• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tepetaklak olan hayatım ve sıfırdan başlayan ben

Çok zor... Kabullenemiyor oluşunuz o kadar normal ki, hiçbir şeye müdahale etme zamanla zor da olsa oturacaktır. Şimdi kabullenemezsin, oturtamazsın, rüya gibi gelir, şoktasın çünkü. Zaman aksın biraz öyle idrak edersin.
Bugün sayende ettiğim dertlerin dert olmadığını hatırlamış oldum,inşallah çok mutlu olursun , nur içinde yatsınlar.
Geçen pazar annemle babamin mezari basindaydim. Babam emekliydi annem ev hanimiydi. Ben okuldan geldigimde ikisi de evdeydi. Sadece babam en uzak markete giderdi annem de güne. Sadece o kadar ayri kalmistik. Biz bu hale nasıl geldik dedim icimden. Nasil ayrilabildik. Nasil oldu bunlar. Bi anda nasil kayip gittiler. Anne babaniza sıkı sıkı sarilin. Ben cok topraklarini tırnaklarımla kazidim sirf bi kez daha öpüp koklayanilmek icin

Allah yardımcınız olsun seyma hanım. Yazdıklarınız gerçekten kolay şeyler değil . Sizin yanınızda olan , sizi gerçek seven insanlar dışında herkese kulaklarınızı tıkayın ve umursamayın. Eşinizle yuvanızda size mutluluklar dilerim, başınız sağolsun. :KK43:
Esim en buyuk destekcim. Hayatin bana verdigi en güzel yol arkadasi. Belki gunahti flört etmek ama o olmasa ben nasil ayakta dururdum bilmiyorum

Ah canım benim, anne-baba yerini tutmaz ama şuan size sarılasım geldi... eşinden yana yüzün güler umarım, senin çok güzel evlatların olsun,güzel anılar biriktir. Ölüm de hayatın gerçeği, bu da senin hikayen ne desek boş, yaşayan sensin sadece burdan tüm kalbimle güzel şeyler diliyorum senin için

Ben aşırı nezaketimle meşhurumdur, hayir diyemem, yumuşak yuzluyumdur ama yaşadıklarınizi yasasam gemileri yakardım. Akraba akbaba demek zaten inanin. Bir kere cildirmak yeterli gelir. Ondan ona haber ucar zaten bir daha da ilismezler :deli:
Kuzenimin kina gecesindeydik. Komsuda vardi bizim. "Seyma sen oynamiyosun" dedi guya laf soktu. Ki ben hickimsenin kinasinda oynamis insan degilim sadece kendi kinamda oynamistim. Bende"oynayinca laf yapiyolar" dedim bozuldu kalkti gitti

Esim en buyuk destekcim. Hayatin bana verdigi en güzel yol arkadasi. Belki gunahti flört etmek ama o olmasa ben nasil ayakta dururdum bilmiyorum
Allah bozmasın ve inşallah mutluluğunuza mutluluk katılsın. Aslında çok şanslısınız yanınızda olan bir eşiniz var . Allah'a şükredin.

Yaşadıklarınız kolay şeyler değil , yanınızda olanlar dışında kimseyi umursamayın. Varsın eğlendi desinler. Çevremiz Konuşacak olduktan sonra mutlaka bişey bulurlar. Başınız sağolsun :(

Ah canım benim, anne-baba yerini tutmaz ama şuan size sarılasım geldi... eşinden yana yüzün güler umarım, senin çok güzel evlatların olsun,güzel anılar biriktir. Ölüm de hayatın gerçeği, bu da senin hikayen ne desek boş, yaşayan sensin sadece burdan tüm kalbimle güzel şeyler diliyorum senin için
Çocuk yap hemen oyalanirsin dediler ama annem olmadan cesaret bile edemiyorum. Moda simdi herkesin annesi bakıyor cocuguna. Icim aciyor. Annem cok istemisti torununu görmeyi. Ben hep dogum animda elimi tutsun istemistim. O kadar zormus ki annesiz babasiz yasamak. 24 yasindayim ama sanki 7 yasindaki çocuk kadar uzuntuluyum

Nerden başlayacağımı bilmiyorum ama o kadar doldum ki cümlelerimi sağlıklı kuramayabilirim. 24 yasindayim. Çok güzel bi hayatim vardi. Bana çok düşkün ailem;annem ve babam. Babamın annemle 2. Evliligi. Ilk eşi kanserden vefat etmis ve ilk evliliginden bi abim ve ablam var.

