- 10 Ocak 2022
- 2.965
- 5.895
Hayvan haklarından bahsetsem, komşunun çocuğundan bahsetsem duyar değil. Ama şu an afrikadaki çocuklardan bahsedince duyar mı? Köpekten korkan insanların bile linçlendiği bu sitede afrikadaki eziyet gören çocuklar için konuşmak duyar sayılıyor. Ne iki yüzlü insanlar.Bi de bayıl istersen :)))
İşte mesele tam olarak buDemek bundan bizim ailede de önem görüyor, anne tarafım selanik göçmeni olan karadenizliler.
Kırk kilo altının olacağına bir yadigarın olsun, maddi şeyler gelip geçici, yadigarlar nesilden nesile aktarılan mirastır derler.
Büyük anneannemin harp zamanı demir üstüne basılarak yapılmış dandik yüzüğü (taşsız belirteyim) bile bende şuan.
Nişanlısı gidip de dönememiş, 70 yaşında bile gözü yaşlı bakardı yüzüğe.
Ne dertler varMerhaba hanımlar konuyu açıp açmamakta tereddüt ettim açıkçası .yanlış anlaşılmak istemiyorum çünkü .
2 yıldır biriyle beraberim .
Kendisi öğretmen hem özel ders de veriyor. Maddi durumu orta .geçen seneki kazancı ,8 bin di.
Geçen sene evlilik teklifi etti ,tektaşımı o gün aldım dert aldığımı bilmeden .
Neden mi yaşadığım süreci olanları yavaş yavaş anlatıcam ki benim açımdan olaylarda bakabilin.
Her genç kız gibi tek taş evlilik teklifi benim de inanılmaz mutlu olduğum bir gündü .
Tektaşımın kocaman olması beni biraz ürkütüyordu yalnız.ne kadar para verdi ne kadar zamandır buna para biriktiriyor diye düşünüyordum . Çünkü evliliğimiz için bir yandan para biriktirmeye çalışıyoruz ikimizde .
Gerçek pırlanta olmadığını anlamıştım sonraki günlerde çünkü onun büyüklüğümde bir taş yaklaşık 60-70 bin miş .yaklaşık 2 karatlık büyüklükte bir kocaman taş .mümkün değil o parayı kazanması biriktirmesi problem değil gücü buna yetmiş diyebildim. ama zaten mühim de değil dedim aklıma bile gelmedi taşın ne olduğu .inanın zevkle iki ay kadar hergün taktım .baktım baktım mutlu oldum hergün değerimi hatırlattı .sevindiğim güne götürdü.
Sonra ne mi oldu
Taşın gerçek olmadığı anlaşılıyormuş dışardan bakınca , öyle ya herkes ben değil herkes akıllı kurnaz kadın . Çalıştığım yerde bir kaç nişanlı var tektaş konusu açıldı “baget hoş duruyor yok ben böyle seviyorum gibi herkes konuşuyordu .bakımına götürmek gerekiyor vs .6 ayda bir bakım vs gerekiyor pırlantasına gibi şeyler klasik nişanlılık evlilik muhabbetleri konuşuldu. Herkes taktlarının muhabbetini yaptı evlilik teklifi nasıl oldu vs diye” hepsinin eşleri normal kazançlı insanlar işleri benimkiyle hemen hemen aynı öyle düşünün .asgari ücretle çalışanı da var aralarında.
O günlerde aklıma düştü fiyatını sordurmak gidip kuyumcuya dayanamadım sordurdum .1100 TL dedi .üzüldüm tektaş olmaması da üzdü .istediğinizi söyleyin ama insanın şurasına bişey oturuyormuş .bunca zaman keyifle taktığım yüzükten soğudum.içime hüzün çöktü herkesin pırlanta ben layık değil miyim .evet Allah başka dert vermesin lütfen yanlış anlamayın .inanın hayatımda daha büyük sorunlar var .ama demek istediğim kazancı bunun üzerinde olan bi adam biriktirip güzel bişey alamazmıydı. Arabası yok kira vs derdi yok .ama illaki evine masrafı vardır onu da anlıyorum 10 binlik bişey istemiyorum 4-5 bin bandında küçük de olsa pırlanta olsaydı küçük olsaydı daha iyi olmazmıydı?
