- 2 Ocak 2023
- 16
- 14
-
- Konu Sahibi lesfleursfanent
Merhaba hem yaşım küçük hem pahalı bir işlem hem de kadınlarda başarı şansı düşük, araştırdım ben de. Ama ileriki süreç için aklımda teşekkür ederimSaç ektirmeyi düşünmez misiniz?
Tepede açıklığınız var sanırım, değil mi? Ön tarafta olsaydı tutma şansı yüksek oluyor güzel de oluyor ama tepe kısmıysa haklısınız oranın tutması daha zor maalesefMerhaba hem yaşım küçük hem pahalı bir işlem hem de kadınlarda başarı şansı düşük, araştırdım ben de. Ama ileriki süreç için aklımda teşekkür ederim
Siz bu konuda kendinizce haklı olarak hassassiniz ama bu yaşıma geldim ilk defa arkasından " saçını neden topluyor" diye konusulani ilk deda duydum. Çevreniz çok ilginçmiş. Çevrenize değiştirmenizi tavsiye ederim. Bir diğer konu tıpkı erkekler gibi kadınların da saç ekme imkanı yok mu ? Arastirdiniz mi ?Herkese merhabaÖnceden de bu minvalde bir konu açmıştım, görünüşümle mutsuzluğum ile alakalı. Sürekli aynı konuya sızlanan insanlar sinir bozucu olur, ben de kendime sinir oluyorum ama benim de atlatmaya çalıştığım sorun bu ve kendimce bir çözüm yolu arıyorum. Zaten dert ettiğim insanların fikirleri olduğu için yine insanların fikirlerini almaktan başka çarem yok.
Uzun süredir saç dökülmesi yaşıyorum. Erkek tipi dökülmem - ki androgenetik alopesi diye geçer ve bildiğimiz 'saçkıran' dan daha az ciddi değildir - var. İki sene gibi bir sürede sağlıklı saçlarımın çoğunu kaybettim. Şimdi saçlarım 50-60 yaşında birininki gibi, tepem açık vesaire. Şimdilik idare ediyorum, belki bir yıl kadar daha topiklerle idare edebilirim. Gel gelelim ki bunun bende yarattığı yıkımdan kurtulamıyorum.
Şuan toplayarak kamufle etsem de saç insanların gözünden kaçmıyor. Beni tanımayan insanlar neden hep saçları toplu diye arkamdan konuşuyor. Ben muhtemelen bir noktada tepelik veya peruk kullanacağım. Bunları düşünüp kendimi yemekten kahroldum. İnsanların bana baktığında ilk farkedeceği şey olmasıyla, sürekli bununla ilgili sorular almakla nasıl uğraşacağım? Üstelik zaten özgüvensiz ve hassas biriyken. Saç sorunu olan kadınlar çok anormal karşılanıyor toplumda. Detay vermeyeyim ancak bildiğim saç protezi kullanan bir kadın var. Kariyerinde çok iyi bir yerde olmasına rağmen insanların hakkında ilk fark ettiği ve konuştuğu şey bu. Benim yanımda böyle şeyler dediklerini duydukça daha da çok üzülüyorum. Çünkü aynısını benim hakkımda da düşünecekler. Bazıları kötü niyetle yapmıyor, bazıları gerçekten aşağılık görüyor. Konuşanların bahsetme şekillerinden anladığım 'tuhaf, garip' karşılanacağım. Daha bu yaşımda hayatın çok büyük bir parçası benden koparılmış gibi hissediyorum. Birinin beni olduğum hal ile kabul edip sevmesi imkansız geliyor. Ki zaten ben kendimi beğenmiyorum, bir başkası neden beğensin?
Tedavi yöntemleri var, ama hiçbiri kesin sonuç vermiyor. Zaten benim tipim genetik ve ilerleyici. Çok şey denedim denemeye de devam edeceğim ama olacak olanı kabul etmek gerekiyor.