Babam geçen sene aniden rahatsızlandi. Beyninde bi damara pihti attı ve felc oldu. Benim o sıralar ciddi giden bi iliskim vardi. Erkek arkadaşımla evlenme niyetiyle başlamıştık konuşmaya. Benimle tanışmak ve konusmak icin baya cabalamisti ve bende onu sevdim. Babamin hastaliginda bana en cok destek olan da oydu. Her aksam hastaneye geldi. Yemek yemediğimde bana yemek getirdi onun omzunda kantinde agladim. Babam bazen çok kotulesti cok zor zamanlar geçirdik.

Ablam ve abim evli. O yuzden annemle babam bana ben onlara cok düşkündüm. Annem ekstra caba harcadı babama o kadar guzel bakti ki. Abim yurtdisinda yasiyor ama maddi manevi cok destek oldu bize. Ablam her gun geldi babama bakmak icin. Ben uni son siniftaydim. Okuldan geri kalan zamanda elimden gelen herseyi yaptim. Okulu birakmayi bile dusundum babama bakabilmek icin.

Erkek arkadasimin ailesi ailemle tanismayi en azindan gecmis olsuna gelmeyi cok istedi. Aslinda bi isim koymak istediler ama cekindiler durumumuzdan. Babam hastayken evin buyugu abim oldugu icin ona sorduk. Okulun bitmeden olmaz hem babam bu haldeyken bunlari düşünme dedi. Babam felci baya yendi. Yürümeye konusmaya basladi. Tam okul bitiyor derken bi pihti daha attı ve baya ilerledi hastalik. Konusma ve hareket tamamen kesildi.

Cok zor gunlerdi o kadar icim yandi ki. Ailemle cok zor seyler yasadik. Erkek arkadasimin ailesi tanismak istedi okul bittigi icin. Abimden onay gelince de annelerimizi tanistirdik. Yasadigimiz mahalle cok eski herkes tanidik oldugu icin annem cok cekindi. Babasi hastayken kiz veriyo derler diye. Biz dışarda annelerle yemek yedik. Belki sizde ayni seyi diyeceksiniz; ben babamin tekrar iyi olmasini cok umut ettim cok dua ettim cok cabaladim. Ama bi yandan da en sevdigim insani babam saglikliyken tanisin beni ondan istesinler istedim. Abim bile olsa babam gibi olamaz kimse ve babamin yeri cok ayridir bende.

Babam baya kotulesti. Aile olarak konustuk ve babam kotu de olsa en azindan o varken bi soz keselim diye karar verdik. Evde sade bi isteme oldu. Kimseyi de cagirmadik. Ablamin kayinpederi zorla davet ettirdi kendini ve beni ondan istediler. Babam hasta da olsa konusamasa da hayatımın en zor seyiydi ve bu yuzden ablamla cok tartistim. Iyi niyetli de olsalar en azından abimden istemelerini tercih ederdim ama olmadi.

Söz kestik bi kac gun sonra babam vefat etti. Nisanlim her zamanki gibi yanimdaydi. Cok yakin arkadaşlarım vardi ama nedense hayatimin bu doneminde hepsi kendi kabuguna cekilmisti kimse gelip nasilsin demedi. Herkes kendi havasindaydi ben en buyuk destegi nişanlımdan gördüm.

Babam hastayken nisanlandigim için herkes dedikodumuzu yapti tabi. Adam hasta bunlar ne derdinde diye mahalle konuştu. Bu halde düğün mü yapacaklar falan filan. Babami il disi hastanelere sevk ettiklerinde beni erkek arkadasim goturmustu. Herkesi aramistim beni arabayla götürsün diye kimse duymamisti telefonu. Ben hastaneye gelme dememe rağmen erkek arkadaşım beni hic yalniz birakmadi. Bana yemek getirdi bes dakika seni goriyim gidicem dedi. Bana o kadar moral verdi ki. Bende bari gorusuyoruz adi konsun elalem babasi hasta cocukla konusuyo demesin diye nisanlanalim istedim.

