Temizlik Derdi ev hanımları yoruma koşun

5,5.30 gibi uyanirim sabah. Erken kalkarsaniz isiniz de erken biter,kendinize de vakit ayirirsiniz. Yata yata siser insan
5.5 mu aman alladım cenaze haberi almıstım heralde anca o zaman uyanırım o saatte zaman durr yaa 5.5 nedir demekki cok işin var allah kolaylık versin

bak ben sana yazıyımm gece 2 3 ten once yatmam sabah 11 gibi kalkarım guzel bir cay koyarı bi miss gibi ithal ürünlerimle kahvaltı ederim :))

sonra keyfime göre ya gunum vardır ya dısarı cıkar gezer vitrin bakarım ya spor a giderim
gelelim temizlige
camlar esime ailttir silemem cok soguk yazın cok sıcak :))
banyo tuvalet ovalama esimindir camasur suyu alerjim var nolur yani ayda bi yapıversin

aylık tum buyuk temizlilkleri esimle yaparım yok öyle yarım ekmek 3 köfte
aslına bakarsan nefret ederim temizlil yapmaktan ama mecbur yapıyosun tabi haa temizlik yapıyosam aksama yemek yapmam yada bazen temilzikgin yarısını yaparım esimede cok aglasırım telde oda der ben gelince yaparum buyuk salonu ona bırakırım yada banyo

valla erkekleri is gücü cok iyi onları kullanın esin maca mı gitmek istedi yap haftalık temilzigimi git de haa esinin durumu cok iyidir haftalık temizlikci alırsın ona bisey demem

ama temizlikci almıyosan eger mutfak dolapları duvarlar kapılar ovma islerini hep erkeklere verin

haa simdi esimi cok iyi diye düsünenler olur lanet biridir orasu ayrı ama ben bu evi tek basına batırmıyorumu ona isledim yok öyle ben pazar temizlik yaparken arkadaslarıyla cıkma
tüm gün eşiniz çalışıyor siz vitrin bakıyorsunuz spora gidiyorsunuz evi temizlediğinizde yemek yapmıyorsunuz doğru evi tek başınıza batırmıyorsunuz doğru . pardon da siz ne işe yarıyorsunuz erkekler kadınları kullanır ya sizde erkekleri kullananlardasınız .

Benim babam da yaşlı, agir da bir isi var.
Annemse yılların ev hanımı. Evde bir de benim gibi genç kız var.
Yine de perdeleri asar, makinanın bitme sesini duymussa çamaşırları asar ,yazın balkon yıkar, her pazar ve bayram günleri kalkar kahvaltı hazırlar, alışveriş görevi tamamen ondadır. Fındıkları cevizleri o kırar, balkabagini o oyar , kestaneyi o çizer :)
Ne var yani, çalışıyor diye evde hicbirseye elini sürmeyecek mi?
Şimartmayin bu kadar kocaları :)
Filazof Erict Fromm'un da dediği gibi : insan ugruna emek harcadığı şeyi sever
Benim bahsettiğim konuyla sizinki apayrı bi şey. Evet yardımcı olabilir onu da yazdım ama kadının eşini kullanır gibi yazması hoş değil. O kadar yazıdan bi cümleyi alıntı yapıp onun üzerinden konuşmayın lütfen

5.5 mu aman alladım cenaze haberi almıstım heralde anca o zaman uyanırım o saatte zaman durr yaa 5.5 nedir demekki cok işin var allah kolaylık versin
Herseye vakit bulmak lazim. Eve,cocuga,disariya,esime,kendime. Su anda calismiyorum ama calisirken de boyleydim. Erkenden kalkardim erken de yatardim. Simdi erken yatamiyorum ama yine kalkma saatim ayni.

Tatlım benim zaten her yerimiz ithal emin ol bizde köy pazarından alışveriş yapmıyoruz heee keşke yapabilsek ama mümkün olmuyor bulamıyoruz..
Önemli olan burda ne yediğini üstüne basa basa belirtmen .
Bende severim seni şahsına münhasır bir yapın var ,böyle yaşadığını da yalan söylemediğini de düşünüyorum ama bunları sözle belirtmek itici oluyor bence .
Yani benim en büyük hatam sürekli dışarda yemek yemek mesela ama bunu karşıdaki insanlara matah bir şeymiş gibi anlatsam sanırım hakkımda ne görgüsüz bu witch yeaaa derler :KK66:
Yediğin içtigin sana kalsın derler
Boşuna da demezler aslında...
yurt dısınada oldugunu biliyorum ne sanslısın burası bi dip not

yaa simdi bencede keyifli bisey her aksam dısarsa yemek valla evli olmasam bende böyle yaparım ne güzel restorantlar var kuzinede yemek pisen ille hep kebap pizza degil ama ben severim dısarda yemeyi esim annesine ne zaman gitse kalmalı 3 5 gun evde yemem zaten gezer tozar yemeyimi yer annemde gider cay icerim

ben seviyom valla ya bana hizmet edilsin herseyi en iyisini en güzelini yiyim

almanca kursuna yazıldım bu arada b1 seviyesini atlatıp b2 almam lazım sen japonyadamıydın almanca bliyomusun ögrenme sürem ne kadardır

ha niye yazdım bunu dersen almanya gecen gun 50 bin hasta bakım icin kisi alıcakmıs belediyele görüstüm b2 olmadan olmaz dedi o yuzden ihtal ürünlere ulasma icin bi fırsat

Ev kadını değilim. Evde olsam da sabahtan akşama kadar iş yapmam.
Çalışan bir çok kadın gece boyu iş yapıp sabah işe gidiyor. Ben yapmam. Dağınık kalsın. Benim derdim akşam dinlenmek. Canıma yazık..

