Temmuz- Ağustos 2018 Tüp Bebek Tedavisi

Merhaba kızlar. 2 yıllk evliyim. Bir adet düşüğüm var. Rahim ameliyatı oldum kavis olduğu için. Rahim iltihabi var dedi doktor 2 ay antibiyotik tedavisi gördüm. Aşılama yaptırdım ama sonuç negatif. Bugün doktorla görüşmeye gittik. Amh değerim 1.47 bana düşük olduğunu boşuna aşılamayla falan uğraşmama mi direk tüp Bebek yaptırmami hatta biran önce yaptirmam gerektiğini yoksa değerin düşeceğini falan söyledi. Tabi bu beni çok üzdü çünkü daha önce bunu diyen bir doktor olmamıştı. Kendi doktorum doğum izninde onun yerine bakan doktor bu. Aşılamayı da o yaptı ama ben iğneleri kullandım yumurta büyüdü gel dediği günden 2 gün önce merdivenden yuvarlandim. Ciddi kan kaybı yaşadım dikişler atıldı bunun içinde antibiyotik kullandım. Bunları önemsemedi bile sırf yapmak için yaptı aşılamayı. Haliyle umudum yoktu. Şimdi toparlanmış değilim. Ayak liflerim yırtılmış doktor zorlama dedi. Bu adam bana yürüyüş yap egzersiz yap diyor. Tenezzül edip test dahi yapmıyor hemen iğne kullan tup Bebek yapalım modunda. Şaştım kaldım. Sizce de çok mu düşük amh değerim?
Amh değerin için birşey diyemem ama psikolojik olarak bence zaman vermelisin kendine. En azından ayağın iyileşene kadar erteleyemez misin

kızlar aranızda sigara kullanan var mı dünden itibaren içmiyorum ama kafayı yicem başıma ağrılar giriyor :KK43:

Ben ertelemek istiyorum da doktor beni korkuttu. Bekleme bence değerin daha çok düşer falan gibisinden.:KK43:
Başka bi doktora daha görünemez misin canım. Bi akıl daha danışmak gerekir bence. Anlattığınız kadarıyla ben bile doktorunuza pek güvenemedim açıkçası. Olmuş olsun bi an önce diye kalkışılır mı dünyanın parası yazık değil mi emeklere beklentilere.

Başka bi doktora daha görünemez misin canım. Bi akıl daha danışmak gerekir bence. Anlattığınız kadarıyla ben bile doktorunuza pek güvenemedim açıkçası. Olmuş olsun bi an önce diye kalkışılır mı dünyanın parası yazık değil mi emeklere beklentilere.
Gözükecem canim randevu aldım acibademden profesörmus ona gideyim istedim genetik testlerine kadar yapiyormus sonra karar veriyormuş bunlar gibi havadan konuşmuyor. Doktor çok önemli ya. Moral vermek yerine bunalıma soktu bizi :KK43: aşılama sonrası adet olmadım ben bakalım dedi estradiol ve progesteron testi yaptı onlar istediği gibi çıksa aşılama adetini olmadan yine iğne kullandirip yumurta toplamaktan bahsetti.

Gözükecem canim randevu aldım acibademden profesörmus ona gideyim istedim genetik testlerine kadar yapiyormus sonra karar veriyormuş bunlar gibi havadan konuşmuyor. Doktor çok önemli ya. Moral vermek yerine bunalıma soktu bizi :KK43: aşılama sonrası adet olmadım ben bakalım dedi estradiol ve progesteron testi yaptı onlar istediği gibi çıksa aşılama adetini olmadan yine iğne kullandirip yumurta toplamaktan bahsetti.
Doktor önemli canım. İnşallah güzel haberler alırsın sıkıntı yapma kendine. Geç olsun ama hayırlı haberlerle sonuçlansın herşey. Sende moralini yüksek tutmalısın bu süreçte.

Merhaba kızlar hayli konu olmuş ben ev taşınmadır falan derken giremedim pek benden 11 tane yumurta toplanmıştı opu ile kızlar sonrası da 9tanesinin istenilen büyüklüğe ulaştığında söylendi söylendiğinde 7tanesi tuttu ilk 6tane 1.kalite dendi. 5.gün tam istenilen düzeye ulaşmadığını 1gün daha izleyip donduracaklarini söylediler.
2tane 1.kalite bebek vaadeden yumurta kalmış dondurmuşlar. Transfer biraz geç olacak gibi. Inşallah hepimizinki tutunur.

Ben ertelemek istiyorum da doktor beni korkuttu. Bekleme bence değerin daha çok düşer falan gibisinden.:KK43:

Canım benim amh değerim 0,47 olmasına rağmen doktorum bana istersen tetkiklerimizi yapalım, 6 ay doğal dene ya da istersen hemen tüp bebeğe başlayalım, aşılama para kaybı demişti :KK66: yani bu değere bile çok acele tüp demedi. Ben tercih ettim. Çok stres yapma stresle düşüyor. Benimki 1,8 den 0,47 ye 1 senede çok büyük stresle düştü.

Polipler 1di 2olmuş canım en son ameliyat olmamak için düşmesini bekleyeceğim bir ay falan olmadı ameliyat olacağım canım

Canım polipler önemli, vücut polipleri yabancı madde gibi algılıyor ve hep atmaya çalışıyor. Bir nevi doğum kontrolü için spiral takmışsın gibi... yani bebek de tutunmuyor, tutsa da düşüyor. Ben 3 kere aldırdım, anestezi var hiçbişey duymuyosun, alttan yapılıyo öyle amilyat falan gibi değil 15 dk sürüyo. Sonrasında sancım olmadı çok az damla damla kanama. Tek tavsiyem aldırmaya yatarken, histeroskopi olsunki tüp bebekten önce rahime çizik atıyorlar ya şansı arttırmak için, aynı mantık oluyor. Bir taşla iki kuş :) Sakın kürtajla aldırma :KK66:

X