• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik planı nasıl olmalı?

Aslinda bende boyle bir düzen kurmak istiyorum
Sürekli geldiği için fiyati uygun sanırım
Baya da iş yapıyor demek ki . Ne güzel

Ben hiç iş yapmıyorum yere bir şey dökülmezse süpürge ya da bez elime almıyorum bence büyük rahatlık

Başka şeyden tasarruf ederim yardımcıdan etmem

sabah 8'De geliyor benim yardımcı bayan, öğleden sonra 2 gibi gidiyor, yerler süpürülüyor, mutlaka heryer siliniyor, lavabolar ve klozet cifleniyor hatta duşakabinde, dönüşümlü olarak her hafta bır odanın camı sılınıyor, balkonlar yıkanıyor, mutfak dolaplarının yüzeyini ben demememe ragmen siliyor saolsun, ve her defa 65 tl'ye anlaştık ama ben 70 veriyorum...

Kahvaltı yapmıyoruz
Bir kere kahve içiyor kesin öğlen yemek yiyor çay sürekli ocakta zaten sigarada 2 3 kere içiyor çayla
Camlar çok oyaliyorsun onu çok cam var büyük hepsi de
Eşyaları çekip temizlemiyor mesela ben dersem yatağı çekip temizliyor uz
Sonra oradan toz geliyor eve çünkü
Ben tam gün çağırdığımda neler yapıyor anlatayım.
Önce salona giriyor, balkonu yıkıyor demirleri siliyor, ardından halıları süpürüp balkona atıyor, koltuklar altları falan süpürülüp siliniyor, koltuk minderleri kirliyse sökülüp yıkanıyor değilse siliniyor, perdeler yıkanıyor, storlar siliniyor, camlar silinip toz alınıyor, sonra salon yerleştiriliyor halılar siliniyor. Avizeler ve kapı silinip kapıyı kapatıp çıkıyor. Her oda için bu rutini uyguluyor. Yatak odasında bir de nevresim değiştiriyor, giyinme odasında dolapların içini siliyor.

Sonra mutfağa geçiyor buzdolabı bulaşık mak. çekiliyor arkaları temizleniyor, mutfak dolapları içten dıştan siliniyor, fırın temizleniyor, duvarlar siliniyor( mutfakta sigara içiyoruz) tezgah falan zaten rutin.

Sonra banyoya geçiyor, tavandan duvarlara kadar her yeri yıkıyor kuruluyor. Küveti porçözle temizliyor. Dolapların içini temizleyip düzenliyor.

İki tane kilerim var, en son onlara giriyor, temizleyip düzenleyip çıkıyor.

Bunları yapıp saat üçte bitirmesi imkansız değil mi sence de?

Yarım gün sadece genel temizlik yaptırılır.

Ben tam gün çağırdığımda neler yapıyor anlatayım.
Önce salona giriyor, balkonu yıkıyor demirleri siliyor, ardından halıları süpürüp balkona atıyor, koltuklar altları falan süpürülüp siliniyor, koltuk minderleri kirliyse sökülüp yıkanıyor değilse siliniyor, perdeler yıkanıyor, storlar siliniyor, camlar silinip toz alınıyor, sonra salon yerleştiriliyor halılar siliniyor. Avizeler ve kapı silinip kapıyı kapatıp çıkıyor. Her oda için bu rutini uyguluyor. Yatak odasında bir de nevresim değiştiriyor, giyinme odasında dolapların içini siliyor.

Sonra mutfağa geçiyor buzdolabı bulaşık mak. çekiliyor arkaları temizleniyor, mutfak dolapları içten dıştan siliniyor, fırın temizleniyor, duvarlar siliniyor( mutfakta sigara içiyoruz) tezgah falan zaten rutin.

Sonra banyoya geçiyor, tavandan duvarlara kadar her yeri yıkıyor kuruluyor. Küveti porçözle temizliyor. Dolapların içini temizleyip düzenliyor.

İki tane kilerim var, en son onlara giriyor, temizleyip düzenleyip çıkıyor.

Bunları yapıp saat üçte bitirmesi imkansız değil mi sence de?
Ablaya maşallah. Nerde oturuyorsunuz yaa, yakınsa bana da gelse :oops:

Tam gun 9-5tir. Ben oyle aliyorum. 120tl. Yarim gun de 9-1 alirim. 60tl ama 70 veririm. Birkac cam (hepsi degil) yerler banyo mutfak. Oturma odasinin koltugunu sildiririm

Ablaya maşallah. Nerde oturuyorsunuz yaa, yakınsa bana da gelse :oops:

Valla her geldiğinde iyi ki çıktın karşıma diyorum hatuna. Bir de hoş hatun. Sabahın köründe saçlar fönlü full makyajlı geliyor. Giderken de makyajını yapıp gidiyor. İzmirdeyiz cicim.

