- 17 Nisan 2012
- 1.896
- 2.559
- 358
Psikiyatristlerin sevk ettiğinden eminim de psikologlar da sevk ediyor mu onu bilmiyorum.
Sorunun ağırlığına ilişkin karar veremeyiz ama evet konuyu dağıtmayayım daha fazla :)ben şöyle biliyorum: hastaneye başvurduğunuzda psikologlar çeşitli testler yapıyorlar kişilik envanteri vs... bir rapor hazırlayıp gerekirse (gereken durumlar:normal dışı davranış, kişilik bozukluğu ve beyin kimyası ile ilgili sorunlarda) konu uzmanlık alanlarından çıktığı ve ilaçla tedavi gerektiği için psikiyatra sevk ediyorlar.
neyse konuyu dağıtmayalım konu sahibi de önce jinekolojiye gitmeli fiziksel bir sorun olmazsa eğer cinsel terapi gerektiğinden ötürü psikoloğa gitmeli çünkü bu durum kişilik bozukluğu ya da ağır bir psikoz-nevroz değil konuştukça halledilebilecek geçici bir sorun.
Sorunun ağırlığına ilişkin karar veremeyiz ama evet konuyu dağıtmayayım daha fazla :)
Konu sahibi, umarım yakın zamanda derdinden kurtulursun. Halledilemeyecek bir sorun değil.
Csnim oncelikle gecmis olsun. Sorun agri veya aci ise bu seconder vajinismus yani onceden iliskiye girebilirken bir nedenden oturu girememek. Ama agri aci yok ama hazda alamiyorsan bu cinsel istek azalmasi. Devlet hastanesinde psikatriye giidersin o ilac yazar veya seni cinsel terapi merkezlerine yonlendirir.
Cinsel terapiler en asagi cozum odakli 2000 TLden basliyor. Insallah asarsin bu sorunu
ben şöyle biliyorum: hastaneye başvurduğunuzda psikologlar çeşitli testler yapıyorlar kişilik envanteri vs... bir rapor hazırlayıp gerekirse (gereken durumlar:normal dışı davranış, kişilik bozukluğu ve beyin kimyası ile ilgili sorunlarda) konu uzmanlık alanlarından çıktığı ve ilaçla tedavi gerektiği için psikiyatra sevk ediyorlar.
neyse konuyu dağıtmayalım konu sahibi de önce jinekolojiye gitmeli fiziksel bir sorun olmazsa eğer cinsel terapi gerektiğinden ötürü psikoloğa gitmeli çünkü bu durum kişilik bozukluğu ya da ağır bir psikoz-nevroz değil konuştukça halledilebilecek geçici bir sorun.
özel klinikler sizin bu anlattıgınız gibi uyguluyor,
devlet hastanelerinde ise tam tersi.
drtl,
konularını daha onceden takip ettigim icin sormak istiyorum, eşin de rahatsız oldugun davranısları icin gidecek mi?
sonucta ilişkinizdeki paylasımlarınızdan biri cinsellik ve genc bir ciftsiniz, devam edebilmeniz icin bence de çözmeniz gerek.
fakat ilişkilerde güven ve birlikte vakit gecirmek de paylasımın bir parçası. keza sorumlulukları paylasmak da.
bu arada ankarada madalyon'u cok duydum, memnun kalanlar var. yaklasımları yukarıda anlatılan sekilde, ancak oraya gitmedigimden net birsey diyemeyecegim.
Artık şehir dışına gitmiyor annemler gitti çocuklarla İkimiz ilgileniyoruz nispeten herşey daha iyi ancak Tabiki 5 Yıldır sadece haftasonu görüşüyor olmanın öfkesiyle uzaklaşmışlığım, hastalığım, ailesiyle yaşadığımız Sıkıntılar vs vs artık taştı bende sanırım. affedemediğim ama zamana Bıraktığım şeyler var ama zihnim öyle demiyor galiba...
Önce kadındığumcuma mı gitmeliyim yoksa pskiyatriye mi onu bilemiyorum
Anti depresan kullandığım için psikoloğa direkt gitmek doğru olmaz sanırım
Ben de sgk anlaşması olduğu için madalyon düşünüyorum aslında
Ayrıca gerek daha önceki devlet hastanesi deneyimim gerekse kendim devlet hastanesinde çalıştığım ve sistemden bilgilerimi iş Arkadaşlarımın görme olasılığı sebebiyle özelden başla çarem yok
antidepresan kullaniyorsaniz,kullandiginiz ilacin yan etkisi de olabilir bu..
bikac kisiden duymustum,antipdepresan kullaninca(ki bunlarda erkekler de var) hicbisekilde cinsel istek duymuyorlarmis.
ilactan ilaca kisiden kisiye degisir tabi durum ama benim aklima bide bu geldi.
Duz bir psikologla değil cinsel terapistlik eğitimi almış bir psikologla bu sorununuzdan kurtulursunuz..ama pahalılar ben cinsel değil ama panik ayağım için gidiyorum 230 lira seansı.
hangi şehirdesin bursadaysan isim verebilirimBen de cinsel terapi yapanları düşünüyorum 230 iyi bile diyebilirim cinsel terapinin yanında daha önce araştırmıştım 400 falandı
doğrusu bir hastalık var mi diye önce doktor . çünkü psikolog tedavinin bir parçası. zaten psikolog sevk edemez sadece doktora gidin diye tavsiye edebilir. belki arkadaşın psikiyatrik bir Hastalığı var. psikoloğu aşacak bir durum olabilir. zaten sonrasında gerekiyorsa psikoloğa yönlendirilir.tam tersi
önce psikolog, gerekirse ve sevk ederse psikyatr.
öncelikle geçmiş olsunBeş senelik evliliğimin iki senesi yani doğumdan sonrası cinsellikten kaçmakla geçti sonunda tüm cesaretimi toplayıp eşime cinsel dürtüm olmadığını tedavi olmak istediğimi söyledim...
Şu an Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum!!!
Nereye gideceğim nerden başlayacağımı bilmiyorum
Maddi olarak yüklü meblağlar ödeyemem, neresi uygun fiyatlı bilemiyorum...
Çıkmazda hissediyorum kendimi!!!
AnkaradayımHangi
hangi şehirdesin bursadaysan isim verebilirim
öncelikle geçmiş olsun
ne güzel cesaret edip söylemişsin
6 senelik evliyim ve cesaret edemedim
her ilişki işgenceden numara yapmadan öteye geçemedi
bigün bende cesaretimi toplarmıyım acaba
Tedavi terapiyle %100 dür fakat önce sorun ney o bulunmalı hormonel de olabilirAnkaradayım
Ama gidip başarılı olanları duymaya çok ihtiyacım var hiç bir forumda göremedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?