• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Terapi ücreti sorunu :(

Feraceli

Nirvana
Pro Üye
9 Ocak 2015
19.813
82.178
798
İşinin ehli birini buldum saatli veyahut seans başına değil aylık ücret alıyormuş her ay 2 bin tl toplam 6 tl 3 ay boyunca ve ben çalışmıyorum. Evden dışarı çıkmıyorum ailem her ay bu ücreti karşılayabilicek bir aile değil kredi çekemem dışarı çıkamıyorum zaten agorafobim yüzünden ne yapabailirim nolur bana akıl verin. Durumu iyi olan bir arkadaşım vs. Yok borç alıp geri ödessem

Buradan terapi almanız şart mı? Bazı üniversitelerin psikoterapi merkezleri var; ODTÜ, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi gibi. Burada verilen psikoterapiler süpervizyon ile yapılıyor; yani size terapi hizmeti veren kişi kendi hocasına sorarak onun gözetimi altında size bu hizmeti sağlıyor. Hem de çok daha uygun fiyatlı, bazıları seans başı 60-70 lira gibi. Buraları araştırabilirsiniz. Terapi size iyilik hali kazandırmak için var; daha da stres altına girecekseniz zaten fayda göremezsiniz.

İşinin ehli birini buldum saatli veyahut seans başına değil aylık ücret alıyormuş her ay 2 bin tl toplam 6 tl 3 ay boyunca ve ben çalışmıyorum. Evden dışarı çıkmıyorum ailem her ay bu ücreti karşılayabilicek bir aile değil kredi çekemem dışarı çıkamıyorum zaten agorafobim yüzünden ne yapabailirim nolur bana akıl verin. Durumu iyi olan bir arkadaşım vs. Yok borç alıp geri ödessem
Bu sekilde nasıl oluyor.Sistem olarak nasıl çalışıyor.Misal haftada kaç gün ? saat olmaması ise tuhaf çok..
Genelde zaman mefhumu önemlidir sağlık sektöründe.Bu kadar açık bir programı varsa hastalarına nasıl gün veriyor.Kendisi nasıl bir programlama yapıyor.Seans ücretlendirme politikası öncelikle zamanı temel alır.Burada zaman konusunda esnek olmak çok şaşırtıcı..
Bunu es geç bence..Araştırmaya devam et.Ucretinden ziyade sistemi çok düzensiz..

Bu sekilde nasıl oluyor.Sistem olarak nasıl çalışıyor.Misal haftada kaç gün ? saat olmaması ise tuhaf çok..
Genelde zaman mefhumu önemlidir sağlık sektöründe.Bu kadar açık bir programı varsa hastalarına nasıl gün veriyor.Kendisi nasıl bir programlama yapıyor.Seans ücretlendirme politikası öncelikle zamanı temel alır.Burada zaman konusunda esnek olmak çok şaşırtıcı..
Bunu es geç bence..Araştırmaya devam et.Ucretinden ziyade sistemi çok düzensiz..

Yani evet bu da var. Psikoterapi seans bazlı çalışır. Terapinin ilerleyişine göre seanslar belirlenir. Kimi zaman haftada 1 ya da 2 olurken zamanla durum daha iyiye gittikçe seans araları artabilir ya da daha fazla seansa ihtiyaç duyduğu anlaşılırsa bu aralar azalabilir. 3 ayda durumun çözüleceğinin garantisini nasıl vermiş de fiyat çıkarmış? Bu 3 ayın içinde kaç seans olacak, nasıl bir ekol izleyecek? Ben de açıkçası çok anlamlandıramadım.

Buradan terapi almanız şart mı? Bazı üniversitelerin psikoterapi merkezleri var; ODTÜ, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi gibi. Burada verilen psikoterapiler süpervizyon ile yapılıyor; yani size terapi hizmeti veren kişi kendi hocasına sorarak onun gözetimi altında size bu hizmeti sağlıyor.

