğini, problemlerimizin çok basit olduğunu çokca dile getirdi.

Çok kafam karıştı, bu bir terapist için ne kadar profesyonel bir bakış açısı? Bu aile dizimi enerji olayları benim pek inandığım şeyler değildi fakat böyle birini bir daha asla bulamayacağımı, birini evlilik arifesinde yarı yolda bırakmanın çok büyük sıkıntı olduğunu falan söyledi…

Bilemiyorum, fikirlerinize ihtiyacım var. Nişanlım cidden çabalıyor ve kendisi de başka daha profesyonel olduğuna inandığım birinden terapi alıyor ve davranışları çok değişti. Devam edecek olsak bile böyle enerji kötü olur yada başka böyle birini bulamazsın gibi telkinlerle bunu yapmak istemem, bu doğru gelmiyor..
Terapist dediginiz kisi sizi nasil bu sekilde yonlendiriyor? Aldatma yoksa sorun yokmuymus yani? Gercekten terapist oldugundan suphe duydum ben.

Bizzat yasayan biri olarak soyleyeyim, ben mutluyum ama esimden dolayi. Cunku yasam tarzimiz, bakis acimiz vs konularinda esimle uyumluyuz. Ancak kok ailesi tam zitti. Sevemedim, alisamadim. Alisabilecegimi sanmiyorum. Normal sohbetleri bile bana batiyor, ayaklarim geri geri gidiyor. Akrabalari desen kinadigim hersey onlarda var. Allahtan akrabalariyla esimde gorusmedigi icin o bakimdan sansliyim biraraya gelmiyorum. Kendi kiz kardesiyle bile gorusturmuyor evlendigimden beri en fazla 2 kez gorusmusumdur. Eger esim boyle olmasaydi ben bosanirdim, net... Malesef sizinki uyumlu degil ki. Sizin yasam tarzinizla onun gorusu uyusmuyor ki takildigi noktalari, sorunlarinizi yazmissiniz zaten.

Ister istemez ailelerde ayni ortamda bulunuyor, misal gecenlerde yegenimin dogum gunune geldi k.validem. Annem, babam akrabalarim oyun oynarken, k.validem erkekler ciksin artik soyler misin dedi bana. Bizde boyle, kimseyi cikartamam kusura bakma dedim. Simdi ben nasil isinayim bu kadina. Sizde de anneniz bukadar tepkiliyken ne gerginlikler cikacak. Yonetebilecek misiniz?

Bazen can acitsa da en mantiklisi yollari ayirmak oluyor. Suan sozlunuz evlenebilmek icin herseye tamam dese de sevgiliyken sorun ettigi seyleri yine gundem yapacaktir. Sadece suan sumen alti etmis. O terapisti de degistirin bence. Hic saglikli yorumlari yok.

Eski konunuzu okudum hani bir söz var aynı yoldan gidip sonucun değişeceğini sananlar sizde onlardan birisiniz annebiz haklı ben de tabiki size karışmam hayatını yakmak isteyene dur demeye gerek görmüyorum.İlerde evliliğinizde bolca olacak konularda nasılsa tekrar bdv da olursunuz yorumum bu.

Merhaba,

Önceki konum

Anneni dinle , kimseyi değiştiremezsin akıllı ol , nişanlıyken hallolmayan herşey evlilikte artarak çoğalacak, kimse değişmez, aile neyse evlat da o dur...

“Bu devirde evlenmek kolay mı? Yaşın da geçiyor diyen terapist mi olur?” Türkiyede pek çok meslek gibi psikologların da aşırı kalitesiz olduğunu düşünüyorum. Benim bir arkadaşım da şu an terapiste gidiyor. Terapisti ona kötü şeyler düşünme, pozitif düşün, kötü düşünürsen gerçekleşir gibi abuk sabuk şeyler söylemiş. Kız anksiyete hastası oldu resmen. Nazardan konuşuyoruz, nazar deme sonra nazar gelir üstümüze terapistim öyle dedi diyor. Herhangi bir konuyu konuşamaz olduk, hemen gerçekleşir diye anksiyete yapıyor. Kimseye mümkün mertebe terapiye git demeyecem bundan sonra. Önce terapistlerin terapiye ihtiyacı var. İşini iyi yapanları tenzih ediyorum.
Kesinlikle çok doğru. Biz kardeşim için gitmiştik çok meşhur bir psikoloğa. Adam bize benim kardeşimin çocuğu cinlerle evli siz buna şükür edin demişti.😱

Back