• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Telefonumu kurcalayan görümcem

Güya o gün annemden mesaj gelmiş o merak etmesin diye ona cevap atmak için almış telefonu. Bunları görünce eşimle konuşmalara da bakmış
Yalana bakar mısınız?
Siz nerdesiniz ki,merak etmesin diye mesaj atıyor annenize, kimsenin telefonuna girilmez, mesaj falan da atılmaz. Ben eşimin telefonuna gelen mesajlara bile bakmam kim atarsa atsın.
Bu kadar yüzsüzlük yapan insanı alttan almayın, sizi suçlu ilan etmesin bu konuda. Özür dileyecek potansiyeli gördüm sizde 🤦

Eşim dedi bunu. Efulim Orda ameliyathanedeyken derdi telefon kurcalamak mıymış onunda die. Onun da bahanesi var "annemden mesaj gelmiş naptınız nasıl oldun diye görümcemde annem meraklanmasin diye yazmak icin almis. Hemen ustte de bu konusmalar olunca gozu kaymış "

Sizde kaldigi zaman da cok afedersiniz ama gozu yatak odaniza da mi kayacakmis? Kim ararsa arasin telefona cevap vermek gorumcenin ne haddine? Nasil bu kadar yuz verdiniz hayretle okuyorum.

Görümceniz kötü niyetli biri değil bunu zaten sizde biliyorsunuz. Hatta sizi seven sayan biri ki böyle görümce bu devirde zor. Tek hatası izinsiz mesajlarınıza bakması. Ama yazdığınız mesajların ve ona karşı sergilediginiz tutumun pişmanlığını hissetmek şöyle dursun, sırf telefonunuza baktı diye kendinize büyük bir haklılık payı çıkarmaya çalışıyorsunuz.

Görümcede ki yuzsuzluge bak. Ben kendi kızkardeşikin bekar olmasına rağmen telini karistirmam. Bu ne saygısızlık.

Size o yazılanlardan dolayı hesap sorulduğu zaman, sizde görümceye hesap sorsaydiniz niye telimi karıştırıyorsun diye..

Bir daha alıp gideriz çocuğu derse de ağzının payını verin lütfen.
Olayin üstünden tam 13 gun geçtikten sonra dün söylüyorlar. Ben onlardaki soguklugun tüp bebek tedavisine başladığımız için olduğunu sanıyordum. Israr edince söyledi kaynvaldem ağlaya ağlaya. "O gün annenden mesaj gelmiş onu yanıtlamak için almış merak etmesin annesi die onları görmüş basımdan kaynar sular döküldü de kardesimin hatri icin orda durdum demiş gelmiş ağlamış ben onlara bisey yapmıyorum ki tek yakın olalım oturup kalkalım istiyorum" demis

Görümceniz kötü niyetli biri değil bunu zaten sizde biliyorsunuz. Hatta sizi seven sayan biri ki böyle görümce bu devirde zor. Tek hatası izinsiz mesajlarınıza bakması. Ama yazdığınız mesajların ve ona karşı sergilediginiz tutumun pişmanlığını hissetmek şöyle dursun, sırf telefonunuza baktı diye kendinize büyük bir haklılık payı çıkarmaya çalışıyorsunuz.
Tek hata dediğiniz çok büyük bir hata. Anne kız, karı koca arasında ki mesajları okumak ayıptır, hemde küçümseneneyecek kadar büyük bir ayıp.

kıızm 13 yaşında ve dün akşam görümcemin ' yarın bizimle vakit geçirse akşama ne zaman dersen o saatte eve getirir bırakırım ' demesine şahit olsaydın hiç bu konuyu açmazdın , çünkü bu bir ilk yarın kv aklını oynatacak benım kızı görünce çünkü asla yollamadım , ama görümcemde şehir dışından geliyor sonuçta kv 10 dk uzaklıkta ama 13 senedir bensiz kızım asla hem gitmedi hem kalmadı ,

senin duruşunda davranışlarına bağlı birşey bu , bu arada görümcende çok kötü niyetli davranmamış sana
takma kafana

Olayin üstünden tam 13 gun geçtikten sonra dün söylüyorlar. Ben onlardaki soguklugun tüp bebek tedavisine başladığımız için olduğunu sanıyordum. Israr edince söyledi kaynvaldem ağlaya ağlaya. "O gün annenden mesaj gelmiş onu yanıtlamak için almış merak etmesin annesi die onları görmüş basımdan kaynar sular döküldü de kardesimin hatri icin orda durdum demiş gelmiş ağlamış ben onlara bisey yapmıyorum ki tek yakın olalım oturup kalkalım istiyorum" demis

Birden şok olmuş cevap verememiş olabilirsiniz. Ama ayıp denen birşey var. Mesajları okuyana kadar annenizi arasın.(ki bence bu bahanesi) ne olursa olsun yaptığı çok ayıp. Siz alın onun mesajlarını okuyun, hoşuna gider mi?

