Tembellik, Halsizlik Sürekli Erteleme Alışkanlığı

Merhaba arkadaşlar
Yeni evliyim çalışıyorum aynı zamanda yüksek lisans derslerini bitirdim tez aşamasına geldimm orda kaldım.
Her şeyi erteliyorum evi şu an bi görseniz. her yer her yerde dağınıkk. yıkanacak çamaşırlar birikmiş, bulaşıklar birikmiş, ütülenecekler üst üste yığılıp bir dağ olmuş durumda:110:
Hiç birşeye yetişemiyorum. kendime hiç zaman ayıramıyorum, hiç kendime bakmıyorum. evlendiğimden beri 10 kilo aldım 6 ayda. ben her gün mutlaka yürüyüşe giderdim spor salonuna giderdim.:KK43:
Tez konusu bile belirleyemedim
sürekli uyumak istiyorum hiç bir şey yapmak istemiyorum.
doktora gittim vitamin değerlerim düşük diye ilaçlar iğneler ama değişen bişey yok
özellikle ev işleri sinirimi çok bozuyo.
örneğin cumartesi yapıyorum bütün temzliği eşim çalışırken.
her yeri temizliyorum çamaşırları fln yıkıyorum. o gün akşam yemek yiyip mutfak dağılınca sinirlerim çok bozuluyo
mesela ben oturmak istiyorum yorgun oluyorum. dizi izlemek istiyorum ya da oyun oynamak istiyorum. eşimle oynadığımız online bir oyun var.
hep kaçıyorum ev işlerini yapmaktan birikiyo birikiyo
ev işini yapıyosun yapıyosun yapıyosun hiç bitmiyo. bunu kaldıramıyorum resmen depresyona gircem.
bi yardım edin akıl verin nolur:cry::uykucu::uykucu::uykucu:
Bulursan bana da söyle allah aşkına
Ama tek çaresi kalkıp yapmak :)

Merhaba arkadaşlar
Yeni evliyim çalışıyorum aynı zamanda yüksek lisans derslerini bitirdim tez aşamasına geldimm orda kaldım.
Her şeyi erteliyorum evi şu an bi görseniz. her yer her yerde dağınıkk. yıkanacak çamaşırlar birikmiş, bulaşıklar birikmiş, ütülenecekler üst üste yığılıp bir dağ olmuş durumda:110:
Hiç birşeye yetişemiyorum. kendime hiç zaman ayıramıyorum, hiç kendime bakmıyorum. evlendiğimden beri 10 kilo aldım 6 ayda. ben her gün mutlaka yürüyüşe giderdim spor salonuna giderdim.:KK43:
Tez konusu bile belirleyemedim
sürekli uyumak istiyorum hiç bir şey yapmak istemiyorum.
doktora gittim vitamin değerlerim düşük diye ilaçlar iğneler ama değişen bişey yok
özellikle ev işleri sinirimi çok bozuyo.
örneğin cumartesi yapıyorum bütün temzliği eşim çalışırken.
her yeri temizliyorum çamaşırları fln yıkıyorum. o gün akşam yemek yiyip mutfak dağılınca sinirlerim çok bozuluyo
mesela ben oturmak istiyorum yorgun oluyorum. dizi izlemek istiyorum ya da oyun oynamak istiyorum. eşimle oynadığımız online bir oyun var.
hep kaçıyorum ev işlerini yapmaktan birikiyo birikiyo
ev işini yapıyosun yapıyosun yapıyosun hiç bitmiyo. bunu kaldıramıyorum resmen depresyona gircem.
bi yardım edin akıl verin nolur:cry::uykucu::uykucu::uykucu:

Merhabalar,

Evlendiğimde sizinle çok benzer durumdaydım, dersler bitmiş teze geçilmiş artı olarak konu da belli ama rafa kaldırılmış vaziyette :) Bu arada aylardan eylül idi.

