• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik planı nasıl olmalı?

yok canım nerde.mutfak dolapları dıştan siliniyor.içini ben birgün öncesinden siliyorum.buzdolabı falan da aynı.e banyo malum hergün elden geçtiği için,fazla kirlenmeye fırsat kalmıyor.fayansları silmekte yok.sadece lavabo ve klozet temizleniyor.çarşaf değiştirmek hak getire.çocukları okula gitmeden gelmiyor zaten.o gelene kadar,ben evimi toparlıyorum.bazı işleri yapıyorum.öğleden sonra o gelince,ben çıkıyorum.

yani az iş yapıyor, bunu anladım burada.

Iyi de zaten işi sen yapıyorsun ki

O sadece cam siliyor o zaman asıl zaman alan o toplama vs ki sen yapıyorsun

Banyonun fayanslarını vs siliyor ki ben öyle hergün vs silmem hiçbir yeri evde yere bir şey dökülmedikçe dokunmuyoruz bir yere silip süpürmüyoruz

benimde camlar herhafta silinmiyor.ben zaten ayda bir alıyorum.camlar 2-3 ayda bir siliniyor.her hafta alırsam ,daha iyi oturacak işler sanırım ama,ayda 600 istiyor,o da bana çok geliyor.

Çok tabii 210 benimki arada çocuklara hediye vs alırım ama o iş ile ilgili değil

Ve kadın güzelce yapıyor sonuçta senin öyle her haftalık işin de yok gibi çoğu şeyi kendin yapıyorsun

Bence yarım gün diye adını koy parayı öyle var kimse parayı ağaçtan toplamıyor

Zaten aynı binada çocuklar dursun evde onların gitmesini neden bekliyor

Bana her hafta yarım gün gelir, 4 saatte Dilan bitiriyor. 60tl veririm.

Ütü hiç yaptırmadım, ütü yapsa evi temizleyemez ki... Keşke yapsa ama iş yetişmez der kesin, eminim.

2, 3 ay almasam degil yarım gün, 3 gün temizlik yapması gerekir, ütü yanda Dursun.

camları sildir ve banyoyu temizlet birde fırını ve ocağı söyle bir alsın 12 ye kadar ancak bunlar yapılabilir.banyoyu temizlemekten kastım fayanslarıyla beraber 1.5 saat sürüyor.2+1 evin camlarıda 1.5 saat alıyor.(Normal hızda)bide fırını ve ocağı silerse sende söyle bi güzel siler süpürürsün.zaten camlar ve banyo temiz olursa evin temiz olur sayılır.

Çok tabii 210 benimki arada çocuklara hediye vs alırım ama o iş ile ilgili değil

Ve kadın güzelce yapıyor sonuçta senin öyle her haftalık işin de yok gibi çoğu şeyi kendin yapıyorsun

Bence yarım gün diye adını koy parayı öyle var kimse parayı ağaçtan toplamıyor

Zaten aynı binada çocuklar dursun evde onların gitmesini neden bekliyor

okula kendisi götürüyor.öğlene kadar ancak, çocukları hazırlıyorum diyor.çocukları bırakıp gelince başlıyor işe.sadece bayram temizliği gibi büyük temizliklerde,tam gün geliyor.

aslında ben dün, yarım gün sadece cam ve yerler diye çağırmıştım.yetiştiremem diye yanında eltisini getirmiş.tam gün parası aldılar,2 kişi diye.ek olarak toz aldık dedi ki,zaten tozları bir gün öncesinden ben almıştım.keşke kapıları silseydiniz ya da mutfak dolaplarının içini alsaydınız dedim,onu da bidahaki ay yaparız dedi.

çocuklarına her ay ben de bir şeyler alırım,gerek beslenmelerine,gerek kırtasiye giderleri olarak.ama allah var.
ben ameliyat olduğumda,her akşam bana yemek getirdi.kimsem yoktu,işin varsa yapayım dedi.öyle iyilikleri var,sanırım bazı şeylerini,tolere edebiliyorum.

bir de birkaç ay,önce çağırdığım da,eşimin saklamak için ,vazonun içine koyup,orada unuttuğu parayı (ki 600 tl).bulmuşlar.Nilgün abla buraya para koymuşsunuz diye,verdi.biz unutmuştuk o parayı yani.sanırım evimi güvenip emanet edebildiğim için bırakmakta istemiyorum.

ama iş konusuna bir ayar çekmeliyim.her hafta düzenli,yarım gün alayım.ilk zamanlar şunu şunu yaparsan iyi olur diye söylersem,sanırım o da alışır.

yok canım nerde.mutfak dolapları dıştan siliniyor.içini ben birgün öncesinden siliyorum.buzdolabı falan da aynı.e banyo malum hergün elden geçtiği için,fazla kirlenmeye fırsat kalmıyor.fayansları silmekte yok.sadece lavabo ve klozet temizleniyor.çarşaf değiştirmek hak getire.çocukları okula gitmeden gelmiyor zaten.o gelene kadar,ben evimi toparlıyorum.bazı işleri yapıyorum.öğleden sonra o gelince,ben çıkıyorum.

yani az iş yapıyor, bunu anladım burada.

