• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Telefondan yumruk atılabilse keşke 😤

İnsan yerine konmamış
Sus otur mu deseydim?
Sahipsiz sanmasınlar arkasındayız her daim
Tabi kardeşim internet sitelerinden şunu bunu sipariş edip kredi kartına abanan biri olmadığı için ailemin aldığı parfüm ıvır zıvır gözüne battı pis damadın. Borç içinde yüzseydi ailemin yardımına ihtiyaç duyardı belki de. Kardeşim hep gerek yok sonra alırz masraf yapmayalım diyen biri o yüzden damada rahatlık batmış olabilir diye düşünüyorum. Her gördüğünü alan biri olsaydı keşke o zaman kıymetli olurdu ailem. Nankör adam
İki tarafta haksiz.once bunu kabul edin..artık evlenmiş: birakinda masrafları kendileri düşünsün..ailenizin tel faturasini ödemesinde art niyet olmasa da yine de yapmamaları gerekirdi...siz ve aileniz onların bütçelerine karışmayın...erkekleri maddi konuda ezmeyeceksin;yetersiz gostermeyeceksin..fazla alingan oluyorlar..damat beyde hatali... Kibarca ;ailen karismasin;kendi yagimizda kavrulalim diyebilirdi.kibarca reddederdi..o da aşırı tepki vermiş..sizde bu tavrinizla hatalisiniz..ortalığı sakinlestirip;iki tarafla konuşmak yerine kardesinizi cagirmaniz ;hele ki böyle saçma bir olayda ; ortalığı daha da kizistirir...sizde onların maddi işlerine karışmayın..ister alırlar ister almazlar..evlenmeyi biliyorlarsa başlarının çaresine baksınlar..bende burada alamadiklarimi saysammmm...ooooooo ooo....

Ne yani ben şimdi çocuğuma damat beycigim kızacak diye hediye alamayacak miyim? Hangi hakla buna karışır? O benim kızım istediğimi alır istediğimi veririm, istersem tatile gönderirim. İnşallah yeni nesil ve aileleri bu saçma adamlara ezdirmeyecek kendini
Kesinlikle katiliyorum elendig diye toplumun dayattigi "kaliplara" giremem, evlenince kendi annem babam ailem olmaktan cikiyor mu? Hediye de alirim, istedigimi veririmde

Esiniz ailesinden bir seyler gelse neden hosunuza gitmez?
Ben birilerinden bir şeyler almaktan hoşlanmam çünkü illa ki bir beklenti oluyor sizin yüzünüze demeseler bile illa ki birilerine ben geline bunu bunu yaptım ama o bana şunu bile yapmadı denmesini istemem. Kendi ailemden de kabul etmem bu arada. Kimseden bir beklentim yok ve (eşim ve ailem) haricinde kimsenin de benden bir beklentisi olmasın. Benim hayat görüşüm bu şekilde.

Ben birilerinden bir şeyler almaktan hoşlanmam çünkü illa ki bir beklenti oluyor sizin yüzünüze demeseler bile illa ki birilerine ben geline bunu bunu yaptım ama o bana şunu bile yapmadı denmesini istemem. Kendi ailemden de kabul etmem bu arada. Kimseden bir beklentim yok ve (eşim ve ailem) haricinde kimsenin de benden bir beklentisi olmasın. Benim hayat görüşüm bu şekilde.
Sizin hayat görüsünüz o sekilde olabilir ama evlenince artik ailelerden bir sey kabul edilmez, kendi kendimize yetmeyi ögrenmeliyiz gibi kaliplar bana sacma geliyor. Kardesim iki senelik evli, annemlerin bahcesi var organik sebze meyvelerden yarisini da onlara verirler, gelinimizin ailesi de yardim eder ara sira, hic sorun yasamadik, hatta nasil tesekkür etceklerini bilemezler. Herkes ayridir.

Bağırıp çağırma kısmı hariç kardeşinizin eşi çok haklı. Artık onlar ayrı bir aile ve kendi yağlarında kavrulmaları gerekiyor. Karşıdan yardım isteği gelmedikçe telefon faturası falan ödemek nedir. Aileniz iyi niyetli olabilir ama adamı düşürdükleri durum, ailesini gecindiremeyen adam durumu. Parfüm hediye olarak alınır ozel gun falan olur. Sebzeyi yetiştiriyorlar getirilir. Ama ötesi olmaz.

