canim bencede
tencereye biraz camsir tursili kuoy ve kaynat,
kendilignden kabarip cikar yaniklar.
Ama bence öyle tursil ve klorak falan karistirma, kloraga birsey karistirmak zaaten zararli birde kaynadigini düsün, ne gerek var zehirli seye?
Benimde başıma böyle birşey gelmişti araştırdığım kadarıyla söyle bir şey yazıyordu. Yemek yaparken çelik tencereniz yandıysa, sakın üzülmeyin. Tencerenizi yeniden pırıl pırıl yapabilirsiniz. Bunun için 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 fincan sirkeyi tencerenizde kaynatın. Hem üzerine işleyen kara lekeler çıkacak, hem de tencereniz tertemiz olacaktır.
kızlar ben tencere yaninca içine camasir deterjani koyuyorum.biraz da su...kaynatiyorum..sonuc ilk günkü gibi pırıl pırıl oluyo....ama iyice kaynatın...yerimseniben
1 tablet bulasik makinesi deterjanini biraz suyla iyice kaynatin yanik buyuk bi olcüde cikacaktir kalan derin yaniklari ise tel ile iyice ovarak cikarabilirsiniz.Deneyin memnun kalicaksiniza.s.
bende dün gece canım mısır istedi patlatayım dedin ve gittimde daha yenialdığım tencerede patlattım yağınıda az koydumki yağlı olmsın ama biraz az koymuşum tencerem yandı . şu çifin paslanmaz çelik parlatıcısı vardı evde ona güvendim .aaa ovdum ovdum çıkmadı.birde sizin önerilerinizi deniycem sağolun.
Ne zormus!! Allahim ugras dur bi an tencereyi komple atasim geldi.
Buradaki yazilanlarin bir kismini denedim sonunda cikti ama binbir zahmetle.
Bundan sonra tencere mencere yakmam ins, yakanlara kolay gelsin. -tatlicadiarzu-