• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tektaşım çok mu küçük

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Asla öyle bişey yapma, yüzüğün çok güzel, ayrıca ben kendi adıma söyleyeyim, o altın hiç bir ozelliği olmayan sahte tek taşları bana kimse kullandıramaz, çok çirkin ve yapay duruyorlar

yani şunca yorum arasında ne demek istediğimi anlayıp ona göre cevap veren tek kişi sizsiniz. teşekkür ederim öncelikle. Açıkçası önceden benim de pırlanta tektaş vs. işim olmadığından milletin taktığı o koca koca taşları zenginlik göstergesi olarak görüyodum. Şimdi anladım ki işin iç yüzü farklı. O yüzüklerin gerçeğini anca demet akalın takıyor :) Ve Pırlanta kendini her şekilde belli ediyor. küçük büyük farketmez sevdiğim almış bana çok şükür. ayrıca 0.9 karata bile pırlanta gördüm o gerçekten çok küçüktü nokta gibiydi benimkinin abartılacak bir küçüklüğü olduğunu düşünmüyorum.yüzüğümle barış imzaladım ömrümce severek takıcam :)

hatta sevgilim verirken zor bulunan pırlantadan aldım ki seni ifade etsin, sen benim için zor bulunan pırlantasın anlamında verdi de. kalp krizinden ölsünler.

hahayt konuşma tarzınıza bayıldım :) hayatta şu kadar hazırcevap olsam bir sıkıntım kalmaz zaten. Bir daha birisi bir şey derse yazdıklarınızı kopyala yapıştır kendisine iade edicem :)

Tek taşın güzel bence , insanlara ne ki, dinleme onları.
Bunu satma, satarsan değer kaybeder, yazık olur verdiğin paraya. Hatırası var sakla bence.
Millet çok laf ediyorsa da ayrıca gümüş veya altın tektaş alabilirsin, ama zamanla suya vs girdikçe parlaklıkları gidiyor ve çok kötü duruyor.
Ayrıca belki yanlış düşünüyorum ama pırlanta olmadıktan sonra taşı taşımanın ne anlamı var diye düşünüyorum ben, içime sinmiyor, küçük olsun pırlanta olsun bence, hem evladiyelik olur

yorumunuza aynen katılıyorum. burda bir üye benim yüzüğüme plastik gibi deyip aklınca dalga geçmiş. ama o at nalı gibi yüzükler daha çakma duruyo bence.küçük olsun benim olsun. teşekkürler yorum için

Bir laf varya "Kimin ekmegi bayat, kimin pirlantasi ufak"! ey hayat iste..

ya neden böyle yazıp insanların vicdanına oynuyorsunuz şimdi. dünyada aç muhtaç milyonlarca kişi olduğunu ben de farkındayım en az sizin kadar .onlar için de bir şeyler yapmadığımı nerden biliyosunuz ayrıca . ee iyi madem dünyada fakir insanlar var onlar bunlara sahip olamıyo diye yüzük de ev de eşya da almayalım

Bence sorun tektaşta değil yani sorun yok da elinizde bi kalabalık olursa daha hoş gözükür. Alyansı tektaşla beraber takın daha dolu gözükür.

dediğiniz doğru olabilir nişanda inşallah alyanslarımız takılınca daha hoş bir görüntü elde ederim :)

yani şunca yorum arasında ne demek istediğimi anlayıp ona göre cevap veren tek kişi sizsiniz. teşekkür ederim öncelikle. Açıkçası önceden benim de pırlanta tektaş vs. işim olmadığından milletin taktığı o koca koca taşları zenginlik göstergesi olarak görüyodum. Şimdi anladım ki işin iç yüzü farklı. O yüzüklerin gerçeğini anca demet akalın takıyor :) Ve Pırlanta kendini her şekilde belli ediyor. küçük büyük farketmez sevdiğim almış bana çok şükür. ayrıca 0.9 karata bile pırlanta gördüm o gerçekten çok küçüktü nokta gibiydi benimkinin abartılacak bir küçüklüğü olduğunu düşünmüyorum.yüzüğümle barış imzaladım ömrümce severek takıcam :)

Aslinda bu isi biraz erkeklere birakmak lazim. O pirlanta almis pirlanta secmis cok ta iyi yapmis fiyati vs hic onemli degil onemli olan bir benzerinin daha bulunmamasi ve cikarilana kadar ne zorluklar cekilmesi. Gerisi bos gule gule kullan kimseyi dinleme.

altın tektaş dediginiz ne ben onu cok anlamadım. millet hep sahte alıyor ondan oyle koca koca tektaslar goruyoruz, hic kafanıza takmayın bos konusuyorlar.
ama ben olsam sadece alyans takardım daha şık duruyor. tektaş guzel ama elli tane yuzuk takıyor millet mesela çingene gibi yok alyans ustune beş taş yanına tek taş öögghh yani. cok görgusuzce. bestas da cocuk dogdugu zaman alınır. bence uzulme, ileride calısır bırıktırır daha guzelini buyugunu alırsınız, onemli olan su an sevginizin ve huzurunuzun buyuk olması bence, maddiyat gelip gecici:KK200::nazar:

ya neden böyle yazıp insanların vicdanına oynuyorsunuz şimdi. dünyada aç muhtaç milyonlarca kişi olduğunu ben de farkındayım en az sizin kadar .onlar için de bir şeyler yapmadığımı nerden biliyosunuz ayrıca . ee iyi madem dünyada fakir insanlar var onlar bunlara sahip olamıyo diye yüzük de ev de eşya da almayalım

Insanlarinin vicdanina oynayan sizsiniz ama cookkmu kucuukk diye kucuk simarik kiz halleri hic oluyormu evlenicek yasta birine? Maddiyatci degilseniz etrafinizda sizin yuzugunuze konusanlara tenekeden de olsa bagliligimizin simgesi diyip kesersiniz sozlerini!