Ne yani ben şimdi çocuğuma damat beycigim kızacak diye hediye alamayacak miyim? Hangi hakla buna karışır? O benim kızım istediğimi alır istediğimi veririm, istersem tatile gönderirim. İnşallah yeni nesil ve aileleri bu saçma adamlara ezdirmeyecek kendini
Hediye alınır ama buradaki durum hediye değil. Kadın eşinden isteyebileceği şeyleri de ailesi alıyor. Hadi bir olur iki olur ama sürekli sürekli rahatsız edici. Evlenmeyi biliyorlarsa tabii ki bütçe yönetimini öğrenmek zorundalar. Burada şunu diyebilirsiniz; demek ki adam almıyor ( alamıyor) işte o durumda da yine konu sahibinin kardeşinin bunları görüp eklenmemesi gerekiyordu. Çocuk oyuncağı değil bu; evlilik.

Bağırıp çağırma kısmı hariç kardeşinizin eşi çok haklı. Artık onlar ayrı bir aile ve kendi yağlarında kavrulmaları gerekiyor. Karşıdan yardım isteği gelmedikçe telefon faturası falan ödemek nedir. Aileniz iyi niyetli olabilir ama adamı düşürdükleri durum, ailesini gecindiremeyen adam durumu. Parfüm hediye olarak alınır ozel gun falan olur. Sebzeyi yetiştiriyorlar getirilir. Ama ötesi olmaz.
Hicbir sey yapmasan, ailenin biz de bes kurus katkisi yok derler, insanlari anlamak zor. Gecinmek istemeyene her sey batiyor iste.

Hediye alınır ama buradaki durum hediye değil. Kadın eşinden isteyebileceği şeyleri de ailesi alıyor. Hadi bir olur iki olur ama sürekli sürekli rahatsız edici. Evlenmeyi biliyorlarsa tabii ki bütçe yönetimini öğrenmek zorundalar. Burada şunu diyebilirsiniz; demek ki adam almıyor ( alamıyor) işte o durumda da yine konu sahibinin kardeşinin bunları görüp eklenmemesi gerekiyordu. Çocuk oyuncağı değil bu; evlilik.
Evliliginn kurallarini, kaliplarini kim belirliyor?

Sizin hayat görüsünüz o sekilde olabilir ama evlenince artik ailelerden bir sey kabul edilmez, kendi kendimize yetmeyi ögrenmeliyiz gibi kaliplar bana sacma geliyor. Kardesim iki senelik evli, annemlerin bahcesi var organik sebze meyvelerden yarisini da onlara verirler, gelinimizin ailesi de yardim eder ara sira, hic sorun yasamadik, hatta nasil tesekkür etceklerini bilemezler. Herkes ayridir.
Özel gün olur; hediye alınır falan o ayrı ama sürekli sürekli ben istemem. 33 yaşında kocaman kadınım meyvenin sebzenin organiğini de kendim bulurum diye düşünüyorum fakat herkesin görüşü ayrı tabii ki. Kim nasıl rahat edecekse öyle davransın.

Ağzınızı açmayın, tutun kendinizi. Yolun sonunda siz kötü olacaksınız yoksa. Kardeşinizin ayrılmaya falan niyeti yok. Ayrılmak isteyen insan yok ailem seyahate gidiyor yok kaynanamın misafiri var gibi saçmasapan bahanelerin arkasına sığınmaz. Gitmek isteyen insanı zaten kimse tutamaz, toplar eşyasını yakar yıkar yine gider. Kardeşinizin gidesi yok. Hayır en anlamsız bulduğum olay madem evliliğine devam edeceksin neden anlatır insanları sinir edersin.

Hediye alınır ama buradaki durum hediye değil. Kadın eşinden isteyebileceği şeyleri de ailesi alıyor. Hadi bir olur iki olur ama sürekli sürekli rahatsız edici. Evlenmeyi biliyorlarsa tabii ki bütçe yönetimini öğrenmek zorundalar. Burada şunu diyebilirsiniz; demek ki adam almıyor ( alamıyor) işte o durumda da yine konu sahibinin kardeşinin bunları görüp eklenmemesi gerekiyordu. Çocuk oyuncağı deği
Alırım, iki kızım var, istediğimi alırım, evlendi diye çocuğum olmaktan çıkmıyorlar. Damat beyin tarafı beni ilgilendirmez. Sizinkiler neden yapmiyor demem ama kızıma aldığım parfümün hesabını kimseye verecek değilim. Damat isterse parfümlere bogsun kızımı ben istediğimi alırım kızıma.

