• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik planı nasıl olmalı?

Merhaba hanimlar,
Ara sıra evime temizlik için yardıma kadın geliyor 2-3 ayda bir sık değil.
9 da başlıyor 3 de bitiriyor ama oyalaniyoruz hep yemek çay kahve sigara molasi
Bari bu sefer yarım gün cagirayim dedim.
Evim 2+1 çok büyük değil
12. Kattayim camlarimda pek kirlenmiyor en son yılbaşından sonra sildi.
Ne iş yaptirmaliyim acaba bilemedim.
Kaçta gidicek onu da sormadım
Banyoyu dip bucak temizletecegim o kesin.
Ütü yapmasını isteyebilir miyim?
75 tl dedi 65 tl ye anlaştık
Ben istediğim de yapar işleri ama bilmedigim icin haddimden fazlada yüklenmek istemem.
Yarım güne gelenlere siz nasıl bir temizlik planı cikariyorsunuz?

chill sen kadin cagirma bence cunku calistirmayi bilmiyorsun :KK51:

kadin sabah gelir 8.30 gibi. hazirlanmasi vs 9'da baslar temizlige oglen 12.30a dek evi temizler. 12.30-13 arasi yemegini yer. Sonrasinda da 17ye dek temizligini yapar. 17'de evden cikmadan istersen bir seyler ikram edebilirsin. bu sure zarfinda evin ihtiyacina gore bazi seyler atlanir, bazisi eklenir. cam sildirmiyorsan, utu eklenir mesela gibi...

Aslında bende annem içi arıyordum birini temizlik için. Kendisi İstanbul'da Avrupa yakasında yaşıyor. Yaşlandı artık ben uzaklardayım orada olsam gider ben yapardım ama mümkün değil işte. .varmı öyle güvenilir biri tavsiye edebileceğiniz?özelden tel numarası verebilirseniz çok sevinirim arkadaşlar.

Bu kadın temizlik yapmıyor. O kadar çay kahve molasına 9'da başlayıp 3'te işleri bitirmesi mümkün değil. Ben şu an temizliğimi kendim yapıyorum ama eve abla geldiğinde, evin tüm işini yarım günde yapardı, haftada bir geldiği için gayet de temiz olurdu ev, her işi bitirirdi.
Tavsiyem haftada bir alın, her hafta bir kez işte banyodur, mutfaktır, vitrin boşaltıp yıkamadır falan major iş yapsın, gerisi de süpürmek, silmek zaten.

ben tam gün çağırıyorum, sabah 8:30 gibi geliyor akşam işi ne zaman biterse o zaman çıkıyor. bazen 7 bazen 8 gibi. evim çok büyük, dublex. her tarafa yetişiyor dip köşe temizlik, halı yolluk silinmesi, camlar vs her türlü işi yapıyor. ama cam konusunda her zaman salon camını siliyor vakti kalırsa diğerlerini de siliyor. 130 tl veriyorum. ayda bir beni şartlıyor, o da yetiyor zaten. 3te bitirip çıkabilir sizinki sorun değil ama eli pratik mi? yoksa şişiriyor mu?

Ücretlere hayran kaldım . 130 yaptık biz abla ile haftalık tam gün.

İyi iş çıkarıyor gerçi ama size göre pahalı imiş.

Ben tam gün çağırdığımda neler yapıyor anlatayım.
Önce salona giriyor, balkonu yıkıyor demirleri siliyor, ardından halıları süpürüp balkona atıyor, koltuklar altları falan süpürülüp siliniyor, koltuk minderleri kirliyse sökülüp yıkanıyor değilse siliniyor, perdeler yıkanıyor, storlar siliniyor, camlar silinip toz alınıyor, sonra salon yerleştiriliyor halılar siliniyor. Avizeler ve kapı silinip kapıyı kapatıp çıkıyor. Her oda için bu rutini uyguluyor. Yatak odasında bir de nevresim değiştiriyor, giyinme odasında dolapların içini siliyor.

Sonra mutfağa geçiyor buzdolabı bulaşık mak. çekiliyor arkaları temizleniyor, mutfak dolapları içten dıştan siliniyor, fırın temizleniyor, duvarlar siliniyor( mutfakta sigara içiyoruz) tezgah falan zaten rutin.

