temizlik yardım iş planı

ozlemdenz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
1.238
778
38
29
merhabalar :) 5 aylık evliyim çok zorlanıyorum yapıcak biton işim var nerden başlasam bilmiyorum yazıyım siz bana yol gösterin
bulaşıklar yıkancak ( makinem yok )
tezgah ocak aspiratör silincek.masanın üstü toplanıp silincek
salon süpürülcek silincek
balkon yıkancak
yatak odasına geçilip ortalıktakı kıyafetler toplancak
dolaba bi el atılcak
yatak toplancak
süpürülcek silincek
koridor toplancak silincek süpürülcek.
banyo yıkancak lavoba klozet temizlence ( nedense en korktuğummm ! )
3 makine falan da çamaşır yıkancak
saat olmus 12buçuk hangi birini yapıyım ben

genel temizlik palnı yapmalı mıyım bide köpeğim var evde

Kiyafetleri topla, dolaplari duzelt yerlestir guzelce,
Sonra yatagi topla, camasiri at yikansin
Mutfaga gec once bulasiklari yika sonra mutfagi temizle,
Camasirlari as,
Sonra banyoya gec orayi temizle
En son evi supur sil
Bu arada kopegi balkona cikarmis olmalisin
Tum isler bitince o yavrunun patilerini sil iceri al

Önce güzel bir müzik aç. Ben müzik dinlerken yaptığım işin hafiflediğini hissediyorum. Aynı anda her şeyi yapacağım diye zorlama. Oda oda hallet. Banyoyu en son yap.

3 saatini alir bunlarin hepsi siraya koy yap önce yatak odandan basla

çok sağol sanki bitiremezmişim gbi geliyo bugün

çalışmayan kadınların ev işinden şikayetini anlaımıyorum vallahi.bu saydıklarınızı biz de yapmak zorundayız üstelik işten geldikten sonra..artı çocuk da olunca işler de katlanıyor.biz işten geldikten sonra ya da h.sonu halledbeliyorsak,siz evde onca saat içinde yapabilirsiniz ,üstelik canınız ne zmana isterse..

çok sağol sanki bitiremezmişim gbi geliyo bugün
veeee birde bukadar iş biriktirme =)))) yoksa böyle gözün korkar hergün evini temiz tutmya çlaış sbh kahvaltıdan sonra rutin işlerini yap bulaşık bırakma vee 3 makina eşyayı nasıl biriktrdiniz 2 kişi =)))

Benim de dun cok isim vardi ama hepsini tamamladim
Bir de 5,5 aylik bebisim varken dusun yani
Benim kurutma makinam var o yuzden camasir isim kolay oluyor
3 makina camasir yikadm kuruttum sonra katladim yerlerine yerlestirdim
Gardroplari duzenledim
Sonra mutfagi temizledim
Utu yaptim tam 18 parca esimin kiyafetleri
Sonra evi supurdum
Makarna yaptim yedik agir yemekle ugrasamadim
Oglumu uc kere uyutmaya calistim olmadi
Aksam disari bile ciktik
Hic oturmamistim arabada oturdum iyi geldi
23.45te oglum uyudu ben de rahata erdim
Bugun de yemek yapicam mutfagi tekrar temizlicem

haklısın valla

Kendini kasma,mesela bugün sadece evdeki herşeyi topla,dolapları düzenle,mutfağı temizle,bir makine çamaşır yıka...yarın da süpürür siler banyoyu yıkarsın,kalan kıyafetleri atarsın...çünkü bu sayfıkların 3-4 saatini alır ama sen hamile olduğun için daha yorgun hissedeceksin...kasarsan hiç birini yapamadan akşam olur

makinam büyük boş çalışmasın diye biriktiriyorum yanlış mı yapıyorum ?

Kesinlikle haklisin
Valla ev hanimi olunca insan daha pis ve bakimsiz oluyor kendimden biliyorum
Calisan bir insandim bebekten dolayi evdeyim
Resmen bunalimdayim gunde 3 kere mutfak siliyorum:)

Bence yanlis yapiyorsun
Biriktirmeden calistir, en azindan 3 makine birikmesin
Bir makine dolsun hemen calistir, cikanlari da hemen utule kaldir ki ortalikta dolanmasin

maşallah bebekle bide. benim köpeğim var bide bebek olunca belediye gelcek galiba çöp ev diye

Bence yanlis yapiyorsun
Biriktirmeden calistir, en azindan 3 makine birikmesin
Bir makine dolsun hemen calistir, cikanlari da hemen utule kaldir ki ortalikta dolanmasin
bi makinesi beyaz bi makesi renkli birde dün pikniğe gtmiştık örtüler falan var

Önce mutfagında aspiratörüne mutfak fıs fısı sık varsa eğer. Ki kirlerin yumuşasın o yumuşayana kadar bulaşıklarını yıka mutfak dolaplarını sil topla mutfaktan çık koridorunu topla yatak odana geç kıfayetlerini topla camlarını aç hava alsın yatağın yatağını topla her tarafı düzenledikten sonra lavabolarına çamaşır suyu vb. Deterjanlarını dök biraz ovala köpürt bırak biraz yumuşasın lavabolardaki kirlerin yumuşarken evi temizce süpür sonra toz al sonra yerleri sil banyoya git güzelce heryeri yıka ohh miss

bu saydıkların rutın ev temızlıgı bu kadar gozunde buyutecek bırsey yok kı canım, oncelıkle yatagını topla degıstırılecekse nevresımını degıstır , sonra renklı yada beyaz bır posta camasır at makıneye o bır yanda yıkanmaya baslasın, onlar yıkanırken bulasıkları hallet-sonrasındada masayı tezgahı sıl.....
en son evı supur vıleda ıle sıl tozunu al, sonrada banyo wc yı yıka....
sonrada balkonu yıkarsın bunların hepsı maksımum 3 saatını alacak ısler....
kıyafetlerı toplama kısmını da bence en sona bırak , tum ısler bıtınce oturdugun yerden katlar ayırır dolabına kaldırırsın..

ay hamile değilim :) nerden çıkardın onu :) beklentimiz var ama acaba Allah mı söyletti :)

Allah seni yaa öyle yapma boşver çalışsın biriktirme ben haftalık yıkıyorum o bile çok oluyo ama çalışıyorum hafta içi zor geliyo çünkü bebiş için işten gelince dinlenmek yatmak istyorum am aona rağmen evim derli toplu düzenlidir dağınıklığa hiiiç gelemem :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…