Oysaki geçen bir arkadaşına aldığı hediye 750 TL .yine bir akrabasına giderken en az 500 hediye bişey almıştı .
Arkadaşlarına yaparken bana yapmaması onlar kadar değer görmek içimi acıttı.
Ben doğum gününde 800 TL şık hediye aldım . Nerde en iyi kaliteli bişey var onu sordurdum .aman uyduruk bişey olmasın markası iyi olsun sevdiğim insan tabiki buna dikkat edicem . Bakın ben ona ne alıyorum o bana ne alıyor muhabbeti değil bu. Kazancının çok üzerinde bişey almasını zaten istemezdim ev Kurucaz nihayetinde ..ama küçük de olsa gerçek bişey isterdim .
İnsanlara bakıyorum hiçbirinin eşi zengin vs değil ama hepsinin sevhilisi tektaş almış .
İnanılmaz moralim bozuk bu mevzuya
O günden sonra soğudum yüzükten takamıyorum.fake kocaman bir taş ki belli oluyormuş pırlanta olmadığı . İnsnalraın aaa ne kadar büyük taşlı diye önce yaklaşıp sonra AA gerçek değil bu demeleri beni soğuttu .samimi arkadaşlarım bunlar .ki hiçbirimizden saklımız yok .tabiki herkese olsun gücü buna yetmiş diyorum
Geçen sordu erkek arkadaşım yüzüğünü niye takmıyorsun diye . Geçiştirdim .
Moralim bozuk hayatımın ortasındaki dert değil ama doğum günümde de hediye almadı çiçek aldı .içten içe geçiştiriyor sevgisi lafta mı acaba diyorum
aklıma geldikçe üzülüyorum .bakış açımda hata mı var yanlış mı düşünüyorum doğru düşünüyorsam elimden ne gelir ne yapmalıyım güzel bir tektaş aldırmalı mıyım
Benim babamın babası kore gazisi.İşte mesele tam olarak buAnnem hala bir takı alırken bizim fikrimizi alır. Çünkü ondan sonra bize kalacak gözüyle bakıyor. Yani aksilik olmadıkça satmayacak.
Göçmen değiliz ama doğrudur. Yabancılar ve göçmenler babamdan gelip altın, zıynet alırlardı. O elmas yüzüklerin taşları yurtdışından gelirmiş o zaman. Anneme de onlardan görüp yaptırmış zaten. İmkanı olmasa ne alacak zaten. Mesele imkan ve bunu görmekle alakalı. Parası yoksa almasın. Ama sahte de olmasın. Halka alyanslar da çok şık bence.
yok alınmadım.konu sahibi çok istiyor bu yüzüğü.o yüzden ilk başta eleştirsem de artık alsın diye düşünüyorum.zaten toplam gelirleri 30 binden fazla.dar gelirli değiller.alabilir nişanlısı.ama asgari ücretle afyon kullananlara ben de gülüyorum şaşıyorum yalan yok.
Lütfen kanlı elmas filmini izleyin izlettirin. O elmaslar için biz elimizde bakıp durcaz diye ne aileler yıkılıyor ne kölelikler dönüyor… umarım genç kızlarımız vazgeçer tektaş sevdasından.Merhaba hanımlar konuyu açıp açmamakta tereddüt ettim açıkçası .yanlış anlaşılmak istemiyorum çünkü .
Kendisi öğretmen hem özel ders de veriyor. Maddi durumu orta .geçen seneki kazancı ,8 bin di.
Neden mi yaşadığım süreci olanları yavaş yavaş anlatıcam ki benim açımdan olaylarda bakabilin.
Her genç kız gibi tek taş evlilik teklifi benim de inanılmaz mutlu olduğum bir gündü .