Ben de bundan bahsedecektim isin ehli benden önce davranmis :) tabi bu kadar net anlatamazdim, bu bilgi bu forumdaki bir cok kisiye cok faydali olur, tesekkurler Astoria ❣

Yani evet bu da var. Psikoterapi seans bazlı çalışır. Terapinin ilerleyişine göre seanslar belirlenir. Kimi zaman haftada 1 ya da 2 olurken zamanla durum daha iyiye gittikçe seans araları artabilir ya da daha fazla seansa ihtiyaç duyduğu anlaşılırsa bu aralar azalabilir. 3 ayda durumun çözüleceğinin garantisini nasıl vermiş de fiyat çıkarmış? Bu 3 ayın içinde kaç seans olacak, nasıl bir ekol izleyecek? Ben de açıkçası çok anlamlandıramadım.
İşte spor salonuna uyelik verir gibi pazarlamak istemiş kendisini.. :)

Yani tabi belli değil belki daha kısa sürede iyileşirim ama aylık çalıştığını söyledi işte

Agorafobi terapi ile,telkinle değil ilaç ile kurtulunabilecek bile hastalik. Bir devlet hastanesi psikiyatrini ziyaret ettiniz mi? Bence önce bu yolu deneyin

İmza; birkaç aylık ilaç tedavisiyle agorafobisinden kurtulan ve on yıldır mutlu yaşayan yengenc
Gerçekten mi ilaclar yeşil reçeteli kısa vadede çözüm odaklı diyorlar bilemedim bende

Gerçekten mi ilaclar yeşil reçeteli kısa vadede çözüm odaklı diyorlar bilemedim bende
Yok artık ne yeşil reçetesi ya? Gayet normal ilaçlar. Öyle yeşil reçete falan yok. Bağımlılık da yapmiyor, dediğim gibi ben birkaç ay kullandım, sonra şehir değiştirdim . Yazdiramadigim için içmedim falan. Dönünce tekrar doktoruma gittim, "içmediğin zaman problemin nüksetmediyse artık icmene gerek yok" Dedi.
Zaten benim kullandığım ilaç (c.t....) 3 ile 6 ay kullanılan , eğer kişinin durumunda iyileşme olmazsa belki devam edilen bir ilaç. o günden beri on yıldır rahatım..
benim agorafobim genelde uzun şehirler arasi yolculuklarda ortaya cikardi. Yıllar sonra bir kere bir aya yakın bi tura katıldım, nolur nolmaz' diye korkup doktora ilaç yazdirdim. İnan paketini açmadim:)
Bu arada kamu spotu olsun;;otobüste-yolculukta nükseden agorafobisi olan bir insan olmama rağmen hastalığın beni esir etmesine, yaşam kalitemi düşürmesine izin vermedim. On yılda yirmiden fazla ulke, kırktan fazla yurtici şehir gezdim. Günlerim otobüste geçti... Ben yaptıysam herkes yapabilir:) sorununuz ne olursa olsun hiçbir şeyin güzel ömrünüzü kalitesiz kılmasına izin vermeyin. Ne yapıp edip kurtulmanın yollarını arayin En Büyük KK En Büyük KK

Agorafobi terapi ile,telkinle değil ilaç ile kurtulunabilecek bile hastalik. Bir devlet hastanesi psikiyatrini ziyaret ettiniz mi? Bence önce bu yolu deneyin

İmza; birkaç aylık ilaç tedavisiyle agorafobisinden kurtulan ve on yıldır mutlu yaşayan yengenc
Tecrübeye güvenip yenGEnC yenGEnC in yorumunu ciddiye alın. Üroloji hastalığının çözümü için dahiliyede sıra beklemeyin boşuna. Bir de kredi mi çeksem diyorsunuz.

ayrica memnun kalmadiginda o kadar parayı vermiş olacak.

Yok artık bu nedir, nasıl bir mantıktır. Peki aylık 2000 lira alıp ayda kaç kez görüyor sizi? 🤔
Bana çok abartı geldi fiyat. Seans başı ya da saat ücreti olur, aylık nedir ki? 🤔

Back
X