Kızlar merhaba belki saçma ama çevremdeki insanların tepkileri beni çileden çıkardığı için bu konuyu açıyorum.

Bu benim sözümde canımdan çok sevdiğim sevdiceğim tarafından takılan pırlanta tektaşım. 0.15 karat. Yaklaşık iki bin lira değerinde. Maddi olarak durumumuz çok iyi olmadığından sözlümün gücü yettiğince orta karar birşey aldık.
Ama yüzüğümü taktığımdan beri akraba ve arkadaş çevremin eleştirilerinden kurtulamıyorum. Yok çok küçükmüş, yok mercek gerekmiş görmek için. Hiç almasak daha iyiymiş.

İnsanlar millette kaşıkçı elması kadar altın tektaşları görmekten onlara alışmış gözleri benimki onlara küçük geliyor.

Onlar altın olduğu için o kadar büyük. Sizin dediğiniz büyüklükte pırlanta bir tektaş almak için araba parası gerek diyorum yine de burun kıvırıyorlar.

Sonuç olarak çok severek taktığım yüzüğümden soğuttular beni. Acaba bunu satıp söyle büyük göz dolduran altın bir tektaş mı alsak. Ne dersiniz çok mu küçük
Ben öleyim o zaman benim ki 4 sene sonra alabildi hemde 0,10 karat :D hiiçççç canını sıkma duyma gereksiz yere takmaya değmez.

İlk pirlantami kendim aldim ilk maasimla,23 yasindaydim. Pirlanta severim,kendi kendime almaya gucumun yetmedigi bir seyi baskasindan beklemem. Size de tavsiye ederim ;) o zaman mutlu olabilirsiniz

canım milletin taktığı büyük taşlılar pırlanta değil genelde normal altın oda 500 tl filan yani gerçi bence onlar daha güzel duruyo:olamaz:
senin yüzügün ise evet banada çok kuçuk geldi ama sen begeniyorsan takma sölenenleri sonra değiştirirsin istediğin gbi alırsın

Boyle bir laf duysam cevremden soyleyenin yuzune bakar imali bir sekilde gulumserim sadece. O gulumseyis binlerce cevaptan agir anlamli gelir. Cevap verip ceneni bile yorma. Hayirli olsun ayrica cok guzel cok yakismis.:KK66:

Pırlantanın sadece karatı önemli değildir, 4c denilen sınıflandırması vardır ve rengi, berraklığı, kesimi de ona değer katar. Ayy daha bunu bile bilmeden pırlantama laf etme varoşluğu göstermesinler bi zahmet. Bi de güya prenses gibi takılırlar ahah. Simit sarayı prensesleri.. Siz de böyle düşünün, ben yüzüğünüzü beğendim, güle güle takın.

http://www.hazinem.com/catalog/product/gallery/id/853/image/2336/

benim ki bu. resimde büyük görünüyor ama gayet küçük. ama çok önemli bir özelliği var ki kenarındaki siyah taşlar pırlanta. hep siyah pırlantam olsun istiyordum eşim yememiş içmemiş siyah pırlantalı tek taş bulmuş. önemli olan büyüklüğü değil işlevi. gönlüne zevkine hitap edip etmesi. o yüzden hiç önemsemedim ufak olmasını.yoksa top kadar olsa ne olacak mutlu etmedikten sonra..

Öncelikle altın tektaş diye birşey yok. Çünkü sizinkinin de madeni altın. Taş açısından pırlanta taş ve yapay taş var. Yapay taşlar da zirkon, swarovski, laboratuvar pırlantası diye değişmekle beraber çoğunlukla zirkon kullanılır...

Bana göre taşı kocaman ama yapay taş olanlar da güzel değil, pırlanta olup minicik taş olanlar da güzel değil. En kötü ihtimal 0,30 ya da 0,40 ct olmalı büyüklük olarak. Ortalama olarak da 0,50 ct iyidir.

Bütçem yetmiyorsa da illa tektaş takmak zorunda değilim, alyans takarım ya da yarımtur bir yüzük takarım.

Sen begendiysen niye milletin dedigini takiyosun kafana?

Eski eşim de tek taşı küçük almıştı, maddi imkansızlık yüzünden. Ailesi hiçbirşeye destek olmamıştı çünkü. Bi heyecanla yüzüğü getirmişti bana. Ben de " bu ne böyle, bit kadar yüzük almışsın" demiştim. O da çok üzülmüştü. Hayatımın en önemli pişmanlıklarından biridir. Yıllar sonra boşandık ve yüzüğü de sattım. Kimseye kulak asmayın lütfen. Kıymetini bilin.

Back
X