Temu'dan alışveriş yapanlar

fataldanger

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
4.719
1.137
698
Ankara
Daha önce de Temuyla ilgili bir konu açmıştım fakat nedense mesaj geçmişimde konumu bulamadığım için tekrar açıyorum, kusura bakmayın lütfen. Sorum Temu'dan daha önce alışveriş yapanlara. Şimdi vereceğim sipariş 6 mayıs'a kadar gelir mi sizce? 7 Mayısta lazım çünkü. Eğer gelmeme ihtimali varsa hiç sipariş etmeyeyim daha iyi.

Gelir hemen sipariş verirsen, en geç siparişim bayramdan önce 11gunde falan gelmişti, bı sıkınti olmazsa geliyor yani

Riskli bence şu an. 1 Nisan’dan itibaren artık Türkiye’de temsilciliği bulunmayan işletmeler satış yapamayacak. Gümrükten geçmeme ihtimali var. 🤷🏻‍♀️

ikisi turkiye biri abdye ikisi 3 siparis verdim
simdi senin icin baktim biri 11 gunde, biri 13 gunde, abdye olan da 12 gunde gitti
Peki birden fazla ürün sipariş etmek gecikmeye yol açar mı? Çünkü hepsini ayrı ayrı tedarik etmeleri gerekecek ya
bazilarinda ön siparis diyor. onlar sadece digerlerinden azicik daha gec gidiyor o kadar. o yuzden ben on siparis olanlari bir digerlerini bir siparis veriyorum acelem varsa. ama ikisi arasinda oynadigi 2 gun en fazla.
bence sen alacak gibi ilerle. sonra bak bakalim son tarih kac diyor. o son tarihi kacirmiyorlar zaten. olursa 65 tl ödüyorlar (oysa abdde 5 dolar. ayri gicik bisey)
ha diyelim ki gec geldi ve artik isine yaramiyor tum paketi ucretsiz geri iade edebilirsin

Peki birden fazla ürün sipariş etmek gecikmeye yol açar mı? Çünkü hepsini ayrı ayrı tedarik etmeleri gerekecek ya
Fazla ürün olsa da paketleri bölüp hazır olanları veriyorlar kargoya, beklemiyor problem olmuyor fazla parçada falan

yenGEnC yenGEnC sen bilirsin 🤭 bu günlerde alışveriş yapmak sıkıntılı mıdır? Çekildi, gelmez yazıyor bazı yerlerde de.

yenGEnC yenGEnC sen bilirsin 🤭 bu günlerde alışveriş yapmak sıkıntılı mıdır? Çekildi, gelmez yazıyor bazı yerlerde de.
mart ayinda 3 siparis verdim ucu de ikinci haftasında geldi valla iki TR bir ABD
hatta cok korktum abdye bu cinle vergi savasina takilir diye ama bisey olmadi:)
son dakika yeni bisey ciktiysa bilemem ama genel durumda sorun yok. zaten dedikleri tarihte gelmediyse bjraz odeme yapıyorlar, hic gelmezse para iadesi hakkin var. sorun yok yanj

mart ayinda 3 siparis verdim ucu de ikinci haftasında geldi valla iki TR bir ABD
hatta cok korktum abdye bu cinle vergi savasina takilir diye ama bisey olmadi:)
son dakika yeni bisey ciktiysa bilemem ama genel durumda sorun yok. zaten dedikleri tarihte gelmediyse bjraz odeme yapıyorlar, hic gelmezse para iadesi hakkin var. sorun yok yanj
Teşekkür ederim ☺️ Aslında çok bi indirim göremedim. Trendyol da da hemen hemen aynı gibi.Zaten %60 falan vergi kesilecek zarar etmemem lazım. Belki de ben yanlış ürünlere bakıyorum 😅

Teşekkür ederim ☺️ Aslında çok bi indirim göremedim. Trendyol da da hemen hemen aynı gibi.Zaten %60 falan vergi kesilecek zarar etmemem lazım. Belki de ben yanlış ürünlere bakıyorum 😅
ya vergi olmadan önce karliydi. bir de vergi indirimsiz fiyata geliyor. yani mesela 100 liralık ürün 60a dusuyor ya indirimle, yuzde 60 vergi aldigin fiyata degil orada zamli yazan fiyata geliyor - 220 lira ödüyorsun 😒😒😒
ama yine de bazi konularda cok kârli oldugu icin aldim

ya vergi olmadan önce karliydi. bir de vergi indirimsiz fiyata geliyor. yani mesela 100 liralık ürün 60a dusuyor ya indirimle, yuzde 60 vergi aldigin fiyata degil orada zamli yazan fiyata geliyor - 220 lira ödüyorsun 😒😒😒
ama yine de bazi konularda cok kârli oldugu icin aldim
Canım nelerde kârlı sence ? En son gümrük vergisi gelmeden sipariş vermiştim o zamandan sonra da vergiyi hesaplayınca pahalı geldi gözüme çoğu şey.

Canım nelerde kârlı sence ? En son gümrük vergisi gelmeden sipariş vermiştim o zamandan sonra da vergiyi hesaplayınca pahalı geldi gözüme çoğu şey.
ben mesela koltuga yastik kilifi aldim bu siparisimde bir ton, hepsinin dokusu vs gercekten guzeldi. sunlar bir parcasi
son siparisimin.
1000079638.webp

yuzde atmis vergi de eklesen yine aynisini turkiyede o kadar uyguna bulamam. Runner mesela 160a falan gelmis. zor yani burada bulmak
genelde eve birseyler aliyorum zaten, cok sirin seyler var.
gecelik niyetine seyler almak isteyince de temu ürünleri hem kaliteli hem cesit cesit oluyor ne ararsan var:)
küçük küçük hediyelikler aliyorum mesela esime dostuma onlarin sevebilecegi seyleri yakalayinca. aliyorum gayt uyguna, bekletiyorum bir kosede - ozel bir gunde veriyorum cok düşünülmüş bir hediye oluyor:))
yine hediye kategorisinde gecen haftalarda abdye cocuk kiyafeti yolladim mesela. odemeye gecerken bir anda bana deli bir indirim verdi . bayılarak aldigim 2 urune 10 dolar verdim
1000079639.webp

on dolar 400 tl etmiyor. mümkün mu sunlari 400e almak mesela (hos sifir vergiyle gonderdim el ulkesine)

yani cesit cesit seyler var temuda. ben alacagim seylere soyle bir bakiyorum - eger buralarda biraz oynuyorsa fiyati buradan aliyorum. yoksa temudan veriyorum.
simdilik az az siparis veriyorum vergiden dolayi. yazin erkek arkadasim ulke dışına cikacak - o gitmeden oraya siparis edecegim esasli bjr para ayirip bir yillik incigimi cincigimi - vergiden kurtulmak icin. simdi hevesle linkliyorum.

Back
X