Temizlik Derdi ev hanımları yoruma koşun

hayran oldum düzeninize dolap duzenleyicisi örnek foto atabilir misiniz birde calisiyor musunuz
Screenshot_2018-11-28-01-17-09-951.webp
Bunun içinde fular ve kemerler var mesela
Screenshot_2018-11-28-01-16-00-544.webp
Kiler dolabım
Screenshot_2018-11-28-01-15-44-170.webp

Gömme dolap içinde eşyalarım faturalar garanti kutuları dikiş seti kırtasiye eşyaları önemli evraklar diploma tapu gibi ecza kutusu yılbaşı ve doğum günü süsleri yedek ampül ve mumlar elektronık cıhazlar yanı kumanda modem gibi eşyalar var
Screenshot_2018-11-28-01-15-21-583.webp
Balkonu kapattirdik oraya kızımın eski komidinini koydum içine matkap uzatma kablosu tornavida pense gibi şeyler koydum o teneke kutularda da alet hedevat var vidalar çiviler silikonlar falan :)

Vestiyer içinde ayakkabılık bölümünde tüm terlik ve ayakkabilarimiz ayakkabı kutularinda şeffaf plastik olan ama ışığı açamıyorum çocuk uyanır diye ...
Çantalarım için çanta askıları var mesela dolap kapağı içine veya kapı arkasına takiyorsunuz tüm çantalar sıralı
Vestiyer içine gardilob askısı aldım alüminyum boru onu çaktım kaban ve mantolar askıda ... Bunun gibi .
Mesela mutfak çekmecemden bir örnek Screenshot_2018-11-28-01-16-28-381.webp

Herkesin en karışık olduğu çekmece bende az öz :) bunun gibi

Baza altım komple hurclu vagumlu hurclara yorgan ve yastıkları aynı boy koydum hepsini üst üste koyup kumaş bir hurca yerleştirdim bazayi kaldirinca 3 sağ 3 sol 6 hurç görülür ama içini açınca yastıklar yorganlar minderler nevresim takımları yatak örtüleri yedek perdeler çıkar :)

Son düzenleme:
Sagolun, cocuktan once uzun sureler uyurdum,tabii bu kadar isim de yoktu evde ve calisiyordum. Yine erken kalkardim ama erken de yatardim o zamanlar. Simdi cocuk var ve bazi seyleri o uyuduktan sonra yapmak zorunda kaliyorum. Camasir makinasi ,kurutma makinasi hep gece calistiriyorum. Evim musait komsu rahatsiz etme gibi bir durumum yok,veya evde uyuyanlari uyandıracak bir yerde degil makinalar.

Ya da yemek yapacagim zaman mutlaka gece yapiyorum. Ayrica esimle birbirimize ancak vakit ayirabiliyoruz, beraber dizi,film izliyoruz. Ben bakimlarimi gece yapiyorum,manikur pedikur cilt bakimi gibi. Ya da kitap okuyabiliyorum en azindan. Kendimi iyi hissediyorum,aksi halde zaten bu duzeni devam ettiremem. Bir de oglum 3 yasina geldi,artik ise de baslamam gerekecek,ki o zaman gunduz idare ettigim her seyi gece yapmam zorunlu hale gelecek,onceden alismak lazim her duruma :KK66:

Evi derli toplu ve temiz tutmaya calisiyoruz esimle beraber. Bizde her sey musterek. Ben disarida calismiyor olabilirim su an ama bu gecici bir durum. O nedenle isleri her zaman beraber yapiyoruz, temizlik yapmadigim bir gun bile yok,her gun yemek yapiliyor,her gun ev defalarca toparlaniyor, buyuk ve agir isler her zaman esimin. Cocukla ilgilenmek aksamlari donusumlu, son 1 yildir gece arkadaslarimla bulusmalarima da devam ediyorum. O esnada cocuga esim bakiyor evde. Ayni sekilde esim de sosyal cevresine vakit ayiriyor bazi geceler. Birbirimize anlayisli davranmaya calisiyoruz en azindan caba sarfediyoruz bunun icin.
Oğlum büyüyüp benden bağımsız durabildiği zamanlar bir gelse de ben de rahatlasam.

