Temizlik dÜzen

Toz deterjan her yere dağılır .Kalıp sabun koymak daha mantıklı. El sabunu al kalıp koy mis gibi
kokusu burnuma geldi haci şakir sabun ahhh... biraz da tül keseye rendeleyip dolabin icine koymak lazim. ne nem kokusu kalir ne birsey.

Su ve sabun ne buyuk nimet Allahim... gecen aksam bir belgesel izledim. Afrikada bir kabile, yoksulluk ama ne yoksulluk, camur gibi sudan icmek zorundalar. cekim yapan ekip erzak sabun filan götürüyor, kadinlar en cok sabuna seviniyor... hastaliktan mikroptan yavrular ölüyor, oy oy...

Hatta bi gün ya bu köpek ya ben demiştide, köpeği seçtim diye üç gün küsmüşdü. :) sonra o da sevmeye başladı, alıştı, kaynatılar derken oğlumun alerjesini öğrenince gönderdik. Zil takıp oynar derken, bi gözleri doldu. Benden çok üzüldü bile.
Hep oyle olur zaten benim esimde istemedi basta ayni evde, köpeği seviyordu ama ben öyle yataklara.mataklara çıkartmam diyordu
Simdi esimle benim ortamda uyuyor yorganin altında cicegimm prensesim falan diyor oyuncak aliyor ona.. benim maymun kopegimde beni sattı zaten esimi cok seviyor dişi ya erkeklere düşkün :) zilli :)
Köpek bambaska birsey gercekten bakmayan anlayamaz. Kuzeninize vermeniz iyi olmus. Ya yerim bunlari ama bazen cekemiyor insan,ama hayat iste insan bazen kendi evladini hatta kendini bile cekemiyor . Cok ilgi istiyor lar kedimi de yanima alsam keske ama kafayi yerim perdelerimi parçalar koltuklarimida. Annemin perdeler koltuklar yatak başlığı puf falan pert.... ama annemin umrunda degil :D

Eşler ne yapıyor bu arada bir de o konuya girer misiniz? Sanki sadece kadınlar sorumlu temizlikten!

Benim ki yardım eder, bugün pazara birlikte çıktık, aldıklarımızı o yerleştirdi, bu arada buzdolabını sildi, salonu süpürdü ve toz aldı, zaten çok yorgundu benden bu kadar dedi ama oturduğu yerde 1,5 kg fasulyeyi de ayıkladı:) bizde sorun evin büyük olması yap yap bitmiyor. Az önce yazdım ya attım kendimi koltuğa diye atamamışım, mutfağa bir daha uğrayıp yoğurt mayaladım her dakika bir şey çıkıyor dibi gelmiyor bir türlü

Ben gömlek dışında ütü yapmıyorum fazla önceden boxerlara kadar ütülerdim kızımın herşeyini ütülerdim ama artık yetişemiyorum onlra
Vallahi yetişilmiyor ben kendi esyalarimi nerdeyse hic utulemem kumaslari zaten ütü istemiyor esimin boxerlsrini utuledim bi ara kadinsal rahatsızlık oluyor ya mantar falan tarzinda onun icin.cok sukur oyle biseyde yokmus bosuna ilaclar kullandim. Kimisi nevresim ütüler. Hic ugrasamam

benim eşim polis memuru gece çalışıyor izni falan çok yanar ama yine de yemek yapma dışında bir çok şeyle ilgilenir süpürme silme falan zaten ben işteyken çocuğa da o bakıyor
Eşim asker şimdiye kadar hep arazide çalıştı çok sıkıntılı günler geçirdik güneydoğuyız zaten . Burada kimse yok işimden istifa edip buraya geldim burada çalışma imkanı asla yok. Evdeyim herşeyi ben yapıyorum yemeği yeriz masayı toplamama yardımcı olur kendi üniformasını ütüler tatilde kahvaltı hazırlar . Başka birşeye izin vermem o işten döndüğü zaman herşey gayet düzgün temiz olur

aynen.
Allah nasip ederse cocuklarim olursa onlara ceyiz veririm diye saklıyorum hepsini, insallah o günler olur birgün.
Elyaf almıştım kışın 1 kaç ay kullandık.Üşüdük .Üzerine tekrar battaniye al filan . eşin ben yünde yatmam filan dedi. Bende üşüdüğüm için çıkardım yün yorganı hic çıtı çıkmadı . Yün yorganlar 400 lira kıymetlı valla hiç bir yorgana değişmem.Iyi saklayın