Benim kp ( başka şehirde yaşıyor) her geldiğinde çocuklardan birini verin der şaka yapar. Çok istiyorsan kendi oğlunu al, gelirse. benim çocuklarımi alamazsın derim. Siz de söyleyin. Abini geri vereyim sana, doğurduğum sadece bana😃

Bazen insanlar iyi niyetimizi suistimal edebiliyorlar dikkatli olmak lazım.

Siz her yuzunuze gulen insani melek mi saniyor sunuz?

Yalana bakar mısınız?
Siz nerdesiniz ki,merak etmesin diye mesaj atıyor annenize, kimsenin telefonuna girilmez, mesaj falan da atılmaz. Ben eşimin telefonuna gelen mesajlara bile bakmam kim atarsa atsın.
Bu kadar yüzsüzlük yapan insanı alttan almayın, sizi suçlu ilan etmesin bu konuda. Özür dileyecek potansiyeli gördüm sizde 🤦
Ya öyle, çünkü üzüldüm. Mesajlar hoş değil ama kendimde dedim "anne sana kızın gelip hiç kayınvalidesi hakkında konuşmuyor mu ama yüzüne gidince gayet iyi. Ben birseye alınganlık edip annemle paylaştıysam bu gorumcemi sevmiyorum anlamına gelmez" . Kırılmıştır hak veririm ben ameliyathanede olunca onda da telefon olmayınca belki gerçekten annem meraklanmasın diye mesajına cevap vermek amacıyla girdi onlara gözü çarptı ve şeytan dürttu belki eşimle mesajları da okumak istedi. Tamam normal bisey değil. Afedersiniz belki belaltı konuşuyoruz eşimle. Ne bileyim belki annemle bi aile sırrımız var. Banada bu zamana kadar çok şey yapıldı ama ben sustum ve ben gittim yanına. Benim söylemediğim herkesten sakladığım çocuğumun olmayışını akraba ortamında herkesin icinde annesine "oğlunun çocuğu olmadığı, benim olduğu için beni kıskanıyorsunuz" bende bu konuda cok kirildim agladim ama yinede ben uzatmadim meseleyi. Ben konuştum. Onunda bi kerelik büyüklüğünü bilmesi gerek diye düşünüyorum

Ya düşünüyorum da. Ben görümce yerinde olsam abimin eşi de bana öyle bir anda telefonunu emanet etse ve annesi mesaj atsa büyük ihtimalle görmemezlikten gelirim. Meraktan ölmedi ya. Sonra kızıyla ne konuşuyorsa konuşsun. Ararsa belki açar kısaca bilgi verirdim.
Bende aynısını yapardım ama her insan bir değil işte belki de içinde bir kötülük olmadan düşündü bilmiyorum. Ne yapmam gerekli ne demem gerekli onu da bilmiyorum

Tek hata dediğiniz çok büyük bir hata. Anne kız, karı koca arasında ki mesajları okumak ayıptır, hemde küçümseneneyecek kadar büyük bir ayıp.
Benim anladığım telefonu alıp direk kurcalamadı. Anneden gelen mesajı yanıtlarken yukarıda yazılı olanları gördü. Bir-kac mesaj aynı sayfaya düşer ya. Ben kendimle ilgili bu tarz bir ifade yakalarsam daha ne kadar ileri gitmiş diye bütün mesajlarını didiklerdim. Bu onun özeli demezdim sanırım.

kıızm 13 yaşında ve dün akşam görümcemin ' yarın bizimle vakit geçirse akşama ne zaman dersen o saatte eve getirir bırakırım ' demesine şahit olsaydın hiç bu konuyu açmazdın , çünkü bu bir ilk yarın kv aklını oynatacak benım kızı görünce çünkü asla yollamadım , ama görümcemde şehir dışından geliyor sonuçta kv 10 dk uzaklıkta ama 13 senedir bensiz kızım asla hem gitmedi hem kalmadı ,

senin duruşunda davranışlarına bağlı birşey bu , bu arada görümcende çok kötü niyetli davranmamış sana
takma kafana
Kaynvaldem ne dedi biliyor musunuz "kimse kimsenin çocuğunu yemez kızım bak benim 2 eltiminde çocuğu olmadı benim çocukları indirirlerdi aşağı geceleri onlar bakardı sormazlardı bile emzirirlerdi uyuturlardi yikarlardi ama yine benim yanımda yine benim çocuğum benim kızım da hala olma sevincine senin çocuğunu sevse suç mu" yani bunu normal algilamami bekliyolar

Benim anladığım telefonu alıp direk kurcalamadı. Anneden gelen mesajı yanıtlarken yukarıda yazılı olanları gördü. Bir-kac mesaj aynı sayfaya düşer ya. Ben kendimle ilgili bu tarz bir ifade yakalarsam daha ne kadar ileri gitmiş diye bütün mesajlarını didiklerdim. Bu onun özeli demezdim sanırım.
Sonra da eşiyle olan mesajlara da bakar mıydınız? Ki annesiyle olan mesajlarda da hiçbirsey yok. Sanarsiniz kimse görümcesiyle, kayinvadesiyele ilgili yorum yapmıyor, eşiyle annesiyle dertlesmiyor.

