Şimdi şöyle kediyle yaşayınca illa toksoplazma olacasin diye bisey yok, genelde sokakta yasayan çiğ besinlerle beslenen, fare vs avlanan kedilerde görülüyor toksoplazma, diyelim sahiplendiğin kedide toksoplazma var, kedinin sadece dışkısından bu sana bulasabilir, ama dışkıyla temas edip elini yıkamadan agzina götürürsen bu olabilir sadece. Geçirdiğini farketmezsin bile hafif bi grip gibi biseymis kimisi hic hissetmezmis. Ama hamileyken gecirmek çok büyük risk bebek icin tabi.
Kedi dışkısından ziyade dışarda yediğimiz az pişmiş etlerden, iyi yıkanmamış yesilliklerden gecme ihtimali cok daha yüksek bi lokantada salata yiyosun ama nasıl yıkandı bilemiyosun. Forumda hic kedi beslememis hic yakin temasta bulunmamis kişilerde toksoplazma geçmişi var, benim gibi evde veya dışarda bircok hasta (ishali olup oraya buraya dıskilayan) kedilerle haşır neşir olmuş kişilerde görülmediği var. Benim sahiplendigim kedim hastaydi, wc alışkanlığı edinene kadar tutamayip elime pislemişligi bile var, onun dışında baska bicok kedi tedavi ettim sahiplendirdim 3 senedir ona ragmen gecirmemisim. Geçirmiş olsam bi daha gecirmicektim daha rahat olcaktim ama gecirmemisim. Kedimizin kumunu esim temizliyor, aldığımız tek önlem bu. Asla çiğ bisey yedirmem kedime, aşılarını da çok düzenli yaptiramiyorum açıkçası aracım yok diye. Uzun oldu ama durum bu sekilde