• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tektaşım çok mu küçük

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Abartmayin yahu. Buraya ne konular aciliyor bu konu mu sorun oldu. 5 10 sayfa yorum gelir alt tarafi
O benim kendi yorumum. Bana gore hastaligin, siddetin, aldatmanin, acinin, ofkenin yaninda dert edilecek hatta ve hatta konu acilacak bir durum degil.
Abarttigimi iste bu noktada dusunmuyorum.

Eliniz çok büyük, taş da küçük olunca ekstra küçük durmuş.

Ayrıca bir yorumunuzda maddi durumumuz iyi değil, ona göre orta karar aldık demişsiniz. Şimdi bunu satıp üstüne ekleyip büyük alacaksınız he? Bu kadar saçma bir şey olabilir mi? Oldu, siz yüzüğe çalışıp bütün varınızı yoğunuzu milletin zevkine yüzüğe harcayın bari. Ne kadar boş işler ya. Böyle şeyler zaten lüks, bi de parası olan olmayan kendini kasıp millet için alıyor yahu. Acayip. Millet her türlü yorumu yapar da, siz de bu kadar "elalem ne der"ci olmayıverin.

AA aynı benimki banada ilk küçük demişlerdi ama ben dedim ki küçük ve zarif ben öyle seviyorum ve benim hala daha çok hoşuma gider büyük taşlı şeyleri hiç sevmem gayet hoş bence

Evet çok küçük:olamaz:
Ben olsam nişanlımım başının etini yer kocaman pırlanta aldırırdım
Elit çevreme rezil olamazdım:rolleyes:

Maddi durumumuz iyi değil diyorsun ama satıp , modeli! yükseltmek istiyorsun.
Manevi değeri çok önemli deyipte çevrenin bir lafıyla elindeki yuzukten soğumak çok tezat.

Öyle lafta değil , gerçekten ailem dışında hiç kimsenin söylediğini asla umursamadım. Ne düşüneceğim hiç umurumda olmadı. Bu yüzden çok mutluyum..

Evlenirken tek taşı özellikle aldırmadım bu arada. Imkanda fazlasıyla vardı.

Sanırım biraz tepki toplamışsınız. Tüm mesajları okumadım ama yazan olduysa da bu da ikinci baskı olur:63:

Pırlantanın değerini belirleyen 5 etmen vardır. Bunlar 5c olarak adlandırılır. Kesim (cut), berraklık (clarity), büyüklük (carat), renk(colour), sertifika (certificate)

Yani bu 5 özellik birlikte değerlendirilmeli. Taşın at nalı kadar olması aşırı değerli olduğu anlamına gelmez. Zaten sizin de dediğiniz gibi o koca koca taşların büyük bir çoğunluğu pırlanta değil. Zira otobüste falan o kadar abartılı büyüklükte taşlar gördüm ki gerçek olsa o yüzüğü takanın değil otobüse binmek öğle yemeğine Paris'e falan gitmesi lazım.

Velhasıl herkes her zaman eleştirecek bir şey bulur. Tek taş konusunda eşim de bana seçenek sundu, ben uygun fiyatlısını tercih ettim. Ziynet eşyasında önemli olan anıdır. Zaten 2000 liraya aldığınız yüzüğün uluslararası sertifikası olması pek mümkün değil. Satarsanız çok büyük değer kaybına satarsınız. O yüzden dışarıya kulaklarınızı kapatıp eşinizle mutlu olmaya bakın:KK52:

Gayet güzel.Sen millete bakma.Bu tarz fesat yorumlar olur.Önemli olan senin mutlu olman.

Benim de vardı tek taşım hatta bundan biraz daha büyüktü :KK53:
Ne oldu biliyor musunuz?
Düğünden iki hafta sonra sıkışıklıktan dolayı mobilyanın son taksidini denkleştiremedik.O an bozdurabileceğim tek şey o yüzüktü. Ve bozdurdum.
Ne mi oldu hiç birşey. Tek taşsız gezdim. Gözü elime kayan bir çok insan gördüm, yakın arkadaşlarım yüzüğün nerde diye sordu vs vs .. Hiiçte umrumda olmadı.
Şimdi soruyorum o size laf söyleyen insanlar sizce evliliği ne olarak görüyor?
Önce bunu bir sorgulayın.
Hatta onların yorumlarına bu denli takılıyorsanız onlardan sonra da kendinizi bir sorgulayın..
Evlilik böyle maddi şeylerle zedelenecek,küçümsenecek birşey değil bana göre.

