Temizlik yapmaktan nefret ediyorum

Aşırı derecede temizlik yapmayı seviyorum .
Küçük bebeğim var , sürekli dağıtıyor ,kirletiyor.. Her gun istisnasız süpürür,ortalık toplar, tuvaleti lavoboyu yıkarım. Vileda yaparım . dolaplarimizi sürekli boşaltırım. Ama cam silemiyorum. Ayağım rahatsız . yükseğe çıkamıyorum.. Herkesin temizlik anlayışı farklı... Bu sizin temiz olmadıginiz anlamına gelmez ..
Yaşam tarzı diyelim.
Nasıl mutlu iseniz öyle olun .

Yapmadığın buysa yapsan evi baştan kaldırıp koyacaksın heralde

Hastalik derecesinde temizlik takintisi
Normal değil zaten.
Ama normal şartlarda temizlik yapılmıyorsa
Heleki boş zamanı olan ev hanımı olarak,
Tembelliktir bana göre.
Butün gün ne yapiyorsun

Hastalik derecesinde temizlik takintisi
Normal değil zaten.
Ama normal şartlarda temizlik yapılmıyorsa
Heleki boş zamanı olan ev hanımı olarak,
Tembelliktir bana göre.
Butün gün ne yapiyorsun?
Kahvaltı yataklar bebeğimi 1 saatyedirmekle uğraş
Benimde düşüncem bu yönde bide robot alırsam demeyin keyfime

İlk evlendiğimde perdeleri 5 ayda bir yıkıyordum. Ev sobalı değil sigara vs de içilmez . Ayrıca salon kullanilmaz pek fazla .ona rağmen salon perdemin rengi kir değil, fakat rengi değişti . Cok acik Gri gibi duruyordu üstü.
Meğer aylık en geç 2 ayda bir yıkamak gerekliymis. Annem sen nasıl bilmessin annesi de böyle derler diye kizmisti,bana tekrar perde aldi model bile sormadanannem asiri temizlik yapan bir kadin.
Bende yeni perdemi aylık yıkıyorum. Dünya para kizkardaşlar perdenize sahip çikin
Herkesin huyu farklı işte. Pis değilsen nasıl mutluysan öyle ol . Ben temizliği çok severim annem gibi çamaşır suyu elimden düşmez. Ama yemek yapmayı pek sevmem. Cocuklardan dolayi mecburen düzenli yapıyorum.
Ama yemek yaparken içim şişiyor .

Geçen arkadaşım geldi temizlik konusu açıldı 2 ay önce yıkadım en son perdeleri dedim ay biz 16 günde bir yıkıyoruz dedi ben pasakliyimherhalde dedim
benim oturduğum bir evde anormal is vardı duvara elimi dokununca 5 parmak iz çıkardı perdenin rengi gerçekten gri oluyordu ayda bir perde yıkıyordum mecburen , kısa ayarda hemen tozu isi gitsin diye

şimdi cam balkon var sinekliklerde tozun büyük kısmını tutuyor içeri almıyor
bu sene perdeyi 2 kere yıkamam yetti ...

evde sigara içen yoksa peteklerin içi temizse,kömürlü falan ya da sobalı ısıtma değilse, tozu toprağı olmayan bölgeyse perde kirlenmiyor ama dediğim gibi çok sık kirlenen tozlanan yerde oturdum biliyorum birde çok sık pileli perde daha çok toz tutuyor o aşırı isli tozlu evden taşınırken perdeleri değiştirmek zorunda kaldık sık yıkamama rağmen hatta kuru temizlemeye göndermeme rağmen griliği geçmedi, bu sefer az pileli yaptırdım cidden perde pilesinden ve kumaşından bile farkediyor toz kir tutmayan az pileli perde yaptırsın evlenecek olanlar önceki perdelerim keten ve sık pileydi yarabbim ölümdü resmen

Dünya ya bir kere geliyoruz. Annem temizlik ve düzen hastası olduğu için. Ben çok temiz çok düzenli evlerde bunalıyorum. Şu ara saldım ama evcil hayvanım olduğu için gün aşırı süpürge yaparim Vileda haftada 1. Tuvalet banyo her gün sadece daha nolsun diyorum

Güzel anlatmışsınız evim 2+1 ama çok dar bide üstüne esyam fazla dağınıklık çok oluyor

Ben perdeleri en geç ayda bir alırım ya. Her gün de temizlik yaparım, süpürür ve silerim. Her ay halıları yıkatırım. Yıkanabilen ufak halılar haftalık yıkanır. Bence de terapi. Temizlik zor geliyorsa gereksiz eşyalardan kurtulmaya bakın, halılarınızı hafifletin, ağır süpürgeler yerine dikey şarjlı ve robotlara geçiş yapın.

