- 28 Mart 2017
- 16.554
- 68.430
- 598
- Konu Sahibi seymaozkan
-
Sozlendim diye beni kinayan insanlar bi anda döndü iyiki Sozlendin yoksa ortada kalirdin demeye başladı. Evlenmeseymisim eminim hepsi yalniz kalma diye biriyle zorla evlendirecektiher ikisine de Allah rahmet eylesin öncelikle
lütfen o zehirli dedikoducu takımına kulak asmayın bakın siz diyorsunuz önce babası hastaeyken nişanlandı diye kınadılar sonra iyi ki sözlendin diyorlar diye
o el aleme bakarsanız ölmemiz gerekiyor hepimizin
evlenseniz ne biçim birini buldu evlenmeseniz evde kaldı
çocuk olunca ne aceleleri vardı olmazsa ne zaman çocuk da çocuk
çalışsan işini beğenmezler çalışmasan evde oturuyor tembel derler
şimdi sana evini niye kapattın diyenler orada otursan anası babası öldü evlerine el alemin adamını getirdiderler
bunlar zehirli dedikoducu tipler ne kadar uzak dursan o kadar iyi
Sadece nikah oldu zaten. Bütün düğünlerde günah demeden göbek atan herkes benim evlenmeme taktı. Nasil hemen evlenmisim? Bunu sorguladilar. Ben esimle 10 yil sonra da olsa evlenecektim. Annemden sonra ablam yanina aldi beni ama kayinvalidesi kayinpederiyle birlikte yaşıyordu bide ben yük oldum.Başınız sagolsun gerçekten cok üzüldüm allah rahmet eylesin rabbim mekanlarını cennet eylesin inşallah..
eşinize ve ailesine helal olsun her zaman arkanızda olmuş size destek olmuşlar..
Siz elalemin lafını sözünü cok takmıssnz gereğinden fazla.. buda sizi iki kat daha cok yıpratmış
elalem ne der diye hevesleriniz kursagınızda kalmış.. üzülüp durmuş üzerine bir ton laf işitmissiniz..
Tamam anne babanızı kaybettiniz bu düğün derneği abartmadan yapabilirdiniz ki zaten sizde öyle yapmıssnz..
Sizin önünzde yaşacagınız bir hayat var ne yazık ki cok acı ama ölenle ölünmüyor hayat devam ediyor..
Siz şimdi bırakın başkalarını.. anne baba acısı gercek diğerleri yalan.. takmayın boşvern kim ne derse desin..
Milletin agzı cuval değil ki kapatasn elalem sürekli konuşur sen yapsanda konuşur yapmasanda konuşur.. bir şekilde konuşur..
Ne yapsan bu milleti susturamasın ve içinden gelmeyen hiç birşeyi yapma sen sadece eşin ile mutlu ol
abin ablan sana karsı nasıllar merak ettim ?
anlıyorum sizi.. ama cok kafanıza takmışssınız bu elalelimi tamam belki annenizi ve babanızı kaybettikten sonra hemen evlenmenız abes kaçmış olabilir ama sizin cevreniz cok abartmış herşeyi..Sadece nikah oldu zaten. Bütün düğünlerde günah demeden göbek atan herkes benim evlenmeme taktı. Nasil hemen evlenmisim? Bunu sorguladilar. Ben esimle 10 yil sonra da olsa evlenecektim. Annemden sonra ablam yanina aldi beni ama kayinvalidesi kayinpederiyle birlikte yaşıyordu bide ben yük oldum.
Kalamazdim yani. Kendi evimde yasamak cok istedim. Erkek olan yegenim kalsin benle o korur beni diye. Ailem izin vermedi. Rahatsız eden olur laf olur diye
Ben yaptığım doğru demiyorum asla. Şuan bile ne yasiyosam bana saygisizlik eden insanlara sirf annemin babamin hatri adina ses çıkarmıyorum. Onlar yasiyor olsa ne yapmami isterdi diyip yapıyorum herşeyi. Dantelden nefret eden ben annem olsa kesin bunu sererdi diyip seriyorum ne varsa. Isteme söz nisan cok kotu geçti. Kendime moral bulmak ve ukte kalmamak icin yaptım bunuBaşınız sağolsun..
Yaşadığınız şeyler kolay değil, üst üste anne babanızı kaybetmeniz sözle ifade edilebilecek bir şey değil..
Ancak bir konuda bence kendinizi şöyle rahatlatabilirsiniz, siz o anda öyle uygun görüp yaptınız ama başkaları böyle yapmayabilirdi. Onların düşüncesi bu, benim düşüncem bu deyip işin içinden çıkmaya bakın. Ben olsam şahsen kına yapmazdım, düğün de yapmaz nikahla evlenirdim, ama ben böyle tercih ediyorum diye herkes tercih edecek değil.
