Gebeliğe Hazırlık Temmuz Ayı Hamilelik Planlayanlar 🥰🤰🤲🏻

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
tesekkurler canim bende arastirdim çogu yerde böyle yazıyor bendede kuruluk oluştu bebe yagıda kuruluk yapıyormuş galiba zor oacak ama birakmam lazim
ben de .bebe yağının zararlı olduğunu duydum. spermden ziyade vajina içinde zararlı olabiliyormuş sonuçta o amaç için icad edilmedi. benim tavsiyem su bazlı kayganlaştırıcı kullan. ben 1 yada 2 kez bebe yağı kullandım ama ondan sonra kayganlaştırıcı aldım ilk başlarda korktuğum için. ama şuan pek ihtiyaç olmuyor bazen canım isterse kayganlaştırıcı kullanıyorum. ama bebe yağdın çok çok iyi daha rahat ve kayganlığı uzun sürüyor. denemeni tavsiye ederim. ama su bazlı olmasına dikkat et onlar spermi öldürmüyor

İnsallah canım

Kizlar sabahtan beri kasiklarim fena agriyor sizce yumurtalama olmuş ola bilirmibelki o gun olmamıştı kafam karıştı

Canim ben kullandim sorun olmadi bi cok yerde de oyle okudum

Canim ben kullandim sorun olmadi bi cok yerde de oyle okudum
Öncelikle canım eğer regli düzenin şaşmıyor ise, aşırı düzenli ise gelecek olan adetine 10 - 15 gün kala arasındaki günleri gün aşırı değerlendir derim ben
Reglin düzenli ise birde ovulasyon testleri için sters cekme, sters yapmasan bile testi yapmadan 2 saat önceye kadar su içmeyeceksin, sabah ilk idrarın ile yapmayacaksın. Ayy su içtim mi, ay sürekli kaba işiyorum derdi olacak

Düzensiz bir regli döngün var ise muhakak öneririm tabiki

bence 1 kez ultrason takibi yapılması lazim. 25yaşındayam hayatım 1kez bile adetim şaşmadı ve çok rahat geçiririm. geçen ay gittim yumurtam 20mm-di ama çatlamadı. evet ben ameliyat olmuştum onun etkisinden çatlamamış olabilir dedi doktor. bu ay yine takip istedi belki yumurtam büyüyor ama çatlamıyor hiç. bu ay kesin öğrenicem. bunu ov testi de göstermiyor. yeterince büyüklükte olunca pik gösteriyor. sonra çatlamayn yumurta küçülmeye başlıyor o zaman da test siliklleşiyor ve bizde çatladı sanıyoruz. oyüzden 1kez kontrol şart

Bunu iki gündür iciyorum canım o yüzden kilo aldırır mı bilemedim ama folik asit 3. Ayım olacak kilo almadım aynıyım
Öyleyse sevindim karantina dönemi dört beş kilo aldım da vermeye çalışıyorum gebelik olursa üstüne eklenmesin diye

Tabiki zaten gebelik düşünülüyor ise ultrasan kontrolünden önce kan tahlili verip tüm vitamin ve değerlerinin yerinde olup olmadığına bakılmalı
Mesela benim b12 ve demir eksikliğim vardı önce onların tedavisini oldum, sonrasında d vitamini eksikliğim çıktı, tüm bunlardan sonra ultrasona gittim ve smear ve kültür testlerimi verdim temizdi. Hatta sonrasında hamilelikte diş cok önemli olduğu için diş muaynemide oldum.

Ama benimde aklıma şöyle birsey takılıyor, yumurta takibi yapılmadan çatlayıp catlamadiginı doktor nasıl bilebilir sadece bir kez veya en fazla ayda iki kez yapacağı kontrol ile.
Sönmüş mu yada çatlamış mi bilebiliyorlar mi ki iki kez bakinca.
Yumurta takibi yap dediğinde de daha senin için erken, şimdilik sen denemeye devam et diyorlar

sönmüş yada çatlamış evet bunu bakınca biliyorlar.
doktora gitsem benim içinde erken diycekti ama merak ettiğim için gittim. kadın doğuma falan değil direk ultrasona gittim. ben de eger bu ay da çatlamazsa o zaman kadın doğuma gitcem tahlil falan vericem bakalım.

Yaa kızlar benim normalde pik günüm bugün olması gerekirken hatırlarsanız iki gun once piki gördüm. Pikden önceki günü ve pik gününü değerlendirdim. Dün catlamayinda gördüm hatta paylaştım da sizinle görüntüsünü. Ev ilaçlandi
Kayınvalide de kaldığımız için dünkü catlamayı değerlendiremedik.
Bugün öylesine yapayım dedim ovu. Testini eee çizgi tamam pik gibi kıpkırmızı değil ama dünkü catlamadan daha koyu.. Sanki pik öncesi gün gibi
Ne demek oluyor şimdi bu anladım ben

nedennn noldukiiii
PiXiEE H history1985 S surayya ben eylül de 2 yıl olacak evleneli. Zaten hiç istemiyordum birden içimden geldi Haziran ayında istedim hemde çok. Denedik tabbi ilk denememizdi kısmet olmadı. Temmuz da deneriz dedim ama ben 2 gündür vazgeçtim. Eşim çok iyidir her istediğimi yapar ev işini ortak yaparız ütü ben bilmiyorum o yapar. Ama bi huyu var her şeyeeeee karışır her şeye ama beni bunaltır.. Ben cırlayınca normale döner ama artık gücüm kalmadı yani. Çocuk olursa da aynısını yapacak o yüzden o strese gireceğime kendimi yıpratacağıma hiç kalkışmayayım cocuk işine dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…