Tektaş sorunu

Muhtemelen laboratuar pırlantası ya da swarovski taş takmış sevgili, bi ara çok bilindik alışveriş sitesinde peynir ekmek gibi satılıyordu o yüzükler, taşlar. Hatta yorumlara bakardım hep 1 puan vermişler sahte pırlanta gönderdiniz diye. Alan da okumuyor yani ne aldığını. Neyse, özellikle amerikada bu sahte taş işi çok yaygın ve normal bir şey, tatile matile giderken gerçek taşların yerine takıyor varlıklı gelin kızlarımız, çalınırsa kaybolursa üzülmesin diye. Daha orta direk halk da baya alyans olarak kullanıyorlar. Bizim ülkede gerçek elmas olmasına çok önem veriliyor ama. O pinterestte baktığınız yüzüklerin neredeyse hepsi yapay taş. Siz de buradan yürüyün bence, ikamesi tamam artık gerçeği gelsin dersiniz. Taşı o haliyle hiç takmak istemezseniz götürün bir zanaatkar kuyumcuya yüzüğün standart modelini değiştirin, kenarına iki üç taş ekletin size özel bir tasarım olsun o hali belki içinize siner.

Bu arada yorumlarda gördüm, son üç beş yıldır reklamı dönen bagetler kıymık taşlardan olduğu için nispeten ucuzdur. Elmas, baget kesim bir tektaş değilse çok da gözünüzde büyütmeyin yani. Taşın karatı, rengi, kesimi, berraklığı falan hep fiyatı değiştirir. Yüzüksever biri olarak eyyorlamam bu kadar.

aynen öyle.tek parça taş değerlidir büyüklüğüne göre.bagetler kırıntı pırlantalardan yapılıyor.mesela benim 0.28 tektaşım 0.71 karat tamturumdan daha değerli.tamturda bir sürü minik pırlanta var.tek taşsa color u yüksek vs ı iyi olduğundan daha pahalı.bilmeden alırsak kandırılırız gayet kuyumcularda.bir de satınca değerinin çok altına giderler 1 karat altı taşlar biline.zen mesela.satacaksanız taa aldığınız yıldaki fiyatın yarısını verir.isterse 10 yıl geçmiş olsun.

Hediye ettiği yüzüğün içinden sertifika çıkmadı mı?Pirlantalarda genelde sertifika olur taşın rengi karatı altının kac ayar oldugu yazılı olur.

Haklisiniz bence de. Bi 5 bin verip düzgun birsey almasi lazimdı ayip etmiş. Deseniz bunu siz haksiz duruma düsersiniz neden bilmiyorum. Ama konuşun bence. Kapatilmaz bu konu yani basta ne ne degil anlarsiniz

Sogumani anlıyorum ama bence sen yuzukten once ortamini değiştir. Yani ortamınız bir garip ben anlasam da asla söylemem aa fakemis vs çok kırıcı, çok maddiyatçı bugün yüzük olur yarın baska bir şey bu kadınlar seni herseyden soğutur. En iyisi olsada bir kulp bulurlar emin ol. Erkekler için pırlanta çok para verilerek alınan çok düşük miktara satılan gereksiz bir materyal olarak görülüyor o yüzden nisanlina yüklenme böyle bir hassasiyetin vardiysa keşke en başta belirtseydin . Şu saatten sonra söylesen belki seni maddiyatci biri olarak yaftalayabilir. İstersen " ya yüzüğün taşı çok büyük her yere takılıyor kırılmazsan eğer daha küçük bir taneyle değiştirelim mi?" Şeklinde sorabilirsin bu da bir öneri.

Benim teklif yüzüğüm bagetti. 0.84 sanırım. 2 sene önce 15 bine alınmıştı. Bu ay evlilik yıl dönümü için tektaş baktık 0,21 e 26 bin fiyat çektiler. Bir diğer beğendiğime 33 dediler.

Yok söylemedim ama takarken çok pahalı bişey değil demişti ben de olsun ne önemi var demiştim ama bu kadar ucuzunu bulduğunu düşünememişitim
İyide adam bu pırlanta dememiş ki..ben mi yanlış anladım .
Benimkide beyaz altın..bende pırlantaya dünyanın parasını vermeyi doğru bulmam. Çevremde de pirlantasi olan da var beyaz altın takanda.ayrica 8_10 bin maaş alan insan için 4_5 bin pırlantaya vermek çok...bir ay çalışıyor adam o paraya...
Konu sahibi sizi çok toy buldum böyle birşeye taktiginiz için. Evlilik böyle şeylerle yürümüyor bil lütfen milletin gazına gelme...

