kızlar böyle bir aptallığı yapacağım hayatta aklıma gelmezdi, boş mu bulundum diyeyim basiretim mi bağlandı diyeyim herkes benle dalga geçiyor zaten canımın sıkıldığı yetmezmiş gibi ben de sizlerle paylaşmak istedim.
kardeşimin doğum günü hasebiyle çiçeksepeti'nden çiçek göndereyim dedim. kredi kartı kullanmıyorum, çiçeksepeti'nde banka kartıyla ödeme seçeneği de var, onu tercih ettim ben de haliyle. tüm bilgilerimi girdim, kart no, son kullanma tarihi, crv numarası fakat telefon numaramın hesabıma bağlı olmamasından ödeme onaylanmadı. bir kaç kez tekrar ettim olmadı olmadı ben de vazgeçtim.
sonra bilmediğim bir numaradan çağrı geldi ki ben bilmediğim numaraları açmam bile normalde nasıl bir mallıksa açtım numarayı çiçeksepeti'nden aradıklarını yarım kalmış bir siparişim olduğunu istersem telefondan siparişi tamamlayabileceklerini söylediler. ben de kabul ettim, adam bana kart numaramı, kartın son kullanma tarihini ve crv kodunu sordu ben de paşa paşa söyledim :44: yine aynı telefonla hesap arasındaki problemden dolayı siparişi gerçekleştiremediğini bildirip telefonu kapattı ama ben bi anda nasıl tutuştum nasıl tutuştum hemen kardeşimi aradım o da benim hesabımın olduğu bankada çalışıyor olanları anlattım. ne geriizekalılığım kaldı ne saflığım tabii baya bi saydı sonra müşteri hizmetlerini ara dedi aradım kartı iptal ettirdim yeni kart istedim.
sonrasında internet şubesine gireyim de bir parama bakayım dedim bugün de maaş yatmış paracıklarım duruyor mu bir de baktım bakiye -3 lira
aha dedim gitti bi aylık yevmiye, kalbim ağzımda eşimi aradım para yok napıcaz dedim. napıcan gitti gider dedi o da bir sinirle saydırdı tabii. sonra tekrar kardeşimi aradım paraya o bloke koymuş. hesapta görünmüyormuş ama paracıklarım duruyormuş. bi tur daha zekamı övdükten sonra kapattı.
tüm bu olaylar yaklaşık yarım saat içinde oldu. düşünüyorum da çiçeksepeti'nin yaptığı bu uygulama ne kadar saçma, bir cep telefonundan arayıp tüm kart bilgilerini istemeleri ve daha da saçma olan benim o bilgileri şakır şakır vermem... nasıl güveniyorlar ki elemanlarına peki ben nasıl güvendim elin adamına?
bu da bana ders oldu, belki arayan çiçeksepeti bile değildi ayılmasam bir iki saate indireceklerdi benim hesabı ceplerine...
aklınızda bulunsun kızlar ben düşmem demeyin, çünkü ben hep ben düşmem derdim. çok şükür kazasız belasız atlattım