Tektaş sorunu

Bi de bayıl istersen :)))
Hayvan haklarından bahsetsem, komşunun çocuğundan bahsetsem duyar değil. Ama şu an afrikadaki çocuklardan bahsedince duyar mı? Köpekten korkan insanların bile linçlendiği bu sitede afrikadaki eziyet gören çocuklar için konuşmak duyar sayılıyor. Ne iki yüzlü insanlar.

İşte mesele tam olarak bu Annem hala bir takı alırken bizim fikrimizi alır. Çünkü ondan sonra bize kalacak gözüyle bakıyor. Yani aksilik olmadıkça satmayacak.
Göçmen değiliz ama doğrudur. Yabancılar ve göçmenler babamdan gelip altın, zıynet alırlardı. O elmas yüzüklerin taşları yurtdışından gelirmiş o zaman. Anneme de onlardan görüp yaptırmış zaten. İmkanı olmasa ne alacak zaten. Mesele imkan ve bunu görmekle alakalı. Parası yoksa almasın. Ama sahte de olmasın. Halka alyanslar da çok şık bence.

Ne dertler var

Benim babamın babası kore gazisi.
Oradan babaanneme zamanın çok çok hatta kendi için imkansız bir parasına inci kolye alıyor 1 senelik maaşından fazla denir hep.
Benim düğünümde ikisi de vefat etmişti, onlardan hatıra bir tek o kolyeyi istedim.
Para etmediği için halamlar ve kızları istemedi aksjsjs
Onlar da işte maddesel bakmışlar demek olaya ki böyle bir hatırayı aman değerli değil diye verdiler.
Ama benim için paha biçilemez neredeyse asırlık bir yadigar, savaşta ailesine eşine özlem duyan bir adamın imkansızlık içinde aldığı, onca uzaktan getirdiği bir kolye var elimde.
Umarım gelinlerime vereceğim günler gelecek

C ceycey0406 , otomatik düzeltme kurbanı oldun sanırım. "Afyon" yazmaz C ceycey0406 , "acaba bu ne" diye 2 kez okudum; iphone ( ayfon ) dedin sanırım.

Yani sahte oldugunu nasl anamadiniz bilemiyorum ama bende kabul etmezdim yani bir pirlanta alamiyosa evlenme tejlifi etmesin sizin durumda arkadasina okadar pahali hediye aliyosa bir iki ay para biriktirip tek tas alabilirdi. esim yapsa burnundan getirirdim net.

1100 tl evlilik yüzüğü için çok komik bir meblağ.Arkadaşına 500 tl’ye hediye alan biri yüzüğe böyle bir fiyatı reva görüyorsa benim için sorun olurdu. 6-7 bini gözden çıkaramayacağını düşünmüyorum. O fiyatlara kampanyalarla çok güzel yüzükler var. Bana göre haklısınız.

Lütfen kanlı elmas filmini izleyin izlettirin. O elmaslar için biz elimizde bakıp durcaz diye ne aileler yıkılıyor ne kölelikler dönüyor… umarım genç kızlarımız vazgeçer tektaş sevdasından.
Ve lütfen çevre ne diyor takmayın, eşim elime ip bağlamıştı nasıl mutlu olmuştum değer gösterme olayı farklı herkeste. Birinin eşi ona bahset yüzük alır evde aşağılar, diğeri ayaklarını yıkar veya gözlerinin içine bakar… değer aradığınız şeyler size saygısı, hoşgörüsü, ilgisi olsun çok mutlu olursunuz evliliğinizde

anlamamakta ısrar eden ben değilimdir belki , siz evlilik teklifi tektaşla edilir! dediniz hatta gelinlik kadar elzem dediniz . birçok insanı sıkıntıya sokabilecek şeyi mecbur gibi söylediniz . benim düşüncem bu demediniz ,hatta sizin canınız tektaş istiyor olabilir ama kimse mecbur değil dediğimde üşenmeyip erkek arkadaşınıza sorduğunuzu bile söylediniz bunun üstüne konuşuyoruz.altın kemer şarttır gelinlik kadar elzem deseydim mesela nasıl olurdu? eee etrafımda bunu görmüş alışmışım, anneme de takılmış böyle deseydim komik olmazmıydı ? konu bu veee size iyi forumlar.

