- 18 Haziran 2019
- 1.175
- 1.583
Zaten bu doktorlar (herpsi değil ama çoğu) insanların psikolojisini bozuyorlar. Doğru düzgün ilgilenip de 1 kelime etmiyorlarinşallah ben bu aydan çok ümitliydim aslında ama her doktorun farklı konuşması sonra iki yumurta mı var 1 mi filan derken ümidimi yitirdim. Kısmet tabi belli de olmaz...
canımm hesapladın mı test harici hangi güne denk geliyorKizlar benim akintim var ama dun testte yumurtlama gorunmedi
teşekkür ederim kuzu. sen de ümidini yitirme. benim yumurtamda şuan pek parlak değil bakalım 2güne nasıl büyüycek. önümüzde daha çookk ay var. kesinlikle ümitsizliğe kapılmak yok. zaman çabuk geçse kafamız dağılsa aklımızdan çıksa sanki daha güzel olucak herşeyinşallah ben bu aydan çok ümitliydim aslında ama her doktorun farklı konuşması sonra iki yumurta mı var 1 mi filan derken ümidimi yitirdim. Kısmet tabi belli de olmaz...
ayy çok üzüldüm çok geçmiş olsun. ne zaman oldu nasıl oldu. anlatmak istersen dinlerizKızlar instegram a girdim keşfet de Bi doktor un gönderisi çıktı karşıma baktım sonra diğerine sonra diğerine derken hıçkıra hıçkıra ağlarken buldum kendimi.. Ben de doğum yaptım ama eli boş döndüm eşim doğum hane kapısında bekledi ama kucağına Bi bebek gelmedi sağımız da solumuz da ağlayan bebek sesleri.. Çok mu şey istedim diye düşündüm Allah ım onca sokağa atan varken ben senden Bi evlat istedim diye düşündüm.. Bilmiyorum kızlar moralim çok bozuk
Bende de pkos var doktorum bu ay combi olandan günde iki tane verdiBen çok araştırdım canım pkos için şase olanı daha etkili çünkü içinde insülin dengeleyen inositol var. Combi olanın mavisinde daha fazla bileşen var ama pkos için şase yada pembe kutuda hap formu olanı kullanmak gerekiyor. Günde 2 tane kullanmak lazım ama çok maliyetli olduğu için yumurtlamaya kadar günde 2 sonra 1 şeklinde kullanıyorum
Gecen ay döngü bozuldu hesap etmedim canim ama sen bana hesaplamistin 28 29 haziran dedin diye hatirliyotumcanımm hesapladın mı test harici hangi güne denk geliyor
Yumurtaliktaki kistleri filan yokediyor adetten once degil sonra baslaniyor kistler icinKızlar soğan kürü neden uyguluyorsunuz ? Ben soğanı 4 parçaya bölüp kaynatıyorum. adetimden 2 gün önce içmeye başlıyorum adetimi söküyor. Hem de çok güçlü bir adet söktürücü. Gebeliğe engel olmaz mı? Allah korusun bilmeden içerseniz sökülür adetiniz
doğrudur kuzum benim de işte geçen ay bozuldu... Bugün yumurtalıklarımda kasıklarımda falan hafif ağrı var belki bugündür bu akşam yine değerlendiricem ben. Ama tarihsel hesapladığımda da pazartesi yumurtlama günüm.Gecen ay döngü bozuldu hesap etmedim canim ama sen bana hesaplamistin 28 29 haziran dedin diye hatirliyotum
Canım iki güne büyümez ise 5 güne büyür sıkıntı etme, geç döllenme olur sadece.teşekkür ederim kuzu. sen de ümidini yitirme. benim yumurtamda şuan pek parlak değil bakalım 2güne nasıl büyüycek. önümüzde daha çookk ay var. kesinlikle ümitsizliğe kapılmak yok. zaman çabuk geçse kafamız dağılsa aklımızdan çıksa sanki daha güzel olucak herşey
Ben karar verdim. Smear testi, rahim duruşu ne biliim tüp tıkanıklığı filan bunlarda bilgili tüm jinokologlar ama doğal yolla oluşturmak istedikleri hamilelikte pek bir katkıları yok. Tamamen doğal bir seleksiyon çünkü. Çokda bir bilgileri yok gibi geliyor. Valla alınmasın gücenmesin doktorlar kusuruma bakmasınlar beni bu hale onlar getirdi. :)Zaten bu doktorlar (herpsi değil ama çoğu) insanların psikolojisini bozuyorlar. Doğru düzgün ilgilenip de 1 kelime etmiyorlar
kesinlikle öyle. Benim kistim var kaç yıldır ne zaman gitsem doktora kistin var diyo e biliyorum o yüzden geldim diyorum. Çocuğa engel mi ne yapabiliriz? diyorlar 3 ay sonra gel bakalımBen karar verdim. Smear testi, rahim duruşu ne biliim tüp tıkanıklığı filan bunlarda bilgili tüm jinokologlar ama doğal yolla oluşturmak istedikleri hamilelikte pek bir katkıları yok. Tamamen doğal bir seleksiyon çünkü. Çokda bir bilgileri yok gibi geliyor. Valla alınmasın gücenmesin doktorlar kusuruma bakmasınlar beni bu hale onlar getirdi. :)
Hamilelik öncesi smear kültür testi filan iyi hoş, Hamilelik sonrası bebek takibi de ok. Ama hamile kalınmasında yardımcı hiç bir etkilerini göremediğim gibi tamamen farklı konuşmaları ile akıl bulanıklığıda yaşatıyorlar.
