Temizlikçi bayan çalıştırma

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.129
19.580
498
Herkese merhaba,
2 aylık evliyim. Evime ilk kez temizliğe bayan çağırmayı düşünüyorum. Daha önce annemin evinde temizlikçi bayanlarla hep başarısız tecrübelerimiz oldu. Bunun sebebi daha çok annemin çok titiz olmasından ve kimsenin temizlediğini beğenmeyip üstüne bir de kendisinin temizlemesinden kaynaklandı. Zaten 2-3 defa çağırmışızdır en fazla. Onda da annem kadına ne yapacağını dahi söylemez, kendisinin anlayıp yapmasını beklerdi ki bu da annemin beklentisini karşılamazdı. Şimdi bana da boşuna çağırma en iyisi kendi yaptığın temizliktir diyor ancak ben çalışan bir bayanım ve dip köşe temizliğe yetişemiyorum. Gelecek bayanı ayda bir kez cam ve dip köşe yer temizliği için istiyorum. Ancak kadını nasıl yönlendirmem gerektiğini bilmiyorum. Mesela siz bayan geldiğinde kendiniz de bir işin ucundan tutuyor musunuz, yoksa herşeyi ona mı bırakıyorsunuz?

Daha evlenmeden önce boş evime eşya gelmeden bir bayan çağırdık. Ben, annem ve kvalidem üçümüz de temizliğe giriştiğimiz için kadın çok ağırdan aldı. Hatta aaa abla üst katı bitirdi ben çıkmayayım filan dedi kvalidem için. Üst kata hiç dokunmadı. Banyo ve mutfağa da dokunmadan gidecekti ki yorulmuş gibi yaptım anlasın diye. Üstün körü temizledi oraları da. Ki evim dubleks ama çok geniş odalı bir ev değil. Tekrar böyle bir şey yaşamamak için yeni kadın geldiğinde ben hiçbir iş yapmamayı düşünüyorum. Sizce kadınla nasıl konuşmalıyım? Evim dubleks, alt kat 3+1, üst katta da bir salon var. 120 metre kare civarı ve az eşyalı. Daha 2 ay oldu taşınalı, büyük temizliği o zaman yapıldı. İstanbul Anadolu yakasındayız. Sizce bayana ne kadar ödemeliyim?

Ödeme bence :) ne zaman çağırsak kendimiz daha çok yoruldukyavaş yavaş yap kendin yap felsefesindeyim artık

Ödeme bence :) ne zaman çağırsak kendimiz daha çok yoruldukyavaş yavaş yap kendin yap felsefesindeyim artık
annem de aynısını diyor =) ama halıları kaldırıp eşyaları çekip adam akıllı dip köşe yapmaya mecalim kalmıyor. eşim de yap desem yapar ama en basit toz almayı bile büyük nimetten sayıp çok yoruldum der hemen =) birinin ayda bir bizi şartlamasına ihtiyacımız var.

Niyeyse ben yardımcı alsam da ona yardım edeyim diye ondan çok yorulurum diye düşünüyorum.
Çünkü şuralar yapılacak diye iş gösterip yan gelip yatamam.
Kendimi biliyorum yani..

Niyeyse ben yardımcı alsam da ona yardım edeyim diye ondan çok yorulurum diye düşünüyorum.
Çünkü şuralar yapılacak diye iş gösterip yan gelip yatamam.
Kendimi biliyorum yani..

biz de öyle yapmadık ve üçümüz de kadından daha çok yorulduk. gün sonunda kadının elini değdirmediği yerler vardı. bizden daha enerjik bir şekilde tam yevmiyeyi aldı gitti.

Eşin yardım etsin. Ben diyorum eşime, annemin evinde de ayda bir kadın geliyordu ya camları duvarları sen sil ya da kadın çağır :) parası gideceğine canı gider kalkıp yapar.

Ben bu isi asla beceremedim. İki kere aldım ikisindede ayyyyyy annem yaşında bana temizlik yapıyor diyerek kendime çok kızdım pesinde pervane oldum resmen. Ha birde bu iyiniyetimden en son gelenin ardından tekrar temizlik yapıldığı için artik almıyorum yavaş yavaş kendim yapıyorum. Ve ben bu yönlendirme konusunu becerecegime hic inanmıyorum. Ama mizaciniz biraz sertse yapilacak isleri ilk geldiğinde sıralayabilirsiniz. Biraz kil olmak gerekiyor malesef is yaptırmak icin

Benim evimde dubleks toplamda 4 oda bi salon var ikişerde mutfak banyo 15 de bir geliyor yardımcı abla bide evde 2.5 yaşında çocuk var pisliği sen düşün :)) ben evi toparlarım heryerini o iki katı süpürür siler camları siler bazen vakti kaldıysa mutfak dolaplarını siler ama mutlaka ayda bir silinmiş olur. Bende sadece yaparsam perde yıkar asarım. 60 lira veriyorum ben ama bide bana gelen seyler kestane oatates falan filan ona da ayırırım bi poşet

Biz yilda 3 veya 4 defa aliyoruz. Ilkinde halilarimiz yoktu iki kisi geldiler onlar cok iyiydi ama sonra gelenler iyi annem mutfaga sokmuyor surekli peslerinde kullanacaklari malzemeyi soyluyor son cagirdigimizda halilar sariliydi ondan artan vakitle duvarlari silmisler ve isleri erken bitmis gitmisler silme supurme toz alma -kitapligimizi biz hallediyoruz cok ayrintili diye - koltuk silme mutfak takimi silme cam kapi hali veya duvarlar banyo birde merdivenler var bizi kirmiyorlar dinliyorlar tanidik sirket araciligi ile geldikleri icin birazda mecburlar. Tanidik biri varsa onu cagirabilirsiniz birde ilk seferde evde olsaniz mesela mutfak dolaplarini ve buzdolabini temizleyin yemeginizi yapin onuda yonlendirin surayi sunla sil bunu kullan gibi.

Ben de yeni evliyim ve evim dubleks 165 metre kare civari haftada bir temizlikci bayan geliyor iki haftada bir cam siliyor onun disinda evin tum temizligini bastan asagi yapiyor benim yardimim olmadan ama zaman zaman yonlendirmelerimle. Tavsiyem o gun ise yardim etmemen ve onu eksik kaldigi/unuttugu islerle ilgili yonlendirmen yonunde. Fiyatlar ise degisiyor kisiden kisiye.

en iyisi yönlendirmem ve yemek filan yapmam olacak sanırım.

60 tl ye yarım gün dahi gelen olmaz buralarda maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…