• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik planı nasıl olmalı?

Bana yarım gün gelen yardımcı tüm evi süpürüp siliyor banyoyu temizliyor her hafta bir cam siliyor balkon yıkıyor hatta bazen dolap içi katlıyor bazen ayakkabı dolabını siliyor vs vs

Ama her hafta geliyor karışmıyorum evden çıkıyorum gelince toplanmış pijamalar vs katlanmış oluyor

Ütü yok genelde çamaşır bulaşık da bırakmıyorum ama çok oyuncak var bizde onları toplamak da zor

Geçen sene iki kişiye geliyordu 7,5 da gelip 5,5 6 gibi gidiyordu iş bitince arada öğlen yemek çat kahve

Şimdi bana 8.30 gibi geliyor bitince gidiyor ne zaman gidiyor bilemiyorum çayını vs demleyip içiyor hatta yorulunca oturup dinleniyorum nasılsa bitince gideceğim acelem yok diyor

55 tl alıyor her hafta geliyor ama
O kadar is icin 55 tl çok az değil mi yav :KK57:

Hep bana böylesi denk geliyor demek ne bileyim :KK43:
İlk başta saat sordum 9 da başlarım kaçta biterse demişti bende o yüzden neden erken gidiyorsun demiyorum

bence isi sisiriyor.
cay-sigara ne demek?
saat basina para alinan bir iste sigara molasi veremezsin.
yanlis anlama olmasin ama yardimci kadinlarda zaman zaman suistimal olabiliyor. soyle orneklendireyim; kuzenimin yardimcisi her gun gidiyor hafta ici. bir gun annem kuzenimde, cocugu hastaydi kula gidememisti. onunla oynayacakti.

annem diyor ki, kuzenim gitmis, bizim hanim seda sayan'i acmis cayi ile salona kurulmus.

oyle bir dunya yok!

ne is yapiyorsan yap, hakkiyla yap.

Ben temizlikci felan aliskin degilim etrafimda, baskasinin temizligini begenmem zaten.
Simdilik bekarim ama temizlik takintim cok.
Ilerde nasip olup evlenirsem kendim yapma taraftariyim tum evi.

bende düşündüğüm için tüm sayfaları okudum ama ne kadar ilginç, arkadaş ne sormuş ne cevap vermiş bazıları :) yok ben kendim yaparım aman kimselere yaptırmam :) ee ne yapalım yani soru bu mu :) bunu yazmak için online oldum resmen :)

2 haftada bir çağırıyorum ben de. sabah 8de gelir 13.30 da gider. yaklaşık 5.5. saat. ve yarım gün parası 55 tl veriyorum.

ben her gelişinde bir odaya odaklanmasını diğer yerleri standart yapmasını isterim. mesela oturma odasını yaptı bu hafta. balkonu yıkadı ve camını sildi. koltukları sildi. mobilyaları çekip altlarını temizledi.

duşakabin ve mutfak dolapların iyice silinmesi olmazsa olmazlarım.

bende düşündüğüm için tüm sayfaları okudum ama ne kadar ilginç, arkadaş ne sormuş ne cevap vermiş bazıları :) yok ben kendim yaparım aman kimselere yaptırmam :) ee ne yapalım yani soru bu mu :) bunu yazmak için online oldum resmen :)
valla bence de. mesele kendimizin yapıp yapmamsı değil ki. yapamıyorum vaktim olmuyor, yoruluyorum, üstüne bi de 2 tane çocuk.:KK45::KK45:
bazen kendim yapsam diyorum sonra aman n... abla da para kazansın ne güzel işte diye bırakıyorum:KK49:

O kadar is icin 55 tl çok az değil mi yav :KK57:

Yarım gün genelde böyle hatta o 50 istedi belki diğerlerine öyledir ben 55 verdim

Üçüncü yılı bizde geçen yıl full çalışıp aylık 3000 tl kazanıyordu

Bu işlerin hepsini aynı anda yapmıyor bazen onu bazen bunu tabii senin ev deyince aklında canlanan ile benimki de farklı olabilir

Salonda iki tane koltuk bir masa bir büyük iki küçük sehpa küçük bir tv dolabı ile çekmeceli oyuncak dolabı var halı vs yok

Toz al süpürgeye Çek yeri sil ve çık camlar Fransız ama onları da her ay siliyor çabucak üstünden

Yatak odasında da dolap şifonyer yatak iki de koltuk var çocuk odası da bir dolap bir şifonyer yatak

