- 16 Ağustos 2018
- 1.254
- 887
- 73
- Konu Sahibi Anlatacakseylervar
süper teknikmiş...Gösterir yorganin arasina koy sonra vakumla ben 8 senedir havalandırmadım Hic bir sey olmadı Annemin tavsiyesi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
süper teknikmiş...Gösterir yorganin arasina koy sonra vakumla ben 8 senedir havalandırmadım Hic bir sey olmadı Annemin tavsiyesi
Havalandırmaya cıkarttıgımda yaparım toz çamaşır deterjanı falanca atıyorlarKalıp sabun koy güvelenmez . Yün yorgan en sağlıklısı yazık ne emekle yapılmıştır. 10 tane fazla ama vermişler bir kere
Yani emek var kıyamıyorsun birde şu düşünce var sakla samanı gelir zamanı diye duruyor bakalım
İnşaallahaynen.
Allah nasip ederse cocuklarim olursa onlara ceyiz veririm diye saklıyorum hepsini, insallah o günler olur birgün.
Toz deterjan her yere dağılır .Kalıp sabun koymak daha mantıklı. El sabunu al kalıp koy mis gibiHavalandırmaya cıkarttıgımda yaparım toz çamaşır deterjanı falanca atıyorlar
kokusu burnuma geldi haci şakir sabun ahhh... biraz da tül keseye rendeleyip dolabin icine koymak lazim. ne nem kokusu kalir ne birsey.Toz deterjan her yere dağılır .Kalıp sabun koymak daha mantıklı. El sabunu al kalıp koy mis gibi
Hep oyle olur zaten benim esimde istemedi basta ayni evde, köpeği seviyordu ama ben öyle yataklara.mataklara çıkartmam diyorduHatta bi gün ya bu köpek ya ben demiştide, köpeği seçtim diye üç gün küsmüşdü. :) sonra o da sevmeye başladı, alıştı, kaynatılar derken oğlumun alerjesini öğrenince gönderdik. Zil takıp oynar derken, bi gözleri doldu. Benden çok üzüldü bile.
Eşler ne yapıyor bu arada bir de o konuya girer misiniz? Sanki sadece kadınlar sorumlu temizlikten!
Vallahi yetişilmiyor ben kendi esyalarimi nerdeyse hic utulemem kumaslari zaten ütü istemiyor esimin boxerlsrini utuledim bi ara kadinsal rahatsızlık oluyor ya mantar falan tarzinda onun icin.cok sukur oyle biseyde yokmus bosuna ilaclar kullandim. Kimisi nevresim ütüler. Hic ugrasamamBen gömlek dışında ütü yapmıyorum fazla önceden boxerlara kadar ütülerdim kızımın herşeyini ütülerdim ama artık yetişemiyorum onlra
Eşim asker şimdiye kadar hep arazide çalıştı çok sıkıntılı günler geçirdik güneydoğuyız zaten . Burada kimse yok işimden istifa edip buraya geldim burada çalışma imkanı asla yok. Evdeyim herşeyi ben yapıyorum yemeği yeriz masayı toplamama yardımcı olur kendi üniformasını ütüler tatilde kahvaltı hazırlar . Başka birşeye izin vermem o işten döndüğü zaman herşey gayet düzgün temiz olurbenim eşim polis memuru gece çalışıyor izni falan çok yanar ama yine de yemek yapma dışında bir çok şeyle ilgilenir süpürme silme falan zaten ben işteyken çocuğa da o bakıyor
İnşaallah
Elyaf almıştım kışın 1 kaç ay kullandık.Üşüdük .Üzerine tekrar battaniye al filan . eşin ben yünde yatmam filan dedi. Bende üşüdüğüm için çıkardım yün yorganı hic çıtı çıkmadı . Yün yorganlar 400 lira kıymetlı valla hiç bir yorgana değişmem.Iyi saklayınaynen.
Allah nasip ederse cocuklarim olursa onlara ceyiz veririm diye saklıyorum hepsini, insallah o günler olur birgün.
Saglık açısından yün yastık yün yorgan en iyisi tabikiElyaf almıştım kışın 1 kaç ay kullandık.Üşüdük .Üzerine tekrar battaniye al filan . eşin ben yünde yatmam filan dedi. Bende üşüdüğüm için çıkardım yün yorganı hic çıtı çıkmadı . Yün yorganlar 400 lira kıymetlı valla hiç bir yorgana değişmem.Iyi saklayın
keşke o huyunuzdan vazgecseniz.soyle düşünün çöpe degil de ihtiyaci olan birine verin sevaba girersiniz.bende tam tersi elime ne geçerse kalabalık vereyim gitsin derim.bi kitaplarına kıyamıyorum atmaya.aof kıtaplarim vardi onları saklardım bu temizlikte hepsini kağıt toplayicilarina verdim.epey temizlendi dolapOff bende de cok iş var. Sil supuru severim de mincik mincik islerden nefret ediyorummemleketteyim simdi eve bi gideyim dolap icleri duzenlencek baza altlari duzenlencek temizlenmedik duzenlenmedik delik kalmayacak da bakalim nasil yapcam cinnet gecirmeden
Bende atamama hastaligi var ne gorsem bu lazim olur diye diye biriktiriyorum her yer ise yaramaz cop
Ev de kucuk olunca asla hicbi yer toplu kalmiyo hele o cekmeceler
Ben gider gitmez ne bulursam atmayi dusunuyorum
ben de ayni işe yarayan hicbirseyi çöpe atamam... hala calisiyorsa ama benim ihtiyacim yoksa baskasina veririm. her sene dolabi elden geciririm küçülen kıyafetleri (temiz baktigim icin yeni gibiler) yardim kutularina atarim, eskiden belediyenin hizmeti vardi gelip evden aliyordu eşya giysi ne varsa...o çok iyi oluyordu.
kitaplara da kiyamiyordum ama baktim yer kalmadi, artık okuduklarimi dagitiyorum eşe dosta.
Kitabın ismi" hayatı sadelestirmek için derle topla rahatla" marie kondo...
Biz maalesef toplum olarak varlık seviyoruz aslinda ihtiyacımız olmayan o kadar çok ihtiyaç var ki hayatımızda...japonların da söylediği gibi " az coktur" ben burdan başladım acaip işe yariyor...önce bu yaz tatile giderken bir türlü içinden çıkamadığım valiz kalabalıģından kurtularak basladım işe...çok düzenli bir valizle gittim geldim üstelik birisi 1 buçuk digeri 6 yaşında iki çocukla
Üf bende bıktım usandım koltuğumda bir keyifle oturamıyorum hiç . Akşam ağzım açık uyuyorum bazen birde çocuğum yok olsa ne olacak acaba diyorum düşünüp bu yüzden çocuk yapmıyorum. Pazartesi Çarşamba cuma temizlik günleri siler süpürür toz alırım wc banyo temizlerim . Yazın haftada bir halılarım siliniyor kışın 15 de bir filan. Yazın salı günleri çamaşırlar yıkanır kurur ütülenip kalkar . Kışın ise pazartesi yıkanır salı kurur ütü yapılır kalkar . Aldığımı aldık yere bir yerde problem gördüm mü anında müdahale ediyorum aman ne bileyim