Babamdan bi ay sonra annem kalp krizi geçirip vefat etti. Ben oylece kalakaldim. Beni kinayan herkes "iyiki sozlenmissin bak yoksa ortada kalirdin " diye teselli veriyodu. Nisanlimin ailesi beni zor.durumda birakmamak icin hemen nikah yapariz evinizi tutariz seni yalniz birakmayiz dediler. Iki ay içinde ev tuttuk ve nikah kiydik. Disarda nisan yapmak dis cekim abiye nisanlik o kadar hevesimdeydi ki hiçbirini yapamadim. Bende icimde ukte kalmasin diye kima gecesi yaptim. Tabi akraba konu komsu herkes kinadi. Telefonla aradılar sen nasil kina gecesi yaparsın diye. Kina aksami benimle oynayan komsular ertesi gun beni yerin dibine soktular. Calistigim icin cok hafif makyaj yaptim. Makyaj dedigim gozume goz kalemi çektim sadece. Minyon tipliyim makyaj yapmayinca beni okulda ogrenci saniyolardi. Tabi elalem yine konustu annesi babasi öldü gözüne kalem çekmiş diye.

Simdi evliyim. Annemin evine gidemiyorum. Annemin babamin yokluguna dayanamıyorum. Ama elalem yine konusuyo "evi kapattiniz ayip ettiniz. Sana bu evde oturmak yakisirdi kirada oturacagina otur evinde ". Ne zaman eve gitsem zaten bi komsuya rastlayip dedikodumu işitiyorum. Hep beni igneleyen kinayan sözler.

Cok uzun oldu ama anlatacak daha o kadar çok sey varki. O kadar zor zamanlar gecirdim ki doldum tastim. Belki bende hataliyimdir ama o kadar kirildim ki hickimsenin yüzünü bile görmek istemiyorum. Sadece icimi döktüm buraya ama inşallah beni anlayan bi insan vardir
Allah rahmet eylesin çok zor bir durumlar yaşamışsın ama benden sana tavsiye geleceğine bak annene babana yapacağın hala iyilik var onlara her gece dua hediyesi aklına geldikçe dua göndereceksin ve annen baban emin ol ağlamanı çırpınmanı değil yuvanda mutlu olmanı isterlerdi.kimsenin ağzını büzemezsin hayatına eşine bak.Allah yuvanda utandırmasın.eşine yuvana bak bu tip insanlarada ne konusurlarsa konussunlar boşver cevap bile verme.

Allah bozmasın ve inşallah mutluluğunuza mutluluk katılsın. Aslında çok şanslısınız yanınızda olan bir eşiniz var . Allah'a şükredin.

Yaşadıklarınız kolay şeyler değil , yanınızda olanlar dışında kimseyi umursamayın. Varsın eğlendi desinler. Çevremiz Konuşacak olduktan sonra mutlaka bişey bulurlar. Başınız sağolsun :KK43:
Allah herkese esim gibi bi destekci nasip etsin diyorum. Arkadas bile geçiciymis yada en azindan benimkiler oyleymis.

Çocuk yap hemen oyalanirsin dediler ama annem olmadan cesaret bile edemiyorum. Moda simdi herkesin annesi bakıyor cocuguna. Icim aciyor. Annem cok istemisti torununu görmeyi. Ben hep dogum animda elimi tutsun istemistim. O kadar zormus ki annesiz babasiz yasamak. 24 yasindayim ama sanki 7 yasindaki çocuk kadar uzuntuluyum
Çocuğu hemen yapmalısın anlamında söylemedim bence de biraz beklemelisin. İşin var mı? Katılabileceğin aktivite vs? Acıyı zamanında yaşamak lazım,ertelemek iyi değil ama çokta dalmamak lazım derine

Allah rahmet eylesin çok zor bir durumlar yaşamışsın ama benden sana tavsiye geleceğine bak annene babana yapacağın hala iyilik var onlara her gece dua hediyesi aklına geldikçe dua göndereceksin ve annen baban emin ol ağlamanı çırpınmanı değil yuvanda mutlu olmanı isterlerdi.kimsenin ağzını büzemezsin hayatına eşine bak.Allah yuvanda utandırmasın.eşine yuvana bak bu tip insanlarada ne konusurlarsa konussunlar boşver cevap bile verme.
Babam hastalandigi gün hastaneye giderken ben agliyodum. Sarildi sakin bana bisey olursa aglama dedi. Tek bi damla gözyaşı bile dökme dimdik dur. Bende öyle sey olurmu diye cikistim. Nasil uzulmem diye. En kızdığı şey benim aglamamdi. Ama dayanamadim

Çocuğu hemen yapmalısın anlamında söylemedim bence de biraz beklemelisin. İşin var mı? Katılabileceğin aktivite vs? Acıyı zamanında yaşamak lazım,ertelemek iyi değil ama çokta dalmamak lazım derine
Yok anladim ben sizi. Calisiyodum öğretmenim aslinda ama evlenince bıraktım. Çalışma temposu bana ağır geldi okulda hep başım dönüp bayilacak gibi oluyodum