Konu sahibinin kardeşinde kıtlık bilinci var bence, bunun olması için ille de yokluk çekmek lazım değil zannımca, nedenini bulmak ve tedavi için uzman yardımına ihtiyaç duyulabilir.

O kadar kıtlık bilinci varsa girsin bi yerde asgari ücret de olsa çalışsın, o zaman kendine don da alır sütyen de , hoş bu aile öyle sıradan bi iş bulsa beğenmez yine damada saydırırlar sorsan taşrada bi yerde iktisat mezunudur sanki Cerrahpaşa tıp mezunu da markete gir diyoruz, velhasıl damat da ezik o ayrı da bu aile de bu abla da o kızçe de çok normal değil, abla öyle bi anlatıyor ki her anı hayal ettim orda olsam bazı ayrıntıları kaçırırım yani öyle bi hakimiyet var konusahibinde 😁🤓🥸

Alırım, iki kızım var, istediğimi alırım, evlendi diye çocuğum olmaktan çıkmıyorlar. Damat beyin tarafı beni ilgilendirmez. Sizinkiler neden yapmiyor demem ama kızıma aldığım parfümün hesabını kimseye verecek değilim. Damat isterse parfümlere bogsun kızımı ben istediğimi alırım kızıma.
Benim de kızım var ve hediye olarak ben de alırım ama sınırı da bilirim. Evlenen insan artık çocuk değildir. Kendileri yardım ister o ayrı. Yalnız şöyle bir durum var kızım tabii ki kızım her zaman da arkasındayız. Kızım eğer evlenirse tabii ki damat bizim arkasında olacağımızı bilecek.

O kadar kıtlık bilinci varsa girsin bi yerde asgari ücret de olsa çalışsın, o zaman kendine don da alır sütyen de , hoş bu aile öyle sıradan bi iş bulsa beğenmez yine damada saydırırlar sorsan taşrada bi yerde iktisat mezunudur sanki Cerrahpaşa tıp mezunu da markete gir diyoruz, velhasıl damat da ezik o ayrı da bu aile de bu abla da o kızçe de çok normal değil, abla öyle bi anlatıyor ki her anı hayal ettim orda olsam bazı ayrıntıları kaçırırım yani öyle bi hakimiyet var konusahibinde 😁🤓🥸
Kardeşim herşeyini bana anlatır orda kimsesi yok ailemle aynı şehirde ama mesafe var. Siz kardeşinizle mesafeliyseniz o sizin tercihiniz. Napmışım da normal değilmişim? Sahip çıktım destek oldum diye mi? Okul öncesi öğr. Ama orada iş bulamadı. İsterseniz kreş açın da çalışsın? Yok cerrahpaşadan mezun sanki diye siz kimi yerdiğinizi sanıyorsunuz haddinizi bilin. Bide gülerek yorum yapıyorsunuz pes. Merhamet nezaket herkeste yok unutuyorum bazen.

Heheheh. Kıtlık bilinci öyle çalışmakla da aşılacak birşey değil ki, keşke o kadar kolay olsa. Damat bey eş ailesinden gelen yardıma kızıyor da maşallah sakin sakin duyulmadan halletmek yerine konu komşu duysun diye uğraşmış kavgalar dövüşler, valiz atmalar.

