• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tepetaklak olan hayatım ve sıfırdan başlayan ben

Annem beni kayinpederime emanet ederek vefat etti. Kendi kardeşlerim icin bile evlenmem tuhaf gelse de annemin icine dogmustu sanırım. Kizim sana emanet dedi hep. Ve sağolsun kayinvalidem ve kayinpederim annem babam kadar sevdiler beni el üstünde tuttular.
Maşallah ne kadar şanslısın anne baba yerine koy sende mutlu ol ne yapalım ömürleri o kadarmış elimizdekilere sarılmadan geçmez bu hayat

Kimse kimsenin içindeki acıyı bilemez.
Eğer sen bunları yapmayıp eve kapanıp kendini kederlere verdiğini gösterseydin bu seferde " ay kız ana baba acısından delirdi" derlerdi.
Sana tavsiyem hiç birisiyle ama hiç birisiyle bir daha görüşme konuşma. Özellikle arkandan konuşanlar, sana akıl verenlerle. Rezil insanlar hepsi. Afedersin pislikler. Böylesini duyunca nevrim dönüyor. Vallahi ağız burun dalmak istiyorum. O kadar aşağılıklar.
Sen kendi hayatına bak.
Allah bile ölünün arkasından fazla yas tutulsun istemezken onların ne haddineymiş,
Acımasız hepsi. İnsan diye geziyorlar bir de!
Kimse bilmez ama ben her namazimda annem babam için dua ediyorum. Her hafta mezarina gidemesem de her gun istisnasiz kuran okuyup ruhlarına bağışlıyorum. Öldüklerini kabul etmek aklima getirmek istemiyorum. Cok denedim ama delirme noktasina geldim. Evliligimin ilk zamanlari cok bocaladim. Ruhsal bunalimdan çıkamadım. Simdi hic ölmemişler gibi davranarak yaşıyorum. Ben daha kabullenemiyorum

ağzi olan konusuyor diye bosu bosuna dememisler.. herkes acısinı istedigi gibi yaşar icinden kalbinden ne geçiyorsa onu yap kardesim ve kimsenin senin hakkinda soyledigi seyleri kafana takma..dusunmekten hasta olsan kimse gelip de kapini calmaz tecrubeyle sabit.

Ablanızın yanında kalmanıza müsade etmeyen akrabalarınızda kalsaydınız o zaman.böyle saçmalık görmedim..nasıl akrabalarımış bunlar ve siz bunları nasıl dinlediniz..
Kayinvalidem ben senle kalirim dedi. Akrabalarim ayaga kalkti. Nasil bu kadin bu evde kalirmis. O kalirsa oglu girip cikar namusumu lekelermis.

Lafta herkes bende kalirsin dedi ama kimsede kalamazdim.

Tam mahalle yanarken saç tarama derdin de olanlar bunlar işte. Sırf kınayacak birşey bulsunlar diye dert/sıkıntı olan yere doluşuyorlar. Normal, mantıklı insanlar, babası sağken görsün istemişler ailecek diye düşünür. Aa hastası varken söz olur mu hiç demez. Ölenin yakınlarının toparlanıp günlük hayatına döndüğünü görünce de sevinirler. Vay efendim ne ayıp kalkıp makyaj yapmış demezler. Üzüntüden saçını başını yolsan, yataklara düşsen o elalem gelip bir su vermezdi anca vah vah gencecik kız mahvoldu, ölenle de ölünmez azıcık dirayetli olmak lazım diye konuşurlardı.
Makyaj dedikleri de gözüme kalem sürdüm calisiyordum sırf öğrenciler beni büyük sansinlar diye. 17 18 yaşında gosteriyomusum kimse ogretmen olduguma inanmiyodu.