Eve adaptasyon, büyük şehir stresi, istesen de kendine ayrılamayan vakit durumları beni epey yormuştu. Ama sonra ne olduysa kendime geldim ve mart ayında tez savunmamı yaptım. Elbette çok çok yorucu bir süreçti ama ondan sonraki hafiflik her şeye değer. Bu sizi gaza getirsin, verdiğiniz dersleri düşünün, lisansı düşünün.

Ev işlerine gelince, annenizden destek isteseniz bir cmt günü mutfağınızı komple indirip tekrar yerleştirseniz istediğiniz gibi? Akşam yemeğini azaltıp (hem sağlık adına :)) bulaşık olayını yer yemez halledip, çamaşırları çok biriktirmeden yıkayıp kenara geçerseniz de epey yoluna girer sanki.
Bence bu zamanda da toza kıla tüye çok takılmayın. Ama etraf toplu olsun. Bir odadan diğerine geçerken bir fazlalık varsa onu da alın yerine koyun mesela.

Öyle hissediyorum ki burada esas yük tez :) Onu aşarsanız diğerleri de zamanla rayına oturur, tabi eşinizin de desteğiyle.

Size bol bol enerji dilerim, sevgiler :)

benim eşim de hep dısarıda calısıyor
ben de masa basında calısıyorum
ıkımızın işi de yogun
gün içinde süreklı oturmak bedeni ağırlastırıyor
ben eve sırtımda damacana tasıyor gibi gidiyorum

hiç yardım etmemesi doğru değil ki
şartlarınız eşit
tek basına yetisemezsin
eşinden destek al
ve evde elektronikler çok diye yardımcı da istemiyormuş muş canım :)

kusura bakmayın da konu sahibi yardımcı istemiyorsa kendisi de yapacak bir zahmet
masa başında oturmak da yorgunluk verir
evliliğin başlarındasınız benim yaptığım hatayı sakın yapmayın "ama o ayakta" demeyin
sonra çok pişman olursunuz

ve evde elektronikler çok diye yardımcı da istemiyormuş muş canım :)

kusura bakmayın da konu sahibi yardımcı istemiyorsa kendisi de yapacak bir zahmet
masa başında oturmak da yorgunluk verir
evliliğin başlarındasınız benim yaptığım hatayı sakın yapmayın "ama o ayakta" demeyin
sonra çok pişman olursunuz
sende mi eşin için ayakta dedin :)
valla 9 dan beri masamdan hiö kalkamadım ama inan beynim patlıyor
eşim hep dısarda ama benden daha mutlu süreklı yenı ınsanlar tanıyor eve gediğinde sarkı falan soyluyor adam

sende mi eşin için ayakta dedin :)
valla 9 dan beri masamdan hiö kalkamadım ama inan beynim patlıyor
eşim hep dısarda ama benden daha mutlu süreklı yenı ınsanlar tanıyor eve gediğinde sarkı falan soyluyor adam
dedim ilk evlilik yıllarımda hep saflıktan :KK70:
şimdi 2 çocuk olunca tek çocukta bile adamı kaldırmaya çalışsam yorgunum vs der
bir cırlarım bazen yapar bazen yapmaz :KK70:

benim eşim dışarıda değil şirket binası içerisinde işi ayakta

dedim ilk evlilik yıllarımda hep saflıktan :KK70:
şimdi 2 çocuk olunca tek çocukta bile adamı kaldırmaya çalışsam yorgunum vs der
bir cırlarım bazen yapar bazen yapmaz :KK70:

benim eşim dışarıda değil şirket binası içerisinde işi ayakta
evet baştan nasıl alıstırırsan öyle gider lafı cok dogru
ben o hataya düşmedim iyiki:)

Farkında olmasanız da aslinda kontrol elinizden cikmis ve bu sizin ipin ucunu kacirmaniza sebep olmuş. Sorun tamamen psikolojik. Ev ilk yerleştiğinde, çeyizleriniz geldiğinde içinize sine sine kendiniz yapsaydınız düzeninizi öyle de devam ederdiniz. Ayrıca bekarliktan evlilik duzenine geçişte de bu durum normal. Sadece 1 kere ciddi karar alin kendinize göre revizyonlarla ev işinizi yapın ve bunalmadan devam edin. Kolaylıklar dilerim