Çalışma odasında masa duvarboyu kitaplık bir de koltuk

Biblo ıvır zıvır toz alınacak bir şey yok halı vs de yok kaldır süpür sil yapılacak

Hatta tuvalet bile yok ayrı o da banyoya dahil

En büyük sorun oyuncak onların da bir kısmını akşamdan topluyorum

Ay o da ilginçmiş benimki de ilginç

Perşembe temizlik yaptı öbür hafta Çarşamba, yarın sabah erken gelme istersen demeye aradım dün bebeğim oldu gelemem dedi

Ne bebeği nasıl vs kadın hamile imiş ben şokkkkk benim evi Perşembe temizleyip salı doğurmuş benim daha hamilelikten haberim yok

Bebeği 40 günlükten kocasına bırakıp işe başladı bu sene yarım gün çalışıyor geçen sene iki kişiye gidiyordu günde pazarları bile dolu

Aldığı parayı hak ediyor da güle güle harcasın

Bu arada kocası bebeğe bakıyor deyince hayırsız bir adam canlanmasın gözünüzde vardiyalı çalışıyor ya 16-24 ya da 24-08 vardiyasında

İşe gidiyor gelip bebek ve 6 yaşındaki diğer çocuğa bakıyor
kadinin hicmi suratina bakmadin hicmi hamile oldugunu anlamadin pess

Benim de dikkatimi herkesin verdiği cuzi ücretler çekti. :KK57:
55-60 TL ne ya? Bizim burda kadınlar keselerinin ağızlarını 100 tl den açıyorlar.Şok oldum.Ben 2 haftada bir kadın alıyorum, dip köşe sabah 9 akşamda gelip 5te falan çıkıyormuş işine göre.pazarlıklar 100 tl ye zor indiriyorum. iyimiş vallahi..

benim de bu konuda kafam karışık.bana gelen,apartman görevlisinin eşi.ayıp olur diye başkasını da çağıramıyorum.
ama,yarım iş,tam para.sizin de fikirlerinizi almak isterim.

şöyle ki;dün çağırdım.öğleden sonra geldi ,2' de.yanında bir arkadaşını getirmiş.5.5 ta gittiler.halı, koltuk,kapı silmemişler.
cam silinmiş.yerler elle silinmiş.toz alınmış.yerlerde halı da yoktu.yıkamaya verilmişti.süpürge yapılmış.tam gün parası 120 tl.verdim.

aslında işinden memnun değilim ama,apartman komşum olması ve evi gönül rahatlığıyla ona, bırakıp gitme durumu beni bağlıyor.aylık düzenli almaya (hafta da bir gün)600 istiyor. normal mi acaba,merak ediyorum

benim de bu konuda kafam karışık.bana gelen,apartman görevlisinin eşi.ayıp olur diye başkasını da çağıramıyorum.

şöyle ki;dün çağırdım.öğleden sonra geldi ,2' de.yanında bir arkadaşını getirmiş.5.5 ta gittiler.halı, koltuk,kapı silmemişler.
cam silinmiş.yerler elle silinmiş.toz alınmış.yerlerde halı da yoktu.yıkamaya verilmişti.süpürge yapılmış.tam gün parası 120 tl.verdim.

aslında işinden memnun değilim ama,apartman komşum olması ve evi gönül rahatlığıyla ona, bırakıp gitme durumu beni bağlıyor.aylık düzenli almaya (hafta da bir gün)600 istiyor. normal mi acaba,merak ediyorum

Çok istiyor cnm aylık enfazla 250 olur burda bir arkadaş 200 veriyor aylık

Mutfak dolapları buzdolabı fln silmemisler mi
Tum yorumları okumanı tavsiye ederim çok veriyorsun
Ben tüm evi toplama süpürme silme çamaşır Katlama nevresim değiştirme tuvalet yıkama buzdolabı içi temizliği tencere dolabı duzeltme 100 verdim

Gecende sadece ev toplama süpürme silme çamaşır Katlama 1 çarşaf değiştirme. Banyo yıkama cekmeceleri düzeltme makyaj malzemeleri düzeltme 50 verdim

Dipnot.mutfağı da toplamadan gidiyorum o toplar

kadinin hicmi suratina bakmadin hicmi hamile oldugunu anlamadin pess

Kimse anlamamış ki

Bir de kadın eve girdiği anda biz çıkıyoruz hani aynı ırtamda oturup konuşmuyoruz vs

