- 19 Mart 2021
- 54
- 26
- 34
-
- Konu Sahibi deryadeniz058
bu söylediğiniz şeyler değişmesi yıllar alacak şeyler
4 ayda minör değişiklikler olmuştur ama sihir bekliyorsunuz bence, bunun yeri terapi degil
bunu vaadeden kişisel gelisimciler var işlevsel mi bilmiyorum ama hiçbir terapist sihir vadetmez
psikiyatriste mi gidiyorsunuz?Acele mi ediyorum diyorsunuz. Haklısınız aslında evet değersizlik duygum kendimi bildim bileli var, hemen değişmesini istemem ütopik bir istek fakat mantığını hala anlamadım ya da nasıl değişeceğimi. Kişisel gelişimci vs. çok inanmıyor ve güvenmiyorum bu tür şeylere. Terapide bile hala iyileşip iyileşmeyeceğime dair şğphelerim varken bunlardan umut beklemem daha ütopik bir istek gibi geliyor.
psikiyatriste mi gidiyorsunuz?
bana özdeger kavramları çoğu zaman patolojik geliyor
dünyada benim gibi 8 milyar canlı var ? e o zaman neden doğuştan değerli olayım ki?
çevreme ve dünyaya kattiklarim sahip olduklarim vs beni diğerlerinden ayıran bir şey olması lazım yani
ama özsaygı bambaşka bir şey belki de oturtmaniz gereken budur.
değerden ve geri kalan her şeyden bağımsız bedeninize , benliğinize ve ruhunuza saygı duyup ona uygun davranmak
ben ülkede yeterli psikolog bulma olasılığının düşük olduğunu düşünüyorum o yüzden terapist olarak psikiyatrist seçiyorum.Klinik psikolog ile görüşüyorum. Ben de aynı durumu yaşıyorum. Kendimi başkalarından farklı kılan özelliğimi düşünüyorum sonra bir bakıyorum bu özelliğim başkasından kat be kat üstün bir şekilde var bu düşünce de fos çıkıyor.
Ben zaten uzun yıllardır özgüvensiz biriydim. Son 2-3 yıl bunu dış görünüşle destekleyerek aşmaya çalıştım. Bu baskı yüzünden değil. Kendimde görmek istediğim değişiklikleri yaptım, baktığın zaman kendimi beğeniyorum ama ufacık bir olayda yine değersizlik ya da özsaygı konusunda sorun yaşıyorum. Teoride iyi, pratikte kötüyüm.
Özsaygı konusunu da terapistimle konuşacağım bu arada.
Terapiler zaman gerektiriyor. Gerçekten uzun süre devam etmek gerekiyor.
ben ülkede yeterli psikolog bulma olasılığının düşük olduğunu düşünüyorum o yüzden terapist olarak psikiyatrist seçiyorum.
şu anda da çok memnun olduğum biri ile çalışıyorum
ama ben hedef odaklı değilim açıkçası bir şeyin değişip değişmemesi umrumda değil seansları bana çok iyi geliyor
çok derin bir bağ hissediyorum onunla ve bu beni verdiğim para konusunda çok çok tatmin ediyor
Bu biraz şey gbi geliyor bana sürece değilde sonuca odaklanmak.. böylede terapiden alacagınız fayda minimuma düşer.. bu şimdi böyle diyo ama ne işime yarayacak zaten biliyorum.. yada her seansta müthiş bi beklentiyle gitmek ayrı bi stress yaratır minimum bi seneyi gözden cıkarıp amaan onca seye para harcıyorum bide buna harcayayım olursa olur olmazsada baska bi yol bulurum gbi düşünürdüm sanırım sizin yerinizde olsamAynı şeyi hissediyorum. Terapide zaman zaman duygusal boşalmalar yaşasam da bana kendimi gerçekten çok iyi hissettiriyor fakat bu kendim için bir şey yapmış olmanın verdiği his gibi. İyileşeceğimi nasıl anlayacağım diye sorduğumda onu ancak sen anlarsın dedi terapistim, şuan herhangi bir değişiklik gözlemlemediğim için kendimde dediğiniz gibi acele ediyorum hemen etki etmesini bekliyorum. İyileşeceğimi bilsem maddi kısmı beni de sorgulatmayacak. İşin maddi boyutu dışında bir de umut bağladım, değişmek için tek çıkar yolum terapiler bu da olmazsa başka çözüm yolu yokmuş, kendimi bu şekilde kabul etmek zorunda kalacakmışım gibi hissedyprum. Maddiyattan çok bu düşündürüyor beni.
Değer algımızı baskalarının bize gösterdiği ilgiye değere özveriye bagladıgımız için sıkıntı yasadıgımızı düşünüyorum..
Birde bircok seyi bildiğinizi söylüyorsunuz ama uygulamada skntı var bence terapiler bunu yavaş yavaş çözüyor. Ben düzenli gitmiyorum bu anlamda değişeceğime dair umudum yok.. kmseden bsey beklememeyi öğrendim sadece .. birde iyi gelen insanlarla iletişim halinde olmak, benzer seyleri yasayan insanları görmek bu platformda sorgulamalarımı minimuma indirdi..
bu kadar iyileşme bağımlılığı ile çözüm alinacagina inanıyor musunuz ?Aynı şeyi hissediyorum. Terapide zaman zaman duygusal boşalmalar yaşasam da bana kendimi gerçekten çok iyi hissettiriyor fakat bu kendim için bir şey yapmış olmanın verdiği his gibi. İyileşeceğimi nasıl anlayacağım diye sorduğumda onu ancak sen anlarsın dedi terapistim, şuan herhangi bir değişiklik gözlemlemediğim için kendimde dediğiniz gibi acele ediyorum hemen etki etmesini bekliyorum. İyileşeceğimi bilsem maddi kısmı beni de sorgulatmayacak. İşin maddi boyutu dışında bir de umut bağladım, değişmek için tek çıkar yolum terapiler bu da olmazsa başka çözüm yolu yokmuş, kendimi bu şekilde kabul etmek zorunda kalacakmışım gibi hissedyprum. Maddiyattan çok bu düşündürüyor beni.
Bu biraz şey gbi geliyor bana sürece değilde sonuca odaklanmak.. böylede terapiden alacagınız fayda minimuma düşer.. bu şimdi böyle diyo ama ne işime yarayacak zaten biliyorum.. yada her seansta müthiş bi beklentiyle gitmek ayrı bi stress yaratır minimum bi seneyi gözden cıkarıp amaan onca seye para harcıyorum bide buna harcayayım olursa olur olmazsada baska bi yol bulurum gbi düşünürdüm sanırım sizin yerinizde olsam
350 miBen Ocak ayına kadar terapi aldım 550tlydi seansı. Ocaktan sonra 850 yaptı. yani o biraz fazla geldi online alayım dedim 350'ye buldum biraz duygusal dönemdeydim ağlarken internet dondu hiç unutamam o anı tam içimi döküyorum ekranda ağzımdan sakız düşercesine ağlarken dondu
Sonra online terapiye tövbe ettim.
bu kadar iyileşme bağımlılığı ile çözüm alinacagina inanıyor musunuz ?
ozdeger sorunum var diyorsunuz ve çözüm olarak kendinizi çope atıp yeni bir siz almak istiyorsunuz
bence ozdeger sorununuz varsa öncelikli ömür boyu degismeme riskini kabul edip yolunuza öyle bakmalısınız
bu ölçüde kendinize tahammulunuz yokken nasıl özdeger kazanmayı bekliyorsunuz ki ?