Valla her geldiğinde iyi ki çıktın karşıma diyorum hatuna. Bir de hoş hatun. Sabahın köründe saçlar fönlü full makyajlı geliyor. Giderken de makyajını yapıp gidiyor. İzmirdeyiz cicim.

Ay o da ilginçmiş benimki de ilginç

Perşembe temizlik yaptı öbür hafta Çarşamba, yarın sabah erken gelme istersen demeye aradım dün bebeğim oldu gelemem dedi

Ne bebeği nasıl vs kadın hamile imiş ben şokkkkk benim evi Perşembe temizleyip salı doğurmuş benim daha hamilelikten haberim yok

Bebeği 40 günlükten kocasına bırakıp işe başladı bu sene yarım gün çalışıyor geçen sene iki kişiye gidiyordu günde pazarları bile dolu

Aldığı parayı hak ediyor da güle güle harcasın

Bu arada kocası bebeğe bakıyor deyince hayırsız bir adam canlanmasın gözünüzde vardiyalı çalışıyor ya 16-24 ya da 24-08 vardiyasında

İşe gidiyor gelip bebek ve 6 yaşındaki diğer çocuğa bakıyor

Ay o da ilginçmiş benimki de ilginç

Perşembe temizlik yaptı öbür hafta Çarşamba, yarın sabah erken gelme istersen demeye aradım dün bebeğim oldu gelemem dedi

Ne bebeği nasıl vs kadın hamile imiş ben şokkkkk benim evi Perşembe temizleyip salı doğurmuş benim daha hamilelikten haberim yok

Bebeği 40 günlükten kocasına bırakıp işe başladı bu sene yarım gün çalışıyor geçen sene iki kişiye gidiyordu günde pazarları bile dolu

Aldığı parayı hak ediyor da güle güle harcasın

Bu arada kocası bebeğe bakıyor deyince hayırsız bir adam canlanmasın gözünüzde vardiyalı çalışıyor ya 16-24 ya da 24-08 vardiyasında

İşe gidiyor gelip bebek ve 6 yaşındaki diğer çocuğa bakıyor

Bence bu hatunların hepsi ilginç ;)

Karnı burnunda nasıl temizlemiş ki kadın, yazık yaw.

Benimki de geçen sene düşüp kaburgaları kırdı iki ay krize girdim. Dört ayrı kadın çağırdım, beğenmedim. Kendim yapmaya çalıştım beceremedim, üşendim. Evi mok götürdü. Benim evde de pamukcuklar olabiliyormuş onu öğrendim. Çok şükür iyileşti de rutinimize döndük.

Bence bu hatunların hepsi ilginç :KK66:

Karnı burnunda nasıl temizlemiş ki kadın, yazık yaw.

Benimki de geçen sene düşüp kaburgaları kırdı iki ay krize girdim. Dört ayrı kadın çağırdım, beğenmedim. Kendim yapmaya çalıştım beceremedim, üşendim. Evi mok götürdü. Benim evde de pamukcuklar olabiliyormuş onu öğrendim. Çok şükür iyileşti de rutinimize döndük.

Işin en pis yani söylememişte çağırmayız diye

düşünsene evde başına bir şey geldiğini

diyormuş orda doğurursan ambulansı oraya çağırırım evler nasılsa yakın diye

Kilolu bir de şalvar giyiyor fark da etmemişîz hoş toplam 5 kilo almış zaten

Işin en pis yani söylememişte çağırmayız diye

düşünsene evde başına bir şey geldiğini

diyormuş orda doğurursan ambulansı oraya çağırırım evler nasılsa yakın diye

Kilolu bir de şalvar giyiyor fark da etmemişîz hoş toplam 5 kilo almış zaten

Hey maşallah. İyi ki sizin evdeyken falan bişey olmamış. Düşse kalsa ne yapacaktı acaba.

tek temizlik yapamam. illa yardımcı olması lazım. sevmiyorum temizliği onla mı uğraşıcam

9 da başlayıp 3 te biten temizliğe tam gün parası mı veriyordunuz?
8-5 tabi ki. 9-3 ancak yarım gün olur. yarım günde düzenli alan arkadaşlarım var, silme süpürme toz alma tuvalet banyo yapıyorlar yarım günde. yetişmediği zamanlar tuvalet kalıyormuş. tam günde camlar kapılar balkonlar avize dolap falan da dahil oluyor temizliğe.

Merhaba hanimlar,
Ara sıra evime temizlik için yardıma kadın geliyor 2-3 ayda bir sık değil.
9 da başlıyor 3 de bitiriyor ama oyalaniyoruz hep yemek çay kahve sigara molasi
Bari bu sefer yarım gün cagirayim dedim.
Evim 2+1 çok büyük değil
12. Kattayim camlarimda pek kirlenmiyor en son yılbaşından sonra sildi.
Ne iş yaptirmaliyim acaba bilemedim.
Kaçta gidicek onu da sormadım
Banyoyu dip bucak temizletecegim o kesin.
Ütü yapmasını isteyebilir miyim?
75 tl dedi 65 tl ye anlaştık
Ben istediğim de yapar işleri ama bilmedigim icin haddimden fazlada yüklenmek istemem.
Yarım güne gelenlere siz nasıl bir temizlik planı cikariyorsunuz?