Haa iyi dolapları dışından silmisse benımkıde dolabı güzel silmez söyle bir bezi sürmüş yağı duruyordu altlara da hiç ellememis

Ama ev işi çok ancak içinden çıkıyor kadın
Dolabı da kendim sildim geçen

okula kendisi götürüyor.öğlene kadar ancak, çocukları hazırlıyorum diyor.çocukları bırakıp gelince başlıyor işe.sadece bayram temizliği gibi büyük temizliklerde,tam gün geliyor.

aslında ben dün, yarım gün sadece cam ve yerler diye çağırmıştım.yetiştiremem diye yanında eltisini getirmiş.tam gün parası aldılar,2 kişi diye.ek olarak toz aldık dedi ki,zaten tozları bir gün öncesinden ben almıştım.keşke kapıları silseydiniz ya da mutfak dolaplarının içini alsaydınız dedim,onu da bidahaki ay yaparız dedi.

çocuklarına her ay ben de bir şeyler alırım,gerek beslenmelerine,gerek kırtasiye giderleri olarak.ama allah var.
ben ameliyat olduğumda,her akşam bana yemek getirdi.kimsem yoktu,işin varsa yapayım dedi.öyle iyilikleri var,sanırım bazı şeylerini,tolere edebiliyorum.

bir de birkaç ay,önce çağırdığım da,eşimin saklamak için ,vazonun içine koyup,orada unuttuğu parayı (ki 600 tl).bulmuşlar.Nilgün abla buraya para koymuşsunuz diye,verdi.biz unutmuştuk o parayı yani.sanırım evimi güvenip emanet edebildiğim için bırakmakta istemiyorum.

ama iş konusuna bir ayar çekmeliyim.her hafta düzenli,yarım gün alayım.ilk zamanlar şunu şunu yaparsan iyi olur diye söylersem,sanırım o da alışır.

Cnm ben liste yapıyorum tek tek yazıyorum yapilacaklari o listeye göre yapıyo

Sende öyle yap :) 70 e raziyim diyorsun her hafta yarım gün gel veriyim de
Kabul etmez se başka birini ara

camları sildir ve banyoyu temizlet birde fırını ve ocağı söyle bir alsın 12 ye kadar ancak bunlar yapılabilir.banyoyu temizlemekten kastım fayanslarıyla beraber 1.5 saat sürüyor.2+1 evin camlarıda 1.5 saat alıyor.(Normal hızda)bide fırını ve ocağı silerse sende söyle bi güzel siler süpürürsün.zaten camlar ve banyo temiz olursa evin temiz olur sayılır.

Yok artık kaplumbağa hızı bu heralde :/
Banyo 1.5 saatte mi temizlenir en fazla yarım saat
Bir de onların eli alışmış daha hizlilar

Arkadaşa gelen bayan bir günde hali koltuk kapı cam dolap siliyor

benim de bu konuda kafam karışık.bana gelen,apartman görevlisinin eşi.ayıp olur diye başkasını da çağıramıyorum.
ama,yarım iş,tam para.sizin de fikirlerinizi almak isterim.

şöyle ki;dün çağırdım.öğleden sonra geldi ,2' de.yanında bir arkadaşını getirmiş.5.5 ta gittiler.halı, koltuk,kapı silmemişler.
cam silinmiş.yerler elle silinmiş.toz alınmış.yerlerde halı da yoktu.yıkamaya verilmişti.süpürge yapılmış.tam gün parası 120 tl.verdim.

aslında işinden memnun değilim ama,apartman komşum olması ve evi gönül rahatlığıyla ona, bırakıp gitme durumu beni bağlıyor.aylık düzenli almaya (hafta da bir gün)600 istiyor. normal mi acaba,merak ediyorum
Ben hafta içi hergun yarım gun alıyorum 600e. Yemek +sil süpür banyo wc kalan zamanda da bazen balkon koltuk silme ütü vs. Çocuklara da bakıyor isim varsa. Çok istiyor bence. Ayrıca 120 verdiğinizde de pek iş yapamamış gibi...

Valla her geldiğinde iyi ki çıktın karşıma diyorum hatuna. Bir de hoş hatun. Sabahın köründe saçlar fönlü full makyajlı geliyor. Giderken de makyajını yapıp gidiyor. İzmirdeyiz cicim.

işte tam benim aradığım yardımcı bir bayandan bahsetmişsiniz! bende izmirdeyim acaba öğrenebilir miyim bilgilerini özelden yazsanız? çoook memnun olurum

işte tam benim aradığım yardımcı bir bayandan bahsetmişsiniz! bende izmirdeyim acaba öğrenebilir miyim bilgilerini özelden yazsanız? çoook memnun olurum

Bugün özelden bilgi şsteyen milyonuncu kişisiniz.
Hayır kendisine sormadan veremem. Sorsam dahi hepinize yetişemez zaten ;)