Lütfen bu sorun hakkında daha çok konuşalım. Burada açılan başlıklar bile çok az. Bu kadar mı az kişi var gerçekten tepelik/ peruk kullanan saç sorunu yaşayan? Siz neler yapıyorsunuz nasıl alıştınız lütfen mesajlaşalım birbirimize yardımcı olalım teşekkür ediyorum şimdiden
Genetik miydi, saçları çıktı mı?Benim arkadaşım da da aynı sorun vardı PRP yaptırdı Hakikaten de çok faydasını gördük
Yaşını ve ekonomik durumunu yazmamışsın ama dökülme iyice artmadan mezoterapiye başlasan. Her yıl mutlaka belli bir miktarı buna ayırman gerekebilir ama erkek tipi saç dökülmesinde etkili bir yol olarak biliyorum, hatta kendim de yaptırdım saçımın seyrekliğinden şikayetçi olduğum için. İşin inceliklerini, kullanılan ilaçları öğrendikten sonra evde derma rollerla kendin de düzenli uygulama yapabilirsin.Merhaba hem yaşım küçük hem pahalı bir işlem hem de kadınlarda başarı şansı düşük, araştırdım ben de. Ama ileriki süreç için aklımda teşekkür ederim
Merhaba canım ben de yaptırdım prp mezoterapi uzun süre ama etki görmediğim için bıraktım, benim tipim dökülmede etkili değil ama teşekkür ederimBenim arkadaşım da da aynı sorun vardı PRP yaptırdı Hakikaten de çok faydasını gördük
Yaşım profilimde, mezoterapi de yaptım maalesef ama sonuç almadımYaşını ve ekonomik durumunu yazmamışsın ama dökülme iyice artmadan mezoterapiye başlasan. Her yıl mutlaka belli bir miktarı buna ayırman gerekebilir ama erkek tipi saç dökülmesinde etkili bir yol olarak biliyorum, hatta kendim de yaptırdım saçımın seyrekliğinden şikayetçi olduğum için. İşin inceliklerini, kullanılan ilaçları öğrendikten sonra evde derma rollerla kendin de düzenli uygulama yapabilirsin.
Bir kadın için saç ne kadar değerlidir hepimiz biliriz, tepelik ya da peruk kullanma aşamasına gelmeden çeşitli yollar denemelisin
O zaman yavaş yavaş peruk koleksiyonu yapmaya başla. Bunu da olumsuz görmemeyi öğren. Oyuncu bir kadın var türk adını hatırlamıyorum ama saçları seyrek diye bütün hayatını peruklarla geçiriyor ve hepsi birbirinden güzel. Onlarla da mutlu olunabiliyor. Siz özgüvenli olur kendinizi severseniz kimse peruğunuza, tepeliğinize laf edemez, aksine kendinizi sevip bakımlı olduğunuz için saygı uyandırırsınız. Tek dikkat etmeniz gereken en doğal duran en kaliteli aparatları bulmak. Çözüm tek değil inanın buna.Merhaba canım ben de yaptırdım prp mezoterapi uzun süre ama etki görmediğim için bıraktım, benim tipim dökülmede etkili değil ama teşekkür ederim
Yaşım profilimde, mezoterapi de yaptım maalesef ama sonuç almadımşuan kullandığım sprey var, bir sene olacak ama o da yardım etmedi hiç. Genelde yabancı forumları takip ediyorum. Bir kaç hormon ilacı var kullanılan ama riskli olduğu için doktorlar yazmaya yanaşmıyor. Ben bu sorunu senelerdir araştırdığım ve çok kişiyi takip ettiğim için çözüm bulma ihtimalinin düşük olduğunu biliyorum. O yüzden kabullenmeye çalışıyorum teşekkür ederim
Bir de eczaneden şampuan aldım onu deneyeceğim.Benimde sizin gibi saçımın tepesi açık hem de bayağı yaşım ilerledikçe belli oluyor.Benim teşhisim androjen fazlalığı.Bunun çözümü için kadın doğum hapı kullandım zaman zaman doktorum sürekli kullanmamam gerektiğini söyledi.Bende zeytinyağı,sarımsak yağı ve badem yağını kullanıyorum haftada 1-2 kez saç dökülmem tamamen durmasa da azalttı en azından. Tepelik kullanacağım artık.Saç ektirme konusunda doktorum tavsiye etmedi.Etrafımdaki insanların saçımla ilgili soru sormaları ve açıklığa bakmaları beni de bunalttı ben kendimi olduğum gibi kabul ediyorum ve nedenlerini anlatıp geçiyorum.Bi arada saçımı tepeden topladım ama artık tepeden toplasam da belli oluyor.