Siz suclusunuz niye biliyo musunuz kendinizi savunmadiginiz icin.ne demek gorumcem mesajlarima bakacak ve beni suclayacaklar vallahi rezil ederdim onu.telefon insanin en mahrem alani mesajlarinizda kotu biseyde yok aglayip herkese haber verecek kadar.siz sessiz kaldiginiz icin onlarda sizi suclamis

Siz her yuzunuze gulen insani melek mi saniyor sunuz?
Hayır mesela sizin bir melek olmadığınızı biliyorum. Hatta çoğu insanin melek ya da şeytan oldugunu düşünmüyorum. Herkesin iyi veya kötü davranışları vardır. Konu sahibi kendisi konunun en başında söylüyor zaten görümcem iyi niyetli, herşeye karışmaz, gelip gidip durmaz vs. diye. Ben de ona dayanarak böyle bir yorum yaptım.

Kalin dedim , basimiza bela ettin demesine aman nolacak sanki kalsinlar dedim. Aradan biraz zaman gecince kafam agridi yazdim. Sevindigim bisey yok. Ki kendisi de zamanında benim arkamdan kalabalık ortamda akrabalarına (ben kimseye olmadigini soylemiyordum istemiyoruz diyordum kendisi de biliyordu bunu) "benim devamli çocuğum olabiliyor onların olmuyor diye beni kiskaniyolar " demiş bi insan

İkinizde ayni tarzda insanlarsiniz o zaman fazla söylenecek söz yok.

Bende aynısını yapardım ama her insan bir değil işte belki de içinde bir kötülük olmadan düşündü bilmiyorum. Ne yapmam gerekli ne demem gerekli onu da bilmiyorum
Ne yapacağınız belli. Bu olayı kesinlikle alttan almamalı cevabını vermelisiniz. Hatta ben olsam kısa net bir şekilde bu yaptığına ne kadar bozulduğumu söyler sohbeti, gelip gitmeyi keserdim. Özür beklediğimi de belirtirdim. Ben istediğim kişi hakkında istediğim şeyi de yazarım. Telefonum benim özelimdir.Madem okumuş bundan sonra kendine çeki düzen versin. Evlat sahibi olmaya çalışıyorsunuz. Tüp bebek tedavisi zor bir süreçtir. Görümce kaprisi çekecek durumda olmadığınızı da söyleyin. Sınırlarınızı bilir saygı duymayı öğrenirse belki zamanla seviyeli bir ilişkiniz olabilir.

Sonra da eşiyle olan mesajlara da bakar mıydınız? Ki annesiyle olan mesajlarda da hiçbirsey yok. Sanarsiniz kimse görümcesiyle, kayinvadesiyele ilgili yorum yapmıyor, eşiyle annesiyle dertlesmiyor.
Bende dedim aynısını ki şöyle görümcem devamlı kayinvaldesini annesine eşine çekiştirir yanımızda ama yüzüne gidince gayet iyi. Çünkü bu böyledir ya insanlar böyledir. Doğru bisey olduğunu asla savunmuyorum ama malesef fitratimizda var sinir olup alindigim biseyi yuzune soyleyemedim annemle paylastim ki ben eşimle 7 senedir beraberim evliliğimiz 2 yıl bitti. Ve Ben çocuklara aşık bi insanim devamlı hayalini kurduğum bisey olmuyor:( bana gelinip de o tedavi sırasında çocuğu biz bu evde durdurur muyuz o akşama kadar dönsün dursun evin içinde biz alıp gideriz ki onu derse. Ben ister istemez alınganlık yaparım. Sadece alınacağı şudur "Beni şimdiden boyle sıkan kadın yiğeni olunca ne yapmaz, sık boğaz ediyolar" kelimeleri. Ki eşimle konuşmamda da eşime ablamlar yemeğe kalacak dediğimde o gine başımıza bela ettin demesine karşılık ben aman nolacak sanki yazmam kardeşinin bile istemeyip benim istediğimi gösterir. Ben O kadar kötü bi insan degilim

Ne yapacağınız belli. Bu olayı kesinlikle alttan almamalı cevabını vermelisiniz. Hatta ben olsam kısa net bir şekilde bu yaptığına ne kadar bozulduğumu söyler sohbeti, gelip gitmeyi keserdim. Özür beklediğimi de belirtirdim. Ben istediğim kişi hakkında istediğim şeyi de yazarım. Telefonum benim özelimdir.Madem okumuş bundan sonra kendine çeki düzen versin. Evlat sahibi olmaya çalışıyorsunuz. Tüp bebek tedavisi zor bir süreçtir. Görümce kaprisi çekecek durumda olmadığınızı da söyleyin. Sınırlarınızı bilir saygı duymayı öğrenirse belki zamanla seviyeli bir ilişkiniz olabilir.
Aglayacagim yorumunuza :(

Back