Başınız sağolsun gerçekten zor şeyler yasamissiniz. Insallah eşinizle ve ailesiyle mutluluğunuz daim olur.
Babanizi ve annenizi peşpeşe kaybetmenizin üstüne 2 ay içinde kına gecesi yapıp göbek atmak çok da alışkın olduğumuz birşey değil açıkçası. Konuşulmaya müsait bi durum. Ama sizin içiniz rahatsa, konuşanlara halt yemek düşer

Babam hastalandigi gün hastaneye giderken ben agliyodum. Sarildi sakin bana bisey olursa aglama dedi. Tek bi damla gözyaşı bile dökme dimdik dur. Bende öyle sey olurmu diye cikistim. Nasil uzulmem diye. En kızdığı şey benim aglamamdi. Ama dayanamadim
vasiyetini yap ağlamamak elde değil ama care yok.onlara üzülerek değil dua ederek ulaş canım.evet dik dur millete laf lazım halbuki ne günahtır dedikodu.sen onlardan olma uyma cevap bile verme.eşine bak inşallah tez zamanda anne olursun.

Başınız sağolsun gerçekten zor şeyler yasamissiniz. Insallah eşinizle ve ailesiyle mutluluğunuz daim olur.
Babanizi ve annenizi peşpeşe kaybetmenizin üstüne 2 ay içinde kına gecesi yapıp göbek atmak çok da alışkın olduğumuz birşey değil açıkçası. Konuşulmaya müsait bi durum. Ama sizin içiniz rahatsa, konuşanlara halt yemek düşer
Kimse benim kina gecesinde kina yakilirken ne cektigimi ortunun altinda nasil agladigimi bilmiyor. Ayrıntıli olarak yazdim. Nişan yapmaya çok hevesliydim. Düğün zaten bizde yok esim ve ben oynamayiz. Ileride icimde bari bu ukte kalmasin diye yaptim. 2 ay icinde evlenmeseydim ya esimi terk etmek zorunda kalacaktim yada türkiye sartlarinda kendimi eve kapatmak zorunda kalacaktim.

Ne cok aci sigdirmissin bu yasina
O evi satin o mahalleye de bi daha uğrama...
Evime komsular yüzünden gidemiyorum ki. Annemin tek cocuguyum. Bana yemek isittigi kucuk tencereyi vs aldim evden. Evden tasidigim seylere baktilar ne kaciriyorum diye. Ablamla annelerimiz ayri. Fesatlik cikarmaya çalıştılar. Daha yazmadigim o kadar cok sey varki. Artik kaldıramıyorum

Herkes işine baksin takmayin kimseyi lütfen siz yanarken için için ciğerinize su serpistiren oldumu?
Ateş düştüğü yeri yakar gerisi...

vasiyetini yap ağlamamak elde değil ama care yok.onlara üzülerek değil dua ederek ulaş canım.evet dik dur millete laf lazım halbuki ne günahtır dedikodu.sen onlardan olma uyma cevap bile verme.eşine bak inşallah tez zamanda anne olursun.
Bana soz mu yapacaksiniz bu halde diyenin kizi icin zamaninda evli adamla konusuyo dediler. Kocasi öldü torununa zurnali düğün yaptilar hepsi göbek atti. Kendi yas tuttu sanki

Allah sabır versin. Başınız sağolsun. Mekanları cennet olsun inşallah.
İnsanları görmemeye duymamaya çalışın. Aldırmayın onlar konuşsa bile. Bir de onlar daraltmasın sizi. zaten yaşadıklarınız yeter.
bundan sonra çok güzel bir ömür geçirin inşallah.

Simdi bayramda kimseyi aramak gelmiyor icimden. Annem babam gitmiş bayram olmuyor bizde. Ama herkes neden eve gelmiyosun. Ev çürüyecek. Neden aramiyosun diyip duruyor. Eş dost akraba konu komsu hepsi arkamdan atip tuttu. Siz olsaniz görüşür müydünüz?

Gorusmezdim. Ve sunu bil arkdasim; konu komsu es dost akraba hep kinayacak.
Hep. Birine yaranalim desen digeri kinayacak.
Su sozu kulagina kupe et ve oyle ilerle hayatina;
2017-09-08-00-43-43-.jpg

Seni bilmesi gerekenler biliyor. Annen, baban, esinin ailesi. Cok aci seyler yasamissin. Insallah gorup gorucegin bu olur ve artik hep yuzunu guldurur Rabbim. Mutluluklar icinde bogulman dilegiyle..

Back