Ve malum, ağzı olan konuşuyor, herkes dedikodu arıyor. Üstünüze gelen olursa açıklarsınız, ya da takmaz geçer gidersiniz. Anne babadan sonra kimsenin lafı değerli bile değil..
Kendi annemin evine gidemiyorum bu yüzden. Hemen biriyle karşılasiyoruz. Yok eve gelmiyomusum yok ayip ediyomusum. Bayramda neden gelmemisim? Annem babam yok bombos eve nasil geliyim? Kim bilir benim acimi? Artık doldum.anlıyorum sizi.. ama cok kafanıza takmışssınız bu elalelimi tamam belki annenizi ve babanızı kaybettikten sonra hemen evlenmenız abes kaçmış olabilir ama sizin cevreniz cok abartmış herşeyi..
size soruyorum ölümlü dünya değil mi ? bugün varız yarın yokuz
kim ne der diye yaşamaya ve kafaya takmaya değer mı bence değmez
bırakın konuşup konuşup susarlar siz neden kendinizi üzüyorsunuz..
cok sükür sizin yanınzda olan bir eşiniz var gerisini boşverip o tatlı canınızı daha fazla sıkmayın
yahu siz gercekten cok takmıssınız bu elalemi.. hala kesin sunu derleri bunu derlerdi diyorsunuz.. neden boşveremiyorsunuz gereksiz insanları ? birde anladıgım kadarı ile pasif bir yapınız var bu şekilde insanlar üstünüze geldikce gelmiş konuşup durmuşlar.. siz sert cıksanız kimse konuşamaz yorumda yapamazdı..Kendi annemin evine gidemiyorum bu yüzden. Hemen biriyle karşılasiyoruz. Yok eve gelmiyomusum yok ayip ediyomusum. Bayramda neden gelmemisim? Annem babam yok bombos eve nasil geliyim? Kim bilir benim acimi? Artık doldum.
Bizim mahalleden babasi yillar önce ölmüş bi kiz evlendi. Evlendikten sonra hemen hamile kaldi. Komsular evlenmeden önce kesin bişeyler yapmıştır diyolar ama hesapladiklarina göre ilk ay hamile kalmis. Olabilir korunmuyosa ilk gece bile hamile kalir. Iyiki hemen çocuğum olmamis.diorum banada kesin oyle derlerdi
Simdi bayramda kimseyi aramak gelmiyor icimden. Annem babam gitmiş bayram olmuyor bizde. Ama herkes neden eve gelmiyosun. Ev çürüyecek. Neden aramiyosun diyip duruyor. Eş dost akraba konu komsu hepsi arkamdan atip tuttu. Siz olsaniz görüşür müydünüz?
Sadece nikah oldu zaten. Bütün düğünlerde günah demeden göbek atan herkes benim evlenmeme taktı. Nasil hemen evlenmisim? Bunu sorguladilar. Ben esimle 10 yil sonra da olsa evlenecektim. Annemden sonra ablam yanina aldi beni ama kayinvalidesi kayinpederiyle birlikte yaşıyordu bide ben yük oldum.
Kalamazdim yani. Kendi evimde yasamak cok istedim. Erkek olan yegenim kalsin benle o korur beni diye. Ailem izin vermedi. Rahatsız eden olur laf olur diye
Nerden başlayacağımı bilmiyorum ama o kadar doldum ki cümlelerimi sağlıklı kuramayabilirim. 24 yasindayim. Çok güzel bi hayatim vardi. Bana çok düşkün ailem;annem ve babam. Babamın annemle 2. Evliligi. Ilk eşi kanserden vefat etmis ve ilk evliliginden bi abim ve ablam var.
Babam geçen sene aniden rahatsızlandi. Beyninde bi damara pihti attı ve felc oldu. Benim o sıralar ciddi giden bi iliskim vardi. Erkek arkadaşımla evlenme niyetiyle başlamıştık konuşmaya. Benimle tanışmak ve konusmak icin baya cabalamisti ve bende onu sevdim. Babamin hastaliginda bana en cok destek olan da oydu. Her aksam hastaneye geldi. Yemek yemediğimde bana yemek getirdi onun omzunda kantinde agladim. Babam bazen çok kotulesti cok zor zamanlar geçirdik.
Ablam ve abim evli. O yuzden annemle babam bana ben onlara cok düşkündüm. Annem ekstra caba harcadı babama o kadar guzel bakti ki. Abim yurtdisinda yasiyor ama maddi manevi cok destek oldu bize. Ablam her gun geldi babama bakmak icin. Ben uni son siniftaydim. Okuldan geri kalan zamanda elimden gelen herseyi yaptim. Okulu birakmayi bile dusundum babama bakabilmek icin.
