Temmuz Anneleri Buraya....

ewet ayşegülcüm sana katılıyorum sohbeti geyik bölümünde yapalım ama paylaşımları burdan yapalım ki araya kaynamasın orada yazılanları takip edemiyoruz paylaşımları buraya ekleyin biz de görelim lütfen..

merve de sıralıyo emeklemeden yürüyecek galiba geri geri gidiyo yoruluyo emeklemek istemiyo mızmızlanıyo hemen .. dişi hala yok .. geçen gün bana küstü bütün gün suratıma bakmadı biliyo musunuz .. hiç böyle bişey başına gelen var mı .. inanamadım neler yapıyom karşısında başını bile çevirmiyo deli oldum defalarca özür diledim .. hastalandı hep sabahladık geçen hafta 5. gece de sabahlayınca biraz bağırmıştım ondan küstü meğersem hiç yapmaz kaka yapmışmış gece yarısı kokmuyo da ondan durmuyomuş ben bırakıp çıktım salonda yattım babası oynamış altını almış filan.. o gün boyunca benimle konuşmadı walla.. el çırpıyo müzik sesi duydun yada ben ağzımla yapim dötünü bir oyana bir buyana sallıyo.. anne baba dede diyo zaten.. babası gel gel yapıyo elini açıp kapıyo maaş.

maaşallah febicim merveye dediğin gibi emeklemeden yürüyecek galiba.
küstürme sarı şekerimi bidaha :eek:klava:

maşallah tosuncuklara.. biz de 7. aydan beri sıralıyoruz, hatta yürüme denemeleri de yaptı, kendi başına 4-5 adım atmaya da başlamıştı ama ara verdi. ya da bu ara yürüteçte fazla kaldı belki de. her yeri karıştırdığını, çekmecelere dolaplara kafasını vurduğunu saymıyorum bile. bizim de 1 ay içinde 7.ve 8. dişlerimiz de çıktı. sıra geldi köpek dişlerine.. uzun zamandır anne diyebiliyor, gayet de net! dede, hadi, bıba, ditti diyor:) hatta baba nerde deyince hep "ditti" diyor :KK70: birçok ses çıkarmaya çalışıyor, alkış yapıyor, arada canı isterse bay bay yapıyor, bugunlerde "gel babası gel" deyince ellerini yumup açıyor. maymunluklar yapıyor işte..:) burdan anlaşılıyor ki zaman çabuk geçiyor. hepsi de sağlıcakla büyüsün inş. iyi geceler..

maaşallah febicim merveye dediğin gibi emeklemeden yürüyecek galiba.
küstürme sarı şekerimi bidaha :eek:klava:

:) tmm cnm.. büyüyolar ewet düşe kalka elini sıkıştırmaları prize takmış olması da var tabii .. ben prizi yasakladım çekmeceye karışmıyorum yasakları tam yasaklamak lazımmış müsaade edince yasakların delinebileceğini düşünürmüş bebek her prize yürüteçte tabii gidişinde priz bantlı tabii bantı tırtıklıyo ben o taraf bakmıyorum çaktırmadan bakıyorum daha doğrusu devamlı arkasını dönüyo ben bakıyo muyum geliyo muyum filan diye.. hiç bişey değil ama odadan çıkarken peşime ağlaması canıma yetti yanlız 2 dakka durmuyo ben wc deyken korumam kapıda bekliyo naniknanik kaydirigubbakcemile3

maşallah kuzularr valal büyüyüorlar yaa...
eren bey de emeklemıyor merve gıbı tembel gerı gerı gıdıyorr bana tutunup kalmaya çalışıyor ama hala kalkamıyor kendııı kaldırıp dıkıltınce ıkı 3 adım adıyor bazen ama geneldee ellerını uzatıyorr tutyım dıye çokalıştı dışlarda hep elınde tutuup yürütüyorımm o nedenle..sarım emeklemeden yuruyecekkk..
konuşmalara gelınce anne hadıı hadı dıyor baba sına seslenıyor aklına geldıkçe baba ba dıyorr..
dedesını görunce deddee dedde gel işaretı yapıyor ellerınle bıde muzk sesı duyunca harekelı ellerını kaldırım başını sallıyor oynuyomuş maynummm...topu yuvarmılıyo bana doğruu bazen eonune bır leğen koyuyormm onn içine oyuncakları doldurupp çıkarıyorr iştee baya anlmaya başladılar kendı kendıneee oyu nyaratıyor ..bide işyerınde iş makınalarına arabalara bındırınce dıreksıyonu çevırım sürüyomuş gibi sesler çıkarıyorr ...erkek olduğunu belleı ettı dipsizzz...nese çok yazdımm yawsss yeter bukadarrr:))9

gerçekten maşallah büyüdüler iki ay sonra doğum günlerinikutlamaya başlıcaz kuzucukların.

