Tencere yanığı için..

KIZLAR MERHABAAA VALLA İYİKİDE BU KK Var allah bu siteyi yapmayı akıl edenden razı olsun
evet derdimse şu... mısır patlattım çelik tencerede ben yanık sevdiğim için yaktım mısırı ama mısırın yanınca takdir edersinizki tencerede yandıı ama çıkmıyo bu yanıklar ne yapmam gerek bilginiz varmıı:S:S

canım bende aynı hata düşmüştüm üstelik benim tenceremin içinde kuru fasulye yanmıştı
bende atmayı düşünmüştüm sonra abimi eşi bana dediki içine sirke sık ılık suyla kayna artında o suyu dök vede cif vede sirkeyle telle
banada önce garip geldi ama yaptım inanmasın ama hem yanıklar çıktı hemde harika derecede parladı artık bende öyle yapıyorum vede nerdetse 2-3 bulaşıkta bir tencerelerimi cif ve sirkeyle ovuyorum :sm_cool:

(İnternetten alıntıdır.) YANIK TENCERE NASIL KURTARILIR?
Benim gibi unutkansanız ve yemeğiniz tencerede kömür oluyorsa size kendi keşfim olan bir önerim var, zor durumlarda kalınca son çare tepemde ampul yanar fikrim gelir benim:)... tabi normal dibi tutan tencerelerde kullanmayın, mümkün olduğunca ovarak temizleyin fakat yemeğiniz tencereyi çöpe attıracak derecede yanmışsa ve hiç bir şekilde temizleyemiyorsanız onu kurtarmanın yolu granül lavabo açıcı kullanmaktır, ağır yanıklarda bundan daha etkili ve daha hızlı bir yöntem tanımıyorum, tencere saniyeler içinde tüm yanığı üzerinden atıyor.

Sık kullanmayın diyorum çünkü nihayetinde bu ürün bir kimyasal, çelik tencerelere zarar vermiyor fakat, asla ve asla bunu teflon ve alüminyum kaplarda kullanmayın, asıl o zaman çöpe atmak zorunda kalırsınız.
Geçenlerde çorba yapmak için pişirmeye çalıştığım mısır yarmasını yaktığım tenceremi elimden geldiğince uğraşarak ancak resimdeki hale getirebildim, aslında çıkacağını umuyordum ama olmadı, çıkmayacağını bilsem kesinlikle uğraşmaz lavabo açıcıyı direkt döküp üzerine de kaynar suyu boca eder yanık katmanından 2 dakikada kurtulurdum. Lavabo açıcıyı döker dökmez kalın bir yanık bile olsa anında söküyor 1-2 dk bekleyip yıkayınca pırıl pırıl oluyor.

Birde bunu dene alıntı yaptığım yerde resimde var, tencere pırıl pırıl olmuş

Tencerinin içi değilde dışı yandıysa ne olacak, sararmalar oluyorya, sirke ile ovdum olmadı, cifle ovdum olmadı, ilk günki gibi olması için ne yapılabilir.

pazarlarda çelik tamiri yapıyorlar. Ben onlara yaptırıyorum. Başka çaresi yok bildiğim kadarıyla. Yeni alınmış gibi oluyor.

Bir soruda ben sorayım. Teflonları dışları yanıyor lekeleke oluyor onu nasıl temizliyorsunuz.

pazarlarda çelik tamiri yapıyorlar. Ben onlara yaptırıyorum. Başka çaresi yok bildiğim kadarıyla. Yeni alınmış gibi oluyor.

Bir soruda ben sorayım. Teflonları dışları yanıyor lekeleke oluyor onu nasıl temizliyorsunuz.

Çamaşırlar için kullandığımız yumuşatıcıları lekeli yerlere döküp süngerle ovuyormuş bazı arkadaşlar ve kolayca çıkıyormuş, ben denedim bir sonuç alamadım. Çıkmıyor çok kötü görünüyor sarı sarı.kafamçokkarıştı

tencereye yanık seviyesine kadar su koyup içine yarım çay bardağı kadar çamaşır suyu ekleyin ocağa koyun su ısınınca tenceredeki suya hafif daireler çizin

kardeşim habire bişeyleri yaktığı için bu çareyi buldum bende =)

bende az önce tenceremi yaktım kapkara oldu düdüklü tencere olduğu için atamıyorum da napcammafoldumben

metal parlatıcıları var geçen gün sitenin birinden aldım musluklar, çelik tencereler yumuşak bir bezle siliyorsunuz pırıl pırıl oluyor...

KIZLAR MERHABAAA VALLA İYİKİDE BU KK Var allah bu siteyi yapmayı akıl edenden razı olsun
evet derdimse şu... mısır patlattım çelik tencerede ben yanık sevdiğim için yaktım mısırı ama mısırın yanınca takdir edersinizki tencerede yandıı ama çıkmıyo bu yanıklar ne yapmam gerek bilginiz varmıı:S:S

bende geçen pilavı yaktım simsiyah olmuştı yağ çözle çıktım bi gün bekledim sabahada çifledim şu hç bişey kalmadı:lepi:

çamaşırlar için kullandıgımız detarjan la suyu kaynat içinde kısık ateşte bak nasıl atacak yanıklar Teflonda bile denedim ben sonuç mükemmel .

X