Çocukla düzen imkansız bir hayal. Bugün ben giyinene kadar gardirobumdaki bugün kıyafetleri yere saçtı. Aldım içeri getirdim, yeni topladigim bütün oyuncaklarını tekrar döktü. Arabasına koyup suyunu verdim eline, içmek yerine ağzından yerlere püskürttü ve biz evi o halde bırakıp dışarı çıktık. Dönüp toplamaya kalksam isler gecikecek. Mecbur döndüğümüzde uyutunca yaparım dedim. Uyuduğu da yarım saat. Anca yemek yiyebildim. Onu dokuz buçukta yatırdım ben bu saate kadar evi toparladım işte. Ama sabah on dk içinde eski haline geri dönecek. Napiyim, olduğu kadar.

Elyaf almıştım kışın 1 kaç ay kullandık.Üşüdük .Üzerine tekrar battaniye al filan . eşin ben yünde yatmam filan dedi. Bende üşüdüğüm için çıkardım yün yorganı hic çıtı çıkmadı . Yün yorganlar 400 lira kıymetlı valla hiç bir yorgana değişmem.Iyi saklayın
Saglık açısından yün yastık yün yorgan en iyisi tabiki

Bugün bende temizliğe giriştim.Ama çocuk olunca başlayıp bitiremedim sürekli ara vererek devam ettim malesef.Çok şükür az önce lavabolarıda hallettim bulaşık makinesini çalıştırdım bitti şimdi bitki çayı zamanım:halay:
yarın akşam bayram geçirmeye kvlerin yayla evine gideceğiz.iş bugün bitsin dedim ama bende bittim.
Ben oğlumun oyuncak,lego,araba bul tak bul çak gibi ıvır zıvırına şöyle bir çözüm buldum(bunu yapmasam ev oyun parkı cumhuriyetiydi resmen,oyuncaklarım üzerinden atlayarak koltuğa geçebiliyorduk)

Bütün oyuncakları grupladım boş bez kutularını atmıyorum onlara koydum,oyuncak sepeti niyetine kullanıyorum şu an çünkü oğlum oyuncak sepetinin üzerine çıkıp düşme tehlikeleri geçirdi:)) oyuncak sepeti seneye kullanabilirim ancak kutu olunca çıkmıyor en fazla içine girip oturuyor, evet çok afacan:nazar::KK48:
Oyuncak dolu kutuları o uyurken kilere kaldırdım.
Her güne iki oyuncak çıkarıyorum.O uyuyunca oyuncaklar yallah kilere:halay:
mesela pazar lego ve kamyon günü:deli: bazen lego yapıyor bazende legoları kamyonla nakliye:KK48:

Böylece çok dağınıklık olmuyor.hemde saklı bir oyuncağın tekrar ortaya çıkması bir sevinç yaratıyor oğlumda sanki yeni bir şey gibi :KK66:

Birde o uyurken temizlik daha kolay yapabiliyorum:)) gerçi bugün inat etdi uyumadı (ama odasının kaposında parmaklık kapı var) odadan da pek çıkamadı:))
temizlik ayak altındayken olmuyo malum süpürge silecekde dikkatini çekiyor bu defa işler çığrından çıkıyor.