tuna 8.ayında eemeklemeye başladı 9 aylıkkende tutunup kalkmaya başladı ve koltukta sıralıyo ama yürüme içraati yok daha.onun haricinde biziml kovalamaca oynuyor emekleyerek.kapının arkasına saklanıyor sonra cö yapıyor.de de ba baba ha di del gibi sözcükler çıkarıyor.kuşlara bakmaya bayılıyor rerere rarara deyince alkış yapıyor oyun havası çıkıncada yerinde gidip geliyor.altını değiştirmek artık ızdırap oldu.yerinde durmuyor.bereket şimdilik çekmeceleri açmaya çalışmıyo o konuda rahatım.ama sehpaların üstünde hiç bir şey bırakamıyorum örtü falan yıkıp deviriyor her şeyi.b arada bizim sadece iki dişimiz var başkada çıkmadı 2 aydır bekliyoruz çıksın diye ama yok.şimdilik aklıma gelenler bunlar yavaş yavaş büyüyorlar kuzucuklar.

merve miraç dünden beri yavaş yavaş emeklemeye başladı isteyince gidiyo istemeyince dötü seriyo yere başlıyo ağlamaya sırnaşık şey

febicim masallah canimm..

bizimki 3 gün icinde söktü emeklemeyi. ayni merve gibi basladi.
SIK SIK yere birak cabucak ögrenir.. kas yapar :))

merve miraç dünden beri yavaş yavaş emeklemeye başladı isteyince gidiyo istemeyince dötü seriyo yere başlıyo ağlamaya sırnaşık şey

canım hayırlı olsun, bocalama dönemi 1-2 gün sürüyor sonra tutabilene aşkolsun. Hep yerde dursun geliştirecektir.
Ben o kadar bunaldimki artık çok haraketlendi kucağımda hiç durmuyor yere atlıyor doğru prizlere, sehpahalara vestiyere kanepelere tırmanıyor, fırının düğmeleri ile oynuyor, çekmeceleri karıştırıyor, banyoda klozete küveti tırmanıyor. offf çok yoruluyorum artık. Bi de insanlar yürüyünce gör bu iyi halleri demiyorlarmı çıldırıyorum. Yürüyecek gibi yakında, Allah hepimize kolaylık versin.
Kızlar ne rahatmışız ilk zamanlar kıpırdamadan yatıyorlardı :)

canım hayırlı olsun, bocalama dönemi 1-2 gün sürüyor sonra tutabilene aşkolsun. Hep yerde dursun geliştirecektir.
Ben o kadar bunaldimki artık çok haraketlendi kucağımda hiç durmuyor yere atlıyor doğru prizlere, sehpahalara vestiyere kanepelere tırmanıyor, fırının düğmeleri ile oynuyor, çekmeceleri karıştırıyor, banyoda klozete küveti tırmanıyor. offf çok yoruluyorum artık. Bi de insanlar yürüyünce gör bu iyi halleri demiyorlarmı çıldırıyorum. Yürüyecek gibi yakında, Allah hepimize kolaylık versin.
Kızlar ne rahatmışız ilk zamanlar kıpırdamadan yatıyorlardı :)

aynen canım ya şimdi hiç bi iş yaptırmıyolar ne bulaşık yerleştirebiliyorum nede ev süpürebiliyorum.yerleştirdiğim pis bulaşıkları çıkartacak illa.elektrik süpürgesinide kapatıyo sıpa bide kablosunu çekme düğmesine basıyor neye uğradığımı şaşırıyorum-tatlicadiarzu- eskiden koyduğumuz yerde dururlardı ne dönme ne emekleme.şimdi çok zor oldu uyanıkken işi gücü bırakıp onunla ilgilenmek zorundayız.
ama herşeye rağmen çok şükür sağlıkları yerinde allah onların eksikliğini göstermesin onlar bizim herşeyimiz herşeylerine katlanırız.:emir_bebek:

feridecim hadi gözünaydın canım bi kaç güne kalmaz iyice hızlanır sarı şeker.duruda önce bi adım gider sonra şaşırırdı kolumu bacağımı atacağım diye bazen karıştırıp komle popoyu kaldırıp çekirge gibi giderdi :roflol: sonra hızlandı.şimdi durdarabilene aşkolsun.her delikte duru var.:teytey:

ya benim pamugum 2.5 aydır emekleme pozisyonu alıyor ama sadece yaylanıyor
:roflol:

sanırım emeklemeyecek :))))

hiden benimkide yaylanırdı hatta geri geri giderdi sonra bi gün bi baktık emekliyooo güzel bişey ama her yeri karıştırıyo