Tektasimla çok mutluyum demişsiniz ama bence o kadar da değilsiniz, olsanız kafanıza takmazdınız. Oldum olası tektastan nefret ettim, bu yüzden sevgilim bana damla şeklinde pırlanta Elmas karışımı bir yüzükle evlenme teklifi etti. Ama olur da hiçbir şey bulamadın tektaş almak zorunda kaldın diyelim, bunun oluru en az 0.30 karattir dedim. O an durumu yoksa para biriktirilir alınır. Sizin elleriniz biraz iri sanırım, ince uzun olsaydi parmaklarınız bu kadar küçük durmazdı. Pirlanta tercih etmeyebilirsiniz, swarovskinin çok guzel iri modelleri de var. Pırlantanın adı var diye göze hitap etmeyen bir yüzük almak/aldırmak bana çok saçma geliyor. Bence etrafı takmayın bana da tektaşsız teklif mi olurmuş diyen çok oldu, ağızlarının payını verdim...

İnsanların ne dediğini boşverin, eğer sizin içinize sindiyse gerisi boş laftan öte değil.

Tek taşın güzel bence , insanlara ne ki, dinleme onları.
Bunu satma, satarsan değer kaybeder, yazık olur verdiğin paraya. Hatırası var sakla bence.
Millet çok laf ediyorsa da ayrıca gümüş veya altın tektaş alabilirsin, ama zamanla suya vs girdikçe parlaklıkları gidiyor ve çok kötü duruyor.
Ayrıca belki yanlış düşünüyorum ama pırlanta olmadıktan sonra taşı taşımanın ne anlamı var diye düşünüyorum ben, içime sinmiyor, küçük olsun pırlanta olsun bence, hem evladiyelik olur

Bence sorun tektaşta değil yani sorun yok da elinizde bi kalabalık olursa daha hoş gözükür. Alyansı tektaşla beraber takın daha dolu gözükür.

Bende gayet normal fiyatı ne benimde var bundan biraz büyük ama küçük olanlar daha sık bende büyük ne öyle görmemiş gibi bide bu konu dert değil bence

Insanlarin sizi etkilemesine bu kadar izin veririseniz ilerde baska seylerede laf ederler ve acaba degistirsemmi diye dusunursunuz:) siz seviyorsaniz ve binbir emekle alindiysa keyifle takin. Benim tektasim bile yok ama altin tasli yuzukler varya ondan var eger hamilelikten dolayi ellerim şişmese takardim hemde keyifle:) bi kaç kere bi tektas almadimi falan diyen oldu direk cevabim; eşim bu yüzüğü ögrenciyken part time calisa calisa almis bin tektastan degerli siz anlayamazsiniz dedim bidahada agzini acan olmadi:)

Şımarık mısın kızım sen

Asla öyle bişey yapma, yüzüğün çok güzel, ayrıca ben kendi adıma söyleyeyim, o altın hiç bir ozelliği olmayan sahte tek taşları bana kimse kullandıramaz, çok çirkin ve yapay duruyorlar

Kızlar merhaba belki saçma ama çevremdeki insanların tepkileri beni çileden çıkardığı için bu konuyu açıyorum.

Bu benim sözümde canımdan çok sevdiğim sevdiceğim tarafından takılan pırlanta tektaşım. 0.15 karat. Yaklaşık iki bin lira değerinde. Maddi olarak durumumuz çok iyi olmadığından sözlümün gücü yettiğince orta karar birşey aldık.
Ama yüzüğümü taktığımdan beri akraba ve arkadaş çevremin eleştirilerinden kurtulamıyorum. Yok çok küçükmüş, yok mercek gerekmiş görmek için. Hiç almasak daha iyiymiş.

İnsanlar millette kaşıkçı elması kadar altın tektaşları görmekten onlara alışmış gözleri benimki onlara küçük geliyor.

Onlar altın olduğu için o kadar büyük. Sizin dediğiniz büyüklükte pırlanta bir tektaş almak için araba parası gerek diyorum yine de burun kıvırıyorlar.

Sonuç olarak çok severek taktığım yüzüğümden soğuttular beni. Acaba bunu satıp söyle büyük göz dolduran altın bir tektaş mı alsak. Ne dersiniz çok mu küçük

o büyük pırlantaların sınıfı ve berakklığı çok düşük oluyor sıradan şeyler hani şu altın sarısı yüzükelre gözüm kadar kouyorlar ya onlar ama çok değerli eşsiz pırlantalar var, zor bulunur değerlidir.

İşte benimki onlardan diyin.

Berrakklığı, parlaklıı ve sınıfı en üst düzey , bulunması zor pırlanta pırlanta da büyüklük kıstas değildir.

Bilmeden boş boş konuşmayın diyin.

dert olmadığını farkındayım. sadece bir kişi değil biden çok kişiden tepki alınca canım sıkıldı. bunu satsam mı diye genel bir fikir almak istedim insanlardan

hatta sevgilim verirken zor bulunan pırlantadan aldım ki seni ifade etsin, sen benim için zor bulunan pırlantasın anlamında verdi de. kalp krizinden ölsünler.

Back
X