Eki Görüntüle 2209986
Bunun içinde fular ve kemerler var mesela
Eki Görüntüle 2209987
Kiler dolabım
Eki Görüntüle 2209988
Gömme dolap içinde eşyalarım faturalar garanti kutuları dikiş seti kırtasiye eşyaları önemli evraklar diploma tapu gibi ecza kutusu yılbaşı ve doğum günü süsleri yedek ampül ve mumlar elektronık cıhazlar yanı kumanda modem gibi eşyalar var
Eki Görüntüle 2209989
Balkonu kapattirdik oraya kızımın eski komidinini koydum içine matkap uzatma kablosu tornavida pense gibi şeyler koydum o teneke kutularda da alet hedevat var vidalar çiviler silikonlar falan :)

Vestiyer içinde ayakkabılık bölümünde tüm terlik ve ayakkabilarimiz ayakkabı kutularinda şeffaf plastik olan ama ışığı açamıyorum çocuk uyanır diye ...
Çantalarım için çanta askıları var mesela dolap kapağı içine veya kapı arkasına takiyorsunuz tüm çantalar sıralı
Vestiyer içine gardilob askısı aldım alüminyum boru onu çaktım kaban ve mantolar askıda ... Bunun gibi .
Mesela mutfak çekmecemden bir örnek Eki Görüntüle 2209990

Herkesin en karışık olduğu çekmece bende az öz :) bunun gibi

Baza altım komple hurclu vagumlu hurclara yorgan ve yastıkları aynı boy koydum hepsini üst üste koyup kumaş bir hurca yerleştirdim bazayi kaldirinca 3 sağ 3 sol 6 hurç görülür ama içini açınca yastıklar yorganlar minderler nevresim takımları yatak örtüleri yedek perdeler çıkar :)
çok teşekkür ederim. İnşallah bende yapıcam bunu Tebrik ederim sizi Başak Burcu musunuz birde çok kiyafetiniz varmı onları katlama ile mi düzenliyor sunuz

çok teşekkür ederim. İnşallah bende yapıcam bunu Tebrik ederim sizi Başak Burcu musunuz birde çok kiyafetiniz varmı onları katlama ile mi düzenliyor sunuz
hayır yay burcuyum
ben asla kıyafet katlamam bende hepsı askılıdır gardılop ıcını de cekeyım
blazer ceketlerım gecelık pıjamalarım yazlık kıslıklarım abiyelerım elbıse gomlek tshırt kazak pantolonlarım hepsı askıda
ben bırbırıne baglantılı gardılop yaptım döndurup gıyerım asla cok cesıt almam yıgmam doldurmam yanı
actıgım konularda evımın hali var bakabılırsınız
Screenshot_2018-11-28-01-44-13-431.webp
en sag pıjama gecelıkler sola dogru ceket blazer bogazlı kazak tshırt gomlek bluz elbıse pantolon abıye

hayır yay burcuyum
ben asla kıyafet katlamam bende hepsı askılıdır gardılop ıcını de cekeyım
blazer ceketlerım gecelık pıjamalarım yazlık kıslıklarım abiyelerım elbıse gomlek tshırt kazak pantolonlarım hepsı askıda
ben bırbırıne baglantılı gardılop yaptım döndurup gıyerım asla cok cesıt almam yıgmam doldurmam yanı
actıgım konularda evımın hali var bakabılırsınız
Eki Görüntüle 2209992
çok güzel Teşekkür ederim konunuzun linkini yada adını yazarmisiniz eşim de yay ben yaylari çok dağınık bilirdim

çok güzel Teşekkür ederim konunuzun linkini yada adını yazarmisiniz eşim de yay ben yaylari çok dağınık bilirdim
bılmıyorum burclarla ılgısı var mı :) dagınıklıkta ben nefes alamam sahsen
ben sıze ozelden yazayım konumun lınkını
uye profılıme gelıp actıgı konular deyınce de cıkıyor ozelden yazayım sıze

_Makaron_ _Makaron_ :KK36: sahsen bızde kaldıgı mısafırım oldugu zaman gordugu kadar senın dusuncenı alayım konusu gecmısken
hastalık derecesınde mıyım degıl mıyım o kısmı kestıremıyorum :D

Selamun aleykum kardeş ve ablacıklarım benim derdim temizlik günlük iş rutininiz ne kaçta kalkıp neler yapıyorsunuz? Haftalık ve günlük iş rutininiz nasıl. Hadi paylaşıp motive olalım:KK49: evinizi nasıl her daim ve temiz tutarsınız program sunun şu bacınıza :KK16::KK200:
Temizlik için yardımcı alıyorum böylece ütü falan ellemiyorum ama şunu diyebilirim ki rossmannda temizlik mendilleri var masa kırıntılarım mutfak tezgahlarım hep onlarla temizliyorum cam bezleri var aynı şekilde aynaya sıçrayan su gibi şeyleri birden çıkarıveriyo son olarak da tuvalet için ayrı mendiller var dezenfektanlı çamaşır suyuyla içini yıkasamda günlük temizliğimde oturulan kısmı temizliyorum onun haricinde silikon etkili cif var lavabolara uyguluyorum temizlikten sora böylece su lekelerini azaltıyo çok temizlik yapmam ama pratik her türlü icadı kullanıyorum kısacası ha bi de yerleri temizlemek için scotch briteın bi sopası var ona da yine rossmanndan aldığım yer için üretilmiş önce kuru mendilleri sora ıslak mendillerini takarak siliyorum kırıntı ve kir kalmıyo
Dipnot: tamamını okumadım ama galiba bi ithal ürün muhabbeti olmuş rossmannda bunları ucuza alabildiğim için marka söyledim yanlış anlaşılmasın :olamaz:

Son düzenleme:
Oğlum büyüyüp benden bağımsız durabildiği zamanlar bir gelse de ben de rahatlasam.
Yaparsiniz mutlaka. Sadece biraz sabir. İki yasindayken cok rahatlamis olacaksiniz mesela. Babalariyla gecirebildikleri bagimsiz sure oldukca artmis olacak. Ben ozellikle basbasa birakiyorum onlari. Her yere birlikte gitmiyoruz,cunku beraber olabildigimiz sure kadar onlar basbasa da vakit gecirebilmeli.

Yaparsiniz mutlaka. Sadece biraz sabir. İki yasindayken cok rahatlamis olacaksiniz mesela. Babalariyla gecirebildikleri bagimsiz sure oldukca artmis olacak. Ben ozellikle basbasa birakiyorum onlari. Her yere birlikte gitmiyoruz,cunku beraber olabildigimiz sure kadar onlar basbasa da vakit gecirebilmeli.
Onlar baba oğul vakit geçirirken ben de evde uyumak, keyif çatmak istiyorum, kafa dinlemek istiyorum. :)

bak ben sana yazıyımm gece 2 3 ten once yatmam sabah 11 gibi kalkarım guzel bir cay koyarı bi miss gibi ithal ürünlerimle kahvaltı ederim :))

sonra keyfime göre ya gunum vardır ya dısarı cıkar gezer vitrin bakarım ya spor a giderim
gelelim temizlige
camlar esime ailttir silemem cok soguk yazın cok sıcak :))
banyo tuvalet ovalama esimindir camasur suyu alerjim var nolur yani ayda bi yapıversin

aylık tum buyuk temizlilkleri esimle yaparım yok öyle yarım ekmek 3 köfte
aslına bakarsan nefret ederim temizlil yapmaktan ama mecbur yapıyosun tabi haa temizlik yapıyosam aksama yemek yapmam yada bazen temilzikgin yarısını yaparım esimede cok aglasırım telde oda der ben gelince yaparum buyuk salonu ona bırakırım yada banyo

valla erkekleri is gücü cok iyi onları kullanın esin maca mı gitmek istedi yap haftalık temilzigimi git de haa esinin durumu cok iyidir haftalık temizlikci alırsın ona bisey demem

ama temizlikci almıyosan eger mutfak dolapları duvarlar kapılar ovma islerini hep erkeklere verin

haa simdi esimi cok iyi diye düsünenler olur lanet biridir orasu ayrı ama ben bu evi tek basına batırmıyorumu ona isledim yok öyle ben pazar temizlik yaparken arkadaslarıyla cıkma
Adam çalışıyor, siz evdesiniz, ve üstüne üstlük adama temizlik mi yaptırıyorsunuz ? ve temizlik yaptığınız gün yemek yapmıyorsunuz ? Vayy be ben Melekmişim valla

Ne güzel..benim de elim ağırdır yemek konusunda :KK43:
açıkçası bu biraz yapı biraz alışkanlık meselesi sanırım, ben tezcanlıyımdır ama gençliğimde anneme çok şaşırırdım nasıl bu kadar çabuk yemek yapabiliyo diye.. Şimdi ben nerdeyse ondan hızlıyım, biraz da mecburiyet 18,30 eve gel yemek yap ye ağır olsam 10 dan önce yemek yiyemeyiz heralde. Ama biz saat 8 de yemeğimizi yemiş kaldırmış oturmuş çayımızı kahvemizi içiyo oluyoruz. Tabi öyle yaprak sarmaları mantılar da açmıyorum yani pratik yemekleri tercih ediyorum.

