• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik sorunu

pembebattaniyeli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
1.052
3.018
133
Herkese merhaba

Konu annem. Ben evli ve bir çocuk annesiyim. Annemlerden uzak bir şehirde yaşıyorum. 8 ayın üzerine geçen hafta eşim yıllık izin aldı ve annemleri ziyarete geldik. Ama hiç umduğumuz bir karşılama görmedik. Eve geldik ki ev pislik içinde. Annem ev hanımı, babam ve kardeşim var evde. İkisi de sabah erken işe gider akşam geç gelir. Çok ev işi yapmadıkları gibi ortalığı dağıtmazlar, temiz insanlardır. Hal böyle olunca temizlik annemin işidir evde. Velhasıl evi bir görmeniz lazım. Mutfakta salonda yerlerde kırıntılar, kuş pislikleri (evde iki muhabbet kuşu var) yemek masasının üstü konsolun üstü bir karış toz, yerlere ayran dökülmüş parkeler silinmemiş. Buzdolabında çürümüş meyveler, her yer her yerde, bizim için bir yatak ayarlanmamış. Üstelik akşam geç saatte geldik. Klozet lavabo pis. Annem genç sağlıklı canlı aktif bir kadındır, gezmeyi tozmayı çok sever. Yani temizlik yaparken beli bacağı ağrıyor diye bir durum yok. Depresyon belirtisi mi diye düşündüm ama değil bence. Çünkü annemin huyudur bu. Kızkardeşimle konuştum o da annemin gayet mutlu göründüğünü söylüyor.

Yani insan kapı komşusu gelecekse bile eve süpürge tutar biz 8-9 ay üzerine 1500 km lik yoldan geldik insan bi özenmez mi? Yabancı olsak neyse ama ben öz çocuğuyum, torunu öz torunu.

Geldiğimizden beri karı koca tüm evi sildik süpürdük. Neyseki yarın evimize dönüyoruz.

Böyle de dertleşmek istedim

Benim annemde böyle temizlik yapmayı sevmiyor çok enteresan geliyor bana ben yapıyorum çünkü ben temzi olmayınca psikolojim bozuluyor.

Annen ayıp etmiş eşine döndüğünüzde güzel ekstra güzel bir sofra kur yardım ettiği için teşekkür et farkında olduğunun bilsin. elin adamı benim annemin evini de temizlemez yani.

Ahh bacım mecbur olmadıkça gitme gitceksende temizmi diye sor bence 😂😂

Herkese merhaba

Konu annem. Ben evli ve bir çocuk annesiyim. Annemlerden uzak bir şehirde yaşıyorum. 8 ayın üzerine geçen hafta eşim yıllık izin aldı ve annemleri ziyarete geldik. Ama hiç umduğumuz bir karşılama görmedik. Eve geldik ki ev pislik içinde. Annem ev hanımı, babam ve kardeşim var evde. İkisi de sabah erken işe gider akşam geç gelir. Çok ev işi yapmadıkları gibi ortalığı dağıtmazlar, temiz insanlardır. Hal böyle olunca temizlik annemin işidir evde. Velhasıl evi bir görmeniz lazım. Mutfakta salonda yerlerde kırıntılar, kuş pislikleri (evde iki muhabbet kuşu var) yemek masasının üstü konsolun üstü bir karış toz, yerlere ayran dökülmüş parkeler silinmemiş. Buzdolabında çürümüş meyveler, her yer her yerde, bizim için bir yatak ayarlanmamış. Üstelik akşam geç saatte geldik. Klozet lavabo pis. Annem genç sağlıklı canlı aktif bir kadındır, gezmeyi tozmayı çok sever. Yani temizlik yaparken beli bacağı ağrıyor diye bir durum yok. Depresyon belirtisi mi diye düşündüm ama değil bence. Çünkü annemin huyudur bu. Kızkardeşimle konuştum o da annemin gayet mutlu göründüğünü söylüyor.

Yani insan kapı komşusu gelecekse bile eve süpürge tutar biz 8-9 ay üzerine 1500 km lik yoldan geldik insan bi özenmez mi? Yabancı olsak neyse ama ben öz çocuğuyum, torunu öz torunu.

