Ben hic anlamadim biraz gerizekalilik var galibasenin belirtilerin var mıydı nelerdi kuzu ?
benimde sol kasığımda batma varBen hic anlamadim biraz gerizekalilik var galiba
Normal adet belirtilerim yoktu sadece hepsi o
Haydi hayirlisi canimbenimde sol kasığımda batma varadete yakın oluyodu ama sanki bu sefer fazla
Gel katil kuzum her zaman beklerizBende sizlere katılmak istiyorum kızlar burayı okudum gaza geldim valla:)
güzel gidiyo herşeyyCimcime haniiiim hamile hatuuun
Nasil gidiyor is guc bebegim?
sen neler yapıyosun canım düğün kına ?Cimcime haniiiim hamile hatuuun
Nasil gidiyor is guc bebegim?
Canim gorumcem evlendi artik organizasyon kalmadi Allahin izniyle bir guzel gecinmek kaldi geriyesen neler yapıyosun canım düğün kına ?
iyi bakalım allah mutlu etsin :)Canim gorumcem evlendi artik organizasyon kalmadi Allahin izniyle bir guzel gecinmek kaldi geriye
Amin kuzumiyi bakalım allah mutlu etsin :)
iyiyim canım yapıyorum yavas yavas bişeylerAmin kuzum
Sen nasilsin yorma kendini artik kapi duvar koltuk silmek sana yasak
(Başka bir topikte paylaşmıştım,sizlede paylaşmak istedim)Temizlikle ilgili topikleri okumaya bayılıyorum .Hatta işten eve gelmeden hemen önce okuyup çıkıyorumki iştaha gelip temizlik yapayım.Şuan süt izninde olduğum için 16:00 da çıkıyorum temizlik planımıda ona göre yaptım.Kışın bu plana çok uyduğum söylenemez çünkü eşim erken geliyo malum koca evde oluncada iş yapılmıyo.2 Çocuğum var oğlum 9,5 yaşında kızım 8,5 aylık bebek oluncada saate uymak zor oluyo ama yine uymaya çalışıyorum.Ben temizliğimi günlük ve aylık olarak planladım.
TEMİZLİK PLANI
PZT: Evi toparlama (10dk) + Balkon (10dk) + Mutfak (30dk)
SALI: Evi toparlama (10dk) + Wc (10dk) + Kapı (15dk) + Süpür (10dk)
ÇARŞ: Evi toparlama (10dk) + Banyo (10dk) + Avize (15dk) + Toz (10dk)
PERŞ: Evi toparlama (10dk) + Balkon (10dk) + Çamaşır (20dk) + Süpür (10dk)
CUMA:Evi toparlama (10)dk + Wc (10dk) + Çamaşır (20dk) + Cam (30dk)
CMT: Evi toparlama (10dk) + Banyo (10dk) + Genel temizlik (60dk)
PZR: Evi toparlama (10dk) + Ütü (40dk) + Yemek (60dk)
Her pzt mutlaka mutfak dolaplarımın buzdolabı ve davlumbazımı silerim.Kapılar avizeler her hafta siliyorum.Genel temizlikte bütün kanepeler halılar bazalar kaldırılır güzelce silinir süpürülür.Bu planı her hafta uygulayınca hiç zorlanmıyosunuz.Mesela her hafta (yazgünleri) cam siliyorum,diğer haftalar sadece tozunu almıs gibi oluyo mikrofiber bezlerle kurulamayada gerek yok.Pazar günleri yemeğimi 2-3 çeşit yapmaya çalışıyorumki pzt salı biraz rahat edeyim yada pasta börek çeşitleri yapıyorum kahvaltıya hazır olsun diye.Yemek yaparken soğan et kıyma kavurduğumda hep 2-3 yemeklik kavuruyorumki bir sonraki yemeğe kolaylık olsun.Mesela yeşil fasulye aldım diyelim kalanını doğrayıp dondurucuya atıyorum yada fazla pişirip kavanoza koyuyorum yetişemediğim zamanlarda kullanıyorum.Yıllık izinlerimde mantı doldururum yaprak sararım mantı-makarna keserim.
her ay bir oda belirleyip o odada ne varsa mesela kanepe içleri silinir , halılar silinir(genelde halı örtüsü kullanıyorum) ,perdeler yıkanır , duvarların lekeli kısımları silinir ... kısacası her ay bir odanın derin temizliğini yaparım böylece bayram temizliği bahar temizliği derdim olmaz.