Tektaşımın kocaman olması beni biraz ürkütüyordu yalnız.ne kadar para verdi ne kadar zamandır buna para biriktiriyor diye düşünüyordum . Çünkü evliliğimiz için bir yandan para biriktirmeye çalışıyoruz ikimizde .
Gerçek pırlanta olmadığını anlamıştım sonraki günlerde çünkü onun büyüklüğümde bir taş yaklaşık 60-70 bin miş .yaklaşık 2 karatlık büyüklükte bir kocaman taş .mümkün değil o parayı kazanması biriktirmesi problem değil gücü buna yetmiş diyebildim. ama zaten mühim de değil dedim aklıma bile gelmedi taşın ne olduğu .inanın zevkle iki ay kadar hergün taktım .baktım baktım mutlu oldum hergün değerimi hatırlattı .sevindiğim güne götürdü.
Sonra ne mi oldu
Taşın gerçek olmadığı anlaşılıyormuş dışardan bakınca , öyle ya herkes ben değil herkes akıllı kurnaz kadın . Çalıştığım yerde bir kaç nişanlı var tektaş konusu açıldı “baget hoş duruyor yok ben böyle seviyorum gibi herkes konuşuyordu .bakımına götürmek gerekiyor vs .6 ayda bir bakım vs gerekiyor pırlantasına gibi şeyler klasik nişanlılık evlilik muhabbetleri konuşuldu. Herkes taktlarının muhabbetini yaptı evlilik teklifi nasıl oldu vs diye” hepsinin eşleri normal kazançlı insanlar işleri benimkiyle hemen hemen aynı öyle düşünün .asgari ücretle çalışanı da var aralarında.
O günlerde aklıma düştü fiyatını sordurmak gidip kuyumcuya dayanamadım sordurdum .1100 TL dedi .üzüldüm tektaş olmaması da üzdü .istediğinizi söyleyin ama insanın şurasına bişey oturuyormuş .bunca zaman keyifle taktığım yüzükten soğudum.içime hüzün çöktü herkesin pırlanta ben layık değil miyim .evet Allah başka dert vermesin lütfen yanlış anlamayın .inanın hayatımda daha büyük sorunlar var .ama demek istediğim kazancı bunun üzerinde olan bi adam biriktirip güzel bişey alamazmıydı. Arabası yok kira vs derdi yok .ama illaki evine masrafı vardır onu da anlıyorum 10 binlik bişey istemiyorum 4-5 bin bandında küçük de olsa pırlanta olsaydı küçük olsaydı daha iyi olmazmıydı?
Oysaki geçen bir arkadaşına aldığı hediye 750 TL .yine bir akrabasına giderken en az 500 hediye bişey almıştı .
Ben doğum gününde 800 TL şık hediye aldım . Nerde en iyi kaliteli bişey var onu sordurdum .aman uyduruk bişey olmasın markası iyi olsun sevdiğim insan tabiki buna dikkat edicem . Bakın ben ona ne alıyorum o bana ne alıyor muhabbeti değil bu. Kazancının çok üzerinde bişey almasını zaten istemezdim ev Kurucaz nihayetinde ..ama küçük de olsa gerçek bişey isterdim .
İnsanlara bakıyorum hiçbirinin eşi zengin vs değil ama hepsinin sevhilisi tektaş almış .