Geldiğimizden beri karı koca tüm evi sildik süpürdük. Neyseki yarın evimize dönüyoruz.

Açıkçası sizin annenizin huyunu biliyo olmanız gerekir diye düşünüyorum ama annemizin yaptığı tabiki doğru bir şey değil eğer bu ilk defa oluyosa farklı bir rahatsızlık başlangıcı olabilir demans gibi.

Herkese merhaba

Bunları yapsa size değer verildiğini mi dusunecektiniz

Herkesin dediği gibi önceden nasıl olduğu önemli. Eskiden de böyleyse şaşırmayın. Değilse, bir sorun vardır. Eşinize de çok yansıtmayın bence. Şu sıralar psikolojisi iyi değil deyin.

benim Annemin normali buydu mesela. Ben her hafta gittiğimde bebeğimle önce temizlik yapar, yemek yapar, sonra otururdum. Daha doğrusu sofrayı da topla derken, oturmadan dönerdim. Şehir dışından gelen misafirlere de aynıdır.

bu sebeple ben alışkınım mesela. Anneme gitmeden önce karnımızı doyurur, öyle gideriz. Bir misafir gelecekse, ben önceden gidip hazırlarım. Bu yüzden sizinkisi gibi bir Durum yaşasam şaşırmam. Annenizin önceden nasıl olduğu önemli burada.

Annem hep öyleydi artık bize batmaya başladı galiba. Bir sorunu olup olmadığını sordum kardeşime gayet mutlu görünüyor hayatından dedi

Annenize sorsanıza, belki vardır bir sebebi. Babanıza tepkilidir belki, kim bilir?
Ya da başka bir şey olmuştur bilerek yapmamış, salmıştır?

Annem hep öyleydi artık bize batmaya başladı galiba. Bir sorunu olup olmadığını sordum kardeşime gayet mutlu görünüyor hayatından dedi
Kardeşlerinize deseydiniz keşke de ya temizleselerdi ya temizletselerdi. Geleceğiniz de biliniyorsa aslında ne siz ne kardeşleriniz eşinize o durumda yakalanmak istememeliydi.

Benimde teyzem böyledir aslaaa temizlik yapmayı sevmez bir temizlik yapsa 2 sene gider geçen gün yaptım der evde oturur çalışan biride değil yani kuş pisliği koltuklarda sehpalarda mutfak kırıntıdan geçilmez buzdolabına 1 haftalık balık yicem diye attırma falan böyle değişik biri aramız da 7 8 saat mesafe var gittiğimizde temiz değildir yapmaz anneanneme gitse aynıdır bide temizim der yorganlarında kelebek vardı mecburluktan silkeledim yattım dahasını söylemiyorum

Benimde teyzem böyledir aslaaa temizlik yapmayı sevmez bir temizlik yapsa 2 sene gider geçen gün yaptım der evde oturur çalışan biride değil yani kuş pisliği koltuklarda sehpalarda mutfak kırıntıdan geçilmez buzdolabına 1 haftalık balık yicem diye attırma falan böyle değişik biri aramız da 7 8 saat mesafe var gittiğimizde temiz değildir yapmaz anneanneme gitse aynıdır bide temizim der yorganlarında kelebek vardı mecburluktan silkeledim yattım dahasını söylemiyorum
Aman Allahim ,ne rahat insanlar var! Okudukca inanamadim.Nasil huzurlu oluyorlar böyle? Corona var birde Gecenlerde caya balkona misafirim geldi ki cok yakinim ve temiz ,titiz insanlar.onlar gittikten sonra evi bastan asagi tekrar temizledim.Sandalye minderlerini,masa ortusunu bile yikadim.kullandigimiz tabak,bardak,catal vs iki kere elde kaynar suda yikadim.lavabolari daha onlar kapidan cikinca camasir suyu ile temizledim.Ben mi anormalim insanlar mi tuhaf bilmiyorum gercekten.

Benim tansiyonum çıktı okurken. Şekerim de fırlamış olabilir 🤢

Back