Evet inanılır gibi değil ama maalesef hala 8bin alan öğretmenler var.

Eşim bana tek taş aldı da noldu? Evlilik teklifi de ettirtmedim. Yüzüğü alıp kendim taktım. Eşim yüzüğe çok önem vermiş ama dıştan baksan standart bi tektaşla aynı görünüyor. Takmıyorum da. Çünkü taktıkça matlaşıyor,çiziliyor,değer kaybediyor. Kasada duruyor. Gittim kendim kendime pembe kuvars kocaman taşlı gümüş madeninden yapılmış tek taş yüzük aldım. Hem farklı hem kaybolsa da dert değil. Bi ara ince alyans bulamadım diye 40 tllik çelik alyansla gezdim. Önemli olan düşünüp alması. Yüzüğü değil çevrenizi değiştirin.

pırlanta çizilmez.anca başka bir pırlanta onu çizebilir.matlaşmaz kolayca eski haline gelir sıcak suya bulaşık deterjanı koyup içinde bekletince.bir tek beyaz altın kısmı çizilir.onu da rodajla hemen hallediyor aldığımız yer.ücretsiz bakım yaptırıyorum ben 6 ayda bir.günlük de kullanıyorum hepsini özel günlerde değil.salonunu güzel döşeyip orda oturulmasına izin vermeyenler gibi geliyor bana tektaşını düğünde davet de takanlar sadece.

Daha geçen benzer bir şey yazmıştım
Gerçekten çakma olduğu Cook belli oluyor, metrobüste falan avizedeki taş kadar çakma pırlantalar görüyorum. Hiç hoş değil bence de.
Ama sizin bunu 'bana verilen deger' haline getirmeniz çok saçma olmus. Verilen değer pırlantayla mi ölçülür? Ben ananemi çok seviyorum. İlk maaşım doğumgünü ayına gelmişti,minik küpe alırım diye kuyumcuya girdim. Bir baktım bazı yüzükler çok uygun fiyatliymis , ayarı düşükmüş. Onlardan aldım. Şöyle söyleyeyim, bir gram altın parasından daha ucuza yüzük aldım
İmkanım olsaydı da en güzelini,elmasini alsaydın ama bütçem ona yetti onu aldım. Bunla değer ölçmek saçma bence.
Adamın size halı tavrı nasıl, size özenir mi, mutlu etmeye çalışır mı, sizden bir şey sakınır mi...bunlar önemli olan.
Zaten sözde de yüzük alınacak, o zaman istediğiniz bir tane seçin, 'gorgusuz gibi iki yüzük takmayayim' diyin, tarihin tozlu raflarina atın yüzüğü

Ben elimi çok yıkıyorum o yüzden sabun kaçıyor ve matlaşıyor görüntüsü. Çizilme olayını bilmiyorum ama yüzüğün eşyalarımı çizdiği kesin eşime de diyorum yüzük takınca muşta takmışım gibi geliyor. Sertifikası vs var. Eşime neden aldın bu kadar masraf yaptın diye kızmıştım hatta. Ruhum fakir :) beyaz altın tektaş. Benim takılarım ya altın rengi ya da rose rengi. Uyumlu olmuyor takınca. O yüzden takmıyorum. Yatırımlık duruyor.

sevgilisnin aldığı yüzüğün manevi değeri var en başta.teklif günü verilmiş çünkü.pırlantası da 2 3 yıl sonra alınır eşya borcu vs ödenince para biriktirilince özel bir günde.ya da doğum hediyesi alınır.arkadaşların lafları konu sahibinin aklını karıştırmış maalesef.

Belki evlenmezseniz bir terslik cikarsa diye pahalisini almamistir ama bence bir yuzuge bu kadar anlam yuklemeyin. Hiç almayabilirdi veya gümüş alabilirdi en azından altın almiş ve fiyati düsük diye söylemis siz tası buyuk diye yok pirlanta gibi havalara girmissiniz arkadaşlarinizda anlayinca fake oldugunu hevesiniz sönmüş ben sizin yerinizde olsam evet begenerek almis evlenince gercegini alir yada hiç almasada olur derdim cenelerini kapardim haa o kadar buyuk taşli yuzugu bende sevmem ama kuyumcularda hep pirlanta satmiyor sonucta tenekeden degil ya sanki milyoncudan alinmis gibi kucumsemissiniz. Benim esim bana pirlanta aldi 0.03 karat minicik ama beni dusunerek almis gayet severek takiyorum pirlanta olmasada takardim ve sevinirdim boyle maddi acidan birseyler bekliyorsaniz evlenmeyin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…