Bende de var bu erteleme.Nobetler çok fazla o beni yordu.Bir de sıkıntılar. Psikolojik aslinda.Şuan da hava soğuk bayağı.Yillik izin aldim bir hafta .islerimin çok az bir kısmını yaptım.Sacma şekilde hala oturuyorum.Disardaki neyse de evdeki işlerimi bari boşluk bulunca yapardım şuan o da yok.; (

yardımcı tuttuğumda onun başında durmam gerekmez mi
evde çok elektronik var eşim bu yüzden istemiyo.
ayrıca o elektroniklerin kabloları kalabalıklığı temizliği çok zorlaştırıyo.
düğünden önce bir defa almıştık temizlikçi çeyiz fln gelmeden önce
bütün düzenimizi bozmuştu. korkuyorum bu sebeplerden işte.
çeyizde mutfağı ve gardrobu teyzelerim fln yerleştirdi.
hiç içme sinmedi. kendime göre düzeltecek zaman da bulamadım.
onların koyduğu sonra benm kafama göre koyduğum yıkandıkça
birbirne girdi bütün çekmeceler düzensiz neyin nerde olduğu belli değil
evde şu an çok büyük bir dağınıklık sorunu var.
Elektronik olayi konusu bi temizlikciye özellikle belirtmeniz lazimdi aksi halde buna göre dikkate alinmazsa kovulursun derseniz ciddiye aliyolar yada temizlikciye güveni bulana kadar zamaniniz mutlaka var ya ara ara karistir sec arastir ögren :)

Farkında olmasanız da aslinda kontrol elinizden cikmis ve bu sizin ipin ucunu kacirmaniza sebep olmuş. Sorun tamamen psikolojik. Ev ilk yerleştiğinde, çeyizleriniz geldiğinde içinize sine sine kendiniz yapsaydınız düzeninizi öyle de devam ederdiniz. Ayrıca bekarliktan evlilik duzenine geçişte de bu durum normal. Sadece 1 kere ciddi karar alin kendinize göre revizyonlarla ev işinizi yapın ve bunalmadan devam edin. Kolaylıklar dilerim
çok teşekkür ederim :) kızlar buraya konu açtığımdan beri de bir ilerleme kaydettim sayılır:KK70: artık yemekten sonra hemen topluyorum. yıkanacak çamaşırları renklerine göre ayırdım. 3 makine yıkadım, 2 makine daha var. ama bu da bir gelişme :)

kızlar tekrar merhaba :)
burda sizinle yazıştıktan sonra bir süre iyi gitti. sonra pek takmadım :rapci::rapci: saldım çayıra
şu an yapıyorum bitiyo pek de takmıyorum. kendi kendine herşey yoluna girdi sanki:oops:
iki kez kadın çağırdım. ilkinde halıları vermiştim yıkamadan yeni gelmişti büyük temizlikti.
ikinciye gelince evin tertemiz maşallah bide çalışıyosun dedi gurur duydum :KK16:daha da çağırmam :rolleyes:
tezimi verdim. ama kilo konusu aldı başını gidiyo.

Canim ajanda falan tut. Erteleme sorunun icin.
Daginiklik ve ev icin de sana tavsiyem oyunu 10 dk sonra da oynayabilirsiniz esinle hemen biriniz bulaşık diğeriniz ütü bitti gitti. Ayni seyleri yaşadığım icin biliyorum. Ama benim ki asosyallikten kaynaklı. Sen de kaynağını bul. Cok şükür gecti ama

kızlar tekrar merhaba :)
burda sizinle yazıştıktan sonra bir süre iyi gitti. sonra pek takmadım :rapci::rapci: saldım çayıra
şu an yapıyorum bitiyo pek de takmıyorum. kendi kendine herşey yoluna girdi sanki:oops:
iki kez kadın çağırdım. ilkinde halıları vermiştim yıkamadan yeni gelmişti büyük temizlikti.
ikinciye gelince evin tertemiz maşallah bide çalışıyosun dedi gurur duydum :KK16:daha da çağırmam :rolleyes:
tezimi verdim. ama kilo konusu aldı başını gidiyo.
Adina cok sevindim canim