Bukadar temizlik yapmama rağmen eve geldiğimde savaş çıkmış gibi oluyo çünkü kayınvalidem çocuklara benim evimde bakıyo(bir bardağı bile ortadan kaldırmaz) havaların soğuk olması sebebi ile ama az kaldı inş 2 hafta sonra ben onun evine götürcem çocukları bukadar zorlanmam inş. Ayrıca eşim ve oğlumda inanılmaz dağınıktır.Çok zr iş yaptırıyorum onlara o yüzden genelde kızıma bakıyolar böylece temizlik yapmam kolaylaşıyo.HEPİNİZE KOLAY GELSİN.
(Başka bir topikte paylaşmıştım,sizlede paylaşmak istedim)Temizlikle ilgili topikleri okumaya bayılıyorum .Hatta işten eve gelmeden hemen önce okuyup çıkıyorumki iştaha gelip temizlik yapayım.Şuan süt izninde olduğum için 16:00 da çıkıyorum temizlik planımıda ona göre yaptım.Kışın bu plana çok uyduğum söylenemez çünkü eşim erken geliyo malum koca evde oluncada iş yapılmıyo.2 Çocuğum var oğlum 9,5 yaşında kızım 8,5 aylık bebek oluncada saate uymak zor oluyo ama yine uymaya çalışıyorum.Ben temizliğimi günlük ve aylık olarak planladım.
TEMİZLİK PLANI
PZT: Evi toparlama (10dk) + Balkon (10dk) + Mutfak (30dk)
SALI: Evi toparlama (10dk) + Wc (10dk) + Kapı (15dk) + Süpür (10dk)
ÇARŞ: Evi toparlama (10dk) + Banyo (10dk) + Avize (15dk) + Toz (10dk)
PERŞ: Evi toparlama (10dk) + Balkon (10dk) + Çamaşır (20dk) + Süpür (10dk)
CUMA:Evi toparlama (10)dk + Wc (10dk) + Çamaşır (20dk) + Cam (30dk)
CMT: Evi toparlama (10dk) + Banyo (10dk) + Genel temizlik (60dk)
PZR: Evi toparlama (10dk) + Ütü (40dk) + Yemek (60dk)
Her pzt mutlaka mutfak dolaplarımın buzdolabı ve davlumbazımı silerim.Kapılar avizeler her hafta siliyorum.Genel temizlikte bütün kanepeler halılar bazalar kaldırılır güzelce silinir süpürülür.Bu planı her hafta uygulayınca hiç zorlanmıyosunuz.Mesela her hafta (yazgünleri) cam siliyorum,diğer haftalar sadece tozunu almıs gibi oluyo mikrofiber bezlerle kurulamayada gerek yok.Pazar günleri yemeğimi 2-3 çeşit yapmaya çalışıyorumki pzt salı biraz rahat edeyim yada pasta börek çeşitleri yapıyorum kahvaltıya hazır olsun diye.Yemek yaparken soğan et kıyma kavurduğumda hep 2-3 yemeklik kavuruyorumki bir sonraki yemeğe kolaylık olsun.Mesela yeşil fasulye aldım diyelim kalanını doğrayıp dondurucuya atıyorum yada fazla pişirip kavanoza koyuyorum yetişemediğim zamanlarda kullanıyorum.Yıllık izinlerimde mantı doldururum yaprak sararım mantı-makarna keserim.
her ay bir oda belirleyip o odada ne varsa mesela kanepe içleri silinir , halılar silinir(genelde halı örtüsü kullanıyorum) ,perdeler yıkanır , duvarların lekeli kısımları silinir ... kısacası her ay bir odanın derin temizliğini yaparım böylece bayram temizliği bahar temizliği derdim olmaz.