Anne babaların en büyük dileklerinden biride evlatlarının güzel bir yuva kurduklarını görmektir. Babanız hayattayken eşinizi görmüş tanımış,keza annenizde öyle. En iyisini yapmışsınız,anlattıklarınıza bakılırsa eşinizde iyi bir insan. Anne babanızın içi rahat etmiştir,yapayalnız kalmanızdansa.
Konuşulanlara ve konuşanlara gelince kimse kendine bakmaz,özeleştiri yapmaz ama çeneleride hiç kapanmaz. Bırakın elalemi,onlar konuşup kapılarını kapatıp evlerine girdiğinde herşey bitiyor onlar için. Siz kalıyorsunuz yaşadıklarınızla. Siz ne yaşarsanız yaşayın konuşacaklar. Çünkü ihtiyaçları var buna. Kendi dertlerinden sıyrılmak,kendi çözümsüzlüklerini unutmak onları görmezden gelmek,başkalarının hayatına odaklanmak kolay geliyor insanlara bir nevi terapi gibi. Bırakın konuşsunlar,duymayın. Biliyorum zor ama kulak arkası edin,görüşmeyin. Size hiçbir faydası yok,kırılmanızı sağlamaktan başka. Ne yaşadığınızı siz bilirsiniz. Şöyle düşünün anne babanız sizin mutlu huzurlu olmanızı istemezler miydi? Onlara sorma şansınız olsaydı bizim acımızla,tek başına yaşa bu evde derler miydi? Yoksa eşinizle derdinize kederinize ortak biriyle kurduğunuz hayatınız mı mutlu ederdi onları? Sizin evladınız olsaydı hangi hayatı dilerdiniz onun için? Evlensin nişanını kınasını içine sine sine yapsın ukde kalmasın içinde demez miydiniz? Anne babanızda aynılarını dilerdi sizin için.
Başınız sağolsun bu arada,mekanları cennet olsun inşallah anne babanızın

Ne zor bir imtihan....
Allah sabir versin.
Anne babaniz sizin muruvetinizi gordu ya gerisi yalan.
Gozleri acik gitmediler, iciniz rahat olsun.
Kinayicilarin kinamasindan korkmayin
Allah buyuk.

Basiniz sagolsun. Hissederek okudum yasadiklarinizi.
Insanlar, ölümden ve kaostan beslenmeyi severler.
Bir dahaki sefere durun ve gozlerine bakarak sunlari soyleyin, ben anne babami kaybetmişim sen kimsin, kapat o çeneni !
Yoksa uzmeye devam ederler. Ah bayilir insanciklar acilari acitmaya.

Anne babaların en büyük dileklerinden biride evlatlarının güzel bir yuva kurduklarını görmektir. Babanız hayattayken eşinizi görmüş tanımış,keza annenizde öyle. En iyisini yapmışsınız,anlattıklarınıza bakılırsa eşinizde iyi bir insan. Anne babanızın içi rahat etmiştir,yapayalnız kalmanızdansa.
Konuşulanlara ve konuşanlara gelince kimse kendine bakmaz,özeleştiri yapmaz ama çeneleride hiç kapanmaz. Bırakın elalemi,onlar konuşup kapılarını kapatıp evlerine girdiğinde herşey bitiyor onlar için. Siz kalıyorsunuz yaşadıklarınızla. Siz ne yaşarsanız yaşayın konuşacaklar. Çünkü ihtiyaçları var buna. Kendi dertlerinden sıyrılmak,kendi çözümsüzlüklerini unutmak onları görmezden gelmek,başkalarının hayatına odaklanmak kolay geliyor insanlara bir nevi terapi gibi. Bırakın konuşsunlar,duymayın. Biliyorum zor ama kulak arkası edin,görüşmeyin. Size hiçbir faydası yok,kırılmanızı sağlamaktan başka. Ne yaşadığınızı siz bilirsiniz. Şöyle düşünün anne babanız sizin mutlu huzurlu olmanızı istemezler miydi? Onlara sorma şansınız olsaydı bizim acımızla,tek başına yaşa bu evde derler miydi? Yoksa eşinizle derdinize kederinize ortak biriyle kurduğunuz hayatınız mı mutlu ederdi onları? Sizin evladınız olsaydı hangi hayatı dilerdiniz onun için? Evlensin nişanını kınasını içine sine sine yapsın ukde kalmasın içinde demez miydiniz? Anne babanızda aynılarını dilerdi sizin için.
Başınız sağolsun bu arada,mekanları cennet olsun inşallah anne babanızın
O kadar iyi ozetlediniz ki. Benim acim bana yeterken bide bunlari duydum en yakinlarimdan. Her düğünde zil takip oynayan kuzenim bile sordu düğün kadin erkek karisik mi olacak diye. Ki düğün olmadi nikah oldu sadece

Basiniz sagolsun. Hissederek okudum yasadiklarinizi.
Insanlar, ölümden ve kaostan beslenmeyi severler.
Bir dahaki sefere durun ve gozlerine bakarak sunlari soyleyin, ben anne babami kaybetmişim sen kimsin, kapat o çeneni !
Yoksa uzmeye devam ederler. Ah bayilir insanciklar acilari acitmaya.
Inanin o kadar yakin akrabam yaptı ki bunları ben hayret etmekten sert cikamadim. Oylece kaldim bunlar ne diyor diye. Acim vardi kimseye cevap verecek durumda degildim ama keske diyorum keske herkese patlasaydim. Keske icimde tutmasaydim