3 ay sonra git yine kistin var sonra gel bakalım diyecek yinr. Asla senin geçmiş hikayene bakmıyorki... Sen oturup uzun uzun anlatıyorsun ama asla ve asla dinlemiyor dinliyor gibi görünüyor. Geç bir bakalım diyor birde dinlemiş gibi. Sonra ne gördü ise onu yorumluyor. (tamam görmediği birşeyide yorumlamasını beklemiyorum ama) en azından anlattıklarımdan yola çıkarak yorumla.kesinlikle öyle. Benim kistim var kaç yıldır ne zaman gitsem doktora kistin var diyo e biliyorum o yüzden geldim diyorum. Çocuğa engel mi ne yapabiliriz? diyorlar 3 ay sonra gel bakalımNefret ediyorum hastanelerden bu yüzden
o kadar haklısın ki3 ay sonra git yine kistin var sonra gel bakalım diyecek yinr. Asla senin geçmiş hikayene bakmıyorki... Sen oturup uzun uzun anlatıyorsun ama asla ve asla dinlemiyor dinliyor gibi görünüyor. Geç bir bakalım diyor birde dinlemiş gibi. Sonra ne gördü ise onu yorumluyor. (tamam görmediği birşeyide yorumlamasını beklemiyorum ama) en azından anlattıklarımdan yola çıkarak yorumla.
Senin yumurtan yokk vahh vahh deme mesela, ben sana çatladı yumurtam iki gün önce dedim. Ondan göremiyorum de mesela..
Ben ordan çıktıktan sonra su doku gibi çözmeye çalışmıyayım ne demek istediğini.
Yani hiç gitmemek de olmaz, hamilelik düşünmeye başladığın anda muhakkak smear testi bakılsın, rahim duruşu ve kalınlığı değerlendirilsin. Adet gününde bakılan fsh, lh vs. hormon değerlerine bakılsın. Hatta sadece bununlada kalmayıp b12, demir, folik ve D vitamini değerlerindile kontrol edilsin. Buraya kadar okey.o kadar haklısın kiİlk denmede olmayınca eşim tutturdu doktora mı gitsek diye dedim yok asla gitmem olursa gitmeden olsun iyice psikolojimi bozacaklar dedim. En iyisi kendin takip etmek sonuçta gittiğinde değişen pek bişey olmuyor (çok iyisine denk gelmediysen)
vallahi ben hiç gitmek istemiyorum. 16 yaşında kistim vardı 10 cm öyle öğrendik yemin ederim 3 ay boyunca her gün çağırdılar gittik her seferinde başka doktor. Neyse bunlar ameliyat dedi yatışımı verdiler tam ergenlik zamanlarım bi görseniz odada bir sürü kadın bağırmalar falan işte alttan muayene ediyorlar bende korkuyorum bana da yapacaklar diye beni 2 gün tuttular. Sonra vazgeçtik diyip gönderdiler.Yani hiç gitmemek de olmaz, hamilelik düşünmeye başladığın anda muhakkak smear testi bakılsın, rahim duruşu ve kalınlığı değerlendirilsin. Adet gününde bakılan fsh, lh vs. hormon değerlerine bakılsın. Hatta sadece bununlada kalmayıp b12, demir, folik ve D vitamini değerlerindile kontrol edilsin. Buraya kadar okey.
Ancak baktın ki 6 ay denedin, yumurtlama günlerini değerlendirmene rağmen olmadı. 6 ay sonra git direkt doktora sen söyle ben rahim filmi çekilip tüplerimin kapalı mı açık mı oduğunu baktırmak istiyorum diye.
Hatta eşinde sperm testi versin.
Bunlarda sorun var ise zaten ne kadar denersen dene tutma olasılığı çok düşük olduğundan zaman kaybetmemiş olursun hemde. Neden boşu boşuna deneyesinki.
Doktorların bu 1 sene deneyin demesinide anlamıyorum. Önce sen sperm testi de dahil olmak üzere tüm rahim içi tüp kontrollerini yap sonra 1 sene boyunca yine olmaz ise tüpdür aşılamadır yaparsın birşeyler.
Kızlar bu arada ben kortizon kullanmıştım mayıs ayında 10 gün o beni şişirdi ben de maydanoz suyu yaptım ama 1.5 litre içtim pazar günü daha içmeyeyim dimi ? Zararlı mı böyle durumlara ?
çok teşekkür ederim. zaten 1 kez içtim o içtiğim 3 gün ilişki durumu da olmadı regliden hemen sonra içmiştimMerhaba ben topigin sessiz takipcilerindenimmaydonoz suyu dusuge neden oldugu icin onerilmiyor, bebegini dusurmek isteyenler icip dusuk yapiyor bilginiz olsun.
çok teşekkür ederim. zaten 1 kez içtim o içtiğim 3 gün ilişki durumu da olmadı regliden hemen sonra içmiştim