• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

temizlik yardım iş planı

Annemde her zaman der "kendini temiz tut ölüm gelir, evini temiz tut misafir gelir" şu durumda çat kapı misafir gelse vay halimize :KK70:
Biraz planlı olursan evin çok dağılmaz 2 dk toplanıverir.Sanırım hamilesin çocukla daha zor bu işler

ben olsam önce mutfagı ve evden çıkan çöpleri toplardım.
bulaşıklar çok kuruysa ıslatırdım.
aspiratör gibi işleri ertesi güne bırakırdım önce elimin altını toplardım.
sonra makinaya çamaşır atardım yıkanırken salonu ve antreyi toplardım.
çamaşırları asınca yatak odasını toplardım dolap içlerini sonraki güne bırakırdım önemli olan toz ve dagınıklıktan kurtulmak.
ev temizlenince rutin işlerimi biriktirmezdim.
sonra günlük 1 saatimi dolap yada aspiratör temizleme işlerini yapardım.

Konu beni gaza getirdi tekrar gittim banyoyu temizledim klozet lavabo her yeri tekrar fircaladim
Mutfagi da temizledim sofra ortsliktaydi onu topladim makineye dizdim tezgah uzerini temizledim simdi dinleniyorum,oglum da bana bakiyor garip garip :KK66:
Beni hiçbir şey gaza getirmiyor .hava güzel diye çıktık ananemize

Biraz planlı olursan evin çok dağılmaz 2 dk toplanıverir.Sanırım hamilesin çocukla daha zor bu işler
Evet ya çocuk olunca daha zor olur bu işler. Neyse şimdilik eşim yapıyor sağolsun inşallah doğduktan sonrada aynı anlayışı gösterir

Bende ağrılarla kalktim yaptım işlerimi önce ocağa bir yumurta koydum 15 dakika kaynayana kadar evi toparladim. Sonra kahvaltimi yaptım. Sonra balkondaki çamaşırları topladım. Makinaya banyo pas paslarnu attm ve o arada evi spurdum. Makina bitti balkona paspaslari astım. Makinaya beyazları attım. Sonra banyomu temizledim. WC yı temizledim. Sonra baktım basım dönüyor uzandim :) zaten yeni temizlik yapmıştım silip toz almaya gerek yoktur :) evi de bi güzel havalandırdım oh mis.

Ben senin yerinde olsam buraya yazana kadar bitirmiştim valla o söylediklerini.
Görünürde aman aman birşey yok ama yeterki insanın canı istesin bence.
Hergün belli bir yeri yapsan aslında bu kadar büyümez gözünde temizlik.
Hem ne güzel evdesin sanırım, çalışmıyorsunda.
Biz çalışanlar ölelim :D

Bazen sırf evi temizlemek adına işten kaytarıyorum yalan değil, hastayım diyorum :D

Canım yanlış anlama ama kadın dediğin o saate iş bırakmaz kii ben öyleyim evim pisken yatamiyorum. Ben önce kalkar camları açarım ev bi havalansin. Sonra yatak odamı toplarim kıyafet varsa hemen katlar koyarım. Sonra mutfağa geçer bi kahvaltı hazirlarim güzelce yedikten sonra mutfağa girişirim. Bulasiklari hallederim ocağı silerim beyaz eşyalarımı silerim. Sonra tuvalete ve banyoya çamaşır suyu döküp bekletirim. O sırada çamaşır varsa makinaya atarım. Sonra evi süpürür siler toz alırım. Balkona çamaşır asmadan balkonu yıkar camaşırları asarim. Sonra tuvaleti banyoyu yıkar yemek işine girişirim. Bunlar benim 3 saatimi alır ve her gün yaparım bu işleri. Bide hamileyim düşün yani