Inanin o kadar yakin akrabam yaptı ki bunları ben hayret etmekten sert cikamadim. Oylece kaldim bunlar ne diyor diye. Acim vardi kimseye cevap verecek durumda degildim ama keske diyorum keske herkese patlasaydim. Keske icimde tutmasaydim
Ben aşırı nezaketimle meşhurumdur, hayir diyemem, yumuşak yuzluyumdur ama yaşadıklarınizi yasasam gemileri yakardım. Akraba akbaba demek zaten inanin. Bir kere cildirmak yeterli gelir. Ondan ona haber ucar zaten bir daha da ilismezler :deli:

Elaleme kulaklarını tıkamayı öğrenmelisin. Kim ne derse "benim yaşadıklarımı yaşamadan yorum yapmayın" de geç. Ay Allah korusun diyecekler. O an direk gözlerine bak. Utanırlar belki.

Başın sağolsun

O kadar iyi ozetlediniz ki. Benim acim bana yeterken bide bunlari duydum en yakinlarimdan. Her düğünde zil takip oynayan kuzenim bile sordu düğün kadin erkek karisik mi olacak diye. Ki düğün olmadi nikah oldu sadece
düğünüme 4 gün kala beni büyüten,üzerimde çok hakkı olan babannem vefat etmişti. Dedem yaşasaydı seni mutlu görmek isterdi dedi düğününde kınanda yapılacak dedi,ailemde onayladı. Düşündüm dedem haklıydı sonuç olarak kınamda düğünümde yapıldı burukta olsa. Eminim çok konuşmuşlardır duymadım,kulak asmadım ben beni biliyordum acımı hissettiklerimi,babannem yaşasaydı duyacağı mutluluğuda. Hastaydı yürüyemiyordu,en son görüşmemizde evden gelinlikle çıktıktan sonra buraya gel göreyim seni demişti,başka bir şehirde olacaktı düğünüm. Ben yinede o eve gelinliğimde gittim,babannemlede vedalaştım kendimce. Kısacası hayatınıza bakın,boşverin konuşsunlar sizden hiçbirşey götürmeyeceği gibi katmazda

çok zor seyler yasamissiniz
basinz sagolsun
onlar sizin kalbinizdeler
kulaklarinizi kapatin insanlara
ates düştüğü yeri yakar anlayamamislar

Allah yardımcınız olsun seyma hanım. Yazdıklarınız gerçekten kolay şeyler değil . Sizin yanınızda olan , sizi gerçek seven insanlar dışında herkese kulaklarınızı tıkayın ve umursamayın. Eşinizle yuvanızda size mutluluklar dilerim, başınız sağolsun. :(

Çok zor... Kabullenemiyor oluşunuz o kadar normal ki, hiçbir şeye müdahale etme zamanla zor da olsa oturacaktır. Şimdi kabullenemezsin, oturtamazsın, rüya gibi gelir, şoktasın çünkü. Zaman aksın biraz öyle idrak edersin.
Bugün sayende ettiğim dertlerin dert olmadığını hatırlamış oldum,inşallah çok mutlu olursun , nur içinde yatsınlar.

düğünüme 4 gün kala beni büyüten,üzerimde çok hakkı olan babannem vefat etmişti. Dedem yaşasaydı seni mutlu görmek isterdi dedi düğününde kınanda yapılacak dedi,ailemde onayladı. Düşündüm dedem haklıydı sonuç olarak kınamda düğünümde yapıldı burukta olsa. Eminim çok konuşmuşlardır duymadım,kulak asmadım ben beni biliyordum acımı hissettiklerimi,babannem yaşasaydı duyacağı mutluluğuda. Hastaydı yürüyemiyordu,en son görüşmemizde evden gelinlikle çıktıktan sonra buraya gel göreyim seni demişti,başka bir şehirde olacaktı düğünüm. Ben yinede o eve gelinliğimde gittim,babannemlede vedalaştım kendimce. Kısacası hayatınıza bakın,boşverin konuşsunlar sizden hiçbirşey götürmeyeceği gibi katmazda
Ben insanlar gibi yapamıyorum. Arkasindan konusup yüzüne canim diyemiyorum. Olamiyorum işte. Şimdi de kapadim herkese kendimi. Ablam yapma böyle onlar onca senelik akraba dost diyor ama aradıklarinda telefonu sessize aliyorum

Back