Hatta birisi çok kilo almış bu sıra diye düşündüm diyor zira ilk çocuğu da tedavi işe olmuş kimse hamile iken çalışacağına ihtimal de vermemiş

Eşim de çok kızdı zaten ama kendi dediği zaten az kilo aldığı ki 86 kilo iken 90 ile doğuma gitmiş

Yukarıda benim yardımcımın yarım günde yaptıklarını yazdım bir bakın isterseniz ikincide de evi de tarif ettim ama boş benim ev

Yarım gün 55 her hafta düzenli geliyor

Sizde çocuk da yok bizde var o da önemli bir kirlilik unsuru

Yukarıda benim yardımcımın yarım günde yaptıklarını yazdım bir bakın isterseniz ikincide de evi de tarif ettim ama boş benim ev

Yarım gün 55 her hafta düzenli geliyor

Sizde çocuk da yok bizde var o da önemli bir kirlilik unsuru

sizin iyiymiş.benim evde kimse yok.2+1,ev.tek sorun camlarımın demirli olması.(silmesi zor oluyor haliyle)yarım gün 60-70 e razıyım aslında,evde fazla kirlenmemiş olur. bakalım bir daha görüşeceğim.

Benim de dikkatimi herkesin verdiği cuzi ücretler çekti. :KK57:
55-60 TL ne ya? Bizim burda kadınlar keselerinin ağızlarını 100 tl den açıyorlar.Şok oldum.Ben 2 haftada bir kadın alıyorum, dip köşe sabah 9 akşamda gelip 5te falan çıkıyormuş işine göre.pazarlıklar 100 tl ye zor indiriyorum. iyimiş vallahi..

Benimki yarım gün ve her hafta

Geçen sene iki ev temizliyordu bir günde

Bu sene bebek var tek ev temizliyor yarım günde gidiyor 55 tl ye

sizin iyiymiş.benim evde kimse yok.2+1,ev.tek sorun camlarımın demirli olması.(silmesi zor oluyor haliyle)yarım gün 60-70 e razıyım aslında,evde fazla kirlenmemiş olur. bakalım bir daha görüşeceğim.

Bir de beklentiler farklı her hafta aynı camlar silinmiyor ayda bir denk geliyor ki bence o bile çok kışın sildirmiyorum

Arkadaş her hafta mutfak dolabı dışı sildirmiyorum bence o da gereksiz onun yerine ayın bir haftası buzdolabı içi siliyor daha iyi

Bir de hep o temizleyince alışıyor ona göre pratiklik kazanıyor

Çok istiyor cnm aylık enfazla 250 olur burda bir arkadaş 200 veriyor aylık

Mutfak dolapları buzdolabı fln silmemisler mi
Tum yorumları okumanı tavsiye ederim çok veriyorsun
Ben tüm evi toplama süpürme silme çamaşır Katlama nevresim değiştirme tuvalet yıkama buzdolabı içi temizliği tencere dolabı duzeltme 100 verdim

Gecende sadece ev toplama süpürme silme çamaşır Katlama 1 çarşaf değiştirme. Banyo yıkama cekmeceleri düzeltme makyaj malzemeleri düzeltme 50 verdim

Dipnot.mutfağı da toplamadan gidiyorum o toplar

yok canım nerde.mutfak dolapları dıştan siliniyor.içini ben birgün öncesinden siliyorum.buzdolabı falan da aynı.e banyo malum hergün elden geçtiği için,fazla kirlenmeye fırsat kalmıyor.fayansları silmekte yok.sadece lavabo ve klozet temizleniyor.çarşaf değiştirmek hak getire.çocukları okula gitmeden gelmiyor zaten.o gelene kadar,ben evimi toparlıyorum.bazı işleri yapıyorum.öğleden sonra o gelince,ben çıkıyorum.

yani az iş yapıyor, bunu anladım burada.

Bir de beklentiler farklı her hafta aynı camlar silinmiyor ayda bir denk geliyor ki bence o bile çok kışın sildirmiyorum

Arkadaş her hafta mutfak dolabı dışı sildirmiyorum bence o da gereksiz onun yerine ayın bir haftası buzdolabı içi siliyor daha iyi

Bir de hep o temizleyince alışıyor ona göre pratiklik kazanıyor

benimde camlar herhafta silinmiyor.ben zaten ayda bir alıyorum.camlar 2-3 ayda bir siliniyor.her hafta alırsam ,daha iyi oturacak işler sanırım ama,ayda 600 istiyor,o da bana çok geliyor.

Back
X