Temizlik hastalari anlatir misiniz

Ev işi yapmaktan, temizlik yapmaktan nefret ettiğim kadar hiçbişeyden nefret etmememişimdir şu hayatta.

Temizliğe harcanan zamanı hayatımdan çalınmış gibi hissediyorum.
Temizlik, ütü, çamaşır katlama,günlük rutin olarak yapılan ev işleri hatta yemek vs yapmam gerektiği zaman psikolojim bozuluyo resmen.Hiç ama hiç sevmiyorum ev işini. Fıldır fıldır ev işi yapan kadınlara şaşırıyorum nasıl yapıyorlar bu şevki nerden buluyolar diye.

Örneğin annem sabah bi kalkar akşama kadar oturmaz, kendine iş yaratır. Çekmece düzenler, durduk yere mutfakta eşyaların yerini değiştirir, koltukların sandığında ne var ne yok bakar düzenler,hergün makine açar süpürür, vileda elinden düşmez, balkon yıkar, iki üç çeşit yemek yapar.
Ben temizlik yaptığım gün asla yemek yapmam. Hele ki izin günlerimde temizlik yapmak sinirimi çok bozuyo, dinlenme günümde temizlik yapmak acaip zoruma gidiyo,çoğu zaman yapmıyorum zaten. Evi b..götürüne kadar yapmam genellikle. Ya da çok sıkıştığım yerde yardımcı kadın çağırırım eve o halleder herşeyi.

Yani ev işi yapmak benim kimyamda yok :KK45:

Yok uykum gelmedi daha 3 3 _30 gibi uyuyorum bu aralar ben ..
Öğlen kalkarim ben canim 11,12 önce bir guzel kahvemi icerim ,kahvalti etmem
Evi bir guzel süpürürüm heryeri,süpürgenin ucunu cikariririm borusunu,fırçalı ucu elektrik supurgesinin koltuklari supururum kirlentleri süpürürüm,mobilyanin tozunu cekerim bazen tüy oluyor (evde kopegim var)
Sonra toz alirim (sirke,ahsap temizleyici) 1 saat sürüyor ..
Aynalari gazeteyle silerim.
Yerleri silerim 3 4 damla camasir suyu,sirke ve yuzey temizleyici
Bir de benim yerlerim granit krem sildikten sonra cekpasin ucuna havlu takar kurularim (yoksa su izi oluyor)
Kovayi dökerim tuvalete sifonu cekerim
Her odaya ayri 1 kova su kullanırım
Mutfak,oturma odasi,yatak odasi,antre,banyo toplam 5 kova su :KK70:
Sonra sungerim var 2 tane biri lavabo icin biri tuvalet (bulasik sungeri
Bir guzel domestosu dökerim tuvalete icine vs süngerle Ovalarim suyunu sıkarım bir daha ovalarim suyunu sıkarım bir daha ovalarim taki köpüğü gidene kadar..
Sonra peceteyle kurularim kapagini kapatirim
Lavaboyu ciflerim bazen cif degilde sirkelim diye bir madde var onla yapiyorum
En sonda bezle lavaboyu kurularim su izi hic sevmem
Dusakabini silerim sonra
Muslugu sifonu kapi kollarini cop kutusunu hepsini elden geciririm
Çöp varsa atarım hemen
Çöpün dibine bu arada koku olmasin diye karbonat dokerim bi tutam kokulu cop poseti kullanirim
Kapıları mutlaka silerim arap sabunuyla sivi arap sabunu
Camlari distan silerim ama suan kış yagmur yagmadigi ani beklerim :)))
Balkonu yikamam esime yikatirim üşütmemek icin
Tezgahi temizlerim,ocagi temizlerim
Ocaga fis fis fis ne bulduysam mutfak temizleyici,yag cozucu amvay,ya da sirkelim o anki ruh halime bagli sungerle bastiririm
Bastırırım oooo sanki cok saglamim bir de boynumda fıtık var :)
Mutfak dolaplarim parlak dışını camsil ve yuzey temizleyici karistirip silerim
Bazen sadece cam sil
Koltuklari bazen 10 gunde bir bazen haftada bir esime sildiririm ben silince kolum ağrıyor
Onada kircoz diye bir madde var onla silerim hemen kuruyor kumasi tay tuyu
Benim oturma odam salonum ayri
Salonda aylardir oturmuyoruz ancaaa bi misafir gelecekte oturcaz annem fakan gelince oda oturma odasinda oturuyor salonu 15 gunde bir falan yaparım cok dokunmam oraya pislenmiyor çünkü .. kapisi kapali
Halilarimi makinada yikarim kaymaz taban ince yolluklarim var
Mutfak dahil
Yatak odam ve oturma odamdakiler yikamaya gonderiliyoe zaten
Portmantoyu es gecmem evin giris kapisini es gecmem
Haftada 2 toz alirim
1 kez yerleri silerim . Hergun mutlaka evi supururum evi hergun supurunce sildiğimde pislik cikmiyor suya bakiyoeum kirli bile degil yani...
Tabi yazin boyle olmaz suan cam kapi kapali :KK70:
Buzdolabinin dışını falan silerim iz gordukce hic hoslanmam çünkü
Hergun camasir yikarim yikamadigim gün yok neredeyse havlularimi yastik kiliflarimi ic camasirlarimi esimin gomleklerini ütülerim
Sonra da aaaah kolum diye zirlarim:deli:
Ama evim dağınık degil bisey yendi ictiyse hemen makinaya dizerim bi cop varsa hemen cope atarim esim bazen kiyafetini ne alakaysa oturma odasinda cikariyor (bu da yeni cikti) arkasini toplarim
Esimin tesbihi,kablolari,powerbanki bilmemneleri çekmecesine koyarim esimin calisma masasi var en sinir oldugum yer orasi:deli:
Elimi yıkandığimda su damlayinca lavabo kenarlarina huylanirim hemen.peceteyle kurularim tuvalet kagidiyla
Yerlerde kil tüy olabiliyor bazen ama bu mevsimde cok degil evde köpegim var yazin daha cok döküyor :deli:
Camasir selem hep boştur
Ev isi hepi topu 2 saat suruyor evik 3 artı 1 ama avantajim salonu kullanmamam ebeveny banyosu kullanilmiyor orada yikanan çamaşırları koyuyorum ütüleyene kadar bekliyor
Hepi topu 1 tuvalet banyo kullaniliyor isim kolay bitiyor ancak yerleri silme derdi beni kahrediyor evin parkeyse isin daha rahat:deli: sen sor ben yanitlarim benim temizlik duzenim bu sekilde canim
Sabah uyanir uyanmaz yatagimi toplarim geceden corabimi cikarmis olurum onu hemen seleye atarim odaya bakarim su bardagi varsa basucunda komidinde onu mutfaga hemen götürürüm esim gece su iciyor bazen de beni uyuutup kendi uyanik kaliyor
Yatak odasinda asayisi sagladiktan sonra oturma odasina gecip kahvemi icippp islere koyulueum zaten duzenli temizlik yapilinca ev cok kirlenmiyor da..
Benim evim böyle temizlense, kapıyı kitler çıkarım daha da yaşayamam kirlenecek diye.
Ki günlük rutinmiş!
Bacım ne yaptın sen, haftada 4 gün kadınım geliyor ve neredeyse çoğunu yapmıyor tüm hafta toplamında.
Şuan ev rezalet hem pislik hem dağınıklık bakımından, yardımcı gitti 2 haftadır.
Yarın yeni biri gelecek, ben haldur huldur bu saatte iş yapıyorum ki, evin kabası bitsin detaylı bir şeyler yapabilsin ve görüp de kaçmasın diye.:mad:

Yok uykum gelmedi daha 3 3 _30 gibi uyuyorum bu aralar ben ..
Öğlen kalkarim ben canim 11,12 önce bir guzel kahvemi icerim ,kahvalti etmem
Evi bir guzel süpürürüm heryeri,süpürgenin ucunu cikariririm borusunu,fırçalı ucu elektrik supurgesinin koltuklari supururum kirlentleri süpürürüm,mobilyanin tozunu cekerim bazen tüy oluyor (evde kopegim var)
Sonra toz alirim (sirke,ahsap temizleyici) 1 saat sürüyor ..
Aynalari gazeteyle silerim.
Yerleri silerim 3 4 damla camasir suyu,sirke ve yuzey temizleyici
Bir de benim yerlerim granit krem sildikten sonra cekpasin ucuna havlu takar kurularim (yoksa su izi oluyor)
Kovayi dökerim tuvalete sifonu cekerim
Her odaya ayri 1 kova su kullanırım
Mutfak,oturma odasi,yatak odasi,antre,banyo toplam 5 kova su :KK70:
Sonra sungerim var 2 tane biri lavabo icin biri tuvalet (bulasik sungeri
Bir guzel domestosu dökerim tuvalete icine vs süngerle Ovalarim suyunu sıkarım bir daha ovalarim suyunu sıkarım bir daha ovalarim taki köpüğü gidene kadar..
Sonra peceteyle kurularim kapagini kapatirim
Lavaboyu ciflerim bazen cif degilde sirkelim diye bir madde var onla yapiyorum
En sonda bezle lavaboyu kurularim su izi hic sevmem
Dusakabini silerim sonra
Muslugu sifonu kapi kollarini cop kutusunu hepsini elden geciririm
Çöp varsa atarım hemen
Çöpün dibine bu arada koku olmasin diye karbonat dokerim bi tutam kokulu cop poseti kullanirim
Kapıları mutlaka silerim arap sabunuyla sivi arap sabunu
Camlari distan silerim ama suan kış yagmur yagmadigi ani beklerim :)))
Balkonu yikamam esime yikatirim üşütmemek icin
Tezgahi temizlerim,ocagi temizlerim
Ocaga fis fis fis ne bulduysam mutfak temizleyici,yag cozucu amvay,ya da sirkelim o anki ruh halime bagli sungerle bastiririm
Bastırırım oooo sanki cok saglamim bir de boynumda fıtık var :)
Mutfak dolaplarim parlak dışını camsil ve yuzey temizleyici karistirip silerim
Bazen sadece cam sil
Koltuklari bazen 10 gunde bir bazen haftada bir esime sildiririm ben silince kolum ağrıyor
Onada kircoz diye bir madde var onla silerim hemen kuruyor kumasi tay tuyu
Benim oturma odam salonum ayri
Salonda aylardir oturmuyoruz ancaaa bi misafir gelecekte oturcaz annem fakan gelince oda oturma odasinda oturuyor salonu 15 gunde bir falan yaparım cok dokunmam oraya pislenmiyor çünkü .. kapisi kapali
Halilarimi makinada yikarim kaymaz taban ince yolluklarim var
Mutfak dahil
Yatak odam ve oturma odamdakiler yikamaya gonderiliyoe zaten
Portmantoyu es gecmem evin giris kapisini es gecmem
Haftada 2 toz alirim
1 kez yerleri silerim . Hergun mutlaka evi supururum evi hergun supurunce sildiğimde pislik cikmiyor suya bakiyoeum kirli bile degil yani...
Tabi yazin boyle olmaz suan cam kapi kapali :KK70:
Buzdolabinin dışını falan silerim iz gordukce hic hoslanmam çünkü
Hergun camasir yikarim yikamadigim gün yok neredeyse havlularimi yastik kiliflarimi ic camasirlarimi esimin gomleklerini ütülerim
Sonra da aaaah kolum diye zirlarim:deli:
Ama evim dağınık degil bisey yendi ictiyse hemen makinaya dizerim bi cop varsa hemen cope atarim esim bazen kiyafetini ne alakaysa oturma odasinda cikariyor (bu da yeni cikti) arkasini toplarim
Esimin tesbihi,kablolari,powerbanki bilmemneleri çekmecesine koyarim esimin calisma masasi var en sinir oldugum yer orasi:deli:
Elimi yıkandığimda su damlayinca lavabo kenarlarina huylanirim hemen.peceteyle kurularim tuvalet kagidiyla
Yerlerde kil tüy olabiliyor bazen ama bu mevsimde cok degil evde köpegim var yazin daha cok döküyor :deli:
Camasir selem hep boştur
Ev isi hepi topu 2 saat suruyor evik 3 artı 1 ama avantajim salonu kullanmamam ebeveny banyosu kullanilmiyor orada yikanan çamaşırları koyuyorum ütüleyene kadar bekliyor
Hepi topu 1 tuvalet banyo kullaniliyor isim kolay bitiyor ancak yerleri silme derdi beni kahrediyor evin parkeyse isin daha rahat:deli: sen sor ben yanitlarim benim temizlik duzenim bu sekilde canim
Sabah uyanir uyanmaz yatagimi toplarim geceden corabimi cikarmis olurum onu hemen seleye atarim odaya bakarim su bardagi varsa basucunda komidinde onu mutfaga hemen götürürüm esim gece su iciyor bazen de beni uyuutup kendi uyanik kaliyor
Yatak odasinda asayisi sagladiktan sonra oturma odasina gecip kahvemi icippp islere koyulueum zaten duzenli temizlik yapilinca ev cok kirlenmiyor da..