Neyse çok uzattım sanki:) özetle oyuncakları yok et :KK66:

Off bende de cok iş var. Sil supuru severim de mincik mincik islerden nefret ediyorum :KK43: memleketteyim simdi eve bi gideyim dolap icleri duzenlencek baza altlari duzenlencek temizlenmedik duzenlenmedik delik kalmayacak da bakalim nasil yapcam cinnet gecirmeden
Bende atamama hastaligi var ne gorsem bu lazim olur diye diye biriktiriyorum her yer ise yaramaz cop
Ev de kucuk olunca asla hicbi yer toplu kalmiyo hele o cekmeceler
Ben gider gitmez ne bulursam atmayi dusunuyorum
keşke o huyunuzdan vazgecseniz.soyle düşünün çöpe degil de ihtiyaci olan birine verin sevaba girersiniz.bende tam tersi elime ne geçerse kalabalık vereyim gitsin derim.bi kitaplarına kıyamıyorum atmaya.aof kıtaplarim vardi onları saklardım bu temizlikte hepsini kağıt toplayicilarina verdim.epey temizlendi dolap

ben de ayni işe yarayan hicbirseyi çöpe atamam... hala calisiyorsa ama benim ihtiyacim yoksa baskasina veririm. her sene dolabi elden geciririm küçülen kıyafetleri (temiz baktigim icin yeni gibiler) yardim kutularina atarim, eskiden belediyenin hizmeti vardi gelip evden aliyordu eşya giysi ne varsa...o çok iyi oluyordu.

kitaplara da kiyamiyordum ama baktim yer kalmadi, artık okuduklarimi dagitiyorum eşe dosta.

Bence kesinlikle fazla esyadan kurtulmak lazim.

Yoksa esyalar bize degil biz esyalara hizmet ediyoruz.

Mutfak dolaplarinda gereksiz ne varsa verin atin.1 tane olsun yeter.
Kullanmadiginiz esyalari da aynen.

Benim kucuk cocugum yok buyuduler sayilir ama yine de ev dagiliyor
Mutfagi temiz birakmadan asla yatmam mesela

Salonu da soyle bir toparlarim yatmadan once

Haftada 2 gun supurur 1 gun silerim 1 gun toz alirim
Wc banyo duruma gore hergun temizlenir.

Dolap duzeni onemlidir ama daginik olmaz dolaplarim hicbir zaman.

Detayli temizlik ayda 1 yardimci gelir.

Onun haricinde cok kasmam

Ufak cocuklu olumca daha zor tabii
Yapacak fazla birsey yok

Kitabın ismi" hayatı sadelestirmek için derle topla rahatla" marie kondo...

Biz maalesef toplum olarak varlık seviyoruz aslinda ihtiyacımız olmayan o kadar çok ihtiyaç var ki hayatımızda...japonların da söylediği gibi " az coktur" ben burdan başladım acaip işe yariyor...önce bu yaz tatile giderken bir türlü içinden çıkamadığım valiz kalabalıģından kurtularak basladım işe...çok düzenli bir valizle gittim geldim üstelik birisi 1 buçuk digeri 6 yaşında iki çocukla

Ben de okuyorum o kitabı çok güzel.İlk okumaya başladığım zaman kitaplarımı toplamıştım 5 poşet gereksiz şey attım.Ara vermiştim tekrar başlamalıyım

Üf bende bıktım usandım koltuğumda bir keyifle oturamıyorum hiç . Akşam ağzım açık uyuyorum bazen birde çocuğum yok olsa ne olacak acaba diyorum düşünüp bu yüzden çocuk yapmıyorum. Pazartesi Çarşamba cuma temizlik günleri siler süpürür toz alırım wc banyo temizlerim . Yazın haftada bir halılarım siliniyor kışın 15 de bir filan. Yazın salı günleri çamaşırlar yıkanır kurur ütülenip kalkar . Kışın ise pazartesi yıkanır salı kurur ütü yapılır kalkar . Aldığımı aldık yere bir yerde problem gördüm mü anında müdahale ediyorum aman ne bileyim

Haftada bir halı silmek mi yazarken bile yoruldum.Ben bütün halılarıma halı örtüsü aldım çok memnunum yaz başı ve kış başı halıları yıkamaya gönderip onun dışında kirlendikçe örtüleri yıkıyorum oldukça pratik ona harcayacağım emek ve zamanda başka işlerimi yapıyorum.

Back
X