Güzel anlatmışsınız evim 2+1 ama çok dar bide üstüne esyam fazla dağınıklık çok oluyor
hah işte eşyaları gözden geçirin tüm sorun fazla eşyadan kaynaklanıyor ve fazla eşya da toz çeker
1 yıl içinde en az kullandığınız herşeyi gözden geçirin ileride lazım olursa diye eşya saklamamak gerek ömürde lazım olacak şeyler belli binde bir belki bir ihtimal kullanılacak şeyi belkide hiç kullanmayacaksınız kıyafetden dolap içi eşyalar ne varsa elden geçirmek gerek
evlenirken dolu dolu aldık çeyizleri,çocuk olunca da yığıldı sonra altından kalkılmaz hal alıyor
bir dolabı boşaltıp silmek eziyet haline dönecek kadar eşya varsa o eşya çoktur

6 kapaklı gardıloptan 4 kapaklıya düştük, 1 sene boyucna giymediklerimin askısını ters yönde astım ayırt etmek için ,sene sonunda çıkardım hepsini yatağın üstüne koydum baktım baktım hadi size güle güle dedim bazılarını ihtiyaç sahibine verdim bazılarını sattım :)

Benim gün içinde gram enerjim olmaz olanda bana zor yeter durum böyleyken temizlik yapma düşüncesi bile daha çok yoruyor ama gece olunca şarjım o zamanda gürültü patırtı olur diye yapamıyorum hem daire kolu komşu rahatsız olur hemde eşim oğlum uyanır diye

Temizlik sevmeyenler olarak bir dernek falan kursak ya yemek yapmayı çok sever temizlik yapmaktan nefret ederim. En sevmediğim iş de cam silmek. Yani dışarıda zaten sürekli tozlaniyor niye siliyoruz ki ben mecburen evdeyim. Eşim çok yoğun çalışıyor her şeyim otomatik robot süpürge de var ama yok anam robotu çalıştırmak bile iş. Kalk yerdeki her şeyi kaldır sandalyeleri kaldır bilmem ne o bile gözüme batıyor bazen. Hoş ben hafif depresyonda olabilirim evde kaldığım için. Normalde çalışıyorum ve çalışırken daha cok enerjim var. Sanki şimdi içimde ölü bir at var kalkasım yok. Gerçi birazdan Nego viledayla kovalayacak bizi sizi pasaklilar diye korkuyorum

çocuğunuz küçük mü ?
öncelik o , temizliğin ince ayrıntılarına girmek yerine çocukla oyun oynamak daha önemli şuan, okula başladığında daha çok vaktiniz kalacak o zaman bakarsınız acele etmeyin
çocuğu kenarda bırakıp sürekli temizlik yapmak doğru olmaz zaten

Temizlik yapmayı severim düzeni severim evli değilim annem yapıyor bana izin vermiyor

Ay gerçekten bana çok iyi geldi hemen basliycam ucundan bı yerden düşüncesi bile guzel

14 aylik zaten bütün günüm ona gidiyor tam bir kucak delisi ona bakim onunla ilgilenim istiyor

Bence temizliginiz yeterli, ben senede 2 kere perde yıkarım, günde 1 kere tuvalet temizliği günlük vileda süpürme tamamdir. Haftada 1 veya 2 kere de toz alıyorum yeterli
Mutfak dolapları konusunda biraz hassasım iz vs görmek istemediğimden duzenli temizliyorum bu da benim takıntım

14 aylik zaten bütün günüm ona gidiyor tam bir kucak delisi ona bakim onunla ilgilenim istiyor
ayy amaaan
şuan siz bir yandan toparlarsınız bebiş bir yandan dağıtır zaten

kendinizi yormayın hiç günlük yerde toz tutmazsınız zaten bebekli olduğunuz için yeter o şimdilik, bekleyin kreş anaokul yaşına gelsin ondan sonra keyif temizliği oluyor

ya da havalar ısınsın haftasonu eşinize paslarsınız çocuğunuzu, eşinize termosda çay kahve sandiviç hemde bebeğinize gıda hazırlarsınız onlar dışarda parkta bahçede gezerken oynarken siz evde istediğiniz gibi geniş zamanda rahat temizlik yapar duşa girer keyif kahvesi yaparsınız

Daha bu gün camları sildim.binde kar yağıyor düşününperdeyi makineye atıcam şimdi.çamaşırlar var onları asıcam.avizeleri sildim.koltuğun arkasını süpürdüm sildim.evi süpürüp sildim.geçen gün buzdolabının içini sildim.arkasını çekip sildim.su haznesini çıkarıp yıkadım.öyle işteyapmaya başladığında gerisi geliyor.temiz ev gibisi var mı.oh mis..

Halılara kadar kısımda bende öyleyim. Ama ayda bir hali yıkamak yoook artık dedim ya Ben yılda 2 kere hali yikatirim.yaz ve kış olarak . Makinede Yıkanan halimida ne zaman kirlenirse.

Ben çevrede çok temiz olarak bilinen biriyim ama size göre bence çok değilim. Şimdi temiz insan kimdir, nasıl olur Ben nerdeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…