Teşekkür ederim. Yazdıklarınız bana dokundu, okurken ağladım. Kesinlikle doğru bulsam da insan sevgiyi başkasından görmek istiyor. Sadece varolmak için bile savaş vereceğimi ve bunun sonunda hala ihtiyacım olan sevgiyi alamayacağımı düşünmek umutsuzluğa düşürüyor beni. Güzel kalbiniz için tekrardan teşekkürlerKendinizi çok samimi ve açıkça ifade etmişsiniz.
Sizi anlıyorum, inanın gözlerim doldu okurken.
Çünkü bana göre bir kadının kendini beğenmesi hayati bir şey, kendini güzel bulmayan ya da olduğu halini kabul edemeyen bir kadın depresyonla iç içe yaşar.
Beden algımız hayata bakışımızı en etkileyen unsurlardan.
Ben hemen her insanda böyle özgüvenini zedeleyen bir fiziksel özellik olduğunu düşünüyorum.
Kiminin saçı, kiminin dişi, memesi, kalçası, iskelet yapısı, boyu vb. Değiştirilmesi imkansız ya da maddi/manevi çok bedeli olan bir takım özellikler.
Medyada her şeyin bir çözümü var gibi lanse edilse de, bazı şeylerin tamamen çözülemeyeceğini bilmek, bunu sindirmek ve yasının tutmak gerekir.
Bu çok acı, kendime dair bazı takıldığım şeyleri de düşünüyorum bunları yazarken, acı duyuyorum.
Ama beri tarafta, size bazı gerçekleri anlatmak isterim.
Yıllarca belki nefret, belki kaygı, tiksinti ya da gözyaşıyla baktığınız bu beden artık belki güzel bakılmaya, okşanmaya, ne olursan ol yanındayım denmeye ihtiyaç duyuyordur.
Her şey ilaç, her şey fiziksel tedavi değil.
Belki esas ihtiyacınız sahici bir benimsemedir.
Beğenmeyen , çok afedersiniz, g.tünüzü yesin (sonunda bozdum ağzımı dayanamadım)
En yakından en uzağa, kim size bu zehirli beden algısını empoze ettiyse köklerine kibrit suyu
Eksik ya da kusurlu, en zor zamanınızda bu beden, bu deri, bu hücreler vardı yanınızda, herkesten daha dosttular size.
Biz bedenimizi başta kendimiz hırpalarsak, elalemin ettiği lafa boyun eğmek zorunda kalırız.
Kısa boylu, kel, biçimsiz vücutluyuz vs vs diyelim, herkes eşşek gibi kabul edip çenesini tutacak, ve herkesten önce biz bedenimize saygı duyacağız.
Siz tüm parçalarınızla saygıyı hak ediyorsunuz, lütfen bu saygıyı tüm uzuvlarınıza seslice ifade edin
Teşekkür ederim. Yazdıklarınız bana dokundu, okurken ağladım. Kesinlikle doğru bulsam da insan sevgiyi başkasından görmek istiyor. Sadece varolmak için bile savaş vereceğimi ve bunun sonunda hala ihtiyacım olan sevgiyi alamayacağımı düşünmek umutsuzluğa düşürüyor beni. Güzel kalbiniz için tekrardan teşekkürler