Böyle ailesine ağlanıp ağlanıp, çektiği rezilliği sündüre sündüre anlatan, sonra da çözüme asla yanaşmayan asla kocasını boşamayan kadınlardan gına geldi. Ablam da böyleydi. Çekmediği çile kalmadı, görmediği şiddet kalmadı, boşan dedik biz suçlu olduk. Kocası en son karımı sen dolduruyorsun diye bana çemkirdi. Kardeşiniz evliliği yürütemiyor, hem şartlarından memnun değil, size aşırı fazla yansıtıp sızlanıyor, mızmızlanıyor, hem de çözüme yanaşmıyor. Hoşlanmadım tavrından. Her evde abuk subuk saçma sapan kavgalar oluyor. Ya çek git o zaman ailene söyle, oturacaksan da aileni boşa üzüp strese sokma. Ne olacak? Eşiyle sizin ilişkileriniz yalama olacak, siz adamdan tiksineceksiniz adam sizden nefret edecek, duvar örecek, sonra ağlanıp sızlanmalar kat kat artacak. Şu tepkiler normal mi allah aşkına. Adam kahvaltı masasında arıza çıkardıysa bırak git. Bavul mu topladın, gerçekten çek kapıyı çık git.

Heheheh. Kıtlık bilinci öyle çalışmakla da aşılacak birşey değil ki, keşke o kadar kolay olsa. Damat bey eş ailesinden gelen yardıma kızıyor da maşallah sakin sakin duyulmadan halletmek yerine konu komşu duysun diye uğraşmış kavgalar dövüşler, valiz atmalar.

Peki katip sen eşini ekonomik anlamda bu kadar idare etsen ama bunu tüm aile bilse bu gerçek bi iyilik olur mu sence?

