Kızlar bu süreç endişeli ve bir o kadar da heyecanlı geçiyor ama şu var ki, ol deyince olduran Rabbim ne zaman isterse o zaman oluyor. Siz yapacaklarınızı yapın gerisi dua... ben ikinci çocuk için planlama yapıyorum şu an. Ilkinde evlendigimde düğünden bir ay sonra kontrole gittim ve kist olduğunu öğrendim hemen çocuk planlamadıgımız için doğum kontrol hapı kullandım 1 sene. Ve doktor kistime normal bir kist demişti. Neyse 1 sene kullanıp bıraktığımda hemen takip eden ay hamile kaldım. Hamile olunca başka bir doktora (profosor)gittim. Ilk alttan muayenede bana tüp bebek mi yaptınız dedi. Hayır dedim böyle düşünmesinin sebebini sordum, bana cikolata kistin var ve yumurtaliklarini buyuk ölçüde kapatmış bu durumda normal yolla hamilelik zor olur dedi. O zaman iyi ki de diğer doktor bana bunu söylememiş dedim, çünkü sürekli bunu düşünüp duracaktım acaba çocuğum olur mu diye. Gel gelelim ben 3 aylık iken bu doktoru da değiştirdim çünkü her muayenede bekliyordum ve sürekli doktor ameliyatta deniyordu ve geldiğinde elinde ki dezenfektan kan kokusunu alıyordum. Bir kez de duymadım doğumda diye, hep sezeryan
.. bu sebeple doktorumu değiştirdim ve hâlâ doktorum olan jinekologuma gidiyorum. Doğumda kistlerim gitti. Ve doğumdan sonra spiral taktırdım. 3 ay önce gidip cikarttigimda tekrar kist oluşmuş iki tarafta da. Ama doktorum endişe etme, kistler hamilelige engel değil 3 ay korunmasız ilişkiden sonra kontrole gel zaten hamile olmuş olursun dedi. Bu ay ilkkez korunmasız yumurtlama günlerini değerlendirdik. Doktorun rahat tavrı ve emin konuşması psikolojik olarak iyi geldi. Menepoza girmiş birinin bile hamile olduğunu gördüğüm için rahat olun diyorum, olacağı zaman oluyor. Ama umarım istediğiniz zamanda olur