O günden sonra soğudum yüzükten takamıyorum.fake kocaman bir taş ki belli oluyormuş pırlanta olmadığı . İnsnalraın aaa ne kadar büyük taşlı diye önce yaklaşıp sonra AA gerçek değil bu demeleri beni soğuttu .samimi arkadaşlarım bunlar .ki hiçbirimizden saklımız yok .tabiki herkese olsun gücü buna yetmiş diyorum
Moralim bozuk hayatımın ortasındaki dert değil ama doğum günümde de hediye almadı çiçek aldı .içten içe geçiştiriyor sevgisi lafta mı acaba diyorum
aklıma geldikçe üzülüyorum .bakış açımda hata mı var yanlış mı düşünüyorum doğru düşünüyorsam elimden ne gelir ne yapmalıyım güzel bir tektaş aldırmalı mıyım
anlamamakta ısrar eden ben değilimdir belkiOyle bir kanun yok elbette, ben cevremde boyle gordum diyorum bunun nesini anlamamakta israr ediyorsunuz? Benim ailemde, akrabalarimda, arkadaslarimda bu boyle yapildimesela antepte var mi bilmiyorum ama oralarda altin kemer gelenegi var, ne bileyim trabzonda hasir var vs vs ornekler cogaltilabilir elbette. Bizim altin yerine mucevher tercih ediyor olmamiz neden garip geliyor. Mesela bana da altin kemer garip geliyor, nerde kullanilir onu dahi bilmem, ben takmam mesela ama tektasi her gun surekli takabilirsiniz. Ben evliyken de alyans yerine sadece tektasimi kullaniyordum
Sen Afrikalı çocuk edebiyatı yapacaksın diye insanlar pırlanta takamayacak mi isteyen istediği şeyi takar giyer bu kadar kasmayın bazı şeyleri.Hayvan haklarından bahsetsem, komşunun çocuğundan bahsetsem duyar değil. Ama şu an afrikadaki çocuklardan bahsedince duyar mı? Köpekten korkan insanların bile linçlendiği bu sitede afrikadaki eziyet gören çocuklar için konuşmak duyar sayılıyor. Ne iki yüzlü insanlar.
Ben de et yenilmesine karşıyım. Bir canı kesip mangal köfte vs yapıp yiyoruz. Ama daha bir kişiye neden yiyorsun başka yerden al proteinini demedim. Öyle bir hakkım yok. Afrikalı çocuk muhabbetinden sıkıldım ben de.pırlanta da sorun yok. Pırlanta çıkarılan ülkelerin yönetiminde sorun var. Başka şekilde de kanun dışı şeyler var o ülkelerde. Fakiri sömürmek var.Sen Afrikalı çocuk edebiyatı yapacaksın diye insanlar pırlanta takamayacak mi isteyen istediği şeyi takar giyer bu kadar kasmayın bazı şeyleri.
Erkek arkadasima sizin sozunuz uzerine sormadim, konunun daha baslarindayken sormustum, kendinizi bu kadar onemli zannetmeyin.anlamamakta ısrar eden ben değilimdir belki, siz evlilik teklifi tektaşla edilir! dediniz hatta gelinlik kadar elzem dediniz . birçok insanı sıkıntıya sokabilecek şeyi mecbur gibi söylediniz . benim düşüncem bu demediniz ,hatta sizin canınız tektaş istiyor olabilir ama kimse mecbur değil dediğimde üşenmeyip erkek arkadaşınıza sorduğunuzu bile söylediniz bunun üstüne konuşuyoruz.altın kemer şarttır gelinlik kadar elzem deseydim mesela nasıl olurdu? eee etrafımda bunu görmüş alışmışım, anneme de takılmış böyle deseydim komik olmazmıydı ? konu bu veee size iyi forumlar.
Oyle bir kanun yok elbette, ben cevremde boyle gordum diyorum bunun nesini anlamamakta israr ediyorsunuz? Benim ailemde, akrabalarimda, arkadaslarimda bu boyle yapildimesela antepte var mi bilmiyorum ama oralarda altin kemer gelenegi var, ne bileyim trabzonda hasir var vs vs ornekler cogaltilabilir elbette. Bizim altin yerine mucevher tercih ediyor olmamiz neden garip geliyor. Mesela bana da altin kemer garip geliyor, nerde kullanilir onu dahi bilmem, ben takmam mesela ama tektasi her gun surekli takabilirsiniz. Ben evliyken de alyans yerine sadece tektasimi kullaniyordum
Ya kusura bakmayinda ip baglamak falan cok komik gereksiz edebiyat geliyo bana :) ayrica pirlanta alanlarda mutlu huzurlu olabiliyor yani nasil buna bagladiniz anlamadim bencede pirlanta olmali hatta 5 tas baget imkan varsa hepsi alinmali. Bende soyle dusunuyorum ve goruyorum nekadar talepsiz aman masraf olmasin bisey istemeyeyim diyerek evlenen varsa cpgu degersiz ve mutsuz oluyor ozellikle burda okudugum konularda bu boyle:)Lütfen kanlı elmas filmini izleyin izlettirin. O elmaslar için biz elimizde bakıp durcaz diye ne aileler yıkılıyor ne kölelikler dönüyor… umarım genç kızlarımız vazgeçer tektaş sevdasından.
