• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terapi...

Psikiyatristlerin sevk ettiğinden eminim de psikologlar da sevk ediyor mu onu bilmiyorum.

ben şöyle biliyorum: hastaneye başvurduğunuzda psikologlar çeşitli testler yapıyorlar kişilik envanteri vs... bir rapor hazırlayıp gerekirse (gereken durumlar:normal dışı davranış, kişilik bozukluğu ve beyin kimyası ile ilgili sorunlarda) konu uzmanlık alanlarından çıktığı ve ilaçla tedavi gerektiği için psikiyatra sevk ediyorlar.
neyse konuyu dağıtmayalım konu sahibi de önce jinekolojiye gitmeli fiziksel bir sorun olmazsa eğer cinsel terapi gerektiğinden ötürü psikoloğa gitmeli çünkü bu durum kişilik bozukluğu ya da ağır bir psikoz-nevroz değil konuştukça halledilebilecek geçici bir sorun.

ben şöyle biliyorum: hastaneye başvurduğunuzda psikologlar çeşitli testler yapıyorlar kişilik envanteri vs... bir rapor hazırlayıp gerekirse (gereken durumlar:normal dışı davranış, kişilik bozukluğu ve beyin kimyası ile ilgili sorunlarda) konu uzmanlık alanlarından çıktığı ve ilaçla tedavi gerektiği için psikiyatra sevk ediyorlar.
neyse konuyu dağıtmayalım konu sahibi de önce jinekolojiye gitmeli fiziksel bir sorun olmazsa eğer cinsel terapi gerektiğinden ötürü psikoloğa gitmeli çünkü bu durum kişilik bozukluğu ya da ağır bir psikoz-nevroz değil konuştukça halledilebilecek geçici bir sorun.
Sorunun ağırlığına ilişkin karar veremeyiz ama evet konuyu dağıtmayayım daha fazla :)
Konu sahibi, umarım yakın zamanda derdinden kurtulursun. Halledilemeyecek bir sorun değil.

Sorunun ağırlığına ilişkin karar veremeyiz ama evet konuyu dağıtmayayım daha fazla :)
Konu sahibi, umarım yakın zamanda derdinden kurtulursun. Halledilemeyecek bir sorun değil.

bu arada araştırdım doğrusu sizin söylediğinizmiş fakat benimki de olması gerekenmiş aslında :) lisansta böyle öğrenmiştik mantığıma da oturduğu için yürürlüktekinin de bu olduğunu düşünmüşüm demek ki...

Csnim oncelikle gecmis olsun. Sorun agri veya aci ise bu seconder vajinismus yani onceden iliskiye girebilirken bir nedenden oturu girememek. Ama agri aci yok ama hazda alamiyorsan bu cinsel istek azalmasi. Devlet hastanesinde psikatriye giidersin o ilac yazar veya seni cinsel terapi merkezlerine yonlendirir.
Cinsel terapiler en asagi cozum odakli 2000 TLden basliyor. Insallah asarsin bu sorunu

Ağrı acı da oluyor ama çok uzun süre iliskiye girmediğinden
Ben sevişmek bile istemiyorum yatağa girmeye korkuyorum eşim yaklaşacak diye ben ne kadar isteksizsem o da o kadar istekli

Daha öncedevlette aile terapistine gitmiştim çok pişman oldum devlet hastanesi vakit kaybı diye düşünür oldum ama çok yüksek fiyatlar çıkarsa karşıma mecburen gideceğim

özel klinikler sizin bu anlattıgınız gibi uyguluyor,
devlet hastanelerinde ise tam tersi.

drtl,
konularını daha onceden takip ettigim icin sormak istiyorum, eşin de rahatsız oldugun davranısları icin gidecek mi?
sonucta ilişkinizdeki paylasımlarınızdan biri cinsellik ve genc bir ciftsiniz, devam edebilmeniz icin bence de çözmeniz gerek.
fakat ilişkilerde güven ve birlikte vakit gecirmek de paylasımın bir parçası. keza sorumlulukları paylasmak da.

bu arada ankarada madalyon'u cok duydum, memnun kalanlar var. yaklasımları yukarıda anlatılan sekilde, ancak oraya gitmedigimden net birsey diyemeyecegim.

