Temizlik yapmaktan nefret ediyorum

Temizlik güzel şey ama terapi niyetine almayayım bence yaptığınız işler gayet yeterli, sürekli evi didiklemeyi sevmiyorum, hafta sonu süpür,sil yapıyorum, hafta içi robotla süpürüyorum. Elbise dolapları mevsim geçişlerinde elden geçiyor. Mutfak dolaplarını da parça parça yapıyorum, mesela yemek ocaktayken bir dolabı boşaltıp temizliyorum asla tüm mutfağı döküp iş yapmam. Bu hafta sonu yerleri silerken salonun kapısını ve balkon kapısını sildim, geçen hafta mutfak kapısını silmiştim. Camlarım büyük ve epey uğraştırıcı onları eşimle siliyoruz yılda üç yada 4 kez. Banyolar hergün bir elden geçiyor. Çamaşır da biriktirmem, hafta sonları nevresimler, havlular değişir öldüremem kendimi temizlik diye çok yaptım zamanında evim dile gelip teşekkür etmedi

Benim halım az ama yedekleri var, yani çift halılar. Ben çok titizim halı konusunda, halılarım modern ne kalın ne ince, üstünü örtmeyi de sevmediğimden yıkamaya veriyorum yedeklerini açıyorum. Aylık ritüel şeklinde. Yıkanabilir ufak kilimler, paspaslar banyonun ve onlar haftalık yıkanıyor. Banyo için üç takımım var, dönüşümlü seriyorum.

Valla helal olsun sana .

Bazen hafta sonu bile iş yapmıyorum. her gün amele gibi çalışıyorum zaten bir de evde mi çalışayım.
eşimle kendimizi dışarı atıyoruz
Pandemide evdeydim her gün iş yaptım evde olsam her gün yaparım elbette ama çalışınca 1 saat bile iş yapasım gelmiyor o enerjiyi bulamıyorum kendimde.
küçük odam mesela rezil rüsva durumda toparlamam lazım.
Gardrobum aşırı büyük ve düzen yapmam lazım
Kiler dolabım karıştı düzen yapmam lazım
Yerleri silmem lazım haftayı bitirdi çünkü
Giymediğim kıyafetleri ayıklayıp evden çıkarmam lazım falan :/
Ama benim hiç birine zamanım ve gücüm yok. ah annem 4 çocukla ve suyunu bile kalkıp almayan babamla nasıl hepsine yetişmiş valla helal olsun.

oncelikle robot candir.
robotum olmadan once her gun evi supuruyordum. canima eziyetmis robottan sonra anladim.

simdi gunluk olarak robot supuruyor. haftada 2 kez elektrikli supurgeyi acip dip kose supurup siliyorum.

perdelerimi kisin 1, yazin 2 kez yikiyorum. evimiz yuksek kat oldugundan cam silmiyorum. esim siliyor. o da senede 2 ya da 3 sefere tekabul ediyor.

bunlar disinda gardrop temizligi, mutfak dolaplari temizligi ve beyaz esya temizligini de belirli bir rutinde yapiyorum. yani 2-3 ayda bir diyebilirim. kizartma yapmadigim icin mutfak dolaplarim yag olmuyor. canim patates isterse anneme gidiyorum.

evimiz buyuk ama esyalarim az ve hepsi yerden yuksek. hali kullanmiyorum.

buna ragmen evim her daim temiz. ama her gun indir kaldir yapsam heralde ince hastaliga tutulurdum. titiz arkadaslara allah kolaylik versin diyorum.

ayrica da sizin pasakli oldugunuzu dusunmuyorum. gayet normalsiniz yani. temizligi yapmak zorunda olmasak, kim sever ki.

Neden ben ya neden
Herkes mutlu olduğu şekilde yaşasın, ben temiz düzenli evimde mutluyum
Bu saatte işim bitmiş ,akşam yemeğim hazır çocuğumu okuldan alıp gelmişim. Kitabımı okumuşum ,çayımı içmişim terapi değil de ne

patatesi az yağ ile yağlı kağıt üstünde biraz tuz serperek fırında kızartırsanız fanlı alt üst 200 derecede tam çıtır çıtır oluyor... ocakta hem daha çok yağ hem koku hem pisliği her türlü sıkıntı... ve fırında tadı daha güzel oluyor deneyin isterseniz
fırında işim bittikten sonra ılıdığında domolun fırın temizleme köpüğünü sıkıp bekliyorum şöyle bir bezle silince pırıl pırıl...

Bak işte bundan mesela ben daha evi süpürücem ama ne yapıyorum oturuyorum. Neden çünkü oğlanı okula bıraktım geldim ki yorulmuşum. Oturdum kahve içtim sonra bebek uyandı onu emzir, altını değiştir yine yoruldum hay Allah

Elinize sağlık öyle bir yazmışsınız ki düzen konusunda hiç bu kadar motive olmamıştım yeminle fazla eşya ayırmaya gidiyorum şimdi