Bukadar temizlik yapmama rağmen eve geldiğimde savaş çıkmış gibi oluyo çünkü kayınvalidem çocuklara benim evimde bakıyo(bir bardağı bile ortadan kaldırmaz) havaların soğuk olması sebebi ile ama az kaldı inş 2 hafta sonra ben onun evine götürcem çocukları bukadar zorlanmam inş. Ayrıca eşim ve oğlumda inanılmaz dağınıktır.Çok zr iş yaptırıyorum onlara o yüzden genelde kızıma bakıyolar böylece temizlik yapmam kolaylaşıyo.HEPİNİZE KOLAY GELSİN.
Ben hepsini yumurtalarda dahil yıkayıp koyuyorum :) yeşillikler çabuk çürüyo o yüzden havlu kağıda sarıp kaldırabilrsin.Diğer herşeyi güzelce yıka iice kurutup sırayla diz dolabına bazı sebzeler 1 hafatda çürümeye başlıyo oyüzden çürümeye yakın bozulmadan dondurucuya atıyorum ben.maşşallah bende şimdi pazardan geldim aldıklarımı yıkayıp mı koysam nasıl koysam nasıl rahat olur nasıl daha cok dayanır diye düşünüp duruyodum kesin sen buna da bi çözüm bulmussundur
valla iki çocukla ve çalışmayla cok iyisin tebrik ederim
çocukları kayınvalidene bırakınca cok daha iyi olur hiç dağılmaz ev
ıspnağı napıyosun ? ben aldım ama bgun pişirmicem yıkayıp kurutup mu koymam gerek ? peki meyveleri ? çilek elma muz kivi ?Ben hepsini yumurtalarda dahil yıkayıp koyuyorum :) yeşillikler çabuk çürüyo o yüzden havlu kağıda sarıp kaldırabilrsin.Diğer herşeyi güzelce yıka iice kurutup sırayla diz dolabına bazı sebzeler 1 hafatda çürümeye başlıyo oyüzden çürümeye yakın bozulmadan dondurucuya atıyorum ben.
ben hamileyken işten gelirgelmez duş alıp yatıyodum yarım saat . eşim şimdi çok yardım etmez ama ozamanlar Allah razı olsun çok yardımı oldu,tabi bukadar derin bi temizlik yapamadım 1 defa yardımcı aldım , kaynanamda yedim çoğu zaman yemeğimi ödem fazlaydı bende yürüyemiyordum eve gidemiyodum.Hastanede çalışıyorum zaten çalışırkende sancım başladı (1 gün önce mantı makarna kesmiştim) evime geldim alacaklarımı aldım ve 36. haftada doğum yaptım .Allah seninde yardımcın olsun kendini fazla yorma ama fazlada salma derim ben .Plan yapman şart hatta ben ilk planıma alışmaya çalıştığım zamanlarda kronometre ile iş yapıyodum :)Plansız asla yapamam 1 yıllık eve alacaklarım,temizlik planım,maaş planım,kışlık yapacaklarım,1 haftalık yemek listem şimdiden hazır :)bide ben böyle plan yapmayım kendımı kısıtlamayım illa şu yapılcak diye dıyorum ama öbür türli de yapamıyorumbende mecbur yapıcam plan galiba. ama şu an 4 haftalık hamıleyım 1bucuk aylık hafif bi plan olusturmam lazım kendıme cunku bebeğime bısey olcak diye evi b.k götürüyo şu an
yıkayıp kurutup kaldır ama ıspanak 2 günden fazla dayanmıyo ,dondurucuya doğrayıp atabilirsin.Meyveleride aynen yıkayıp kaldırmak iidir ama ben bütün meyveleri aynı anda almıyorum çünkü dayanıksızlar çabuk çürüyolarıspnağı napıyosun ? ben aldım ama bgun pişirmicem yıkayıp kurutup mu koymam gerek ? peki meyveleri ? çilek elma muz kivi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?