Okurken yoruldum vallahi psikolojim bozuldu :KK53:
Evlenmeden önce hiç temizlik yapmazdım annem hallederdi o işleri, evlendim ve evimde canım isterse üstten temizlik yapıyorum. Hiç paralamadım kendimi.
Düşündüm de herhalde hayatımın toplamında yapamam sizin yaptığınız temizliği ve siz 1 güne sığdırıyosunuz helal olsun vallahiii.
Canım iş yapmak istemiyo ama yapmam lazım diye ağladığımı bilirim ben, sizdeki şevke şapka çıkartıyorum :KK9:

Aynen bende uyuyorum keşke uyutmasa ama uyuyoruz gerçek bu
Işte benim merakım tam da bu nedir bu sizi rahatsıZ eden dürtü bizde neden yok
Bence bu çocukluktan falan gelen bir takıntı
Mesela şu an tatildeyim vaktim de var ama yapamıyorum ya da bir iş yapsam diğeri kalıyor
Vaktimi boşa harcıyorum

Benim evim böyle temizlense, kapıyı kitler çıkarım daha da yaşayamam kirlenecek diye.
Ki günlük rutinmiş!
Bacım ne yaptın sen, haftada 4 gün kadınım geliyor ve neredeyse çoğunu yapmıyor tüm hafta toplamında.
Şuan ev rezalet hem pislik hem dağınıklık bakımından, yardımcı gitti 2 haftadır.
Yarın yeni biri gelecek, ben haldur huldur bu saatte iş yapıyorum ki, evin kabası bitsin detaylı bir şeyler yapabilsin ve görüp de kaçmasın diye.:mad:
Hahahahahahhaaha kapıyı kitler çıkar mısın:D
Geldi mi kadın?
Nasil yapıyor temizlik
Merak ettim :))
Valla sekerim napim,evi 2 gun süpürmezsem yerde tüyler (köpeğin)halının tüyleri vs oluyor
O haftada 4 gun gelen,cok ayıp ediyormus ama nasil yapmaz haftanin 1 gunu mutfak camını siler,oteki gunu atiyorum yatak odasi salon camını ve mutfak dolapları haftada 4 gun evin cillop gibi olmasi lazim yarim gun geliyordu dimi
Neyse bugünkü nasil yapiyor merak ettim:)

Okurken yoruldum vallahi psikolojim bozuldu :KK53:
Evlenmeden önce hiç temizlik yapmazdım annem hallederdi o işleri, evlendim ve evimde canım isterse üstten temizlik yapıyorum. Hiç paralamadım kendimi.
Düşündüm de herhalde hayatımın toplamında yapamam sizin yaptığınız temizliği ve siz 1 güne sığdırıyosunuz helal olsun vallahiii.
Canım iş yapmak istemiyo ama yapmam lazım diye ağladığımı bilirim ben, sizdeki şevke şapka çıkartıyorum :KK9:
Heheheheheh merhaba canım
Bende bekarken yapmazdim ama ,iste nevresimimi gecirirdim,annem yıkardı camasirlari kendi odamin tozunu alırdım,esyalarimi katlardim falan yemek temizlik anneme aitti ama bazen benimde yaptigim olurdu cam silerdim :)
Benim annemde, cok yaptirmak istemezdi laf soylerdi falan..
Yeni mi evlisiniz?
Insanin bazen hali olmuyor gercekten yapmaya
Ben salı günü toz almıştım
Bugun uyandim,kuafore gittim bi ablaya ugradim kahve ictik (esnaf bi abla)
Sonra eve geldim 5 te tuttum yine toz aldım :D
Birazdan yemek yicez ve yerleri supurcem
Oysa dun yerleri süpürmüş silmistim
Ya insanin yaptikca yapasi geliyor sanki
Ama aglama canim yaa neden ağlıyorsun yapmam gereek diye ev cok mu dandini dastana oluyor oyle bir anda mi geriliyorsun

Heheheheheh merhaba canım
Bende bekarken yapmazdim ama ,iste nevresimimi gecirirdim,annem yıkardı camasirlari kendi odamin tozunu alırdım,esyalarimi katlardim falan yemek temizlik anneme aitti ama bazen benimde yaptigim olurdu cam silerdim :)
Benim annemde, cok yaptirmak istemezdi laf soylerdi falan..
Yeni mi evlisiniz?
Insanin bazen hali olmuyor gercekten yapmaya
Ben salı günü toz almıştım
Bugun uyandim,kuafore gittim bi ablaya ugradim kahve ictik (esnaf bi abla)
Sonra eve geldim 5 te tuttum yine toz aldım :KK70:
Birazdan yemek yicez ve yerleri supurcem
Oysa dun yerleri süpürmüş silmistim
Ya insanin yaptikca yapasi geliyor sanki
Ama aglama canim yaa neden ağlıyorsun yapmam gereek diye ev cok mu dandini dastana oluyor oyle bir anda mi geriliyorsun
6 yıllık evliyim hala ev işi yapmayı sevemedim,hiç ama hiç içimden gelmiyo temizlik bilmemne.. Ve evet evim dandini dasdana oluyo hep. Üst üste gelince de çığlık atasım geliyo :confused:

6 yıllık evliyim hala ev işi yapmayı sevemedim,hiç ama hiç içimden gelmiyo temizlik bilmemne.. Ve evet evim dandini dasdana oluyo hep. Üst üste gelince de çığlık atasım geliyo :confused:
Aslinda işin puf noktasi evi duzenli tutmak o zaman moral bozukluguda olmaz hani bakarsın tv unitesinde toz vardir ama bi bakarsin tv unitesinin uzeri de kulluk bardak sigara pakedi makas pislik vardir 2si birbirinden farkli :)

Aslinda işin puf noktasi evi duzenli tutmak o zaman moral bozukluguda olmaz hani bakarsın tv unitesinde toz vardir ama bi bakarsin tv unitesinin uzeri de kulluk bardak sigara pakedi makas pislik vardir 2si birbirinden farkli :)
Aynen öylee.. Bende dağınıklık da hat safhada:KK45:

Kızlar ben calistigimdan biraz evime zaman kalmıyor ve de 1 gün iznimde bu işleri yetistirmeye çalışıyorum isden geldiğimde ise de evin günlük rutinini yapmaya çabalıyorum ama yine de yetmiyor işte
Bir de silsem aynı yer akşama gene toz evimi de güzel havalandiriyorum ndn bu toz fazla acaba

Bir de merak ettigim temizlik ürünleriniz nelerdir paylaşır misiniz

korniş temizliği yapıyor musun?neyle temizliyorsun kornişleri ilk defa temizlicem bende

korniş temizliği yapıyor musun?neyle temizliyorsun kornişleri ilk defa temizlicem bende
Kornisi arap sabunu (sıvı) ya da yuzey temizleyici ile temizleyebilirsin toz çoksa ustunden bi elektrik supurgesinin borusunu tut asagidan biri de elektrik supurgesini tutsun

Kornisi arap sabunu (sıvı) ya da yuzey temizleyici ile temizleyebilirsin toz çoksa ustunden bi elektrik supurgesinin borusunu tut asagidan biri de elektrik supurgesini tutsun
fırçayla daha kolay olur ama duvara sıcrarsa sıkıntı olur degil mi bezle mi sileyim?

fırçayla daha kolay olur ama duvara sıcrarsa sıkıntı olur degil mi bezle mi sileyim?
Bence bezle sil firca sicratir bide kornisin durmunu bilemiyorum bezi simsiyah yapma ihtimali var gardiroplarin raylari ve pencere pervazlari siyah yapiyor ama o toz degilde o madde neyse bildinmi?
Ben kornisi silmedim gelen temizlikciler siliyor senede 2 ya da 3 kez :/

Bence bezle sil firca sicratir bide kornisin durmunu bilemiyorum bezi simsiyah yapma ihtimali var gardiroplarin raylari ve pencere pervazlari siyah yapiyor ama o toz degilde o madde neyse bildinmi?
Ben kornisi silmedim gelen temizlikciler siliyor senede 2 ya da 3 kez :/

çok tesekkürler inşallah okadar kirli degildir:)

çok tesekkürler inşallah okadar kirli degildir:)
Rica ederim,ama o kir degil o malzeme celik gibi bi malzeme ya aliminyum gibi ondan cikiyoe giysi dolabini ne zaman o ray kısmını silsem çıkıyor silmemeye çalışıyorum pencerelerdede oluyor bu ama anlatamadim sanirim
Yag gibi bisey ney ismi bilemedim
Yapinca haber ver :)

2 çocuklu olmadan haftada 1 gün büyük temizlik yapardım şimdi nerde :KK43:

Ben çözümü şu şekilde buldum misal eşim evdeyken yemek yapabiliyorum ben yemeği ocağa koyduğum gibi başlıyorum dolap silmeye fayans tezgah lavabo çöp kutusu o arada tencere çaydanlık cifleyip yerleri silip çıkıyorum yoksa mümkün değil o temizliği yapamam eşim yokken.

Diğer odaları günlük süpürür 2 gunde 1 silerim küçük kızımın emekleme zamanı hergün silmem gerekecek mecbur. Tozları da 3 günde 1 alırım.

Back
X