Sonra banyoya geçiyor, tavandan duvarlara kadar her yeri yıkıyor kuruluyor. Küveti porçözle temizliyor. Dolapların içini temizleyip düzenliyor.

İki tane kilerim var, en son onlara giriyor, temizleyip düzenleyip çıkıyor.

Bunları yapıp saat üçte bitirmesi imkansız değil mi sence de?
Kadincagizin hali kaliyor mu eve nasil gidiyor yahu

chill sen kadin cagirma bence cunku calistirmayi bilmiyorsun :KK51:

kadin sabah gelir 8.30 gibi. hazirlanmasi vs 9'da baslar temizlige oglen 12.30a dek evi temizler. 12.30-13 arasi yemegini yer. Sonrasinda da 17ye dek temizligini yapar. 17'de evden cikmadan istersen bir seyler ikram edebilirsin. bu sure zarfinda evin ihtiyacina gore bazi seyler atlanir, bazisi eklenir. cam sildirmiyorsan, utu eklenir mesela gibi...
Hep bana böylesi denk geliyor demek ne bileyim :(
İlk başta saat sordum 9 da başlarım kaçta biterse demişti bende o yüzden neden erken gidiyorsun demiyorum

ben tam gün çağırıyorum, sabah 8:30 gibi geliyor akşam işi ne zaman biterse o zaman çıkıyor. bazen 7 bazen 8 gibi. evim çok büyük, dublex. her tarafa yetişiyor dip köşe temizlik, halı yolluk silinmesi, camlar vs her türlü işi yapıyor. ama cam konusunda her zaman salon camını siliyor vakti kalırsa diğerlerini de siliyor. 130 tl veriyorum. ayda bir beni şartlıyor, o da yetiyor zaten. 3te bitirip çıkabilir sizinki sorun değil ama eli pratik mi? yoksa şişiriyor mu?
Güzel temizliyor yaptığı yerleri ama heryeri yapmıyor bunu anladim burada hiç dolap içi temizlemedi mesela.
Balkon korkuluklarini hiç silmez.
Yatağı ben söylersem çeker altını siler süpürur burdaki bayanlarin anlatmalariyla gördüm ki az is yapıyor. O yuzden de erken bitiyor.
Memnunum sanıyordum kafam karıştı.
Eve bi girer herseyi makinaya atar paspas yolluk ne bulursa yıkar o varken evde temizlik havası var ben yaparken yok.
Hiç duvar silmedi bugüne kadar
Evimde hiç tül yok hepsi zebra onlarida silmek
Ne bileyim galiba temiz oldu saniyorum ama olmuyor

[/OUOTE]45953082, member: 30249"]Bize haftada 2 defa geliyor kendi bildiğine çalışıyor,ben hiç karışmıyorum.
Sizin kadar ara verirsem hem işleri yetiştiremez hem de evimiz temizlenmez ki...
Neden temizlenmesinki. Konu sahibi genel temizliği kendi yapıyorsa detayli temizliğide kadına yaptirirsa gayette temiz olur[/QUOTE]
Ben iki günde bir ev silip süpürüyorum.
Haftada bir ütü yapıyorum
Banyoyu her gün temizliyorum ama yikamiyorum.
Mutfağı temizleniyorum pek işte yani pişen en yerleri temizliyorum dolapları indirmiyorum
Gardropu yazıklar kisliklar çıkarken temizliyorum
Kapıları aklıma estiginde siliyorum tozu da supurge açtığım gün alıyorum
Yolluklaru falan her pazartesi makinaya atıyorum yikiyorum.
Bunlar benim yaptıklarım ama artık yapamıyorum :(

Bana haftada 1 yarımgüngelen yardımcı saat 13 te başlıyor kacta biterse ozaman gidiyor 6-7 . 70 Tl ve oğluna kitap,oyuncak vs veriyorum. Hiç mola vermeden caykahve içmeden çalışıyor,( 3+1 evim )amaa onun annesi öldüğünde gelen kadın 13 te başlayıp 17 de gitmişti ve 5-6 kere sigara cay molası vermişti. Kesinlikle çok fark vardı yaptıkları işte.
Nekadar elihızlı olsada tamgün 3 te bitmez, başka birini almanızı öneririm.

