(İnternetten alıntıdır.) YANIK TENCERE NASIL KURTARILIR?
Benim gibi unutkansanız ve yemeğiniz tencerede kömür oluyorsa size kendi keşfim olan bir önerim var, zor durumlarda kalınca son çare tepemde ampul yanar fikrim gelir benim:)... tabi normal dibi tutan tencerelerde kullanmayın, mümkün olduğunca ovarak temizleyin fakat yemeğiniz tencereyi çöpe attıracak derecede yanmışsa ve hiç bir şekilde temizleyemiyorsanız onu kurtarmanın yolu granül lavabo açıcı kullanmaktır, ağır yanıklarda bundan daha etkili ve daha hızlı bir yöntem tanımıyorum, tencere saniyeler içinde tüm yanığı üzerinden atıyor.
Sık kullanmayın diyorum çünkü nihayetinde bu ürün bir kimyasal, çelik tencerelere zarar vermiyor fakat, asla ve asla bunu teflon ve alüminyum kaplarda kullanmayın, asıl o zaman çöpe atmak zorunda kalırsınız.
Geçenlerde çorba yapmak için pişirmeye çalıştığım mısır yarmasını yaktığım tenceremi elimden geldiğince uğraşarak ancak resimdeki hale getirebildim, aslında çıkacağını umuyordum ama olmadı, çıkmayacağını bilsem kesinlikle uğraşmaz lavabo açıcıyı direkt döküp üzerine de kaynar suyu boca eder yanık katmanından 2 dakikada kurtulurdum. Lavabo açıcıyı döker dökmez kalın bir yanık bile olsa anında söküyor 1-2 dk bekleyip yıkayınca pırıl pırıl oluyor.
Birde bunu dene alıntı yaptığım yerde resimde var, tencere pırıl pırıl olmuş