Geçen hafta okulda bahar şenlikleri vardı, 1 hafta sürdü ama biz sadece 2 gün katıldık. paylaşmak istedim sizinle. ilk getirmeye çalıştığımda tedirgindim doğrusu. çok gürültülü, çok kalabalık, acaba korkar mı, rahatsız olur mu diye! ama hiç endişelenecek durum yokmuş. gelirken önce otobüste uyuyakaldı. çok sıcaktı, ev serin olduğundan kalın giydirmiştim terledi.. tam techizatlı annesi hemen duruma el atıp uyurken bile olsa gerekeni yaptı yerimseniben. uyanınca nasıl yemek yedircem diye düşünürken restorana gidip oturduk. bebek arabasında o etrafı izlerken mamasını yedirmeyi başardım. :teytey: sonra oğlumu hep götürmek istediğim çocuk parkına götürdüm. 2-6 yaş çocuklara uygun olan oyun parkı oğluma birazcık büyük geldi ama olsun yine de sallandık ve kaydıraktan kaydık.:1hug: sonra oyun alanının etrafını saran çimenlere girdiğimizde akşam olmuştu. çimenlerin üzeri öğrencilerle dopdoluydu. sanırım ismine track dedikleri tarzda bi araç üzerinde yüksek tonda haerketli müzikler çalan bi dj vardı. herkesin kanını kaynatıyordu. herkes kaynar da oğlum durur mu! o da coştu elbette. kimseden korkmadan çekinmeden bütün grupları ziyaret ettik, çoğunun yanında bi süre konakladık ve dans etti :dance: kıyafetide tam da gençlere uygun tarzda idi. yırtık kot, ters çevrilmiş kasket, uzun kollu tshirt üzerinde kolları kıvrılmış gömlek..bir tek yürümemiz eksikti onu da onun yerine ben yaptım, kol alttalarından tutup yürüttüm o da herkes gibi ayakta hopladı zıpladı bağırdı çığlık çığlığa..çok eğlendi çok..:1hug: arada yere bırakınca emekledi ama sigara izmaritlerinde ve çekirdek kabuklarında durup ağzına atmaya çalıştı. oğlum için güzel bir akşam oldu. ertesi günde istedim ama belim kötü olmuştu saatlerce eğilmekten. 1 gün ara verip yine geldik. bu defa 2-4 yaşlarında kendi boyuna uygun başka abi ablalarda gelmişti. bu defa aynı oyun parkında onlarla oynadık. sonra yine büyük abi abları tavladık.. sonrada mahsunlaşıp uyuyakaldı. bu şenliklerden öğrendiğim; oğlum aslında sosyal bir çocukmuş!:smiley-cool: umarım sık sık buna benzer fırsatlar bulup oğlumu sosyal ortamlara sokabilirim. bu hem ona hem de bana iyi geldi..eğer dışarı çıkmaya üşenen varsa şiddetle tavsiye ederim. biraz topraklanmaya hepimizin ihtiyacı var a.s (biraz uzun oldu kusura bakmayın!)

Son düzenleme:
amilie çok güzel olmuş yaz da geldi devamlı çıkarsın artık cnm..

hilmiş melisin annişi ayşegülcüm saolun kızlar merve emekliyor artık :sm_cool:

veeeeee ilk dişimiz de çıktı nihayet 3 gün önce ikisi de yoktu kızlar demek zamanı gelince oluyo hidencim merak etme emekler yakında cnm..

amiliecim sevindim canım bebişler huzurlu olduğunda annelerin çok hoşuna gidiyor bizde dün dışardaydık kızıma ve bana iyi geldi
febi gözünaydın canım hepsi bir arada oldu desene
bizim hala 2. dişimiz çıkmadı

febicim çok sevindim canım artık allah sana kolaylık versin sırnaşık şey
amilie sizde çok güzel zaman geçirmişsiniz keşke resimde çekip ekleseydin.artık havalar ısındı kendilerini ifade edebilecekleri ilk yazları sık sık çıkarmak gerek.
hidencim senin pamuk oğlanda cimcimeninki gibi heran emekleyebilir hazırlıklı ol:icecream:

aamilie cim cok guzel bir gun gecirmissiniz...

bizde gunes oldumu atiyoruz kendimizi disari..bir kac kez cimenlikli yere serbest birakmistim yusuf u, orda emekledi, cimenliri , cicekleri kopardi ..ilkinde topraga elini koymaya cok tedirgin oldu , ama sonra alisti..ustu basi batti..tam bir pasakli oldu..ama onun icin guzeldi tabiyki...

feriddecim hadi gozunuz aydin,cifter cifter sevindirmis sizi..

bizimde gecen 2. disimiz de cikti,2 hafta oldu aralari..simdi ust dislerimizde sira ...

duygucum, emekler yakinda..belki emeklemeden yurucek ..bu yaramazlarin ne zaman ne yaptigi belli olmuyor...

amiliecim sevindim canım bebişler huzurlu olduğunda annelerin çok hoşuna gidiyor bizde dün dışardaydık kızıma ve bana iyi geldi
febi gözünaydın canım hepsi bir arada oldu desene
bizim hala 2. dişimiz çıkmadı

teşekkürler arkadaşlar.. cimcime sana katılıyorum. oğlum yemeğini yediğinde, vaktinde uyuyup uyandığında, yeteri kadar tuvalete çıktığında, gönlünce oynamayı başardığında ben daha mutluyum!:emir_bebek: febi gözün aydın.. umarım kolaylıkla çıkarır diğer dişlerini de.. biz diş çıkarken baya huzursuz oluyoruz.

X