telefon bağımlılığından nasıl kurtulurum

groenline

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2017
821
1.080
merhaba herkese
sorunum birçok insanda olduğunu tahmin ettiğim telefon bağımlılığı. 22 yaşında üniversite öğrencisiyim, güzel bir bölümde okuyorum ve son yılım. boş zamanlarımda kendimi gelistirebilecek şeylerle uğraşmam gerekirken, yeni kitaplar okumam gerekirken, seneye çalışmaya başlayacağım meslegimle ilgili şeylere kafa yormam gerekirken uyanık olduğum her an telefon elimde. ben eskiden inanılmaz kitap okurdum. bir yıl 52 hafta, ben senede 55 civarı kitap bitirirdim. ama şimdi olmuyor yapamiyorum. elime kitap aldığım an sıkılıyorum resmen. hiçbir kitabı bitirememeye başladım, kendime zaman ayiramamaya başladım. durumdan çok rahatsızım anlayacağınız. bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı ? nasıl kurtulurum bu alışkanlıktan ?

Ben sosyal medya çöplüğüne kendi adıma şöyle bi yöntem buldum. Sabah sosyal medyada bakacağım şeylere bakıyorum ve uygulamaları siliyorum.(en geç 10a kadar) Gün içinde de asla indirmiyorum. Gece uyuma moduna girdiğimde tekrar istediğim uygulamaları indiriyorum zaten bakarken yarım saat içinde uykum geliyor. Benim bu yöntemle bazen 2 3 hafta bazı uygulamaları hiç indirmediğim bile oluyor çünkü her şey o kadar rutine binmiş sıradan geliyor ki 'mış gibi' yapan insanlara tahammülsüzleşiyorsun sosyal medyadan uzaklaştıkça.

2017den beri buraya üyesin. Durumu açıklıyor gibi 😅 buranın bağımlısı olmuşsun. Kurtulmak için tek bir çözüm var. Onu da bilirsin zaten.

Ben sosyal medya çöplüğüne kendi adıma şöyle bi yöntem buldum. Sabah sosyal medyada bakacağım şeylere bakıyorum ve uygulamaları siliyorum.(en geç 10a kadar) Gün içinde de asla indirmiyorum. Gece uyuma moduna girdiğimde tekrar istediğim uygulamaları indiriyorum zaten bakarken yarım saat içinde uykum geliyor. Benim bu yöntemle bazen 2 3 hafta bazı uygulamaları hiç indirmediğim bile oluyor çünkü her şey o kadar rutine binmiş sıradan geliyor ki 'mış gibi' yapan insanlara tahammülsüzleşiyorsun sosyal medyadan uzaklaştıkça.
harika öneri teşekkür ederim

Kelin ilacı olsa...
Siz yine eskiden iyi bir kitap kurduymuşsunuz ben eskiden beri bağımlıyım..
Bir ara uygulama yukledim telefon bağımlılığını ölçüyor, hangi uygulamada kaç saat kaldığını gosteren bir uygulamaydı.. Gerçekle yüzleşmekten sıkılıp kaldırdım😁 fakat size faydası olabilir

Yapışık ikiz gibiyiz allah affetsin :olamaz: tedavisinin olduğunu düşünmüyorum kendi açımdam 😁

'Sosyal medya'nın 'hap bilgi' sunduğu realitesini sık sık kendinize hatırlatmanız belki orta vadede size bir fayda sağlayabilir sevgili ereeves. Yani şöyle düşünün; okuyacağınız kitaplar, onlardan derinlemesine çıkarımlarda bulunma, edebiyatla, felsefeyle veya ilgilendiğiniz alan ne ise, o alanlarda derin analizler yapma şansınız varken, bu konularda mesleki gelişiminizdeki katkıları bir yana, dost meclislerinde konuşma şansınız varken, siz derin analiz yapmanıza engel olacak, çok kısa vadeli sizi mutlu eden veya dikkatinizi dağıtıp oyalayacak şeyler peşinde koşup uzun vadede yaptığınızı hatırlayıp üzülüyorsunuz. Siz, 'siz' değil sadece, 'ben', 'biz', dönem dönem 'hepimiz'. Bu telkinleri sıklıkla kendinize hatırlatmanız, bu konuda inatçı olmanız, fayda sağlamaya başlayacaktır diye düşünüyorum.

X