Yok uykum gelmedi daha 3 3 _30 gibi uyuyorum bu aralar ben ..
Öğlen kalkarim ben canim 11,12 önce bir guzel kahvemi icerim ,kahvalti etmem
Evi bir guzel süpürürüm heryeri,süpürgenin ucunu cikariririm borusunu,fırçalı ucu elektrik supurgesinin koltuklari supururum kirlentleri süpürürüm,mobilyanin tozunu cekerim bazen tüy oluyor (evde kopegim var)
Sonra toz alirim (sirke,ahsap temizleyici) 1 saat sürüyor ..
Aynalari gazeteyle silerim.
Yerleri silerim 3 4 damla camasir suyu,sirke ve yuzey temizleyici
Bir de benim yerlerim granit krem sildikten sonra cekpasin ucuna havlu takar kurularim (yoksa su izi oluyor)
Kovayi dökerim tuvalete sifonu cekerim
Her odaya ayri 1 kova su kullanırım
Mutfak,oturma odasi,yatak odasi,antre,banyo toplam 5 kova su

Sonra sungerim var 2 tane biri lavabo icin biri tuvalet (bulasik sungeri
Bir guzel domestosu dökerim tuvalete icine vs süngerle Ovalarim suyunu sıkarım bir daha ovalarim suyunu sıkarım bir daha ovalarim taki köpüğü gidene kadar..
Sonra peceteyle kurularim kapagini kapatirim
Lavaboyu ciflerim bazen cif degilde sirkelim diye bir madde var onla yapiyorum
En sonda bezle lavaboyu kurularim su izi hic sevmem
Dusakabini silerim sonra
Muslugu sifonu kapi kollarini cop kutusunu hepsini elden geciririm
Çöp varsa atarım hemen
Çöpün dibine bu arada koku olmasin diye karbonat dokerim bi tutam kokulu cop poseti kullanirim
Kapıları mutlaka silerim arap sabunuyla sivi arap sabunu
Camlari distan silerim ama suan kış yagmur yagmadigi ani beklerim :)))
Balkonu yikamam esime yikatirim üşütmemek icin
Tezgahi temizlerim,ocagi temizlerim
Ocaga fis fis fis ne bulduysam mutfak temizleyici,yag cozucu amvay,ya da sirkelim o anki ruh halime bagli sungerle bastiririm
Bastırırım oooo sanki cok saglamim bir de boynumda fıtık var :)
Mutfak dolaplarim parlak dışını camsil ve yuzey temizleyici karistirip silerim
Bazen sadece cam sil
Koltuklari bazen 10 gunde bir bazen haftada bir esime sildiririm ben silince kolum ağrıyor
Onada kircoz diye bir madde var onla silerim hemen kuruyor kumasi tay tuyu
Benim oturma odam salonum ayri
Salonda aylardir oturmuyoruz ancaaa bi misafir gelecekte oturcaz annem fakan gelince oda oturma odasinda oturuyor salonu 15 gunde bir falan yaparım cok dokunmam oraya pislenmiyor çünkü .. kapisi kapali
Halilarimi makinada yikarim kaymaz taban ince yolluklarim var
Mutfak dahil
Yatak odam ve oturma odamdakiler yikamaya gonderiliyoe zaten
Portmantoyu es gecmem evin giris kapisini es gecmem
Haftada 2 toz alirim
1 kez yerleri silerim . Hergun mutlaka evi supururum evi hergun supurunce sildiğimde pislik cikmiyor suya bakiyoeum kirli bile degil yani...
Tabi yazin boyle olmaz suan cam kapi kapali

Buzdolabinin dışını falan silerim iz gordukce hic hoslanmam çünkü
Hergun camasir yikarim yikamadigim gün yok neredeyse havlularimi yastik kiliflarimi ic camasirlarimi esimin gomleklerini ütülerim
Sonra da aaaah kolum diye zirlarim

Ama evim dağınık degil bisey yendi ictiyse hemen makinaya dizerim bi cop varsa hemen cope atarim esim bazen kiyafetini ne alakaysa oturma odasinda cikariyor (bu da yeni cikti) arkasini toplarim
Esimin tesbihi,kablolari,powerbanki bilmemneleri çekmecesine koyarim esimin calisma masasi var en sinir oldugum yer orasi

Elimi yıkandığimda su damlayinca lavabo kenarlarina huylanirim hemen.peceteyle kurularim tuvalet kagidiyla
Yerlerde kil tüy olabiliyor bazen ama bu mevsimde cok degil evde köpegim var yazin daha cok döküyor

Camasir selem hep boştur
Ev isi hepi topu 2 saat suruyor evik 3 artı 1 ama avantajim salonu kullanmamam ebeveny banyosu kullanilmiyor orada yikanan çamaşırları koyuyorum ütüleyene kadar bekliyor
Hepi topu 1 tuvalet banyo kullaniliyor isim kolay bitiyor ancak yerleri silme derdi beni kahrediyor evin parkeyse isin daha rahat

sen sor ben yanitlarim benim temizlik duzenim bu sekilde canim
Sabah uyanir uyanmaz yatagimi toplarim geceden corabimi cikarmis olurum onu hemen seleye atarim odaya bakarim su bardagi varsa basucunda komidinde onu mutfaga hemen götürürüm esim gece su iciyor bazen de beni uyuutup kendi uyanik kaliyor
Yatak odasinda asayisi sagladiktan sonra oturma odasina gecip kahvemi icippp islere koyulueum zaten duzenli temizlik yapilinca ev cok kirlenmiyor da..