Önce salona giriyor, balkonu yıkıyor demirleri siliyor, ardından halıları süpürüp balkona atıyor, koltuklar altları falan süpürülüp siliniyor, koltuk minderleri kirliyse sökülüp yıkanıyor değilse siliniyor, perdeler yıkanıyor, storlar siliniyor, camlar silinip toz alınıyor, sonra salon yerleştiriliyor halılar siliniyor. Avizeler ve kapı silinip kapıyı kapatıp çıkıyor. Her oda için bu rutini uyguluyor. Yatak odasında bir de nevresim değiştiriyor, giyinme odasında dolapların içini siliyor.

Sonra mutfağa geçiyor buzdolabı bulaşık mak. çekiliyor arkaları temizleniyor, mutfak dolapları içten dıştan siliniyor, fırın temizleniyor, duvarlar siliniyor( mutfakta sigara içiyoruz) tezgah falan zaten rutin.

Sonra banyoya geçiyor, tavandan duvarlara kadar her yeri yıkıyor kuruluyor. Küveti porçözle temizliyor. Dolapların içini temizleyip düzenliyor.

Kaç günde bir geliyor? Birde ne kadar alıyor?
Benim eski abla da böyleydi. Ama şimdiki her defasında kendimi kazıklanmış hissettiriyor.

Kaç günde bir geliyor? Birde ne kadar alıyor?
Benim eski abla da böyleydi. Ama şimdiki her defasında kendimi kazıklanmış hissettiriyor.

Bu ekstra bişey, senede iki ya da üç kez iki kişi gelirler böyle 120 lira verdim en son.

Normalde her hafta geliyor yarım gün, aylık 200 lira veriyorum.

İmkansız ama benim evimde iki kiler bi soyunma odasına falan yok tül yok.
Sizinki supergirl Benimkinin yanında . Ne tarafta oturuyorsunuz yakinda belki bende Sizinkini deneyebilirim

İmkansız ama benim evimde iki kiler bi soyunma odasına falan yok tül yok.
Sizinki supergirl Benimkinin yanında . Ne tarafta oturuyorsunuz yakinda belki bende Sizinkini deneyebilirim

İzmirdeyiz biz ;)
Aynen süper ötesi hatun.

İzmir'de nerdesin, benim kadin Gumuldur'e tasinacakmis artik gelemeyebilirim diyor, yeni birini dusunmeliyim
Karşıyaka. Abla yeşilyurtta yanılmıyorsam o tarafları pek bilmiyorum.
Bugün çok soran oldu benim hatunu. Bildiğim kadarıyla dolu ama..

Merhaba hanimlar,
Ara sıra evime temizlik için yardıma kadın geliyor 2-3 ayda bir sık değil.
9 da başlıyor 3 de bitiriyor ama oyalaniyoruz hep yemek çay kahve sigara molasi
Bari bu sefer yarım gün cagirayim dedim.
Evim 2+1 çok büyük değil
12. Kattayim camlarimda pek kirlenmiyor en son yılbaşından sonra sildi.
Ne iş yaptirmaliyim acaba bilemedim.
Kaçta gidicek onu da sormadım
Banyoyu dip bucak temizletecegim o kesin.
Ütü yapmasını isteyebilir miyim?
75 tl dedi 65 tl ye anlaştık
Ben istediğim de yapar işleri ama bilmedigim icin haddimden fazlada yüklenmek istemem.
Yarım güne gelenlere siz nasıl bir temizlik planı cikariyorsunuz?
Canım bende alıyorum arada benim camlarim çok ve yüksek önce camlardan başlıyor ama bende onunla yapıyorum duramam çünkü sabah 8 9 gibi bi başlıyoruz 5te bitmiş oluyor bende 70 80 fln veriyorum bide tanıdık olduğu için aslında yaptığı ise göre veriyorum

Canım bende alıyorum arada benim camlarim çok ve yüksek önce camlardan başlıyor ama bende onunla yapıyorum duramam çünkü sabah 8 9 gibi bi başlıyoruz 5te bitmiş oluyor bende 70 80 fln veriyorum bide tanıdık olduğu için aslında yaptığı ise göre veriyorum

Az veriyormussun ne işler yapıyor

Back
X