Bugün özelden bilgi şsteyen milyonuncu kişisiniz.
Hayır kendisine sormadan veremem. Sorsam dahi hepinize yetişemez zaten :KK66:

çünkü bu zamanda böyle yardımcı bayan artık yok bu yüzdendir bu ısrarımız :)
tamam doğrudur kendisine sorulsa daha iyi tabi. sizden cvp bekliyorum öyleyse şimdiden tşkler.

ben 1 senelik evliyim yarın 3. yardımcı abla gelicek eşimde bende çalıştığımız için ve ben haftalık sil süpür işini yaptığım için öyle her ay almaya ihtiyaç duymadım çünkü bütün gün evde kimse yok çalıştığımız için ev bi nevi otel gibi kullanılıyor ilk 2 keresinde kv tarafına gelen kadını aldım eli inanılmaz yavaş evim 2+1 bide açık mutfak hani ayrıca temizlemesi gereken bi mutfak yok 6 da bitti 120 tl aldı ama şimdi başka bi ark. tavsiyesi üzerine yarın gelicekler 2 kişi dip temel temizlik dolap içleri hariç halı koltuk silme yok sizce ne kadar vermeliyim

Her gün yapılması gerekenler:
• Bulaşıkları yıkamak
• Tezgahı temizlemek
• Lavabo, tuvalet ve banyo küveti veya duşun temizlenmesi
• Oyuncaklar ve kitapların düzenlenmesi
• Çöplerin toplanması ve atılması
• Kirli elbise ve çamaşırların toparlanması
• Yatakların düzenlenmesi

Haftalık yapılması gerekenler:
• Toz almak
• Yerlerin süpürülmesi ve silinmesi
• Balkonların yıkanması
• Buzdolabının kontrol edilmesi ve eski, bozulan yiyeceklerin atılması
• Bitkilerin bakımı
• Çamaşırları yıkamak (Evdeki kişi sayısına göre sıklığı artabilir.)

Aylık yapılması gerekenler:
• Camları silmek
• Halıları yıkamak
• Fırının içini temizlemek
• Klima ve hava filtrelerini temizlemek
• Beyaz eşyaları dezenfekte etmek

Kolay gelsin..

Benim de dikkatimi herkesin verdiği cuzi ücretler çekti. :KK57:
55-60 TL ne ya? Bizim burda kadınlar keselerinin ağızlarını 100 tl den açıyorlar.Şok oldum.Ben 2 haftada bir kadın alıyorum, dip köşe sabah 9 akşamda gelip 5te falan çıkıyormuş işine göre.pazarlıklar 100 tl ye zor indiriyorum. iyimiş vallahi..
Si yanlis anlamissiniz. 55_60 yazanlar yarim gün parasindan bahsediyor. Yarim güne o parayi veriyorlar.

benim de bu konuda kafam karışık.bana gelen,apartman görevlisinin eşi.ayıp olur diye başkasını da çağıramıyorum.
ama,yarım iş,tam para.sizin de fikirlerinizi almak isterim.

şöyle ki;dün çağırdım.öğleden sonra geldi ,2' de.yanında bir arkadaşını getirmiş.5.5 ta gittiler.halı, koltuk,kapı silmemişler.
cam silinmiş.yerler elle silinmiş.toz alınmış.yerlerde halı da yoktu.yıkamaya verilmişti.süpürge yapılmış.tam gün parası 120 tl.verdim.

aslında işinden memnun değilim ama,apartman komşum olması ve evi gönül rahatlığıyla ona, bırakıp gitme durumu beni bağlıyor.aylık düzenli almaya (hafta da bir gün)600 istiyor. normal mi acaba,merak ediyorum
Cnm haftada bir gelmeye ustelik 2 de gelip 5.5 da gitmeye ve buncagiz temizlik icin bir de yaninda birini getirmeye raziysan yani ben geleyim sana . aylik 600 az para mi. Her haftasonu sendeyim :)

Dediginiz gibi rica edicem geldiğinde
Camlar kesin 1.5 saat sürer zaten
Bu sefer yarım gün diye çok mola vermeyelim ko bitsin dicem.
Çok teşekkür ederim

valla bence de. mesele kendimizin yapıp yapmamsı değil ki. yapamıyorum vaktim olmuyor, yoruluyorum, üstüne bi de 2 tane çocuk.:KK45::KK45:
bazen kendim yapsam diyorum sonra aman n... abla da para kazansın ne güzel işte diye bırakıyorum:KK49:

yapabilsen bile yapmamak hakkın kim ne karışabilir ki, dediğiniz gibi başka birinede istihdam sağlıyorsunuz ne güzel

Mrhb ben stor perdelerimi yıkadım ama hem kırış kırış oldu hemde siyah siyah lekeler oluştu. Ütüledim ama açılmadı kırışıklığı sizce ne yapmalıyım tekrar yıkayıp assam açılır mı

Back
X