Haftaiçi mutfak toplama(eşimle nöbetleşe yaparız) ve içimden gelirse tuvalet lavabo temizleme dışında hiç bir iş yapmam. Çünkü bir tek akşam evdeyim onda da tek derdim aç karnımı doyurmak ve oğlumla ilgilenmek..

Cumartesi eşim işe gider oğlumla kalkar güzel bir kahvaltı ederiz. Biraz oyundan sonra oyuncakları toplar süpürme işini yaparım. Silme işi koşulludur çünkü oğlum dolaşırken yapamam. Kalan zamanda gezeriz..

Çamaşır olayı çözülür 2 günde. Zaten kurutma makinesi var. Bana bir tek katlamak kalıyor.

Pazar hep beraber kalkarız güzel bir kahvaltı yaparız. Cumartesi evi silmediysem silme işini eşime devrederim. Ben diğer işleri yaparım.

Genel temizliğe giren mutfak dolabı silme, cam silme(genelde eşimin görevidir) , kapı ovma işlerini ya yavaş yavaş zaman yayarak yaparım ya da çok birikirse yardımcı kadını ararım..

Önemli olan dağınık olmamak, akşamdan derli toplu bırakmak. Ve az eşya olması. Az eşya, çok huzur :)

Çocuk varken zor ama yine de uyuduktan sonra akşamdan toplu bırakırım evi.

3 günde bir süpürür silerim rutin olarak. Bazen hergün de süpürdüğüm oluyor bebekten dolayı.

Günlük wc lavabo temizlerim, mutfak tezgahı ocak temizlerim. hergün yapınca çok kirlenmesine vakit kalmıyor ve çok kısa sürüyor . Ayda bir mutfak dolapları silerim.

Yazın camlar ayda bir, kışın yağmurda çamurda çok silmiyorum çünkü hemen kirleniyor kış boyu bir kez siliyorum.

Camlar silinirken perdeler yıkanır.

Bunun dışında rutin çamaşır , bulaşık, yemek. Düzene oturtunca çok zor olmuyor .

Eşim yoğun çalışıyor ama yine de elinden geldiğince yardım eder sağolsun

tüm gün eşiniz çalışıyor siz vitrin bakıyorsunuz spora gidiyorsunuz evi temizlediğinizde yemek yapmıyorsunuz doğru evi tek başınıza batırmıyorsunuz doğru . pardon da siz ne işe yarıyorsunuz erkekler kadınları kullanır ya sizde erkekleri kullananlardasınız .

:temizlik:yaptıgım gun yemek yapmam
:skandal::skandal::skandal:

kalan gunlerde tabiki yapıyosun 2 haftada bi esim yardım eder

sende yap canının kıymetini bil tatlım :)):KK36::KK36::KK36:

banlanacagimi bile bazi seyler soyliycem bakalik sizde ne kadar etki yaratacak.bazi erkekler vardir kadini hor goren insan yerine koymayan kadin hem evde hem iste ayri yorulur eve gelir işlere devam.siz iste o erkekler gibisiniz evde bos bos oturacaginiza hayaya katilin uretin verimli olun.evde oturup butun gun gezen tozan uretime hic bir katkisi olmayan ama etrafindaki herkesten beklenti icerisinde olan kadinlari anlayamiyorum.gun gelir o herseye susan esiniz sizi birakir ve ortada kalirsiniz.ayrica o ithal kahvalti kismini hic anlatmiyorum bizim evde oturup gezen keyfine bakan kadinlara degil ureten verimli olan kadinlara ihtiyacimiz var.not: kocanizdan dusmaniniz gibi bahsetmissiniz

vallahi ayakta alkışlıyorum sizi...kendine saygısı olmayan, günlere gitmeyi veyahut vitrin bakmayı atom parçalamak gibi anlatan bi hemcinsimiz.Çok garip ya!!! Bir kadın nasıl kendini bu kadar pasifize edebilir ki? kim bu kahrı niye çeksin ki? çok ilginç vallahi. Not: günlere gitmeyi kötü birşey olarak söylemedim sadece arkadaş çok bi marifetmiş gibi yazmış.

