Telefonları açmayan eş?

Ben biliyorum babaligin bu olmadığını ve onu o gece eve almadım. O geceden beridir konuşmuyorum mutlu değilim huzurum yokkkk.
Adamda baba olacak kumaş yok. Bugün boşansan senin doğurduğunuda takmayacak. Gerçekten hiç mi düşünmediniz nasıl olurda bir insan evladını merak etmez görmeden yaşar? Nasıl bi kalbe sahiptir nasıl vicdanı vardır. Böyle bi adamı nasıl sevdinizde evlendiniz, sizin çocuğunuz farklı sanıyorsunuz.
Adam taş kalpli ayrı bi hayatım var diyen sabahlara kadar içen biri, tutup her şey zamanla düzelir diyor. Yaşanmadan geçen seneler nasıl düzelebilir ki. Bir çocuk babası yaşarken babasızlık çekmiş yıllarca sizde sindirmişsiniz.

"Benim çocuğuma iyi bir baba, banada iyi bir koca olsun gerisi beni ilgilendimiyor' diyen kadınlardansınız yani. Anlaşılan sizinde ondan pek geri kalır yanınız yok, zaten bu yüzden evlisiniz onunla.
Bana iyi bir koca değil ama çocuğuma iyi bir baba diyorum ben nasıl böyle saptiriyorsunuz beni tanımadan ? Bana iyi bir koca değil ki buraya derdimi yazıyorum. Çocuğuma iyi bir babaysa inkar mi etmem lazim. Kaldı ki beni ilgilendirmiyor diye birsey demedim. Çocuğunu görmesine ben mi engel oluyorum. Ben onun çocuğuna götürmesi için hediye bile almış bir kadınım çocuğu tanımamama rağmen.

Adamda baba olacak kumaş yok. Bugün boşansan senin doğurduğunuda takmayacak. Gerçekten hiç mi düşünmediniz nasıl olurda bir insan evladını merak etmez görmeden yaşar? Nasıl bi kalbe sahiptir nasıl vicdanı vardır. Böyle bi adamı nasıl sevdinizde evlendiniz, sizin çocuğunuz farklı sanıyorsunuz.
Adam taş kalpli ayrı bi hayatım var diyen sabahlara kadar içen biri, tutup her şey zamanla düzelir diyor. Yaşanmadan geçen seneler nasıl düzelebilir ki. Bir çocuk babası yaşarken babasızlık çekmiş yıllarca sizde sindirmişsiniz.
Nerden çıkardınız sindirdigimi ?

Hayır benim ki bebek. Onun ilk çocuğu 6 yaşında. Bahanesi mi bilemem ama çocuğu istemiyor kabul etmiyordu. Ama içten içe üzülüyordu. En sonunda da görüşmeye başladı. Çocukla görüşüp bazı şeylerle yüzleşmek istemediğini söylüyordu. Kadınla muhatap olmak istemediğini ve şuan ki evliliğinde huzursuzluk yaşamak istemediğini söylüyordu
Çocuğu istemeyip kabul etmemek gibi bir hakkı yok. Kadını hamile bırakmayacaktı o zaman. Küçücük çocuğun ahından da korkmuyor. Bunun gibi çocuklarına ayrımcılık yapan heriflerin o düşkün oldukları çocuklarıyla imtihan olduklarına çok rastladım. O çocuğa sahip çıksın yoksa ilahi adaletin sopasını fena yer.

Çocuğu istemeyip kabul etmemek gibi bir hakkı yok. Kadını hamile bırakmayacaktı o zaman. Küçücük çocuğun ahından da korkmuyor. Bunun gibi çocuklarına ayrımcılık yapan heriflerin o düşkün oldukları çocuklarıyla imtihan olduklarına çok rastladım. O çocuğa sahip çıksın yoksa ilahi adaletin sopasını fena yer.
Sahip çıkıyor artık ilgileniyor görüyor okuluna getirip götürüyor vs. Bunu kendi vicdanıyla halletmeli. Bunca yıl yapmamış evet geçen yılların telafisi yok. Ben şuan kendi evliliğimin sorunlarını düşünüyorum. O çocuğun sorununu ve babalğını o düşünecek

E bu adamla evli olan siz değil misiniz? Sindirmiş üstüne çocuk yapmışsınız işte daha ne olsun. Sanki şahane babaymış gibi çocuklara yazık gerçekten
Çocukla görüşüp gorusmemesi kendi tasarrufu değil mi yaptığı evet yanlış ama bu onun vicdani sorunu günahı. Ben mi engel oldum