Ve lütfen çevre ne diyor takmayın, eşim elime ip bağlamıştı nasıl mutlu olmuştumdeğer gösterme olayı farklı herkeste. Birinin eşi ona bahset yüzük alır evde aşağılar, diğeri ayaklarını yıkar veya gözlerinin içine bakar… değer aradığınız şeyler size saygısı, hoşgörüsü, ilgisi olsun çok mutlu olursunuz evliliğinizde
Benim kv dem de kendi kv sinin annesinden kalma yani 4. Kuşak oluyorum o dönemin cumhuriyet altını boyutlarında bizde lira derler kızım olunca bana hediye etmek için gitmiş kenarını süslettirmiş şimdi tüm yeni gelinler takıyorya öyle yaptırmış tüm değeri gitti benim için o kenar süsünü çıkartıramıyorumda kırılmasın diye ama sade hali çok kıymetli benim için zaten sende oğlunun eşine takacaksın dedi sakın bozdurma dedi zaten nasıl kıyılır rabbim o dereceye getirmesin oğlum olduğundada 100 yıllık küpe vermişti benim için bunlar çok daha kıymetliBenim babamın babası kore gazisi.
Oradan babaanneme zamanın çok çok hatta kendi için imkansız bir parasına inci kolye alıyor 1 senelik maaşından fazla denir hep.
Benim düğünümde ikisi de vefat etmişti, onlardan hatıra bir tek o kolyeyi istedim.
Para etmediği için halamlar ve kızları istemedi aksjsjs
Onlar da işte maddesel bakmışlar demek olaya ki böyle bir hatırayı aman değerli değil diye verdiler.
Ama benim için paha biçilemez neredeyse asırlık bir yadigar, savaşta ailesine eşine özlem duyan bir adamın imkansızlık içinde aldığı, onca uzaktan getirdiği bir kolye var elimde.
Umarım gelinlerime vereceğim günler gelecek
Ay siz de ne büyütmüşsünüzArkadaşım,hangi dünyada yaşıyorsunuz? Öğretmen adam 8 bin maaşla pırlanta alamaz yahu. Bunu bilmeniz için insan olmanız yeterli. 8 bin maaş alan adama da geliri iyi denmez ayrıca,yoksulluk sınırında adam. Yemeye ekmek bulduğuna şükrediyor denir. Pırlanta yerine mümkün olsa da anlayışınız olsa keşke.
Aloooo Türkiyede yaşıyoruz,bunu söylediğime inanamıyorum yani. Pırlantadan vergi alınmayan,garibanın yediği ekmekten,bebeklerin içtiği sütten vergi alınan ülke burası heyyy! Öğretmen nasıl alsın pırlantayı size? Zengin biri olsa eyvallah. Çevrenizdeki herkes asgari ücretle pırlantalı evlilikler mi yapıyor sizin? Gerçek dünyaya dönün Allah aşkına
Erkek arkadaşınız gerçek pırlanta dedi mi ki? dediyse ayıp demediyse kandırma gibi bi durum yok. Bence burada kötü niyetli olan çevreniz aa gerçek değil bu ne demek pırlanta gerçek olmayınca sevgi de mi sahte oluyorMerhaba hanımlar konuyu açıp açmamakta tereddüt ettim açıkçası .yanlış anlaşılmak istemiyorum çünkü .
Sonra ne mi oldu
Gerçekten buna inanıyor musunuz? 4 5 bine gayet kibar güzel şeyler var4 bin tllik pırlanta nokta gibi olur, sevgiliniz azcık göze gelen bir şey olsun istemiş bence. 40 bin tlnin altında eli yüzü düzgün tektaş yok şu an