Son düzenleme:
özel klinikler sizin bu anlattıgınız gibi uyguluyor,
devlet hastanelerinde ise tam tersi.

drtl,
konularını daha onceden takip ettigim icin sormak istiyorum, eşin de rahatsız oldugun davranısları icin gidecek mi?
sonucta ilişkinizdeki paylasımlarınızdan biri cinsellik ve genc bir ciftsiniz, devam edebilmeniz icin bence de çözmeniz gerek.
fakat ilişkilerde güven ve birlikte vakit gecirmek de paylasımın bir parçası. keza sorumlulukları paylasmak da.

bu arada ankarada madalyon'u cok duydum, memnun kalanlar var. yaklasımları yukarıda anlatılan sekilde, ancak oraya gitmedigimden net birsey diyemeyecegim.

Artık şehir dışına gitmiyor annemler gitti çocuklarla İkimiz ilgileniyoruz nispeten herşey daha iyi ancak Tabiki 5 Yıldır sadece haftasonu görüşüyor olmanın öfkesiyle uzaklaşmışlığım, hastalığım, ailesiyle yaşadığımız Sıkıntılar vs vs artık taştı bende sanırım. affedemediğim ama zamana Bıraktığım şeyler var ama zihnim öyle demiyor galiba...

Önce kadındığumcuma mı gitmeliyim yoksa pskiyatriye mi onu bilemiyorum
Anti depresan kullandığım için psikoloğa direkt gitmek doğru olmaz sanırım

Ben de sgk anlaşması olduğu için madalyon düşünüyorum aslında

Ayrıca gerek daha önceki devlet hastanesi deneyimim gerekse kendim devlet hastanesinde çalıştığım ve sistemden bilgilerimi iş Arkadaşlarımın görme olasılığı sebebiyle özelden başla çarem yok

Son düzenleme:
Bence önce bir jinekoloğa görünmelisiniz. Hatta randevu almadan önce dilerseniz derdinizi anlatıp bilgide alabilirsiniz, hangi bölüme gitmeniz gerekir diye.

Devletteki sistem; Önce psikiyatriye gidilir, gerekirse psikoloğa yönlendirilirsiniz.

Sadece ruhsal olup olmadığını bilemezsiniz. İşin hormonsal- farmakolojik boyutları da olabilir. İnsan beyni hastalıklarda çeşitli şekillere girer, gerekirse tektiklerle bunu psikiyatrist anlayabilir. Psikiyatride daha kısa görüşme yapılır, gerekirse ilaç vs. Gerekli görülürse psikologla terapiler önerilir. Babam eski psikiyatrist ve bende zamanında öncelikle psikiyatriye ardından psikoloğa devam etmiş biriyim. İlk atacağınız adım, ilk kapınız psikiyatri yani.
Geçmiş olsun

Artık şehir dışına gitmiyor annemler gitti çocuklarla İkimiz ilgileniyoruz nispeten herşey daha iyi ancak Tabiki 5 Yıldır sadece haftasonu görüşüyor olmanın öfkesiyle uzaklaşmışlığım, hastalığım, ailesiyle yaşadığımız Sıkıntılar vs vs artık taştı bende sanırım. affedemediğim ama zamana Bıraktığım şeyler var ama zihnim öyle demiyor galiba...

Önce kadındığumcuma mı gitmeliyim yoksa pskiyatriye mi onu bilemiyorum
Anti depresan kullandığım için psikoloğa direkt gitmek doğru olmaz sanırım

Ben de sgk anlaşması olduğu için madalyon düşünüyorum aslında

Ayrıca gerek daha önceki devlet hastanesi deneyimim gerekse kendim devlet hastanesinde çalıştığım ve sistemden bilgilerimi iş Arkadaşlarımın görme olasılığı sebebiyle özelden başla çarem yok

antidepresan kullaniyorsaniz,kullandiginiz ilacin yan etkisi de olabilir bu..
bikac kisiden duymustum,antipdepresan kullaninca(ki bunlarda erkekler de var) hicbisekilde cinsel istek duymuyorlarmis.
ilactan ilaca kisiden kisiye degisir tabi durum ama benim aklima bide bu geldi.:KK51:

Duz bir psikologla değil cinsel terapistlik eğitimi almış bir psikologla bu sorununuzdan kurtulursunuz..ama pahalılar ben cinsel değil ama panik ayağım için gidiyorum 230 lira seansı.

antidepresan kullaniyorsaniz,kullandiginiz ilacin yan etkisi de olabilir bu..
bikac kisiden duymustum,antipdepresan kullaninca(ki bunlarda erkekler de var) hicbisekilde cinsel istek duymuyorlarmis.
ilactan ilaca kisiden kisiye degisir tabi durum ama benim aklima bide bu geldi.:KK51:

Kullandığım antidepresanın yan etkisi yok diye verdi doktor ama tabi bilinmez belki de vardır

Duz bir psikologla değil cinsel terapistlik eğitimi almış bir psikologla bu sorununuzdan kurtulursunuz..ama pahalılar ben cinsel değil ama panik ayağım için gidiyorum 230 lira seansı.

Ben de cinsel terapi yapanları düşünüyorum 230 iyi bile diyebilirim cinsel terapinin yanında daha önce araştırmıştım 400 falandı

Terapiler doktordan doktora degişmekle bîrlikte seansı 150 400 arası degısır ve toplam ortalama 8 seans sürer gecmiş olsun canım

Hangi
Ben de cinsel terapi yapanları düşünüyorum 230 iyi bile diyebilirim cinsel terapinin yanında daha önce araştırmıştım 400 falandı
hangi şehirdesin bursadaysan isim verebilirim

tam tersi
önce psikolog, gerekirse ve sevk ederse psikyatr.
doğrusu bir hastalık var mi diye önce doktor . çünkü psikolog tedavinin bir parçası. zaten psikolog sevk edemez sadece doktora gidin diye tavsiye edebilir. belki arkadaşın psikiyatrik bir Hastalığı var. psikoloğu aşacak bir durum olabilir. zaten sonrasında gerekiyorsa psikoloğa yönlendirilir.

Beş senelik evliliğimin iki senesi yani doğumdan sonrası cinsellikten kaçmakla geçti sonunda tüm cesaretimi toplayıp eşime cinsel dürtüm olmadığını tedavi olmak istediğimi söyledim...

Şu an Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum!!!

Nereye gideceğim nerden başlayacağımı bilmiyorum
Maddi olarak yüklü meblağlar ödeyemem, neresi uygun fiyatlı bilemiyorum...

Çıkmazda hissediyorum kendimi!!!
öncelikle geçmiş olsun
ne güzel cesaret edip söylemişsin
6 senelik evliyim ve cesaret edemedim
her ilişki işgenceden numara yapmadan öteye geçemedi
bigün bende cesaretimi toplarmıyım acaba

Eski konularına söyle bir göz attım. Sen doğum sonrası depresyonda falan da olabilirsin. Bazen bu depresyonlar yıllarca sürebiliyor. Sanırım çalışıyorsun. İkiz çocuklar, bakımları, eşten yardım ve kayınvalide gibi hususlar seni iyice bunaltmış. Annende eşini pek sever gibi durmuyor, gelmesin diyeceğim ama hafta içi eşin yok sana destek verecek. Çalışmak zorundamısın. Belki çalışmazsan kocanın yanına gitsen senin için daha iyi olur. Belki o da sana destek verir biraz. Birde çalışma stresi yaşamazsın. Çocuklar 4 yaşına gelinceye kadar annelere izin verseler ne güzel olur. Ama nerde. Biz çalışan çocuklu kadınlar, çocuklar küçükken çok zorlanıyoruz.

öncelikle geçmiş olsun
ne güzel cesaret edip söylemişsin
6 senelik evliyim ve cesaret edemedim
her ilişki işgenceden numara yapmadan öteye geçemedi
bigün bende cesaretimi toplarmıyım acaba

Zaten o kadar belli ediyorum ki numara yapmam falan mümkün değil karşımdaki çocuk olsa anlar
Söyle bu hayat böyle gitmez ama beni işin maddi boyutu ürkütüyor

Ankaradayım
Ama gidip başarılı olanları duymaya çok ihtiyacım var hiç bir forumda göremedim
Tedavi terapiyle %100 dür fakat önce sorun ney o bulunmalı hormonel de olabilir

Back