Son düzenleme:
Sen Afrikalı çocuk edebiyatı yapacaksın diye insanlar pırlanta takamayacak mi isteyen istediği şeyi takar giyer bu kadar kasmayın bazı şeyleri.

Sen Afrikalı çocuk edebiyatı yapacaksın diye insanlar pırlanta takamayacak mi isteyen istediği şeyi takar giyer bu kadar kasmayın bazı şeyleri.
Ben de et yenilmesine karşıyım. Bir canı kesip mangal köfte vs yapıp yiyoruz. Ama daha bir kişiye neden yiyorsun başka yerden al proteinini demedim. Öyle bir hakkım yok. Afrikalı çocuk muhabbetinden sıkıldım ben de.pırlanta da sorun yok. Pırlanta çıkarılan ülkelerin yönetiminde sorun var. Başka şekilde de kanun dışı şeyler var o ülkelerde. Fakiri sömürmek var.

Erkek arkadasima sizin sozunuz uzerine sormadim, konunun daha baslarindayken sormustum, kendinizi bu kadar onemli zannetmeyin.

Nerdeyse tum dunyada kabul goren ve uygulanan rituel ile kendi memleketinizin gelenegini kiyaslamaniz da harika, ne diyecegimi bilemedim gercekten. Size de iyi forumlar

ben geleneklere toptan karşıyım
trabzonluyum hasır masır istemedim ve evet trabzonda adetti hala öyle mi bilmiyorum ekonomi çok değişti. 19 yıllık evliyim bohça yapmadım kına yapmadım düğün yapmak istemedim sanırsın kraliyet ailesi düğünsüz olmaz dendi kendi memleketlerinde düğün yaptık geldim istanbulda nikah kıydırdım.
tabi ki herkesin doğrusu kendine ama olmazsa olmaz gibi dikte edici bir üslupla yazılınca ister istemez tepki veriliyor.
filmdelisi de mesela manası var yazmış. ne manası varmış tek taş pırlantanın biliyorsam ne olayım yüzük işte

Ya kusura bakmayinda ip baglamak falan cok komik gereksiz edebiyat geliyo bana :) ayrica pirlanta alanlarda mutlu huzurlu olabiliyor yani nasil buna bagladiniz anlamadim bencede pirlanta olmali hatta 5 tas baget imkan varsa hepsi alinmali. Bende soyle dusunuyorum ve goruyorum nekadar talepsiz aman masraf olmasin bisey istemeyeyim diyerek evlenen varsa cpgu degersiz ve mutsuz oluyor ozellikle burda okudugum konularda bu boyle:)

Benim kv dem de kendi kv sinin annesinden kalma yani 4. Kuşak oluyorum o dönemin cumhuriyet altını boyutlarında bizde lira derler kızım olunca bana hediye etmek için gitmiş kenarını süslettirmiş şimdi tüm yeni gelinler takıyorya öyle yaptırmış tüm değeri gitti benim için o kenar süsünü çıkartıramıyorumda kırılmasın diye ama sade hali çok kıymetli benim için zaten sende oğlunun eşine takacaksın dedi sakın bozdurma dedi zaten nasıl kıyılır rabbim o dereceye getirmesin oğlum olduğundada 100 yıllık küpe vermişti benim için bunlar çok daha kıymetli

Bu çok büyük alışamıyorum bunu değiştirip daha kibar bişey alalım mı diyebilirsiniz bence ya da iade edip

Ay siz de ne büyütmüşsünüz

Erkek arkadaşınız gerçek pırlanta dedi mi ki? dediyse ayıp demediyse kandırma gibi bi durum yok. Bence burada kötü niyetli olan çevreniz aa gerçek değil bu ne demek pırlanta gerçek olmayınca sevgi de mi sahte oluyor

4 bin tllik pırlanta nokta gibi olur, sevgiliniz azcık göze gelen bir şey olsun istemiş bence. 40 bin tlnin altında eli yüzü düzgün tektaş yok şu an
Gerçekten buna inanıyor musunuz? 4 5 bine gayet kibar güzel şeyler var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…