Çocukla görüşüp gorusmemesi kendi tasarrufu değil mi yaptığı evet yanlış ama bu onun vicdani sorunu günahı. Ben mi engel oldum
Yahu siz anlamıyorsunuz sanırım şu farkı. Adam hamile karısından ayrıldığı gibi çocuğundan da ayrılmış. Sevişmesini biliyorsa istemedim şöyle böyle deme hakkı var mı? Çocuk doğmuş büyüyor. Böyle bi adamla evlenip tekrar baba yapmışsınız, hala ben mi engel oldum diyorsunuz. Yani böyle birini seçen sizsiniz, çocuklar anne babalarını seçemiyor ama bizler eşlerimizi seçiyoruz değil mi? Çocuğuna sırt çevirmiş taş kalpli adamın sizin çocuğunuza ne faydası olacak.
Adamın geç gelmesi içmesi başka hayatım var demesinden önce sorgulanması gereken devasa büyük vicdan sorunu var.

Bana iyi bir koca değil ama çocuğuma iyi bir baba diyorum ben nasıl böyle saptiriyorsunuz beni tanımadan ? Bana iyi bir koca değil ki buraya derdimi yazıyorum. Çocuğuma iyi bir babaysa inkar mi etmem lazim. Kaldı ki beni ilgilendirmiyor diye birsey demedim. Çocuğunu görmesine ben mi engel oluyorum. Ben onun çocuğuna götürmesi için hediye bile almış bir kadınım çocuğu tanımamama rağmen.

Kusura bakmayın da hamile bir kadını boşayıp kendi çocuğu ile görüşmeyen bir adam sizin çocuğunuza iyi baba olacak diye evlenmediniz her hâlde. evliliğiniz de sorunlar çıkamasaydi geçmişte kime ne yaptığı umurunuzda olmayacaktı.

Evet nikahlı eşim. Eski eşi hamile yken boşanmış. Eşim çocuğu istememiş kadında psikolojik sağlık sorunlarından ötürü bir daha anne olamam düşüncesiyle doğurmuş. Eşim kendisi görmüyordu çocuğunu ben nasıl göreyim ?
yani ne diyim bilemedim adam hamile karisini bosamis, cocugu kendi istegiyle gormemis ve sizde bu adamin koca hatta ve hatta baba olabilecegine nasil kanaat ettiniz… bi adamin kumasinda babalik yoksa onun cocuguna da yok , seninkine de yok bi daha evlense o cocuga da yok yani … sabaha kadar gelmemek, telefonu acmamak filan benim icin de cok sacma seyler yani ne demek telefon acmamak esek basi miyim ben burda ben sizin yerinizde olsam kapiyi kilitler , anahtari da arkasinda birakir bi guzel uyurum kapida kalsin da anlasin bakalim dunya nasil bi yer yada ben de aynisini yaparim hicde umrumda olmaz bazen insanlara yasattigini yasamadan anlamiyor ama bu soylediklerim normal bi erkek icin gecerli sizinkinde cocuk gormeme , istememe potansiyeli oldugundan cekip gidedebilir o da boyle bi adami baba yaptiginiz icin sizin sorununuz

insanlar bazen hata yapabiliyor evet sizde yapmışsınız. bu adamla evlenerek. ikinci hatayı da ilk evliliğinden olan çocuğuna babalık yapamayan adamı baba yapmakla yapmışsınız. muhtemel ki aileniz, cevreniz "bekar kızsın, ne işin var dul adamla, ustelik çocuğu da var" diye konuşmuş ve sizde duymazliktan gelmissinizdir. olabilir hayatta hersey insanlar için hepimiz hata yapıyoruz. üzülen oluyorz üzen oluyoruz. bu durumda sıkıntıyı çeken tek biz değil ailemizde oluyor. üzücü bir durum ama yapacak bursey yok. bence bu adamla uzatıp yanlışlıkla vs 2.cocugu yapmayın. yolunuza bakın. çok hamuru sağlam bir tipe benzemiyor doğrusu. birakin inceldiği yerden kopsun gitsin

Siz engel olmadınız sizin sorunsuz da değil. Ama sizin gibi erkek veya kadınını geçmişte yaptığı hataları göz önünde bulundurmayan, 'bana karşı yanlış yapmasıysa beni ilgilendirmez' diyen kişilerde normal düşüncede insanlar değildir.