Canim ajanda falan tut. Erteleme sorunun icin.
Daginiklik ve ev icin de sana tavsiyem oyunu 10 dk sonra da oynayabilirsiniz esinle hemen biriniz bulaşık diğeriniz ütü bitti gitti. Ayni seyleri yaşadığım icin biliyorum. Ama benim ki asosyallikten kaynaklı. Sen de kaynağını bul. Cok şükür gecti ama
benimki sürekli bilgisayar oyunu oynama isteğinden kaynaklı teşhisi koydum. oyun oynıycam diye her işim kalıyomuş meğer :KK70:bir de sürekli uyumak istediğimden tabi
yazın iyiyidi umarım kışa bozulmaz tekrar

pazartesileri ütü günüm yaptım mesela
eşim çukur izlerken bende ütü yapıyorum yanında
bir yandan da diziye bakıyorum tabi
ne yaptım anlamıyorum bitiveriyo

Sanki geçmişten kendimi okumuş gibi hissettim. İnsan ev işi yapmak yerine eşiyle vakit geçirmek istiyor. Şimdi bir de çocuğum var. Ancak ben hayatımı eskisinden daha düzenli yaşıyorum. Marie Kondo ve kapsül gardrop akımını da takip etmeye başladım. Erteleme hastalığı gerçekten büyük sorun onu farkettim. Bunu aşmak için iki yöntem deniyorum. Birincisi bir şeyi sonra yaparım moduna girdiğim an beynimdeki ses "erteleme hastalığı" diye hatırlatıyor ve hemen o an yapıyorum. İkincisi ise şu, benim en büyük dağınıklığım mutfak. Kendime bir kural oluşturdum. Eğer bir şekilde mutfak dağıldıysa ve yetişemiyorsam her mutfağa girdiğimde 8 parça iş yapıyorum ve sayıyorum içimden. Online oyunlardaki görevler gibi. Mesela su içmeye gittin mutfağa ve o sırada tezgahta 10 parça bulaşık var. 5 bulaşığı makineye koyuyorum. Tezgahı siliyorum 6, çöpü çıkarıyorum 7, yere düşmüş oyuncağı kaldırıyorum 8. O an komple temizlemesem bile her yapılan iş faydadır diyorum. Bir sonraki girişimde de diğerlerini yapıyorum.
Bir de bunun dışındaki tavsiyem her gün evinizdeki her odaya 5 dk verin. Aslında gözümüzde büyüyen dağınıklık 5 dkda toparlanabiliyor (mutfak hariç) Bir odaya girin ve saat tutun 5 dakika var ve o sürede maksimum iş yapmaya çalışın. Ben bebekten önce 5 dakikada yatak odasında yatak toplayıp kıyafetleri kaldırıp toz alıp yeri süpürebildiğimi keşfetmiştim. Bebekle olmuyor tabi. Bir de ne kadar az ıvır zıvır o kadar az iş.
harikasın geçekten alkışlamak istiyorum
aradan çok zamaan geçmiş konu açalı bebiş büyümüştür şimdiye :)

Kızlar nerdeyse iki sene geçmiş :) şu an bunları ben mi yazmışım bu sıkıntıları ben mi çekmişim:KK70: garibime gidiyor
öyle garip yöntemler buldum ki :KK70::KK70::KK70: artık iş yaptığımı bile anlamıyorum
bunları niye takmışım ki kafama
bütün işlerimi tezimi evin düzenini halletmişimm
hatta aldığım kiloları bile vermişim
çok şükür

X