Yok artık. Sakinliğinizi şaşkınlıkla karşılıyorum. Telefonunuzu karıştırıp, özel mesajlarınızı okumasına sinirlenmediniz mi, “tamam, kırdığımın farkındayım” yazmışsınız bir de. Siz onu kırmadınız, o terbiyesizin teki. Birinin özelini karıştırmak o kişiyle ilişkiyi kesme sebebidir, net bilgi. Haklı gibi gidip anne babasına ağlamış bir de, pes diyorum.
Yazdıklarınızda da haksız değilsiniz ayrıca, “çocuğu olsa ona bırakan kim kendi dönsün dursun evin içinde biz alır gideriz” demek münasebetsizliktir. Sen kimsin de alıp alıp götürüyorsun başkasının çocuğunu? En doğal hakkı gibi konuşmuş, siz de cevabını vermemişsiniz. Böyle diyen birinin ağzının ortasına tuvalet terliğiyle vuracaksın, bak bir daha söyleyebiliyor mu?
“Aman niyeti kötü değil, zaten size sormadan alamaz kimse” falan diye minnoş düşünceler beslemiyorum ben bu konuda. Gayet kötü niyetli bir cümle. Birinin bu fikri aklında taşıması, bir bebeği anneden alıp alıp gitmenin iyi bir şey olduğunu düşünmesi ve bunu ağzını yaya yaya söylemesi o insanın son derece saygısız olduğunu gösterir.
Zaten üzüldüğünüzden annenize anlatmışsınız ki son derece haklısınız.
Lütfen dik durun biraz.
Siz böyle minnoş minnoş devam ederseniz, çocuğunuzu da onlar büyütürler, siz de rahat edersiniz, şayet istediğiniz buysa.
Acilen ilişkinize ya ciddi bir sınır koymanızı ya da tamamen kesmenizi öneririm. Size de genel olarak insan ilişkilerinde sınırlarınızı net belirlemenizi tavsiye ederim.