yani ne diyim bilemedim adam hamile karisini bosamis, cocugu kendi istegiyle gormemis ve sizde bu adamin koca hatta ve hatta baba olabilecegine nasil kanaat ettiniz… bi adamin kumasinda babalik yoksa onun cocuguna da yok , seninkine de yok bi daha evlense o cocuga da yok yani … sabaha kadar gelmemek, telefonu acmamak filan benim icin de cok sacma seyler yani ne demek telefon acmamak esek basi miyim ben burda ben sizin yerinizde olsam kapiyi kilitler , anahtari da arkasinda birakir bi guzel uyurum kapida kalsin da anlasin bakalim dunya nasil bi yer yada ben de aynisini yaparim hicde umrumda olmaz bazen insanlara yasattigini yasamadan anlamiyor ama bu soylediklerim normal bi erkek icin gecerli sizinkinde cocuk gormeme , istememe potansiyeli oldugundan cekip gidedebilir o da boyle bi adami baba yaptiginiz icin sizin sorununuz
Aynen öyle yaptım kapıyı kilitledim ve eve almadım. Ben çocuğuma kurban olurum sırf onu sevip çocuk yaptım diye asla pişman değilim. Konu benim çocuğum değil. Konu onun çocuğu bile değil. Konu onun öbür çocuğa olan babalığı da değil. Konu sadece kocaligi şuan.

Kusura bakmayın da hamile bir kadını boşayıp kendi çocuğu ile görüşmeyen bir adam sizin çocuğunuza iyi baba olacak diye evlenmediniz her hâlde. evliliğiniz de sorunlar çıkamasaydi geçmişte kime ne yaptığı umurunuzda olmayacaktı.
Geçmişte kime ne yaptığı gayet umurumda. Fakat geçmişinde ki çocukla görüşüp gorusmemesinin vicdani boyutunu o yasicak. Ben değil.

Çünkü kadın hamileyken boşanmış ve çocuğu yıllarca görmedi. Son bir kaç aydır görüyor. Benlik bir problem değil kendi nazarında. Severek evlendik son zamanlar çok kavga gürültü oluyor evimizde çözemiyoruz. Boşanmayı konuştum istemiyor herşey düzelir vs diyor
Hamile karısını boşayan adamla mı evlendiniz gerçekten? Siz büyük bir risk alıp evlenmişsiniz hiç önünü arkasını düşünmeden o yüzden ne deseniz eşiniz sizi ciddiye almaz maalesef.

Siz engel olmadınız sizin sorunsuz da değil. Ama sizin gibi erkek veya kadınını geçmişte yaptığı hataları göz önünde bulundurmayan, 'bana karşı yanlış yapmasıysa beni ilgilendirmez' diyen kişilerde normal düşüncede insanlar değildir.
Bakın beni ilgilendirmez demiyorum. Ama yaptığı şeyin vicdani boyutunu o yasicak o düşünecek. Ayrıca kadın da çocuğunun babasını görmesi için cabalamamis umurunda olmamış. Adam maddi ihtiyaçlarını sağlamış. Bebekken belli bir süre görmüş. Ama kadının saçma sapan tavırlarından bir daha gitmemiş görmeye. Fakat dediğim gibi bunu o düşünecek ben değil. Ben görmesini istemiyor değilim.

Hamile karısını boşayan adamla mı evlendiniz gerçekten? Siz büyük bir risk alıp evlenmişsiniz hiç önünü arkasını düşünmeden o yüzden ne deseniz eşiniz sizi ciddiye almaz maalesef.
Hiç kimse istemez hamileyken boşanmak. Bugün siz hamile olsanız sorunlar yasasaniz bosamaz mısınız ? Yoksa sadece hamile olduğunuz için devam mı edersiniz

Hiç kimse istemez hamileyken boşanmak. Bugün siz hamile olsanız sorunlar yasasaniz bosamaz mısınız ? Yoksa sadece hamile olduğunuz için devam mı edersiniz
Bahsettiğim bu değil aslında iyi anladınız bence anlamazdan geliyorsunuz. Elbette anlaşamıyorsan boşanırsın. Adamın problemleri olduğu sizin konunuzdan da belli. Gece geleceğim diyip sabah gelen '' benim hayatım var neden arıyorsun? '' diyen adam evliliğin sorumluluğunu alamamış, almayacak olan kişidir. Elbette herkesin kendi arkadaşları, gezdiği zamanlar olacak bu çok ayrı ama her şeyin yeri, zamanı ve üslubu vardır. Siz aradığınız da kısa da olsa cevap verip endişenizi giderebilirdi.
Hamile kadına boşanacak kadar neler çektirdi kim bilir. İnsanın içinde bi şüphe, endişe olur. Kadın anne olma ümidiyle dahi boşandıysa size yaptığının fazlasını yapmıştır. Bu ön yargı değil adamın değişmeyen sorumsuz bir hayatı var. Çocuğu görüşmedi diyorsunuz sizce buda mı normal peki? Bi baba neden çocuğu ile görüşmez? Sizin çocuğunuzla görüşmese ne hissederdiniz? Şimdi daha iyi anladığınızı düşünüyorum. Bu adamdan ne koca ne baba olmaz. Zira siz de burada fikir almak isteyecek kadar endişe duymuşsunuz ki yazmışsınız.

X