Geçen arkadaşım geldi temizlik konusu açıldı 2 ay önce yıkadım en son perdeleri dedim ay biz 16 günde bir yıkıyoruz dedi ben pasakliyimherhalde dedim
O arkadaşın delirmiş olmalı.
Bir perde 16 günde evi eger çok çok fazla isli değilse, sobalı değilse hangi sokma akılla yıkanır ki ?
Benim de böyle arkadasım var.
O da iki haftada bir perde yıkar, her hafta cam siler.
Halı siler, ayda bir duvar siler.
Diz kapakları fena halde, doktorluk oldu.
Ellerinde sinir sıkışması var ve hala deli gibi temizlik yapar.
Bize de çok rahatsınız yeaaaa der:
İyi de saglığımdan önemli mi ?
Eviniz pislikten kokmasın, tertipli düzenli olsun yeter.
Haftada bir çalışan kadın için süpürge bana göre ideal mesela.
Sadece günlük yerlerde kırıntı oluyor diye mutfaga tutarım o kadar.
Perde senede 2 bilemedin 3 defa yıkarım
Camları da senede 3 kere silerim ,uğraşamam valla.
Banyoyu haftalık siler, yıkarım.
Tuvaleti ise yatmadan evvel yıkarım her gün.
Benden bu kadar valla, evim bana göre çalışan bir kadın için gayette temiz.

Benim işim öğleden sonraya kalınca o iş bana zulüm oluyor. O yüzden öğleden önce bitirmeyi seviyorum. 6 da başlıyorum güne. Bazıları da tam tersi öğleden sonra akşam daha çok seviyor iş yapmayı. Okul için dışarı çıktıktan sonra eve dönünce bir şey yapacak enerjim kalmıyor benim de,sabah ve öğlen babaları bırakıp alıyor bir çıkış saati bende
İsteğin olsa verirdim taktik

Geçen arkadaşım geldi temizlik konusu açıldı 2 ay önce yıkadım en son perdeleri dedim ay biz 16 günde bir yıkıyoruz dedi ben pasakliyimherhalde dedim
Yok daha neler 3 ay da bir yıkarım ben gayet temiz oluyor çıkardığım da üstelik.

Sabahtan işi bitirmek daha rahat oluyor. Bakma öyle konsutuguma dağınıklık ve pislikten nefret ederim ama işe girişince gerginlesiyorum yetişmesi gereken işler bir tatafta öteki tarafta çocuk var bu sefer çocuğa yansıyor falan filan ben de neden çocuğa cikisayim ki gerekli işleri yaparım yeter diyorum bir de çok erken kalkamıyorum o da var. Bebek gece çok uyanıyor hâlâ o uyudukca yatıyorum

Bence temizliğiniz yeterli.
Cam ve duvar silmek her zaman olması gereken şeyler değil bana göre.
Camları geçenlerde silmiştim, yağmur yağdı sonra, mütemadiyen yağıyor zaten şu sıra.
En azından çamuru gitti. Bir daha ne zaman silerim Allah bilir

Banyo lavabosunu gece yatarken diş fırçalama esnasında temizlerim.
Duşakabini mesela, her banyomdan sonra silerim böylece uzun vadede kireçlenme baya önleniyor.
Wcleri de sabahları, hemen 2 dk da hallederim, her gün.
Ev sil süpür 2 günde bir süpürür her süpürüşümde silmem.
Çocuklarım küçük, bu kadar yapmak yetiyor. Çok titiz, temizliği çok seven biriy(d) im
Çocuklu olunca hem daha hijyenik olmak istiyorsun, hem de buna ayıracak vaktin olmuyor. Çok çelişkili
Ev işleri nankördür, ölçülü olmak lazım, yıpranmaya değmez.

ay valla bunu denerim ben. firinda sebze filan yapiyorum ama yumusak oluyor. citir citir patates hic denememistim.

cok tesekkur ederim.

E kuzenleri cagir,temiz evlerini temizleyeceklerine sana gelsinler iste :) Ucretsiz terapi onlar icinde :)
Bu kadar usengeclik varken duş alabiliyormusun bacim sen, en azidan hafta 1
Sakasi bir yana seni rahatsiz etmiyorsa problem yok derim..

bu ben.

Bende çalışan bir bayanım 6 ayda bir perde yıkar cam silerim. Haftada bir temizlik yaparım bazen 2 hafta da bir yapıyorum çünkü bir haftayı kendime ayırmak istiyorum. Bu şekilde temizlik yapmama rağmen herkes çok temiz olduğumu söyler. Önemli olan bence evi temiz kullanmak ben ocağımı ve fırınımı işim bittikten sonra silerim, günde olmasa da iki güne bir ne zaman denk gelirse lavaboyu ovalarım. Kendini çok yorup hayattan da ödün vermeye gerek yok. Başka arkadaşın da dediği gibi zaten işten gelince anca yemek ye mutfağı topla ertesi günün yemeğini ye insan bir şey yapamıyor. Bende temizlik yapmayı hiç sevmem ama temizliği çok severim :) İlk evlendiğim zamanlar temizlikten parmak uçlarım soyulurdu:) artık koy verdim gitti olduğu kadar gücüm ne kadar yeterse .

Çok titiz değilim ama pis evi de sevmem.Oyle yılda bir cam silinmesi falan bana gelmez.

Bem sizde pasaklılık işareti göremedim. Senede 2 3 defa cam silerim, kışın silmem, perdeleri de senede 2 3 defa yıkarım, ağır mobilyaların altını her temizlikte silmem. Duvar fayanslarını, mutfak dolaplarını senede 2 defa silerim, normal duvarları hiç silmem. Banyo tuvalet lavabo zemin temizliklerini ve sil süpğr toz al işlerini haftada bir yaparım. Çok dobra arkadaşlarım da vardır Şimdiye kadar kimse bana daha sık temizlik yap demedi. Bence siz normalsiniz sorun etrafınızdakilerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…