valla burdakiler benim yasantımı mars ta yasıyormusun gibi yazdıgı icin kendime cok degr veririm önceligim hep kendimindir diye kızıyolar bana senide onlardan zattettim valla ne yalan yok :))
Temizlik rutini isteyen kızcağıza ithal ürünlerle kahvaltı anlatırsan tabi öyle deriz :D

haa sunu yazmayı unuttum

yeni kurallar her pazar kahvaltı esim hazırlar hafta ici yemek bende bari hafta sonu rahat ediyim dimi ama
yada dısarda kahvaltı one göre bi gezi programı vs vs ama esimin kahvaltısınada bayılırım yaglarım balları m ki daha keyifli hazırlasın patatesler menemenler ooo yemek yapamaz ama kahvaltısı iyidir

Selamun aleykum kardeş ve ablacıklarım benim derdim temizlik günlük iş rutininiz ne kaçta kalkıp neler yapıyorsunuz? Haftalık ve günlük iş rutininiz nasıl. Hadi paylaşıp motive olalım:KK49: evinizi nasıl her daim ve temiz tutarsınız program sunun şu bacınıza :KK16::KK200:

çocuk var mı

yoksa haftada bir günün olsun sil süpür yeter

benim çocuğum da kedim de var haftada yarım gün yardımcım geliyor evde hiç temizlik yapmıyorum

bulaşıklar her akşam makinaya dizilir de canım istemezse masada da kalır

çamaşırları sabah atarım akşam ben geldiğimde biterler kuruturum

çıkarıp koltuğa koyarım canım isteyince de toplarım

çocuk ve yardımcı yokken cumartesi işten 2 de çıkardım çarşı pazar gezer 4-5 gibi eve gelir

ortalığı süpürür siler akşama yemek yapar hatta pazar kahvaltısını da hazırlardım

oldu bitti, bir daha da elime bez ya da süpürge almazdım

evim bal dök yala olsa da bana bir katkısı yok ki

ölmeyecek kadar temizlik bana yetiyor

her hafta cam vs silemem şahsen hatta yardımcıma bile kışın özellikle sildirmiyorum

gereksiz bir emek sarfiyatı

Temizlik rutini isteyen kızcağıza ithal ürünlerle kahvaltı anlatırsan tabi öyle deriz :KK70:
ama gunluk rutın istedi
ben detaylı yazdım
sonucta burda köy ürünlerini yazanlara ayyy ne sanslısn deniliyo kız gururla köyden salca domates geldi dediklerinde imrenere bakılıyo
bende bunu ithal ürünlerde hosuma gidiyo bu ön yargıları yıkalım

vallahi ayakta alkışlıyorum sizi...kendine saygısı olmayan, günlere gitmeyi veyahut vitrin bakmayı atom parçalamak gibi anlatan bi hemcinsimiz.Çok garip ya!!! Bir kadın nasıl kendini bu kadar pasifize edebilir ki? kim bu kahrı niye çeksin ki? çok ilginç vallahi. Not: günlere gitmeyi kötü birşey olarak söylemedim sadece arkadaş çok bi marifetmiş gibi yazmış.
butun kadınların yaptıgı seydir vitrin bakmak hanginiz yapmıyosunuz söylememeniz beni baglamaz ben söylerim yada gün dedigniz evde degil her hafta baska mekan baska konsep neden olmadan ev sıkıcı bu hosumuza gidiyo yeni yerler yeni tatlar neden gocunuyım valla gerine gerine söylerim

herkezin tercihidir bak deli gibi evde durup temizlik yapan da yazabilir beni baglamaz nedne benim rutinin sizi bagladı onu anlamadım

cogu kadin boyle ben niye calisayim kocam getirsin yapsin diyor.bu mantikta oldugu surece hic bi yere varamayiz

Evim sürekli dağınıktır.
Mesela dün akşam yemeği eşim yaptı.
Yedik kaldırdık mutfak olduğu gibi duruyor.
Girip temizlemem lazım :(
2 bebeğim var.
Asla temizliği tam yapamam araya çocuklar girer felan.
Şu temizlik yemek işinden nefret ediyorum zaten.
Neyse işte sanırım bugün 3 saatlik bir temizliğim var.
Çocukların karnını doyuracağım.
Sonra mutfak sonra oturma odası
Tuvalet,süpürme silme.
Sonra yemek yapılacak.
Aman söylerken yoruldum..

Bulaşıkları akşam yemeğinden sonra topladim toplamadiysam o iş bir daha sarkiyor mutfak alıp başını gidiyor.

Sabah 8 de kalkar çay suyunu koyar o kaynayana kadar ortalığı söyle bir toplarim.

Öğlen supurgeyi açar süpürür silerim. Hafta da en az üç kez.
Toz alımını hafta da iki kez yaparim lavaboyu hemen hemen iki günde bir ovarim.

ama gunluk rutın istedi
ben detaylı yazdım
sonucta burda köy ürünlerini yazanlara ayyy ne sanslısn deniliyo kız gururla köyden salca domates geldi dediklerinde imrenere bakılıyo
bende bunu ithal ürünlerde hosuma gidiyo bu ön yargıları yıkalım
Limoncu günlük temizlik rutini istiyor yediğini içtiğini napsın kız hey Allahım :D

Back
X