Kocaman bir evde oturuyorum artı ogretmenim sabah egitim veriyoruz ogleden sonra da her isimi yapiyorim ev o kdr buyuk ki makineye supururken makineden garip sesler geliyo artik dev banyo dev odalar dev salon çocuk olunca ne yapayım bilmiyorum ama oldukca düzenliyim bir arti bir ve calismiyorsun ve gozun korkuyor bilmiyorum ama biraz erken uyansan her seyi halledersin ya da istesen bizim iki bos vaktimiz var temizlik yemek ogrenci için hazirlik oyle geciyo

kızlar bitirdimm :) sonunda :) ama arada yemek de yedim :)
sabah erken kalktım eşimi işe yolladım kahvaltı bulaşıklarıydı yani öyle kurumuş bişey değildi :D
evde bi minnoş misafirimiz var bide benimki aldım onları dışarı çıkardım tuvaletleri için malum eve geldik onların ayaklarını yıkadım tüylerini taradım pc başına geçtim :D sonrasını biliyosunuz zaten :D yani öğlene kadar yatıp kapıyı pencereyi kapalı tuttuğum yok kalkar kalkmaz açarım pencereleri balkonu :)

2 günlük iş planı kurdum kafamda temizlik yaparken :D
pazartesi binanın silkelenme günü ben pazartesileri evi süpürüp silip toz alıyım diyorum yatak yorganı da silkeler havalandırıım zaten halı kullanmıyorum bi banyoda paspas bi de koridorda 150cm lik ince bi halım var onları silkelerim
salı günü çamaşır yıkar asarım diyorum
banyo wc yi sabah kalkar kalmaz halletmeye çalışıcam
akşam yatmadan mutfak tezgahının üstünde hiçbişey bırakmamaya çalışıcam
nasıl sizce yeterli mı :)

kızlar bitirdimm :) sonunda :) ama arada yemek de yedim :)
sabah erken kalktım eşimi işe yolladım kahvaltı bulaşıklarıydı yani öyle kurumuş bişey değildi :KK70:
evde bi minnoş misafirimiz var bide benimki aldım onları dışarı çıkardım tuvaletleri için malum eve geldik onların ayaklarını yıkadım tüylerini taradım pc başına geçtim :KK70: sonrasını biliyosunuz zaten :KK70: yani öğlene kadar yatıp kapıyı pencereyi kapalı tuttuğum yok kalkar kalkmaz açarım pencereleri balkonu :)
Masallah bitmis bile ne guzel

Burdayiiiim:KK66:
Benim yemek isi yatti valla hala bebisle ugrasiyorum , balik yicez mecburen aksam
Sen neler yaptin canim?
yemek bende yapmadım bakalım biz ne yicez :D yukarı yazdım bir iki şey oku istersen
iki makine çamaşırı yıkadım astım heryeri topladım sildim süpürdüm toz alcak pek bişeym yok zaten tv pc gardırop falan hallettim halım da yok bi bonyo paspası bi koridordaki küçük halı silkeledım :D en son da beyaz çamaşırları uzun programa attım oturdum yerime artık :D arada da yemek yedim tabii :)

Ay ne tatlidir o simdi masallah:KK66:
Sonraki gorusmelere belki getirirsin de severiz minigi
Benim oglan da mama sandalyesinde bana bakiyor hep
Annem bana hep pasakli der:KK66: ona inat ogrencem ev islerini :KK70:
En buyuk derdim yemek benim, hem bilmiyorum hem de esim cok yemek seciyor
Bence ogrenmissin bile baksana hamaratliga :KK76: Sen Getirmeyi Dusunuyormusun Bebisi :KK55:bulusmaya

yemek bende yapmadım bakalım biz ne yicez :KK70: yukarı yazdım bir iki şey oku istersen
iki makine çamaşırı yıkadım astım heryeri topladım sildim süpürdüm toz alcak pek bişeym yok zaten tv pc gardırop falan hallettim halım da yok bi bonyo paspası bi koridordaki küçük halı silkeledım :KK70: en son da beyaz çamaşırları uzun programa attım oturdum yerime artık :KK70: arada da yemek yedim tabii :)
Valla bravo okudum hepsini supersin yaaa
Ben de diyordum nerde kaldi bu kiz;)

Back
X