Cocuk yoksa Temizlik bence cok vakit Alan bir olay degil, her gun yapinca zaten hem az vakit aliyor hem de ev hep temiz kaliyor. Her gun evi silip toz almak, klozeti lavaboyu yikamak bence gunluk rutin olmali. Onun disinda camasirlar birikmeden yikamali. Bulasik makinasi gibi bir nimette var bulasiklarida makina yikiyor mis gibi. Onun disinda "cocuk yoksa" ortalik zaten genelde derli toplu oluyor, evi surekli havalandir, yatagini topla bitti tum is. Asil zaman alan yemek bence.

Cocuk varsa ve ozellikle kucukse evi ne kadar temizlesende temiz kalmiyor ama. Cocugum yokken yaptigim temizlik, suan yaptigim temizligin yarisi kadar yoktu ama evim hep temizdi, topluydu. Simdi ise 2 saat once yaptigim temizlikten eser kalmiyor. Cocuklu annelerin evine lutfen catkapi gitmeyin, haber verip gittiginizde de odalara dalmayin, evi daginiksada hic gormeyin lutfen. Onlar temizlik yapiyorlar ama temiz tutamiyorlar elde olmayan sebeplerden :cry:

bızde ev hep bırlıkte temızlenır rutınımde gunluktur
hergun yer supurulur toz alınır sılınır banyo wc mutfak cıflenır
her hafta cam sılınır
her ay perde yukanır duvarlar sılınır

dolap ıclerı habıre elım degdıkce cıkarılır evımde kullanmadıgım 1 tane fazla esyam yok ve herseyım dolap ıcı duzenleyıcı kutularda oldugu ıcın tum evı cıkarsam mutfak ve tum dolapları 2 saatımı alır maksımum

evde az esya kutulu duzen oldugu ıcın ve gunluk temızlık oldugu ıcın evden tasındıgımda evı yerlestırmem bıle 4 saatımı almıstı oyle dıyeyım anla...

baza altında yorgan yastıklar vagumlu hurclaarda pek katlı kıyafetım yok pıjamalarım bıle askıda asılı bırtek ıc gıyım katlı 1 cekmece de cunku cok kıyafetde yıgmam 2 kapaklı gardılop bende 2 kapaklı esımde gardılobun gerı kalanı bos :KK70:

3 yasında kızım var onun oyuncakları bıle kutularda hepsını bırden cıkarmam yarısı odasındaysa yarısı kılıtlı kutuda donusumlu oynatırım kı usanmasın oyuncaklarıyla dıye bu odasını tertıplı tutmasına da sebep olur bırde benden gordugu ıcın heralde aldıgını hemen ısı bıtınce yerıne koyar ... bızde herseyın yerı var herkes bılır yerınden baska bır yere konmaz en bastan sagladık duzenı

cam silme esıme aıt perde asma esıme aıt bazen yerlerı o supurur
az esya cok huzur ...
Harikasın demeye geldim:KK9: darısı basıma Allahım çok amin:dua:

aman ben o esimi bırakmıyımda bak sen o ne anasının gözü ben malımı bililrim haa bak erkek yardım etmelidir konusunda hala aynıyım nedir yani o calısıyo diye bizde evde calısıyoruz hem evde hizmey hem kocaya hizmet sen anladın onu

valla simdiki aklım olsa zaten ya cok entellektüel bi adam alırım yada yabancı biriyle evlenirim bizimkiler cok bagnaz bunları onun kafasın sokana kadar ne ugrastım

Valla bende yardim etsin istiyorum ne yaptın nasıl yaptın bu duruma geldi esin..
Lütfen benle paylaş.
Dalga geçmiyorum.
Yardim istiyorum

Size verebilecek bi önerim yok maalesef..
Çalışan bayan olduğum için.genelde haftasonu temizlik yapıyorum. Çamaşır süpürme silme. 6 buçuk yaşında kızım var onunla ilgileniyorum.
Konuyu takipteyim.
Bende düzenli olamıyorum en büyük sıkıntım o :(

Bir ara çok bunalmıştım. Intihar mı etsem filan düşünüyodum. Sürekli balkonlarda geziyordum. Sonra ondan da vazgeçtim m cesaretim yok
Hak etmediğime rıza gösteriyorum.

Benim umudum yok ama umudu olanları seviyorum.

Allah sana çok kapi açsın da sen hangisi diye karar vereme ınsallah .

Başkaları için gönülden dua edenin önünde daha iyi kapılar açılır. Hem düşün ki bundan daha kötüsü olmayacak. Demek ki şimdiden sonra yükseliş başlayacak. Sakın vazgeçme, ölmekle huzuru garanti altına alacak olsaydık hepimiz ölmeyi seçerdik. Ama bu sonsuz bir azap demek. Sakın aklından geçirme. Bu dünyadaki çabalarımızın karşılığını göreceğiz güzel insan.

Back
X