Tencere yanığı için..

aynı şey benim başımada geldi camaşır suyuyla kaynattım.sonra iyice telledim zamanla kayboldu.

Son düzenleme:
yağçöz fısfıslatıp bekletiyorum, cif ile ovup, birde bulaşık detarjanı ile yıkadım mı, oh mis oluyo :kahve:

bayanlar yanmış tencerelerinizi içine az miktar su koyup bolca tuz atın karıştırın iyice kaynatın yanık tencereniz tertemiz olacak deneyin :)

canim bencede
tencereye biraz camsir tursili kuoy ve kaynat,
kendilignden kabarip cikar yaniklar.
Ama bence öyle tursil ve klorak falan karistirma, kloraga birsey karistirmak zaaten zararli birde kaynadigini düsün, ne gerek var zehirli seye?

gecenlerde benim cocuklarda yapmışlar el atdığım tencere yanıktı

omoyla kaynatdım sonra çivtla inçe telle sürtdüm tertemiz oldu dene istersen

az önce yaktım güzelim tenceremi
önce az tuzla kaynatmayı deneyeyim
gelişmelerden haberdar ederim ne olacak benim bu unutkanlıklarım yahu :KK43:(

ben böyle yanıklarda matik deterjanla 10 dakika kaynatıyorum pırıl prıl oluyor ama durum daha vahimse en iyisi parlatmaya vermek.

benimde aynı olmustu karbonatlı sıcak su koy 2-3 saat beklet.sonrada telle ov.bişey kalmıyor.

ben de yaktım bugün yemeğimi tenceremin dibi de yandı...senağlama ne yapcam ben yaaa senağlama

Benimde başıma böyle birşey gelmişti araştırdığım kadarıyla söyle bir şey yazıyordu. Yemek yaparken çelik tencereniz yandıysa, sakın üzülmeyin. Tencerenizi yeniden pırıl pırıl yapabilirsiniz. Bunun için 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 fincan sirkeyi tencerenizde kaynatın. Hem üzerine işleyen kara lekeler çıkacak, hem de tencereniz tertemiz olacaktır.

kızlar ben tencere yaninca içine camasir deterjani koyuyorum.biraz da su...kaynatiyorum..sonuc ilk günkü gibi pırıl pırıl oluyo....ama iyice kaynatın...yerimseniben

1 tablet bulasik makinesi deterjanini biraz suyla iyice kaynatin yanik buyuk bi olcüde cikacaktir kalan derin yaniklari ise tel ile iyice ovarak cikarabilirsiniz.Deneyin memnun kalicaksiniza.s.

iremin dediğini uygulayın kesin çözüm ben denemiştim birazda telle ovarsanız kesin çıkar

bende dün gece canım mısır istedi patlatayım dedin ve gittimde daha yenialdığım tencerede patlattım yağınıda az koydumki yağlı olmsın ama biraz az koymuşum tencerem yandı . şu çifin paslanmaz çelik parlatıcısı vardı evde ona güvendim .aaa ovdum ovdum çıkmadı.birde sizin önerilerinizi deniycem sağolun.

İçine domestos ve sirke koyup kaynat canım daha sonrada cif'in beyazı ile ov telle.............Pırıl pırıl....

Ne zormus!! Allahim ugras dur bi an tencereyi komple atasim geldi.
Buradaki yazilanlarin bir kismini denedim sonunda cikti ama binbir zahmetle.
Bundan sonra tencere mencere yakmam ins, yakanlara kolay gelsin. -tatlicadiarzu-

X