Kardeşiniz 12 yaşında mi evlendi?
Bu saçma tavırlar, bir adım sonrasını bile kestirmeden hareket etmeler...daha çok üzülür sizi de üzer kardesiniz. Yetmez peşpeşe iki çocuk doğurur,onları da üzmeye devam eder.
Aile nisanliyken kendini belli etmiş. Ona değerinin altında bir nisanligi bile 'sen bunu hak etmiyorsun' demiş. Kız yine de ağlayarak aldırmış. Bunun gibi tonla şey yaşamış ama yine de o ailenin on dakika uzağına taşınmış, evcilik oynamak için .
Ailenin ekonomik şiddeti daha nisanliyken başlamasına rağmen iş bulamadan tutmuş bu aileye gelin gelmiş .
Nisanliyken tonla sorun görmüş, ama düşünmek için kullanılan organı hiçe sayıp gözlerini kapatmış, işsiz haliyle hemen evlenmiş.
Daha iki aylık evliyken bile defalarca kavga etmiş, yine de 'balık baştan kokar' dememiş, 'bindik bir alamete,gidiyoz kiyamete' modunda devam etmiş , alttan almış
Bu olaya gelirsek; adam zaten dangoz. Adamın elle tutulur bir tarafı yok, o yüzden kardeşten bahsedeceğim .
Bir kavga etmişler, kız Hemen eşyalarını toplamaya başlamış,evden çıkmaya çalışmış. Adam da delirmiş.
Ya evden çıkıp gitmeye karar veren insan böyle tiyatro oynayıp adamın önünde gitmeye çalışmaz. O adam elbet evden çıkacak,ise gidecek er geç. Gerekirse bir gün bekleyip adam yokken rahatça her şeyini kimliğini, ilacını,altınını,elbisesini vs valize doldurup evden çıkar.
Gerçekten niyeti olan...
Ama sizin kardeşin zaten Gitmeye de niyeti yok, sadece adam onu engellesin diye tiyatro çevirmiş.
Sonra kavga büyümüş, adam eşyalarını merdivene atmış. Kız da mutfağa gidip bıçak alıp 'kendimi keserim' diye yeni bir tiyatro çevirmiş. O,siz, ve okuyan herkes biliyor ki kardesiniz o bıçağı saplayacak değil. Kavgada üste cikmak için ,sesi daha gür çıksın diye oyun oynamış. Ne kadar yanlış. Ki adam anında alttan aldığı için kardesniz bu bıçak olayına devam edecek gibi,çünkü olumlu bir pekistirec almış bu olaydan sonra,işler tersine dönmüş,adam alttan alır olmuş . Allah sonlarını hayır etsin..
Neyse, koca kişisi özür dilemiş, 'tamam ailene git sakinles' demiş.
O da ne? Demin boğuşmayi göze alıp valiz hazırlayan o cengaver bir anda demiş ki; ailem tansiyon hastası,gidemem kii...
E yani,madem gidemeyeceksin deminki şova ne gerek vardı??? Durduk yere, adamın gözünde de saçma sapan boş atan biri oldun işte . Bundan sonraki kavgalarda hazırlasan da valizini,evden de çıksan Anan baban tansiyon hastası, adam bilmeyecek mi gidemeyecegini. Gitsen buna giderdin.
Ya da bu olaya gitmeyen dayak yerse gidebilir mi, 'tansiyon hastasi' ailenin yanına? Ya da aldatilinca gidebilir mi??? Eğer 'eh o zaman giderim tabii' diyorsa bu olay da yeterince büyük, sımdi gitsin dayağı beklemeden... Adam bu saatten sonra bir yere gidemeyecegini biliyor ve karisinin gidecek bir yeri olmadigini gören tüm merhametsiz kocalar gibi artık buna göre davranacak. Sıfır kaybetme korkusu...
Ne yaşanırsa yaşansın yanında duracağını bilme güveni...
Neyse,olaya devam edelim...
Siz kardesinize Kapi olmak istemissiniz, gel demişsiniz.
Bu sefer de demiş ki ; ay kayınvalidemin sehirdisindan misafiri geldi,şimdi gelemem.
Neden?
Ayıp mı olur??
Madem evi terk edecek kadar büyük bir olay,kayınvalidenin misafiri duyar diye mi endişe ettin??
Tutarsız,saçma sapan hareketleri olan bir kadın.
Uyuz oluyorum böyle insanlara. Bence siz de 'burada her zaman çalacak bir kapın var, o evden çıkmaya karar verdiğin zaman otogara git,biletini de ben alırım. Burada da toparlanana kadar yaşarsın,annemlere de beraber açıklarız. Hiç bir şey olmaz,ben arkandayim' diyin, ama size bir şeyler anlatmasina izin vermeyin. Bozuk sudyenine kadar anlatmış, amaci ne???
İşte bu tipler yakınına anlatır anlatır,yakınını kocasına düşman eder, düşünmekten karnına ağrılar girmesine sebep olur. Kendi kocasının bir tatlı sözüne barışır,ikinci bir girtlaklamaya kadar koyniş koyniş uyur. Olan onun derdiyle dertlenen yakınına olur.
O kadar tanıdık ki, annemin kız kardeşi de böyleydi. Huzurlu bir evimiz varken tüm çocukluğum annemin kız kardeşinin aile sorunlarını dinlemekle geçti. İşi gücü vardı, biz destektik. Kocasını bırakmak istemediği için boşanmazdi,ama her kavgasını anlatıp bizi de strese sokardi. Bosan ısrarlarına 'babam kalp krizi gecirir' diye saçma bir argüman sunardi. Yıllar yıllar böyle geçti,sonra çocuk doğurdu, boşandı. Dedem hiç de kalp krizi geçirmedi :) hatta sonrasında 10 yıl daha yaşadı...
Yani diyeceğim o ki sana anlatıp rahatlayıp senin huzurunu kacirmasina izin verme,öz kardeşin bile olsa. Kapın açık olsun,bir gün o evden çıkmaya niyet ederse gelsin. Yoksa senin onunla konuşman hiç bir fayda etmez. O konuşur rahatlar sadece
Ah ah içimdekileri yazmışsınız insan kardeşine bu şekilde dan dan konuşamıyor işte keşke aç da oku diyebilsem ama telefonu ne alemde bilmiyorum damat falan alır okur da yine kabak bana patlar. Tek yaptığım onu dinlemek bitirmek istiyorsan gel demek ama suçlu oldum resmen. Kardeşimde de çok hata var sinir krizlerine girmiş bıçak almış falan hiç tasvip etmedim ama kardeş yani atılmaz ki bende olmasam kim destek olacak başım ağrıdı düşünmekten 🙁
Konu sahibinin kardeşinde kıtlık bilinci var bence, bunun olması için ille de yokluk çekmek lazım değil zannımca, nedenini bulmak ve tedavi için uzman yardımına ihtiyaç duyulabilir.
Valla çok da rahat geçiniyorduk bekarken
Babam işçi annem ev hanımıydı ama ne istesek alınırdı. Bu kız nasıl böyle oldu anlamıyorum nişanlandıktan sonra farkettim bende. Önceden fiyat bile sormazdı ben kızardım fiyatına bak önce diye. Aralarında ne geçiyor bilmiyorum maddi konularda sıkıntı mı var soramıyorum anca kendi anlatırsa..

Back