Erkek arkadasimin ailesi ailemle tanismayi en azindan gecmis olsuna gelmeyi cok istedi. Aslinda bi isim koymak istediler ama cekindiler durumumuzdan. Babam hastayken evin buyugu abim oldugu icin ona sorduk. Okulun bitmeden olmaz hem babam bu haldeyken bunlari düşünme dedi. Babam felci baya yendi. Yürümeye konusmaya basladi. Tam okul bitiyor derken bi pihti daha attı ve baya ilerledi hastalik. Konusma ve hareket tamamen kesildi.
Cok zor gunlerdi o kadar icim yandi ki. Ailemle cok zor seyler yasadik. Erkek arkadasimin ailesi tanismak istedi okul bittigi icin. Abimden onay gelince de annelerimizi tanistirdik. Yasadigimiz mahalle cok eski herkes tanidik oldugu icin annem cok cekindi. Babasi hastayken kiz veriyo derler diye. Biz dışarda annelerle yemek yedik. Belki sizde ayni seyi diyeceksiniz; ben babamin tekrar iyi olmasini cok umut ettim cok dua ettim cok cabaladim. Ama bi yandan da en sevdigim insani babam saglikliyken tanisin beni ondan istesinler istedim. Abim bile olsa babam gibi olamaz kimse ve babamin yeri cok ayridir bende.
Babam baya kotulesti. Aile olarak konustuk ve babam kotu de olsa en azindan o varken bi soz keselim diye karar verdik. Evde sade bi isteme oldu. Kimseyi de cagirmadik. Ablamin kayinpederi zorla davet ettirdi kendini ve beni ondan istediler. Babam hasta da olsa konusamasa da hayatımın en zor seyiydi ve bu yuzden ablamla cok tartistim. Iyi niyetli de olsalar en azından abimden istemelerini tercih ederdim ama olmadi.
Söz kestik bi kac gun sonra babam vefat etti. Nisanlim her zamanki gibi yanimdaydi. Cok yakin arkadaşlarım vardi ama nedense hayatimin bu doneminde hepsi kendi kabuguna cekilmisti kimse gelip nasilsin demedi. Herkes kendi havasindaydi ben en buyuk destegi nişanlımdan gördüm.
Babam hastayken nisanlandigim için herkes dedikodumuzu yapti tabi. Adam hasta bunlar ne derdinde diye mahalle konuştu. Bu halde düğün mü yapacaklar falan filan. Babami il disi hastanelere sevk ettiklerinde beni erkek arkadasim goturmustu. Herkesi aramistim beni arabayla götürsün diye kimse duymamisti telefonu. Ben hastaneye gelme dememe rağmen erkek arkadaşım beni hic yalniz birakmadi. Bana yemek getirdi bes dakika seni goriyim gidicem dedi. Bana o kadar moral verdi ki. Bende bari gorusuyoruz adi konsun elalem babasi hasta cocukla konusuyo demesin diye nisanlanalim istedim.
Babamdan bi ay sonra annem kalp krizi geçirip vefat etti. Ben oylece kalakaldim. Beni kinayan herkes "iyiki sozlenmissin bak yoksa ortada kalirdin " diye teselli veriyodu. Nisanlimin ailesi beni zor.durumda birakmamak icin hemen nikah yapariz evinizi tutariz seni yalniz birakmayiz dediler. Iki ay içinde ev tuttuk ve nikah kiydik. Disarda nisan yapmak dis cekim abiye nisanlik o kadar hevesimdeydi ki hiçbirini yapamadim. Bende icimde ukte kalmasin diye kima gecesi yaptim. Tabi akraba konu komsu herkes kinadi. Telefonla aradılar sen nasil kina gecesi yaparsın diye. Kina aksami benimle oynayan komsular ertesi gun beni yerin dibine soktular. Calistigim icin cok hafif makyaj yaptim. Makyaj dedigim gozume goz kalemi çektim sadece. Minyon tipliyim makyaj yapmayinca beni okulda ogrenci saniyolardi. Tabi elalem yine konustu annesi babasi öldü gözüne kalem çekmiş diye.
Simdi evliyim. Annemin evine gidemiyorum. Annemin babamin yokluguna dayanamıyorum. Ama elalem yine konusuyo "evi kapattiniz ayip ettiniz. Sana bu evde oturmak yakisirdi kirada oturacagina otur evinde ". Ne zaman eve gitsem zaten bi komsuya rastlayip dedikodumu işitiyorum. Hep beni igneleyen kinayan sözler.
Cok uzun oldu ama anlatacak daha o kadar çok sey varki. O kadar zor zamanlar gecirdim ki doldum tastim. Belki bende hataliyimdir ama o kadar kirildim ki hickimsenin yüzünü bile görmek istemiyorum. Sadece icimi döktüm buraya ama inşallah beni anlayan bi insan vardir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?