Sürekli yardımcı almıyorum, temizliğimi kendim yaparım
3-4 ayda bir tam gün alıyorum, en son 120 lira verdim, sabah 7:30 da geldi akşam 6 da gitti, mutfak dolapları, kiler,banyo, camlar, kapılar detaylı temizleniyor, kadın gelmeden önce halıları yıkamaya veriyorum, temizlik sonrası seriliyor. Koltuk sildirmiyorum, koltuklarımı yazdan yaza yıkatıyorum, halı - koltuk türü eşyalarda silerek temizliği sevmiyorum. İki kişi olduğumuz ve çalıştığımız için çok fazla işim olmuyor bir de evim küçük sayılır. Yinede her hafta sonu rutin bir temizlik yapıyorum çok derine girmeden. 2-3 ayda bir yarım günde pek bir iş bitmez diye düşünüyorum

Sürekli yardımcı almıyorum, temizliğimi kendim yaparım
3-4 ayda bir tam gün alıyorum, en son 120 lira verdim, sabah 7:30 da geldi akşam 6 da gitti, mutfak dolapları, kiler,banyo, camlar, kapılar detaylı temizleniyor, kadın gelmeden önce halıları yıkamaya veriyorum, temizlik sonrası seriliyor. Koltuk sildirmiyorum, koltuklarımı yazdan yaza yıkatıyorum, halı - koltuk türü eşyalarda silerek temizliği sevmiyorum. İki kişi olduğumuz ve çalıştığımız için çok fazla işim olmuyor bir de evim küçük sayılır. Yinede her hafta sonu rutin bir temizlik yapıyorum çok derine girmeden. 2-3 ayda bir yarım günde pek bir iş bitmez diye düşünüyorum
Oh ne güzel vallaha sizin ko
Yok ben artık 15 de yarim gun alacağım da kafamda temizliği sekillendiremedim
Sizlere danistim

Yarım günde yapılacak iş miktarı bellidir. Bana haftada bir yarım gün geliyor abla. 9 gibi gelip 1.30-2.00 gibi gidiyor. Her hafta evin olağan temizliği yanında tek bir şeye odaklanıyor. Mesela bir hafta olağan temizlik+banyo bir hafta olağan temizlik+ camlar gibi.
Üç ayda bir yarım gün gelen kadın ne yapabilir ki? Hiç bişey yetişmez.

Ne kadar veriyorsunuz?

[/OUOTE]45953082, member: 30249"]Bize haftada 2 defa geliyor kendi bildiğine çalışıyor,ben hiç karışmıyorum.
Sizin kadar ara verirsem hem işleri yetiştiremez hem de evimiz temizlenmez ki...
[/QUOTE]
Neden temizlenmesinki. Konu sahibi genel temizliği kendi yapıyorsa detayli temizliğide kadına yaptirirsa gayette temiz olur

="damdan, post: 45953684, member: 370851"]Bana yarım gün gelen yardımcı tüm evi süpürüp siliyor banyoyu temizliyor her hafta bir cam siliyor balkon yıkıyor hatta bazen dolap içi katlıyor bazen ayakkabı dolabını siliyor vs vs

Ama her hafta geliyor karışmıyorum evden çıkıyorum gelince toplanmış pijamalar vs katlanmış oluyor

Ütü yok genelde çamaşır bulaşık da bırakmıyorum ama çok oyuncak var bizde onları toplamak da zor

Geçen sene iki kişiye geliyordu 7,5 da gelip 5,5 6 gibi gidiyordu iş bitince arada öğlen yemek çat kahve

Şimdi bana 8.30 gibi geliyor bitince gidiyor ne zaman gidiyor bilemiyorum çayını vs demleyip içiyor hatta yorulunca oturup
dinleniyorum nasılsa bitince gideceğim acelem yok diyor

55 tl alıyor her hafta geliyor ama
Cok iyimis ya. Bende böyle bir kadın bulsam alicam hemen. Fiyatta gayet uygun

Haftada bir gelen yardımcı ablam var, sabah 10 gibi gelir akşam 6buçuk gibi gider.
Ben hiçbir işine karışmam, kendi düzenini kurdu, düzenleyip temizliyor.
Her hafta genel temizlik, ütü yapar yerlerine yerleştirir, mutfak dolap kapaklarını, kullandığımız odaların camını siler.
Ayrıca kendine bir yer belirleyip dip bucak indirir.
Bir hafta gardropları, banyoları, mutfağı, ayakkabılığı, misafir odasını indirir ya da halı koltukları siler ve bana da söyler öncesinden şunu yapacağız diye.
Aklıma zaten benim yaptırılacak iş gelmiyor, kendi düzeni olduktan sonra eksik gördüğü yere yetişir.

Back
X